Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Aspas niet blij met B-opstelling Celta de Vigo'

HarryVlug, 31-10-2016 om 15:20, 10744 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft naar alle waarschijnlijkheid wederom te maken met een B-opstelling van Celta de Vigo in het Europa League-duel van aankomende donderdagavond (21.05 uur). Dit meldt Clemente Garrido, Celta-watcher van de Spaanse sportkrant AS, in gesprek met Ajax Life.

'Berizzo speelt dit seizoen met twee verschillende teams. Zijn beste spelers spelen in de competitie en in Europa treedt hij aan met een aangepast team', begint de Spaanse journalist. 'Daar is bij de fans wel kritiek op, maar zo deed hij dat bij zijn vorige clubs schijnbaar ook. Hij denkt dat Celta dan alsnog goed genoeg is om bij de eerste twee in de groep te eindigen. Tegen Standard Luik en Panathinaikos moeten de punten gepakt worden.'

Volgens Garrido schijnen de spelers zelf ook niet erg tevreden te zijn met de keuzes van de oefenmeester. 'De kans is groot dat Celta tegen Ajax weer met een B-ploeg aantreedt. Ik denk dat bijvoorbeeld Pione Sisto, Aspas, Orellano en anderen die zaterdag speelden niet zullen meedoen tegen Ajax. Ze zullen hooguit invallen. Ik weet dat Aspas daar niet blij mee is. Hij is een jongen van de club en wil graag Europees spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCACBS1900
Kan iemand mij vertellen wat het nut is van een club die een heel jaar lang vecht om een plek in Europa, om dan als je die plek heb je B-team in Europa op te stellen, zodat je weer je A-spelers beschikbaar heb om voor Europese plekken te strijden voor het volgende seizoen?
0 0
AlexIbarra
Als je deze wint ben je verder eigenlijk klaar met Europa tot de winterstop. De sterkste elf mogen van mij dus zeker spelen.

Maar omdat veel spelers elkaar weinig ontlopen zou het best kunnen dat de sterkste elf qua vorm en fitheid voor donderdag + zondag niet precies dezelfde elf zijn die begonnen tegen Excelsior. Ik zie liever een gretige Riedewald dan een vermoeide Schöne bijvoorbeeld.
0 0
JPC40
tja dat is hun keus, of dit verstandig is is deel twee.
je speelt dan ook met nodige arrogantie met een B team aankomen kakken.
0 0
Robinjo1988
Ajax mag ook wel wat wijzigen. Riedewald voor Schone bijvoorbeeld. Dolberg een keertje rust geven. Het seizoen is nog lang!
0 -1
JohnDylan
Ajax moet gewoon met de sterkste opstelling spelen en door middel van een overwinning de eerste plaats in de poule zo goed als zeker stellen. Dan is de kans op een goede loting in de volgende rol ook direct een stuk groter. Ik zou alleen Dolberg rust geven aangezien die op mij geen geheel fitte indruk maakt. Daarnaast zou ik Riedewald een basisplaats geven ten koste van Viergever en Bazoer een basisplaats ten koste van Klaassen. Niet om Viergever en Klaassen rust te geven maar omdat ik denk dat Riedewald en Bazoer momenteel beter (in vorm) zijn.

Onana; Veltman, Sánchez, Riedewald, Sinkgraven; Bazoer, Schöne, Ziyech; Traoré, Cassierra, Younes
1 0
Koenes
Eens. Cassierra kan inderdaad niet mee doen. Wellicht dan toch Traoré in de spits en Cerny of rechts?
0 0
glennmeijer
casierra gaat niet gebeuren speelde vanavond met jong
0 0
Freddy Al
Als dat in het voordeel werkt van Ajax dan doet hij zijn best maar.
0 0
PeterVKV
Zou Ajax ook makkelijk kunnen doen. Los je meteen het probleem van de ontevredenheid op. Het team wordt er echt niet zwakker van als Riedewald speelt voor Viergever, Tete voor Veltman, vd Beek voor Schone, Bazoer voor Klaassen, Cerny voor Traore, Cassiera voor Dolberg en Nouri voor Younes. Eigenlijk zijn in de huidige basis alleen Zyiech en Sanchez echt onvervangbaar.
3 -2
Dennis126
Een team heeft ook automatismen nodig. Qua individuele kwaliteit scheelt het idd niet zoveel, maar het is nog geen PlayStation dat je dit zo kan wisselen tegen deze tegenstander.
1 0
Kingoffdatoilet
Kan wel. De vraag is alleen is dat team echt minder dan het andere
0 0
Minsc
Het woord 'rouleren' staat niet in het woordenboek van Bosz, slechte zaak m.i..
0 -3
mickey2602
De woorden"never change a winning team"stonden niet in het woordenboek van de Boer. Dát vind ik een slechte zaak.
En Bosz rouleert echt wel maar pas als dat kan.
Bekerwedstrijden tegen amateurs of Jupiler clubs kan je een half of een heel elftal wijzigen.Ik denk dat als we tegen een sterkere tegenstander moeten spelen in de beker dat Bosz echt niet meer Jong Ajax gaat opstellen.
Europees kan je ook rouleren als je al geplaatst bent,iets wat als het meezit na a.s donderdag het geval zal zijn.
En in de competitie kan je ook rouleren door tegen een Excelsior Nouri te laten debuteren bijv.
0 0
Simon1
Never change a winning team klopt, maar als je niet rouleert gaat een winning team uiteindelijk verliezen. Op het hoge niveau doen ze aan rouleren omdat je anders teveel wedstrijden moet spelen en ik vind dat Ajax dat ook moet doen. Echter is er een duidelijk verschil tussen Ajax en grote clubs. Ajax heeft nog geen eens 11 goede spelers in het veld staan en grote clubs hebben een hele selectie met goede spelers. Als Ajax gaat rouleren (met name het middenveld) zou je dus altijd met Ziyech en/of Nouri moeten spelen. Daar omheen moet je dan Schöne en/of Klaassen of Bazoer en/of Gudelj of alle andere combinaties, maar daar kunnen we nou niet echt over naar huis schrijven. Stel je voor dat Ziyech uitvalt en je moet een EL wedstrijd spelen. Stel je dan Nouri op of krijgen we een betonmiddenveld met Klaassen - Schöne - Gudelj? Nou dan kunnen we beter geen wedstrijd spelen of de lange bal hanteren, want dan zullen we geen kans maken. Moraal van het verhaal, rouleren is goed, maar je moet er wel de spelers voor hebben.
0 0
M.Olsen
Never change a winning team
0 0
FlyingDutchMan
Celta speelt het hele seizoen voor Europees voetbal in de vorm van Europa League, want de CL plekken kan je al invullen voor de top en subtoppers in Spanje. Daar hoort Celta absoluut niet bij, heb je afgelopen seizoen eindelijk Europees gehaald en dan ga je voor de competitie.. Hoogste wat Celta met geluk gaat halen, is Europa League xD
3 0
JohanDerksen
Barcelona en Real Madrid zijn er altijd bij.. daarna Atl. Madrid met Sevilla/Villareal.

Celta de Vigo moet zich altijd mengen met Athletic Bilbao en Valencia.
0 0