Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime

Open brief

  • Sjoerd Valkering
  • , 16-11-2012 12:08
  • , 3027 views
  • , RonSchiltmans.nl |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

Met deze brief wil ik mij, aan de vooravond van de belangrijke wedstrijd Ajax - VVV, tot jullie wenden. Wil ik jullie even apart nemen, om voor eens en voor altijd van iets af te zijn, wat mij al tijden aan jullie stoort. Vooral aan jou, Frank, maar dit seizoen dus ook aan Siem. En begrijp me goed, ik zeg dit alleen maar om jullie, en daarmee dus onze prachtige club te helpen. Noem het maar 'in het belang van Ajax', dat deden er meer de laatste jaren. Maar dat is het in mijn ogen dus ook. Je kent me.

Het moet nu echt eens ophouden, Frank. VVV staat zestiende, en komt met knikkende knietjes zaterdagavond naar Amsterdam. Dat weten wij en dat weten zij. Limburgers zijn leuk, maar ze schijten een vlaai als ze de rivieren over moeten. Is altijd al zo geweest en dat moet ook zeker zo blijven. Geert Wilders doet het inmiddels ook weer, en dat is goed zo. Is zelfs landsbelang.

Maar ga nu in vredesnaam op die persconferentie vrijdagmiddag niet ook nog eens uit zitten stralen, dat je het allemaal al weet. Je hebt een prachtige glimlach, Frank, maar bewaar die voor het derde achteloze doelpunt van je aanvoerder, zaterdagavond. Voor dat rollertje, dat tergend langzaam via binnenkant paal alsnog binnen rolt. Met wat hollende Limburgers erachteraan, wanhopige eindigend in de netten. En neem dat derde doelpunt voor kennisgeving aan. Een knipoog naar Hennie, een zacht stompje tegen de brede schouder van Dennis, dat moet genoeg zijn. Niet met zijn drieën in een innige groepsknuffel zes keer op en neer springen, omdat we gescoord hebben tegen een plaatselijke VVV, ok? Kom op zeg.

Maar ga vooral niet...

Lees de column van Ron Schiltmans hier verder.

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

C1 wint mini-Klassieker, D1 stevig aan kopHighlight Oranje U19 - Noorwegen U19 (1-1)Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-Germain
Avatar van Aeter
Door Aeter, vrijdag 16 november 2012 19:22
Goede column. Werd ook wel weer tijd trouwens.
Ze moeten inderdaad zich niet langer verschuilen achter die laffe woorden als 'onderschatting', maar juist vol overtuiging uitspreken dat het een makkie wordt, zodat die limburgers al met volgescheten broek zitten voordat de wedstrijd begint.
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, vrijdag 16 november 2012 17:41
Reactie op Fillow, vrijdag 16 november 2012 15:11
Kan iemand mij het nut hiervan even uitleggen ? ?
Het is zijn manier van uitten dat hij de onoverwinnelijke uitstraling weer terug wil zien bij de grootste club van Nederland Ajax. Dat begint bij een coach die dat uitstraalt en een aanvoerder die dat uitstraalt. En eerlijk is eerlijk, Ajax mist op dit moment wel zo'n type. Of eigenlijk, een aantal van dat soort spelers. De Jong groeit wel in zijn rol moet ik zeggen, maar straalt nog te weinig onoverwinnelijkheid uit. De Boer is soms nog net even wat te lief. Maar ook van jongens als Alderweireld, Poulsen en Eriksen mag je verwachten dat ze het veld op lopen en zoiets uitstralen van: kom maar op! Wij zijn beter!
Avatar van Mike1991hulsman
Door Mike1991hulsman, vrijdag 16 november 2012 16:26
Reactie op Fillow, vrijdag 16 november 2012 15:11
Kan iemand mij het nut hiervan even uitleggen ? ?
Vraag ik me ook af. Dit slaat gewoon nergens op. Die vent wil gewoon aandacht hebben.
Avatar van Fillow
Door Fillow, vrijdag 16 november 2012 15:11
Kan iemand mij het nut hiervan even uitleggen ? ?
Avatar van AjaxD1986
Door AjaxD1986, vrijdag 16 november 2012 14:50
wat een kutbrief
Avatar van Onnavolgbaar
Door Onnavolgbaar, vrijdag 16 november 2012 13:01
Leuke collumn. Ik zou heel graag een 6-0 score op het bord zien tegen VVV, gewoon een avondje achterover leunen zonder zorgen. Mag ook wel is een keertje..
altianet.com