Dusan Tadić

Ajax moest aanhaken bij de Europese top en dus moest er ingekocht worden. Dusan Tadić was één van de blikvanger van Ajax' transferzomer in 2018. De Serviër kwam voor ruim elf miljoen euro over van Southampton en moest de selectie versterken met zijn kwaliteiten én ervaring.

Topscorer Eredivisie

Dat Tadić een goede voetballer was, werd door iedereen erkend. In zijn eerste seizoen bij Ajax groeide de international uit tot absolute sterkhouder van de Amsterdammers. Hij scoorde er in de competitie op los, waardoor hij met 28 goals topscorer werd van de Eredivisie. In de Champions League liet Tadić zich als terugzakkende spits ook zien. Vooral zijn optreden tegen Real Madrid werd enorm geprezen. In het Santiago Bernabeu was de Ajacied de spil van de Amsterdammers in de 1-4 overwinning op de Madrilenen.

Na het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus werd Tadić in de zomer van 2019 tot aanvoerder benoemd. Inmiddels is de aanvaller niet meer weg te denken bij Ajax en is hij de absolute leider van de ploeg. In de zomer van 2020 gaat Tadić alweer zijn derde seizoen als Ajacied in. (foto: Pro Shots)

Naam Dusan Tadić
Nationaliteit Servisch
Geboortedatum 20-11-1988
Geboorteplaats Backa Topola
Nummer 10
Positie Aanvaller
Doelpunten dit seizoen  
Twitter
Facebook