Daley Blind

Jarenlang was Daley Blind een gewaardeerde kracht bij Ajax, totdat hij aan het begin van het seizoen 2014/15 Amsterdam achter zich liet voor Manchester United. Na vier Engelse jaren keerde de zoon van oud-Ajacied Danny Blind terug bij zijn geliefde club. Met hem moest Ajax weer van zich doen laten spreken in Europa.

En dat deden de Amsterdammers, gezien de sterke Champions League-campagne van het seizoen 2018/19. Blind groeide die jaargang uit tot een sterkhouder in de achterhoede, terwijl hij ook aanvallend van zich liet spreken. Zo maakte hij in december 2018 een hattrick tegen De Graafschap (8-0).

Hartspierontsteking

Precies een jaar later sloeg de schrik er echter aardig toe, toen bleek dat de Oranje-international kampte met een ontsteking aan de hartspier. Blind moest acuut rust nemen en mocht geen fysieke inspanningen doen. Hierdoor mistte hij een aantal duels aan het begin van 2020. Na twee maanden maakte Blind weer zijn rentree en speelde hij 'gewoon' weer zijn wedstrijden. In de voorbereiding op het seizoen 2020/2021 zakte Blind echter opnieuw naar de grond tijdens een wedstrijd van Ajax. Onderzoeken wezen echter uit dat er geen enkele reden was om Blind langer aan de kant te houden, waarna hij de groepstraining bij Ajax weer hervatte. (foto: Pro Shots)

Naam Daley Blind
Nationaliteit Nederlands
Geboortedatum 09-03-1990
Geboorteplaats Amsterdam
Nummer 17
Positie Verdediger
Doelpunten dit seizoen  
Twitter
Facebook