Quincy Promes

Met de terugkeer van Quincy Promes naar Ajax wist de Amsterdamse club in juni 2019 een grote slag te slaan op de transfermarkt. Voor een bedrag van iets meer dan vijftien miljoen euro haalde de regerend landskampioen een 38-voudig Oranje-international binnen die in Rusland vier jaar lang aan de lopende band scoorde en ook bij Sevilla FC geregeld in actie kwam.

Kind van de club

Promes, een aanvaller, speelde eerder ook al bij Ajax. Tot en met 2008 maakte de oud-speler van onder meer Go Ahead Eagles en FC Twente deel uit van de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Als zestienjarig broekie vertrok hij echter naar HFC Haarlem. Toen die club failliet ging, zocht hij zijn heil bij FC Twente. Bij die club brak hij in het seizoen 2013/14 op nationaal niveau door met elf goals in 32 duels.

In zijn debuutseizoen bij Ajax groeide Promes, ondanks diverse blessures, uit tot clubtopscorer van Ajax. De rechtspoot heeft aangetoond op meerdere posities uit de voeten te kunnen en lijkt zich - na een jaar voornamelijk als vleugelaanvaller gespeeld te hebben - te gaan richten op de positie van aanvallende middenvelder. Door het vertrek van Hakim Ziyech en Donny van de Beek is deze plek namelijk vrijgekomen en in het seizoen 2020/2021 lijkt dit de positie te worden waarop Promes hoofdzakelijk uit zal gaan komen (foto: Proshots)

Naam Quincy Promes
Nationaliteit Nederlands
Geboortedatum 04-01-1992
Geboorteplaats Amsterdam
Nummer 11
Positie Aanvaller
Doelpunten dit seizoen  
Twitter Quincy Promes
Facebook Quincy Promes