Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Opinie »

VI: 'Veel tegentreffers door Van Rhijn'

VI: 'Veel tegentreffers door Van Rhijn'

  • , 3-12-2012 21:34
  • , 3874 views
  • , VI |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

Johan Derksen heeft maandagavond aangekaart dat er bij Ajax vaak tegentreffers vallen door matig verdedigend werk van Ricardo van Rhijn. 'Opvallend vaak wordt er door de directe tegenstander van Van Rhijn gescoord', vertelde Derksen. 'Hij laat ze te vaak lopen.'

De uitspraak van Derksen is wel degelijk op enige waarheid gebaseerd. Afgelopen weekend was Jeremain Lens de Ajacied, bij de 1-1 van PSV, twee maal achter elkaar te snel af. Recent vielen er ook thuis tegen Borussia Dortmund (Mario Götze), Vitesse (Wilfried Bony) en Manchester City (Samir Nasri) doelpunten waarbij Van Rhijn uitgespeeld werd.

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

VAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)Top 10: 115 jaar Ajax Ajax C1 slacht PSV in Eindhoven (Ajax TV)Viktor Fischer ✖ Ajax Wonderkid ✖ Highlights ✖ HD
Avatar van De scout
Door De scout, vrijdag 7 december 2012 11:07
Tja... erg slim van de tegenstander. zet je beste man op de zwakste verdediger. Zou ik ook doen. Dat komt omdat hij pas dit hoor op het hoogste niveau speelt. Kan hij niks aan doen maar dit hoort wel bij de tactiek. Dat is iets voor de trainer. Kennelijk heeft Frank dat niet door. Blind is ook niet europa's beste maar je moet eens kijken hoe hij positioneel staat. Dat kan hij erg goed. 1 tegen 1 wordt hij op snelheid verslagen. Maar de bal zal vaker richting linkerspits gaan dan rechterspits.
Avatar van bosbes
Door bosbes, woensdag 5 december 2012 22:28
Ik vind van rhijn niks toevoegen en Blind ook niet ! Wordt tijd voor een ervaren rechtsback !
Avatar van legendslive4eva
Door legendslive4eva, woensdag 5 december 2012 15:32
Kan ook gewoon dat Nasri, Bony en Gotze klasse zijn en daarom scoorden, als je tegen Messi staat scoort ie ook gewoon, ook al ben je Nesta, Stam oid.
Avatar van jeppie
Door jeppie, woensdag 5 december 2012 09:35
de hele achterhoede is niet goed.....zag je gisteren ook weer . vooral bij de goal van ronaldo......twee verd. op de lijn gaan staan .terwijl van rhijn bij ronaldo moet zijn....en die tweede goal is moisander niet goed aan het dekken en kijken..verspeelt siem op het middeveld de bal....
Avatar van Nison
Door Nison, dinsdag 4 december 2012 23:17
Dit klopt als een baksteen!!!
Avatar van Jewl
Door Jewl, dinsdag 4 december 2012 13:56
Van Rhijn krijgt zowat nooit rugdekking van Toby. Kijk alleen al naar de goal van Lens. Toby stapt (weer) niet uit, Rhijn moet zichzelf corrigeren en na de kap is er nog steeds niemand om hem te helpen.

Toby voetbalt erg matig en van Rhijn staat daardoor te vaak alleen.
Avatar van Mark <3 AFCA
Door Mark <3 AFCA, dinsdag 4 december 2012 10:58
Reactie op N-ajax, maandag 3 december 2012 22:04
Lens stond toch in de spits, en mertens op links? Daarnaast, gaan we nou echt zeuren dat hij door Götze, Bony en Nasri is uitgespeeld?
Ik snap niet waarom zoveel mensen het niet met jou eens zijn.. Spelers als Götze en Nasri verdienen miljoenen omdat ze een mannetje kunnen passeren en dan zou vRhijn opeens even fucking Maicon de 2e moeten zijn waar niemand voorbij komt? Hij maakt fouten maar hij is wel een type speler die daar van leert. Ten opzichte van een jaar terug is hij al zoveel gegroeid.
Avatar van rdewaart
Door rdewaart, maandag 3 december 2012 23:40
ben ik helemaal mee eens!!!
Avatar van ELPISTOLERO
Door ELPISTOLERO, maandag 3 december 2012 23:29
Eerlijk is eerlijk, hij heeft wel een punt.
Avatar van Rinky
Door Rinky, maandag 3 december 2012 23:17
Reactie op driesterren***, maandag 3 december 2012 22:17
De meeste onzin word toch door Johan Derksen verteld?
Jouw reactie is pas onzin, uitspraak van Derksen is gebaseerd op feiten van de laatste periode.
Of dat volledig aan Van Rhijn te wijten is is heel wat anders.
Avatar van geronimo
Door geronimo, maandag 3 december 2012 22:34
Reactie op tomphy, maandag 3 december 2012 22:05
Dat waren niet de minste spelers en niet de minste doelpunten. Heel vaak kwamen er ook mensen vanaf het middenveld aanlopen en moest Van Rhijn keuzes maken. Hij zal vast nog wel wat te leren hebben maar om nou van wanverdedigen te spreken gaat heel ver. Er zijn meer wedstrijden dat de linksbuiten van de tegenstander een zware avond heeft, dan dat Ricardo dat heeft.
Hij zegt er wel bij dat van Rijn een grotere talent is dan vd Wiel.
Avatar van De Stift
Door De Stift, maandag 3 december 2012 22:31
Tja, persoonlijk vind ik het ook niet zo raar dat spelers als Lens, Gotze, Bony, en Nasri in een wedstrijd een jong talent als Van Rhijn een keer op het verkeerde been weten te zetten. Als het nu ging om de linksbuitens van VVV, Willem 2, en PEC dan kan ik me voorstellen dat er rede is voor zorgen. Maar dat Van Rhijn nog niet van het niveau is van genoemde spelers, lijkt me volstrekt logisch. Ik vind dat Van Rhijn zich uitstekend ontwikkeld, toch vrij constant is (ondanks dipje van de afgelopen weken), en ben ervan overtuigd dat Lens, Gotze, Bony, en Nasri binnen een seizoen of twee door Van Rhijn keurig aan banden worden gelegd, 90 minuten lang.
Avatar van driesterren***
Door driesterren***, maandag 3 december 2012 22:17
De meeste onzin word toch door Johan Derksen verteld?
Avatar van tomphy
Door tomphy, maandag 3 december 2012 22:05
Dat waren niet de minste spelers en niet de minste doelpunten. Heel vaak kwamen er ook mensen vanaf het middenveld aanlopen en moest Van Rhijn keuzes maken. Hij zal vast nog wel wat te leren hebben maar om nou van wanverdedigen te spreken gaat heel ver. Er zijn meer wedstrijden dat de linksbuiten van de tegenstander een zware avond heeft, dan dat Ricardo dat heeft.
Avatar van ali_ajax
Door ali_ajax, maandag 3 december 2012 22:04
Reactie op Sxndxr, maandag 3 december 2012 22:01
Maar zijn dit dan 1-op-1 acties of is dit wanneer Ricardo in de aanval is geweest en er onvoldoende wordt overgenomen... zal natuurlijk allebei voorkomen, maar is natuurlijk wel cruciaal voor zo'n dergelijke populistische uitspraak van die bromsnor...
inderdaad, van alle doelpunten die genoemd worden is alleen die van gotze zijn schuld vind ik. Vooral die van nasri kwam doordat poulsen volgens mij niet goed terug meeliep, van rhijn stond toen te ver in aanvallende positie van mij. Ook die van lens vind ik meer de schuld van aldeweireld, die geen rugdekking gaf. Van rhijn werd toen gewoon fantastisch uitgekapt, kan gebeuren
Avatar van N-ajax
Door N-ajax, maandag 3 december 2012 22:04
Lens stond toch in de spits, en mertens op links?
Daarnaast, gaan we nou echt zeuren dat hij door Götze, Bony en Nasri is uitgespeeld?
Avatar van Sxndxr
Door Sxndxr, maandag 3 december 2012 22:01
Maar zijn dit dan 1-op-1 acties of is dit wanneer Ricardo in de aanval is geweest en er onvoldoende wordt overgenomen... zal natuurlijk allebei voorkomen, maar is natuurlijk wel cruciaal voor zo'n dergelijke populistische uitspraak van die bromsnor...
Avatar van Num
Door Num, maandag 3 december 2012 21:59
Hij komt ook pas net kijken, je kunt niet verwachten dat die helemaal niets verkeerd doet.
altianet.com