Tete onder vuur op social media na video in bus

BvdPloeg, 26-10-2016 om 11:35, 57748 views, Social Media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenny Tete moet het ontgelden bij supporters van Ajax op social media. De verdediger is sinds dinsdagavond te zien op een video, waarin Ajax-fans hun ploeg succes wensen voor De Klassieker met vuurwerk en gezang. Dat wordt gek genoeg niet op prijs gesteld door Tete, die zich in de spelersbus negatief uitlaat.

'Deze mannen spelen hooligan, maar in het stadion hoor je ze niet', lijkt Tete te zeggen. Het leverde na publicatie meteen een golf van kritiek op. Vooral het feit dat supporters speciaal voor de selectie naar De Toekomst kwamen en met vuurwerk en aanmoedigingen langs de weg stonden, steekt bij velen op vooral Twitter.

Veel twitteraars zien Tete in de eerste emotie het liefst vertrekken, anderen taggen bijvoorbeeld aanvoerder Davy Klaassen of Ajax zelf om eventueel een verklaring tegemoet te zien. Tete zelf reageerde nog niet op de video. De rechtsback speelde geen minuut in De Klassieker, maar komt woensdagavond hoogstwaarschijnlijk wel in actie tegen Kozakken Boys.

Koud in het stadion? Bestel een WZAWZDB-beanie.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxAddicted
Hij heeft wel gelijk maar zegt het tegen de verkeerde. Ajax publiek hoor je nu eenmaal niet op deze groep na. Lekker belangrijk. Gewoon frustratie. Als hij bij de basiself zou zitten, zou hij het gaaf vinden...
0 0
Matts
Ik denk dat er wat Tete betreft een politiek spelletje wordt gespeeld. Waarschijnlijk wordt hij niet opgesteld omdat Raiola zijn zaakwaarnemer is en hij niet wil verlengen, want dat speelt natuurlijk ook al een tijdje. Want verdedigend is hij natuurlijk gewoon een paar klassen beter dan Veltman.
0 0
dennalafca
Wat een gelul. Hij heeft een contract tot 2018
0 -1
ST
Hele domme jongen die Tete. Was ook al zo slim met zijn uitspraken / vechtpartij waardoor hij een taakstraf kreeg. Tegelijkertijd heeft hij wat dit betreft wel een punt. Waarom Amsterdam hooligans roepen om je spelers te motiveren. Zeg dan dat ze de beste zijn. De spelers zijn geen hooligans. Dus je zingt alleen maar voor jezelf.
1 0
Hans Kraay Jr.
Kom op man die jongen is 20, dan doe je nou eenmaal domme dingen, voor de wet ben je nog niet eens volledig volwassen.

Ga nou niet beweren dat jij een heilig engeltje bent.

Zijn genoeg andere spelers die dezelfde stomme dingen gedaan hebben.

Gewoon openlijk excuses aanbieden en de kous is af.
0 -2
Ajax418
Hoop heel erg dat hij zo snel mogelijk actie onderneemt en zijn excuses aanbied (wellicht nog meer dan dat) en dat we dan gewoon weer kunnen genieten van hem. Blijkt dus een best rare gozer, heeft toch ook vorig jaar een rechtzaak gehad door een politieagent te beledigen?
0 -2
Hans Kraay Jr.
Het is natuurlijk niet handig wat Kenny heeft gezegd, maar jochies van 20 doen en zeggen nou eenmaal stomme dingen.

Heb ik zelf ook gedaan toen ik die leeftijd had, gelukkig was er toen nog geen social media en zou ik toch nooit een schare fans hebben die mijn Posts zouden volgen.

Toch blijft het stom dat hij dit gezegd heeft en denk ik dat hij het best openlijk zijn verontschuldigingen naar des betreffende supporters kan maken, misschien zelfs al vanavond. Als hij dit doet geloof ik dat wij als Ajax supporters vergevingsgezind zijn naar een jochie van 20.

En voor de gene die hem dan niet vergeven, tja dan ben jezelf net zo triest of nog triester, want iedereen maakt fouten.
4 -2
waterisnat
Niet handig nee eerder dom.
De andere 23 personen die in de bus zitten zeggen daar niets (zegt ook wel voldoende)
Zou zeggen maak nog een filmpje en maak je excuses ga anders een dagje mee met de supporters naar een vak dan weet je wat ze doen tijdens zo'n wedstrijd.

0 0
Hans Kraay Jr.
Idd even excuses maken zou al een hoop goed maken. Tot nu toe helaas nog niks gehoord.
0 0
De_Realist
Mensen die zichzelf hooligans noemen kan je niet genoeg belachelijk maken. Goed werk Tete.
6 -2
korem
Op straat de voetballer spelen maar op het veld speelt die niet tete. Beetje rare reactie van hem en zeker in de positie waar die nu zit. Het is bij hem niet een uitspraak na een verloren wedstrijd waarin frustratie zit en publiek niet achter hun club ging staan, nee dit is gewoon een uitspraak waarin je zegt schijt te hebben aan Ajax en de mensen die op zondag ochtend de moeite te nemen om hun Ajax toe te juichen. Schaam je tete
2 -1
Robinjo1988
75% van de arena is ook gewoon dramatisch publiek wat je nooit hoort. Maar jongens die die bus uitzwaaien zijn juist fanatieke gasten die je wel hoort. Dus het is een behoorlijk domme uitspraak van Tete. Nog dommer is die Dijks die dit gewoon online zet. Hij naait Tete gewoon.

Ben benieuwd naar de reactie van Tete, mocht die nog komen..
4 -3
ambtenaar
Dankbare jongen.
0 0
Stolp
Sjesus, wat een ophef weer over een onbenullige uitspraak van Tete. Sommige vinden dat ie moet nadenken voor ie iets zegt, sommige vinden zelfs dat ie excuus moet maken naar de supporters toe, maar wat te denken van de uitspraken van sommige supporters richting spelers, die worden soms tot het bot afgefikt en dat vinden we dan allemaal normaal… Over hypocriet gesproken zeg!
0 -1
Masthab
Ja is niet handig van hem. Ben wel benieuwd welke maten naaier die dat filmpje online heeft gezet. ik heb namelijk niet alles mee gekregen over dit.
0 -1
Superjood410
Dijks heeft het online gezet, waarschijnlijk niet wetende van wat er zich op de achtergrond afspeelde
0 0
Masthab
ow oke zal wel niet bewust zijn dan denk ik. Klungel en klungel. thanks man.
0 0
TikkieTerugJaap
Ondertussen verwijdert Dijks alle negatieve reacties op zn instagram en is ie mensen aan het blokkeren, hoe sneu kan je zijn.
2 -3
Rene1990
maar even serieus hij noemt geen Ajax supporters hoor want het gaat over de Boys die Amsterdam hooligans schreeuwen en dat lijkt me nou niet echt een Manier om ajax uit te zwaaien
1 -1
stopperspil
Supporters zijn soms net mensen en voetballers natuurlijk soms ook, kan gebeuren en dat filmpje is bewust door iemand gelekt.
0 0
TikkieTerugJaap
Is niks gelekt. Dijks heeft het gefilmd en op zn instagram story gezet.
0 0
stopperspil
Dijks doet dus niet echt aan teambuilding:)
0 0
Jaimie108
Dijks filmde de supporters en toen kwam Tete met die butthurt opmerking omdat hij te slecht is voor een basisplaats.
0 0
Jaimie108
Dijks filmde de supporters en toen kwam Tete met die butthurt opmerking omdat hij te slecht is voor een basisplaats.
0 0
Jaimie108
Dijks filmde de supporters en toen kwam Tete met die butthurt opmerking omdat hij te slecht is voor een basisplaats.
0 0
Jaimie108
Dijks filmde de supporters en toen kwam Tete met die butthurt opmerking omdat hij te slecht is voor een basisplaats.
0 0
Jaimie108
Dijks filmde de supporters en toen kwam Tete met die butthurt opmerking omdat hij te slecht is voor een basisplaats.
0 0
Jaimie108
Dijks filmde de supporters en toen kwam Tete met die butthurt opmerking omdat hij te slecht is voor een basisplaats.
0 0
Professor
Zo een uitspraak is op diverse manieren uit te leggen. Ik zelf heb er geen moeite mee maar als het zoveel commotie oproept, dan misschien Tete door Ajax tv laten interviewen en even naar die uitspraak vragen.
0 0
trainerdv
Zonder die mensen verdien je je riante salaris niet. Domme uitspraak. Als hij slim is, komt hij met een statement naar de supporters dat hij blij met ze is en dat hij fout zat etc.... Fans, zeker de meest fanatieke, zijn rancuneus en hebben graag een mikpunt. Komt niet vanzelf goed.
1 -1
Ajacied1989
Zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. Het filmpje is erg kort dus echt conclusies kan ik er niet uit trekken, maar als ik zie wat veel zogenaamde Ajacieden hem toewensen via social media weet ik wel een grote groep die de publieke schandpaal nog veel meer verdient.
1 0
Tinus
Precies, laten we er niet al te moeilijk over doen. Gewoon een ludieke actie organiseren ipv verwensingen. Dan kom je als supporter een stuk beter uit de verf. Bovendien kan ik me de reactie van tete best voorstellen gezien veel van onze medesupporters in de arena. Hij treft nu echter de verkeerde groep.
0 0
Cello
Misschien een tifo-actie?.
Met daarop:
Tete, zogenaamd groot talent....laat het eindelijk ook eens in het stadion zien!
1 -1
Ajacied1989
Haha. "Grote mond in de bus, maar in het stadion zie je hem niet" - Dat zou wel ludiek zijn. Ook de enige juiste manier om hier mee om te gaan.
10 0
TikkieTerugJaap
"Tete speelt voetballer, maar in het stadion zie je hem niet"
0 0
Cello
Ja....ook goed. Zijn genoeg, ludieke manieren te bedenken om te antwoorden op zijn gemaakte uitspraken.
0 0
RusselWestbrook
Bwahaha. Geweldig.
0 -1
Maxwell_5
Ook niet zo gek dat je ze niet hoort tijdens de klassieker, want Ajax fans worden daar al een paar jaar niet toegelaten...
3 0
gi0vanni
Haha erg scherp.
0 0
Ferd
Al die supporters die op de social media zoveel kabaal maken zouden dat in het stadion moeten doen. Internethooligans die je in het stadion niet hoort.

En allemaal met een klein pikkie maar extreem lange tenen. Tete heeft gelijk en dat is enorm te betreuren.
9 -5
afca95
Hij zal het vast niet in die context bedoeld hebben. Ik denkt dat wat hij ziet vergelijkt met wat er normaliter in het stadion hoort. Dus fakkels rook agressiviteit op dat moment in vergelijking tot een normale wedstrijd. Voor de rest horen en zien wij hem niet op het veld want hij presteert niet beter dan Veltman.. Daar zou ik me eerder zorgen om maken..
0 0
AFCA0492
hij heeft gelijk maar hij moet wel door hrbben dat de fans wel zorgen dat hij geen normale baan hoeft te hebben. een mening mag je hebben maar soms moet je even na denken voordat je je mening ventileert.
2 0
preme
Hij gaat er toch ook niet vanuit dat dit op internet wordt gezet. Echt strom(pje) in een glas water.
1 0
Tinus
Kenny heeft wel een beetje gelijk. Hij hier scheert echter alle supporters over één kam. Dat is niet zo handig.
4 0
M.Olsen
TETE WE LOVE YOU

8 -9
V12
Degen die dit heeft geplaatst heeft het of niet teruggekeken of is een zeer achterbakse man. Tete is keurig opgevoed want hij weet prima hoe hij zich moet gedragen maar jammer genoeg kan hij de weelde van zijn leven niet dragen. Helpt verder ook niet dat hij Raiola als manager heeft want die is natuurlijk alweer aan het shoppen en deze jongen zijn hoofd aan het gek maken.
0 0
Arrah
Is gepost door 'Mitta' Dijks.
0 0
chrisjuhhh
iov Raiola :)
0 -1
JohnDylan
Misschien kan Tete nog een keertje een politie agent bij zijn keel grijpen. Omhoog gevallen mannetje.
4 -3
Mauroafca
Tuurlijk is het allemaal niet zo'n drama wat Kenny zegt, maar toch denk ik dat het bewijst hoe onwetend sommige voetballers zijn.

1 ding wat Kenny heel goed moet begrijpen is dat 'wij' zijn salaris betalen. Dankzij ons en nog meer dankzij de gasten die er zondag stonden heeft hij de eer om het prachtige shirt van Ajax te dragen. Zonder supporters, geen club! Niet alleen Kenny, maar alle voetballers moeten zich realiseren dat elke speler vervangbaar is. Wij supporters staan voor onze club, trainers, spelers en directie-leden zijn passanten. Ga daar maar eens over na denken Kenny, terwijl je in je door ons betaalde Audi naar huis rijdt!
1 -1
PeterBosz
Eens, daarbij op zijn leeftijd deden/zeiden we misschien nog wel dommere dingen.
PS Audi?
geen Mercedes van de zaak?
1 0
Mauroafca
Haha, stom je hebt helemaal gelijk.

Ik heb vanmorgen een ongelukje gehad met mijn Audi, dus ben op allemaal formulieren 'Audi' aan het invullen, denk dat mijn verwarring daar vandaan komt haha.
0 -2
WesleySonck
Kenny bedoelt dat de supporters niet in het stadion te vinden zouden zijn die dag en wilde gewoon een maatschappelijke discussie starten over "stadionverboden, te zwaar of terecht?" en "uitsupporters bij de klassieker: ja of nee? ".
2 -2
dondonny
Ik ben eerst opzoek naar bewijs dat die het over Ajax zegt, op het filmpje zie je volgens mij witte rook en zie ik iemand met een rood jasje staan die vrij veel lijkt op een trainingspak van Feyenoord
2 -6
JoostEmpty
Ik twijfelde ook even, maar als je dit Youtube filmpje kijkt, dan weet je zeker dat het bij vertrek uit Amsterdam is. https://www.youtube.com/watch?v=TPbFV3EiPBI
1 0
RyanBabbel
je hebt toch oren. er werd amsterdam hooligans gescandeerd.
3 -1
dondonny
Als je goed luistert kan je er ook Rotterdam Hooligans van maken. het feit dat over het algemeen Feyenoord supporters vaker schreeuwen Rotterdam Hooligans dan ajax supporters Amsterdam Hooligans
0 -4
godezonensuper
Gast.. Ben je nu serieus?
Je hoort toch wat er wordt gezongen ofniet.
1 -2
Leviathan
Hypocriet gedoe zeg alsof nooit iemand wat slechts over Ajax spelers zegt.. Doet iedereen wel en dat is op de man nog maar als het tegenovergesteld is.. nou nou dan wordt het uitkijken. Tete heeft ook wel een punt want als je in de bus zit heb je weinig aan mensen die hooligan roepen. Supporten tijdens de wedstrijd heb je wat aan en dat gebeurt te weinig.
2 0
BennJii020
hahaha Tete is een baas
5 -1
ram
Ik kan mij er niet zo druk om maken maar ik ben ook niet iemand die zin heeft om zo'n bus te gaan 'uitzwaaien'. Wat hij zegt is niet aardig: er staan vast een paar goede supporters bij. Als ik daar had gestaan, had ik dit niet leuk gevonden.

Maar toegegeven: hij heeft wel een beetje gelijk... Een groot deel van die gasten gaat daar met capuchons op de zogenaamde hooligan uithangen. En waarom scanderen ze allemaal "hooligans"? Waar slaat dat op.. Is ontzettend kansloos in mijn ogen. Tete zal daar ook het zijne van denken.

Daarbij komt dat de ArenA natuurlijk geen kolkende massa van topsupporters is.. Misschien stoort dat hem wel eens. Dat kan ik mij ergens wel voorstellen. Volgens mij is het geen pretje om voor Ajax te spelen, puur kijkend naar supporters. Het publiek is héél kritisch en steun kan een stuk beter.
6 0
PJK54
Misschien bedoelt hij de grote massa die er zondag niet stond neem aan dat hij niet alle supports over één kam wil scheren.
1 0
nightgoat
We live in the era of smart phones and stupid people.
Deal with it.
0 0
RSM
Dat je hooligans niet respecteert ok maar ze moedigen je aan dan neem je dat gewoon. En als je ze voorbij bent gereden dan ben je het al vergeten.
3 0
mgtow
Grappig ook altijd hoe al die gasten tegenwoordig in het echt heel anders praten dan tegen de camera. Ander toontje, meer straat, minder professioneel. Geen handige opmerking maar we moeten er ook weer niet zo zwaar aan tillen, we hebben Feyenoord in te halen en een beetje ver komen in de Europa League zou ook niet verkeerd zijn, randzaken zijn daarin nou eenmaal randzaken. Leid alleen maar af.
1 0
atalantanio
Jammer van de ophef. Sympathiek is het natuurlijk niet, maar mensen moeten dit een beetje in perspectief zien. Hij speelt niet, zit dus niet lekker in zijn vel, zit waarschijnlijk naast zijn maatje Bazoer en zegt in de waan wat ''stoers''.
2 0
JohnDylan
Deze jongen heeft al bijna een jaar geleden een nieuw contract aangeboden gekregen en hij is pas dit seizoen zijn basisplaats verloren. Het lijkt me dus duidelijk dat hij niet van plan is zijn contract te verlengen. Laat Ajax hem komende winterstop maar verkopen en een vervanger kopen die, net als Sinkgraven op links, aanvallend iets aan het spel toe kan voegen. Als Tete zijn contract alsnog wil verlengen dan zou ik daar blij mee zijn maar het lijkt me gewoon sterk dat dit gaat gebeuren.
1 -2
PJK54
Hem verkopen en dan een andere verdediger kopen??? is dat de oplossing dan??? volgens mij is hij een prima Ajax verdediger alleen moet hij zijn kans weer krijgen en dan grijpen volgens mij vele malen beter als Veltman.
1 0
JohnDylan
Ajax zal hem na dit seizoen sowieso moeten verkopen want hij gaat duidelijk zijn contract niet verlengen (zelfs al krijgt hij vanaf nu een basisplaats). Anders loopt hij medio 2018 transfervrij de duur uit. Als hij zijn contract wilde verlengen had hij dat al lang gedaan. Hij is namelijk dit seizoen pas zijn basisplaats verloren en had al lang daarvoor een nieuwe aanbieding van Ajax op zak.
0 -1
godezonensuper
Tja wat wil je met zo'n zaakwaarnemer.
Het is niet voor niks dat Kishna, bouy en malen allemaal vroegtijdig zijn vertrokken.
Leven Kishna en Bouy trouwens nog?
2 0
RyanBabbel
ze zouden binnen de knvb eens moeten ingrijpen tegen dit soort zaakwaarnemers die er voor zorgen dat nederlandse talenten gewoon de verkeerde keuzes maken. al de clienten van raiola stellen zichzelf centraal en niet de club en de mensen waarvoor ze spelen. geloof mij maar wanneer hij weggaat bij ajax zonder te hebben gespeeld komt hij terecht bij een c club met een veel te hoog salaris en is er weer een talent verloren
0 0
RSM
Dat ligt gewoon aan de speler zelf. En als je geen vertrouwen krijgt dan is het makkelijker om weg te lopen.
0 0
godezonensuper
Ipv cynisch te reageren op mensen die energie, tijd en geld in Ajax steken had Tete zich beter eens af kunnen vragen waarom Veltman de voorkeur krijgt.
En zich daarna eens realiseren dat hij met bal niet beter is dan de rechtsback van fortuna sittard.
4 -4
Japievanopdehoe
Ja, je kan je inderdaad maar op één van de twee concentreren. Als je je negatief uitlaat over iets, kan je natuurlijk nooit meer met je hoofd bij de training zijn. Compleet onmogelijk.

Typische AS-reactie dit. Dombo.
0 0
godezonensuper
Ow je neemt mijn reactie letterlijk.
0 0
RyanBabbel
het heeft 13 uur geduurd maar daar is het dan eindelijk: het alom gevraagde tete topic. ben benieuwd hoe hij vandaag speelt, zal hopelijk nog wat kritische vragen krijgen na de wedstrijd.
0 -1
W Z A W Z D B
Oprotten.
3 -5
dennalafca
ga maar lekker naar 010 mafkees
8 -10
AFCA54
Zegt de bankzitter
8 -8
Rhythim
Wordt echt tot veels te grote hoogtes opgeblazen dit...

Gewoon ff ergens een keertje "sorry" zeggen en klaar dan hoor...
4 -5
Frankkie
Wat een ophef om niks zeg!
Wat deze jongen over zich heen krijgt is vele malen erger dan wat hij hier bespreekt!
Wat een stelletje napratende hersenloze minkukels heb je toch op deze site....

En degene hier met een grote bek zijn degene die niet in de file willen staan en in de 85e minuut naar huis gaan. Stelletje droeftoeters!
En dat noemen zicht dan supporters, het is om je kapot te schamen!
3 -6
RyanBabbel
weet je wat je zou moeten doen. de parkeergarages sluiten tot aan 5 minuten na de wedstrijd, zo heeft het voor niemand zin om eerder weg te gaan en is het probleem opgelost
1 0
Joodokus
ik praat niemand na en ben een uur na de wedstrijd nog dronken in de omgeving van de arena.maar ik vind dit ook een kutuitspraak van een verwend mannetje.net als zijn uitspraak naar een politieagent(weet je wel wat ik verdien oid).
en terecht dat hier om uitleg word gevraagd.
1 -1
Ricbun
Ik vind de reacties nogal overdreven. Als Tete dingen zoals Luuk de Jong zou gaan doen (mensen die fluiten geen echte supporters noemen en gisteren wegwerpgebaren naar het uitvak maken) zou het veel erger zijn.
2 -1
FriescheAjacied
"Een hooligan is een ruwe of rauwe jongere die de wet aan zijn of haar laars lapt. En daarbij geweld niet schuwt".

Wat ik hiermee wil zeggen is dat bij Kenny, en vele anderen, de definitie hooligan niet volledig begrepen wordt. Oftewel: fanatieke supporters zingen, hooligans daarentegen niet. Hooligans zijn de simpelste zielen die op deze aarde rondlopen.
7 -2
Kale
Beetje dom van Tete, maar laten we wel wezen, wat hebben we een schijtpubliek in de Arena. Je schaamt je toch kapot als je tijdens de wedstrijd weer eens de duifjes op het dak hoort koeren, zo stil is het.

Maarja, die gasten in het filmpje maken nou juist wél lekker veel kabaal.

En dan nog: Kenny is 21. Ik wist niet eens hoe ik mijn veters moest strikken toen ik zo oud was.
5 0
Jilt
Hij zal wel zeggen dat hij bedoelde dat je ze in de kuip niet zou horen. Zo'n smoes
0 -1
AjaxfanRuben
Truc van Raiola om een breuk met Ajax te forceren? Ik lees over Raiola in het boek Zlatan, daar zijn zulke trucen niet gek.
0 0
Persian07
Het zegt ook veel over Dijks dat die zoiets plaatst! Man, man, man...die Dijks is niet alleen een dom oor in het veld, maar ook daarbuiten!
2 0
WyZynDeBeste
Waarschijnlijk filmpje gemaakt en meteen gepost. Niet geluisterd want oortjes in met muziek op.

Niet slim.
0 0
Stamstadam
Nederlanders hebben een hoog IQ over het algemeen.
0 0
Toon meer reacties