Zeefuik: 'Linksvoor PAOK kwam er niet langs'

BVeenstra, 02-11-2016 om 19:30, 2494 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax A1-verdediger Deyovaisio Zeefuik kijkt met een goed gevoel terug op de Youth League-overwinning tegen PAOK Saloniki A1 (0-2), maar ook op zijn eigen prestatie. 'Ik denk dat ik een hele goede wedstrijd heb gespeeld. De linksbuiten van PAOK kwam er in de eerste helft niet langs en daar kan ik tevreden mee zijn', aldus de rechtsback van de Amsterdamse ploeg in gesprek met Ajax.nl.

'Mijn directe tegenstander werd gewisseld en dat gaf een lekker gevoel. Toen wist ik dat ik het goed had gedaan', vervolgt Zeefuik, die uitleg geeft over zijn speelwijze. 'Met een korte manier van dekken gaf ik de aanvallers geen tijd om een actie te maken. Mijn grote kracht ligt bij het individuele verdedigen. Ook het uitvechten van luchtduels is een sterke eigenschap die ik heb ontwikkeld. Dat bleek vandaag uit het feit dat ik geen kopduel heb verloren.'

Zeefuik, die dit seizoen normaliter in Jong Ajax speelt en daardoor een leidersrol heeft opgenomen wanneer hij speelt in de A1, durft verder te dromen. 'Ik hoop dit seizoen nog mijn debuut te maken in het eerste van Ajax. Dat heeft geen haast, want op de rechtsachter-positie heb ik met Joël Veltman en Kenny Tete goede spelers voor me', klinkt hij ambitieus, om af te sluiten door te vertellen dat hij een van de grappenmakers in het team is. 'Soms pakken we op de laatste dag van een buitenlandse trip de kamersleutels van medespelers. Dan vallen ik met een aantal andere de hotelkamer binnen en zetten we de boel op stelten. Ik vind het leuk om lol te trappen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
OMFG al dat gelul over back's !!!!
Al die gasten zijn jong allemaal en hou hier nu eens rekening mee ipv van dat gemekker als een Geit .
Ken je feiten , ken je jeugd , ken je spelers , voordat je weer iets roept ..
0 0
mistermiyagi
Mss is het nu verstandig om zich nu te richten op het aanvallende stukje..

Ajax hoort te spelen (Ajax en Cruijff filosofie) met aanvallend ingestelde backs (Karsdorp, Haps, Arias, mogelijk kan Sinkgraven er 1 worden)

Welke spelers hebben wij nog meer rondlopen die een aavallende back kunnen worden en wie nu op links of rechtsbuiten spelen, Gino Dekker misschien als Linksback? Pele Clement?
0 0
OKP-AFCA
Is Zeegelaar tegenwoordig ook geen verdienstelijke back?
0 0
FlyingDutchMan
Uit beeld maar die schijnt het in Portugal al een paar jaar heel aardig te doen ja!
0 0
chrisjuhhh
Gino nee is te licht
Terry kan je als Back zetten , daarbij hebben we ook nog Owusu .
0 0
Onpartijdig
Ja, zijn kracht ligt bij het verdedigen, net zoals al onze andere backs. Ik weet niet of dat een positieve ontwikkeling is.
1 0
superman0313
Het was een hele goede ontwikkeling (verdedigend betere backs) die volgens mij begon met van der wiel, die van cv als back ging spelen. Toen van rhijn. Die twee waren aanvallend nog wel aardig, maar lieten verdedigend nog wel eens een steekje vallen. De ontwikkeling lijkt alleen doorgeslagen. Nu hebben we twee backs zeefuik en tete die verdedigend zeer sterk zijn met als specialiteit de 1 tegen 1, maar aanvallend houdt het niet over..
0 0
chrisjuhhh
Zeefuik niet aanvallend ?????????????
Jij roep maar wat toch ?
0 0
JohnDylan
Zeefuik is aanvallend wel vele malen beter dan Tete. Trouwens heeft Ajax met Owusu de laatste jaren ook een aanvallend goede back opgeleid. Ik hoop dat die zijn basisplaats bij Excelsior vasthoudt en zo een grote stap in zijn ontwikkeling weet te zetten.
1 0
chrisjuhhh
de kenners komen weer uit hun hol .
Onderwijl nooit naar de jeugd gekeken te hebben .
Pff wordt jij ook niet moe van die reacties soms ?
0 0
Jaxie95
Ja klopt, maar is wel een vereiste als verdediger. Hopelijk ontwikkelt hij zich aanvallend nog meer
0 0
FlyingDutchMan
Toch vind ik van de rechtbacks dat hij aanvallend het meest brengt. Is vrij kalm als hij opkomt, vaak goede voetballend oplossing!
0 0
superman0313
Ja moet zeggen dat ik daarin ook wel ontwikkeling zie. Is gewoon goed bezig die jongen.
0 0
Dennisjez
Ik heb het niet gezien maar volgens mij was deze man blij!
0 0
superman0313
Hij speelde zeer sterk! Speelde tegen een snelle linksbuiten die het van zn actie moest hebben, werd veel gezocht. Maar tegen beter weten in, is hem geen een keer voorbij gekomen met een wissel als gevolg.
1 0