Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime

UEFA: Nog geen doellijntechnologie

  • NP
  • , 6-12-2012 21:42
  • , 723 views
  • , ANP |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

De UEFA heeft donderdag bekend gemaakt dat het tijdens de eigen toernooien nog geen gebruik gaat maken van doellijntechnologie. Het eerste toernooi waarbij de UEFA van de technologie gebruik zou kunnen maken is het EK onder 21. Maar bij dat toernooi kiest de Europese voetbalbond voor de vijfde en zesde official die nu ook al op de doellijnen staan bij Europese wedstrijden.

De UEFA is met deze beslissing behoudender dan de FIFA. De wereldvoetbalbond experimenteert tijdens het WK voor clubteams, dat deze maand gehouden wordt, al met doellijntechnologie. UEFA-voorzitter Michel Platini vindt vooral de hoge kosten een reden om de technologische hulpmiddelen nog niet in te voeren.


Archief Ajax Showtime

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

VAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)Top 10: 115 jaar Ajax Ajax C1 slacht PSV in Eindhoven (Ajax TV)Viktor Fischer ✖ Ajax Wonderkid ✖ Highlights ✖ HD
Avatar van Fresh
Door Fresh, zondag 9 december 2012 15:37
*kuch* uitsteltactiek *kuch*

Weer dat gelul over doellijntechnologie. Alleen doellijn is natuurlijk niet genoeg dat weten FIFA/UEFA ook wel. Scheidsrechters kunnen puur op basis van het blote oog onmogelijk steeds de goede beslissing nemen, door de toegenomen snelheid van het spel. Daar zijn we het nu toch wel over eens!?
Vijfde en zesde official? Daar weten we toch ook al van dat dat nauwelijks heeft gewerkt?
Hoge kosten? Nog zo'n slap excuus. Als je Coca Cola aanbiedt dat hun logo de eerste vijf jaar bij elke aangevraagde herhaling in beeld komt, is die hele discussie over geld zo opgelost.
Ik ben er ook van overtuigd dat, als we in stadions beelden terug kunnen kijken, er een hoop frustratie over scheidsrechterlijke dwalingen bij publiek en spelers weg zal vallen.
Avatar van Jowen
Door Jowen, zaterdag 8 december 2012 08:28
ik dacht dat platini meer vooruitstrevend was. Hoe kan een webcammetje nu duurder zijn dan al die officials?
Avatar van B_02097
Door B_02097, vrijdag 7 december 2012 09:55
Nog meer reden om die 2 geldwolven te verstoten van de troon.

Afgelopen weekdn ook weer zo geval met van persie en de jong ( die zat wel, maar toch ). Het is 2013 bijna en voetbal is gewoon door deze 2 heren aan het verouderen. Doellijntechnologie, geef elk team 3 beurten om te vragen hebben ze er 1 fout vergaat alles. Dat duurt 3 sec voor de herlaing ergens op tv in het stadion en 10 seconden om te communiceren.
altianet.com