Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Opinie »

Van Halst: 'Twente beter dan PSV en Ajax'

Van Halst: 'Twente beter dan PSV en Ajax'

Volgens Jan van Halst is FC Twente de ploeg die de beste kans maakt op het landskampioenschap. 'Ze hebben weken, zo niet maanden onder hun niveau gespeeld. Dit (tegen AZ, 0-3 winst red.) was weer het FC Twente dat helemaal speelt naar hun kwaliteiten', sprak Van Halst bij Eredivisie Live. 'Als ze nou de titel mislopen, heeft het echt te maken met concentratieverlies of nonchalance.'

'Dit vind ik een beter elftal dan PSV en Ajax. Je hebt creativiteit. Je hebt heel veel loopvermogen met Leroy Fer. Je hebt controle op het middenveld met Wout Brama. En met name een ijzersterke verdediging met Douglas, die daar de boel rechthoudt. En Andreas Bjelland komt nog terug, FC Twente is dus totaal in balans', aldus Van Halst.

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Interview Van der Hart met Ajax TVTop 10 De Zeeuw2013: Ajax - Go Ahead Eagles (6-0)Ajax opnieuw in oktoberdip (AT5)El Ghazi tijdens voorbereidingBorst: 'De Boer moet lekker weggaan'
Avatar van Van Reenen
Door Van Reenen, woensdag 2 januari 2013 15:14
Goed gedaan jochie. Prima actie. Leg de druk maar in Enschede neer. Zullen ze daar wel heel blij mee zijn.
Avatar van brullie
Door brullie, dinsdag 1 januari 2013 14:46
HaHahaha!!!......(einde reactie.....)
Avatar van Darkbird
Door Darkbird, vrijdag 28 december 2012 11:11
Kan me nog een wedstrijd in de Arena herinneren dat wij zoveel beter waren en hun niet anders konden dan tegenhouden.....
Twente heeft 3 tot 4 leuke spelers, de rest is middelmaat, of zelfs nog minder!

Gelukkig neemt niemand deze man ook serieus!
Avatar van vakMforever
Door vakMforever , donderdag 27 december 2012 22:00
Gebruik je nog coke Jan...kap er nou eens man
Avatar van ajax19
Door ajax19, donderdag 27 december 2012 19:02
Reactie op DbV, donderdag 27 december 2012 18:50
Ik zie Twente de titel zeker niet winnen, al is het alleen maar door die Engelse luchtfietser die daar trainer is. Maar Fer, Chadli en Douglas stellen niet veel voor en Schilder en Gyasi wel? Dan wordt het denk ik toch eens tijd voor een bezoekje aan Specsavers..
Denk nog een keer. 50% kans dat er beter over nadenkt.
Avatar van DbV
Door DbV, donderdag 27 december 2012 18:50
Reactie op ajax19, donderdag 27 december 2012 16:58
Ik vind Wout Brama echt niet uit het beste hout gesneden, zelfs Fer, Chadli, Bjelland en Douglas stellen niet veel voor. Dus ik snap niet waar meneer Van Halst het over heeft. Rosales, Castaignos, Willem Janssen en Braafheid gaan ook nooit verschil maken. De enigen die van hun redelijk kunnen voetballen zijn Tadic, Schilder, Gyasi en Gutiérrez, en zij worden telkens maar voor de helft opgesteld, dus die trainer naait ze ook nog een oor aan. Twente voetbalt verreweg het matigst van de top 5.
Ik zie Twente de titel zeker niet winnen, al is het alleen maar door die Engelse luchtfietser die daar trainer is. Maar Fer, Chadli en Douglas stellen niet veel voor en Schilder en Gyasi wel? Dan wordt het denk ik toch eens tijd voor een bezoekje aan Specsavers..
Avatar van ajax19
Door ajax19, donderdag 27 december 2012 16:58
Ik vind Wout Brama echt niet uit het beste hout gesneden, zelfs Fer, Chadli, Bjelland en Douglas stellen niet veel voor. Dus ik snap niet waar meneer Van Halst het over heeft. Rosales, Castaignos, Willem Janssen en Braafheid gaan ook nooit verschil maken. De enigen die van hun redelijk kunnen voetballen zijn Tadic, Schilder, Gyasi en Gutiérrez, en zij worden telkens maar voor de helft opgesteld, dus die trainer naait ze ook nog een oor aan. Twente voetbalt verreweg het matigst van de top 5.
Avatar van DeSananas
Door DeSananas, woensdag 26 december 2012 19:55
Reactie op russelboyajax, maandag 24 december 2012 16:32
Jan Van Halst roept elke week weer wat anders. eerst was het PSV, toen Ajax dichterbij kwam werd het toch Ajax. en nou Twente weer eens goed speelt is het opeens Twente! ondanks dat Derksen vaak bekritiseerd wordt, is het geen draaikont! hij heft altijd beweert dat PSV kampioen zal worden. respect daarvoor Johan!
Ahum... Herinner je het seizoen 2010-2011 nog?? Eerst was het PSV toen Twente, toen weer PSV, toen Ajax en toen weer Twente..
Avatar van AjaxD1986
Door AjaxD1986, dinsdag 25 december 2012 14:56
HAHAHAHAHAHAHA!
Avatar van cruijffthebest
Door cruijffthebest, maandag 24 december 2012 18:59
Als AZ de kansen beter had benut, dan had Twente zonder punten teruggegaan naar de meest saaie stad van Nederland, Enschede!!!!!!!!
De week ervoor tegen Heracles werden ze hele periodes compleet weggespeeld en zonder Tadic en Chadli blijft er niet veel over!!!
Avatar van Starkoo
Door Starkoo, maandag 24 december 2012 18:31
Bjelland hahaha die heeft tot nu toe niks laten zien lol, Derksen heeft Ajax overigens ook al genoemd als de titel kandidaat nr 1 maar maakt niet uit, aan het einde zijn wij toch weer kampioen!
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, maandag 24 december 2012 16:32
Jan Van Halst roept elke week weer wat anders. eerst was het PSV, toen Ajax dichterbij kwam werd het toch Ajax. en nou Twente weer eens goed speelt is het opeens Twente!

ondanks dat Derksen vaak bekritiseerd wordt, is het geen draaikont! hij heft altijd beweert dat PSV kampioen zal worden. respect daarvoor Johan!

Avatar van OKP-AFCA
Door OKP-AFCA, maandag 24 december 2012 16:19
Reactie op Jowen, maandag 24 december 2012 09:47
hmm. Had hij 2 weken geleden bij Studio Sport niet gezegd dat Ajax het toch ging redden?!
Jawel maar nu heeft Twente een keer goed gewonnen he, en Ajax weer punten verspeeld. Dus moet er snel achter het winnend team aangelopen worden.
Avatar van jtsmit
Door jtsmit, maandag 24 december 2012 14:24
Die van Halst is helemaal van het padje af. Geilt alleen maar op Twente die weer één keer goed speelt, dan ben je bij hem al snel weer de beste. Hier noemen wij dat kleutergedrag.
Avatar van joduh39
Door joduh39, maandag 24 december 2012 13:32
Dat Twente wordt weggespeeld door AZ en heeft het in de thuis wedstrijden al vaak moeilijk zat en dat speelt dan beter dan ons??Wat een lachertje die van Halst die het mooie rood en wit van ons aller Ajax heeft MOGEN dragen maar dit totaal nooit waardig is geweest!!
Avatar van Joko
Door Joko, maandag 24 december 2012 11:41
twente gaat op 15 a 18 punten eindigen van de eerste, kampioens kandidaat me neus, belabbert team.
Psv en vitesse houden het ook niet vol. Ajax 1 en feyenoord wordt gewoon weer 2de.
Avatar van GeborenAjacied
Door GeborenAjacied, maandag 24 december 2012 10:02
Hij veranderd snel van mening......eerst was het nog Ajax dat volgens hem het meeste kans maakte pfffff
Avatar van MankeNelis
Door MankeNelis, maandag 24 december 2012 09:52
Nou hebben we in de Arena en in Eindhoven gezien Jantje! Wat een lafbekken achterover leunen en toch 2 x flink op je bek gaan. Van de EL en de beker hebben ze een puinbak gemaakt. De stand verbloemd veel.
Avatar van Jowen
Door Jowen, maandag 24 december 2012 09:47
hmm. Had hij 2 weken geleden bij Studio Sport niet gezegd dat Ajax het toch ging redden?!
Avatar van gooseman
Door gooseman, maandag 24 december 2012 09:08
Kale seniele idioot!
Avatar van 3*stars*3
Door 3*stars*3, maandag 24 december 2012 01:37
Ach ja joh Jantje Beton weet het ff niet meer..
Twente heeft met Tadic en Chadli voorin 2 creatieve spelers en that's it, een creatieve middenvelder hebben ze niet, zijn allemaal harde werkers.
In mijn ogen gaat het tussen Ajax, P$V en als Vitesse wat erbij krijgt, doen ze ook mee tot het eind.

Trouwens Jan zegt dat die Bjelland nog terug moet komen maar bij Ajax komen;Sigthor, Babel, Boilesen en Serero terug van blessures en Fischer, Sana, Hoesen en Andersen gaan alleen maar beter worden...
Avatar van V12
Door V12, zondag 23 december 2012 23:55
Koos hij laatst niet voor Ajax?!? Iedere keer als een ploeg verliest doen de heren analytici of het kampioenschap is verspeeld. Ajax speelt het beste voetbal en maakt daarom het meeste kans op een kampioenschap. Ajax maakt de meeste kans om van de andere toppers te winnen. Iedereen is bang voor Ajax en hangt voor de goal. Twente krijgt grote problemen als tegenstanders voor hun goal blijven hangen om punten te pakken.
AZ is alleen maar verslagen doordat Twente 3 maal succesvol counterde. AZ was voetballend beter dan Twente. Dan ben je toch echt geen kampioenskandidaat. Hoe ga je dat doen tegen het rechterrijtje. Daar valt er niet veel te counteren.
Avatar van AFCAMM
Door AFCAMM, zondag 23 december 2012 21:08
Zonder Fer en Tadic staat er al een heel ander team... dan valt het volgens mij best mee, hoe sterk ze als elftal zijn. Ik wil ze absoluut niet onderschatten, want ze staan niet voor niets zo hoog, maar kwalitatief zijn ze lang niet op alle fronten sterker dan de rest.
Avatar van ajax1309
Door ajax1309, zondag 23 december 2012 20:55
Wat een eikeltje zeg. Eerst zegt die ik ga voor Ajax en nu is het Twente weer. Het is gewoon een eikel inplaats tje.
Avatar van AFCACBS1900
Door AFCACBS1900, zondag 23 december 2012 20:28
Twente speelt veruit het slechtst van de top 5.
Avatar van DenSim
Door DenSim, zondag 23 december 2012 20:04
Twente en PSV hebben beide van Ajax verloren en ze hebben een aantal wedstrijden gezwijnd waar Ajax het heeft laten liggen in een aantal gelijkspel wedstrijden. Conclusie, als Ajax scherper wordt in de afronding dan wordt Ajax gewoon voor de derde keer op rij kampioen.
Avatar van Am*
Door Am*, zondag 23 december 2012 20:02
Reactie op Ajaciedbrad, zondag 23 december 2012 17:50
4 !!
Vitesse en Feyenoord vallen echt nog wel af.
Die houden dit niet vol. Als je ziet hoe gelukkig de bal weer goed valt. En hoeveel ze hebben gekregen.
Avatar van Jood79
Door Jood79, zondag 23 december 2012 20:00
wat een prutser!! na Ajax-pisv was hij er nog van overtuigd dat Ajax kampioen gaat worden
Avatar van boris
Door boris, zondag 23 december 2012 17:58
Zowel ajax als psv is sterker dan twente. Rond eind februari begin maart verwacht ik dat ajax en psv samen voor de titel strijden
Avatar van Dip
Door Dip, zondag 23 december 2012 17:51
Zei hij laatst niet dat Ajax kampioen zou worden? Maargoed, sowieso moet je aan zijn mening waarde hechten. Wat een flapdrol, met z'n opportunistische gelul. De ene week is Psv weer dé titelkandiaat, en dan weer Vitesse. Dit geldt trouwens voor iedereen bij Studio voetbal, allemaal zo opportunistisch als de pest.
Avatar van Ajaciedbrad
Door Ajaciedbrad, zondag 23 december 2012 17:50
Reactie op Robinjo1988, zondag 23 december 2012 17:40
Wateen gelul van van Halst! Alles wat hij opnoemt hebben Ajax en pisvee ook. Echter hebben Ajax en pisvee meer scorend vermogen en Twente een iets betere verdediging. Dus het ontloopt elkaar niet veel. Er zijn gewoon 3 titelkandidaten.
4 !!
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, zondag 23 december 2012 17:40
Wateen gelul van van Halst! Alles wat hij opnoemt hebben Ajax en pisvee ook. Echter hebben Ajax en pisvee meer scorend vermogen en Twente een iets betere verdediging. Dus het ontloopt elkaar niet veel.

Er zijn gewoon 3 titelkandidaten.
Avatar van Cello
Door Cello, zondag 23 december 2012 17:31
Hoezo opportunistisch commentaar van Van Halst?. Hoe was het ook alweer?. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, toch?.

Twente speelt een redelijk goede wedstrijd tegen, met alle respect hoor, een toch stevig gedevalueerd AZ (zeker als je vergelijkt met voorgaande seizoenen en kijkt naar stand op de ranglijst en de vele verliespartijen nu al) en gelijk zijn ze de kandidaat nummer 1.

Volgens mij verloor Twente van PSV en wat werd geroepen?. PSV is de kandidaat nummer 1.... maar ook dat is onzin, want de week daarvoor versloeg Ajax een PSV dat volkomen kansloos was in de Arena....toen werd toch ook niet gelijk geroepen door de zogenaamde kenners dat Ajax de kandidaat bij uitstek was/is?. En dat is maar goed ook..... het zijn sowiezo onzinnige uitspraken als je (toen nog) niet eens op de helft van het seizoen bent en nu ook niet als je er net 1 wedstrijd over heen bent......
Als de heren, die zichzelf dan graag analist noemen even alleen al na de afgelopen 2 jaar kijken......dan zouden ze moetenw eten dat het totale onzin is om nu al te verkondigen wat in hu ogen de kampioenskandidaat is........

En wbt Twente is de kans eigenlijk kleiner dan bij alle andere kandidaten, want zij hebben McLaren, een ongeleid projectiel, die vaak eigenhandig door ineens een andere opstelling uit de hoge hoed te toveren de kansen van Twente om zeep helpt..... dus Twente speelde nu zus, dat kan morgen weer zo zijn....
Avatar van valkl01
Door valkl01, zondag 23 december 2012 17:18
Hadden gewoon mazzel tegen az al doet de score anders denken
Avatar van Ajaciedbrad
Door Ajaciedbrad, zondag 23 december 2012 17:15
Grap van het jaar!
altianet.com