Jurgen Ekkelenkamp

Jurgen Ekkelenkamp is een middenvelder uit de jeugdopleiding van Ajax. De sterke rechtspoot speelde jarenlang als verdediger, maar werd in de B-jeugd omgeturnd tot middenvelder. Daar kan hij als controleur spelen, maar bij Ajax O17 was hij met 14 goals ook opvallend als doelpuntenmaker. In het seizoen 2017/2018 kwam hij uit voor Ajax O19.

Hoofdmacht

Op 19 december 2017 werd Ekkelenkamp beloond voor zijn goede spel met een driejarig contract tot de zomer van 2020. Bovendien maakte hij op 19 april 2018 zijn debuut in het eerste elftal als invaller in de wedstrijd tegen VVV Venlo. In april 2019 kwam daar ook nog eens zijn Champions League debuut tegen Juventus bovenop. Tijdens zijn korte invalbeurt in het miljardenbal wist Ekkelenkamp alle ogen op zich gericht te krijgen doordat hij Cristiano Ronaldo op slinkse wijze naar de grond trok tijdens een veelbelovende aanval van Juventus.

In het seizoen 2019/20 kreeg Ekkelenkamp steeds meer kansen van Erik ten Hag in Ajax 1. Ekkelenkamp beloonde in december 2019 zijn basisdebuut in de Eredivisie met een goal tegen ADO Den Haag. Diezelfde maand werd de middenvelder ook nog eens verkozen tot grootste talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij met Jong Ajax aan deelneemt. In het seizoen 2020/2021 hoopt Ekkelenkamp op meer speeltijd in Ajax 1 en zal hij de concurrentiestrijd aangaan voor een plek op het middenveld. 

Naam Jurgen Ekkelenkamp
Nationaliteit Nederlands
Geboortedatum 05-04-2000
Geboorteplaats Almere-Buiten
Nummer 18
Positie Middenvelder
Doelpunten dit seizoen  
Twitter
Facebook Jurgen Ekkelenkamp