Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime

'Ajax moet waken voor slachting'

  • basdew92
  • , 30-11-2012 13:12
  • , 2716 views
  • , NUsport |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

Gerald Sibon, oud-speler van zowel Ajax als PSV, ziet PSV als favoriet voor de topper van morgen. In NUsport zegt hij: 'Ajax heeft nog niet veel indruk op mij gemaakt'.

“PSV heeft het compleetste team van de eredivisie”, vindt Sibon. “Ze hebben tegen Vitesse (1-2, red.) vorige week even in het stof gebeten, maar kunnen in de Arena lekker op de counter spelen. Dat ligt ze goed. Bovendien was PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal begin dit seizoen, toen ze met 4-2 wonnen, ook duidelijk sterker.”

Ajax staat zes punten achter op de koploper uit Eindhoven. Dat kan betekenen dat de ploeg van trainer Frank de Boer op twee gedachten gaat hinken, meent de voormalige aanvaller. "Ajax moet eigenlijk winnen, mag in elk geval niet verliezen. Maar ze kunnen ook niet vol op de aanval gaan spelen en de boel opengooien. Dan zal PSV daarvan profiteren met de snelheid van spelers als Jeremain Lens en Luciano Narsingh en wordt Ajax geslacht."

"Het is een cliché natuurlijk, maar Ajax moet om een goed resultaat te halen tactisch heel goed staan. En daarnaast erg zuinig zijn met balbezit. Want PSV beschikt natuurlijk ook over spelers die het balletje heel makkelijk kunnen wegleggen zodra ze ‘m veroveren."
PSV - Vitesse was een wedstrijd met veel pittige duels op het middenveld. Daar kan Ajax het volgens hem beter niet op laten aankomen. "Als Ajax fysiek de strijd aangaat dan redden ze het niet, want PSV is op dat vlak sterker. Ajax moet er echt op een voetballende manier doorheen zien te komen. Dat is hun enige optie."

Lees verder extern

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Legia-Ajax 0-1 MilikMilik: 'Gehoord dat veld slecht is' (Ajax TV)Samenvatting Ajax A1 - Roma A1 (0-0)Christian Eriksen | Tottenham Hotspur | Pure classTeleurstellende middag Ajax D1 en B1 (Ajax TV)De Boer: 'We gaan strijdend ten onder'
Avatar van de bal is rond
Door de bal is rond, zondag 2 december 2012 00:56
Reactie op Jaims, vrijdag 30 november 2012 19:40
Geef Sibon wel gelijk, balbezit zal wel weer in ons voordeel zijn maar ik denk dat we net als tegen Dortmund op snelheid geklopt worden. Zelf te weinig creëren en het fysiek afleggen in zo'n wedstrijd. Nee sorry jongens maar ik heb er een slecht gevoel over. Maar de bal is en blijft gelukkig rond!
ik ben het met je eens wat betreft de laatste zin.
Avatar van joeyboyajax!
Door joeyboyajax!, zaterdag 1 december 2012 14:14
Jantje kom teruugg :(
Avatar van omisom
Door omisom, zaterdag 1 december 2012 09:55
Eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk, mensen laten we eerlijk zijn en ons eens afvragen hoeveel progressie er geboekt is in het afgelopen jaar?........ het antwoord weinig tot niets, de selectie bestaat uit middelmatige spelers welke zich met moeite weten staande te houden tegen clubs die zich bevinden in de onderste regionen van de competitie, er spelen spelers mee die normaal gesproken nooit bij Ajax zouden spelen maar nu binnen worden gehaald als een soort verlosser zijn en wel even de kar gaan trekken hetgeen helaas nog steeds niet het geval is. Natuurlijk hebben we een paar mooie wedstrijden in de CL gespeeld maar dat doorzetten naar de competitie lijkt wel onmogelijk waarom? als ik dat zou weten!!
Hopelijk komt vanavond de ommekeer en gaat het eindelijk lopen zoals we dat zo graag zien.
Avatar van Jaims
Door Jaims, vrijdag 30 november 2012 19:40
Geef Sibon wel gelijk, balbezit zal wel weer in ons voordeel zijn maar ik denk dat we net als tegen Dortmund op snelheid geklopt worden.
Zelf te weinig creëren en het fysiek afleggen in zo'n wedstrijd.
Nee sorry jongens maar ik heb er een slecht gevoel over.

Maar de bal is en blijft gelukkig rond!
Avatar van Jaims
Door Jaims, vrijdag 30 november 2012 19:37
Reactie op Aeter, vrijdag 30 november 2012 14:32
Zolang Wijnaldum speelt ben ik nergens bang voor.
Die draait alleen poulsen wel vierkant dol, maar goed dat doet iedereen bij poulsen.
Avatar van buitenveldert
Door buitenveldert, vrijdag 30 november 2012 15:50
Met deze competitie weet je het niet. Je kan 4-0 winnen of 0-4 verliezen je never know. Als Ajacied ga ik van het eerste uit. Ik heb er ook een goed gevoel over maar mijn gevoel heeft me vooral met voetbal wel eens behoorlijk in de steek gelaten.
Als ze niet verliezen is er nog van alles mogelijk, als ze wel verliezen kan het nog steeds ook al word het dan wel een moeilijk verhaal want de reeks van vorig jaar gaan ze 100% niet herhalen zonder Anita
Avatar van Aeter
Door Aeter, vrijdag 30 november 2012 14:32
Zolang Wijnaldum speelt ben ik nergens bang voor.
Avatar van dehunt
Door dehunt, vrijdag 30 november 2012 14:08
hou jij je maar bezig mét de poolcirkel
Avatar van Ruben72
Door Ruben72, vrijdag 30 november 2012 14:06
Nee PSV maakt indruk. Tegen de eerste serieuze tegenstander verliezen ze gelijk...
Avatar van 3star
Door 3star, vrijdag 30 november 2012 14:02
Hopelijk werkt dit motiverend. Wedden dat snor en bril en hetzelfde gaan zeggen vanavond. Net zoals vorig seizoen.............
altianet.com