[Update III] Jonk officieel trainer FC Volendam

BVeenstra, 13-04-2019 om 16:20, 10025 views, Algemeen Dagblad; FOX Sports |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Voormalig Ajax-hoofd jeugdopleiding Wim Jonk gaat na dit seizoen mogelijk aan de slag als trainer van FC Volendam. Dat laat voorzitter Henk Kras weten in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Na dit seizoen neemt de club afscheid van trainer Hans de Koning en om die reden is men achter de schermen druk op zoek naar een opvolger. 'We zijn druk bezig een trainer te zoeken en Wim Jonk zou een van de kandidaten kunnen zijn', bevestigt Kras.

Jonk is sinds het najaar van 2015 clubloos, nadat hij vertrok als hoofd jeugdopleiding van Ajax. De voormalig middenvelder heeft een behoorlijk verleden bij FC Volendam. Hij doorliep er de jeugdopleiding, speelde in het eerste elftal en na zijn carrière was hij er tussen 2004 en 2007 bestuurslid technische zaken.

Update - 09.40 uur (30 maart 2019) - Molenaar en Smit willen Jonk als hoofdtrainer FC Volendam

De Telegraaf schrijft zaterdagochtend dat Wim Jonk in de startblokken staat om hoofdtrainer te worden bij FC Volendam. De voormalig hoofd jeugdopleiding van Ajax is naar voren geschoven door Keje Molenaar (advocaat en oud-speler) en zanger en sponsor Jan Smit, die de toekomstplannen van FC Volendam vormgeven.

Molenaar en Smit zijn nu met voorzitter Henk Kras in gesprek en een van de voorwaarden van Jonk is dat er binnen de organisatie een frisse wind gaat waaien. Jonk werkte ruim tien jaar geleden als bestuurslid technische zaken bij FC Volendam, maar vertrok toen vanwege een conflict met het bestuur.

Jonk wil zijn vertrouweling Jasper van Leeuwen meenemen, zo valt verder te lezen. De bedrijfskundige zou een rol in de organisatie moeten krijgen. Momenteel werken de twee bij Cruijff Football, dat de voetbalvisie van Johan Cruijf wereldwijd verspreid.

Update II - 17.25 uur (12 april 2019) -  'Jonk aan de slag bij FC Volendam'

Het lijkt te gaan gebeuren: Wim Jonk wordt hoofdtrainer bij FC Volendam. Dat is wat FOX Sports vrijdagmiddag bekendmaakt. De oud-voetballer keert terug bij de Keuken Kampioen Divisie-ploeg, waar Jonk zijn voetbalcarrière begon. Zaterdagmiddag wordt de voormalig Ajacied gepresenteerd, luidt de berichtgeving.

Update III - 16.20 uur (13 april 2019) - Jonk officieel nieuwe trainer van FC Volendam

FC Volendam heeft zaterdagmiddag bevestigd dat Wim Jonk de nieuwe trainer wordt van FC Volendam. Hij volgt na dit seizoen trainer Hans de Koning op. Jonk zat sinds het najaar van 2015 zonder club, toen hij wegens onenigheid bij Ajax vertrok als hoofd jeugdopleiding bij Ajax. Voor Jonk wordt het zijn eerste klus als hoofdtrainer van een eerste elftal. 

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Excelsior? Zet dan in en krijg 6,70 keer je inzet terug!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
trainerdv
Toch wel vrij oud om als hoofdtrainer te beginnen. Ik zie in hem toch altijd een jeugdtrainer voor op het veld. Helemaal bezeten van het spelletje en vooral hoe het aan te leren aan de jeugd.
0 0
Freddy Al
Succes daar Wim, laat zien wat je kan en wie weet.....
0 0
BRAMHOUTEN

mooi voor hem dat er weer een club in jonk is geïnteresseerd. hoop dat hij het goed gaat doen daar. ik ben blij zoals het nu gaat bij ajax. ajax laat weer voetbal zien waar iedereen van houdt. heel de wereld spreekt weer vol bewondering over ajax. op 2 gasten hier na. gedaante en godenzoon super. die zijn aan het wachten tot dat ze eindelijk weer zich negatief kunnen uiten hier
0 0
Nicknaam
Je kunt mij ook noemen meneer Houten.
En ik kan je nog een heel lijstje met namen geven.
0 0
BRAMHOUTEN
heeft godenzoon super een extra account aangemaakt? je kraamt precies dezelfde onzin uit
0 0
Ajax114
En mij ook niet vergeten. We gaan zien hoe Ajax er volgend jaar voor staat. Spreek je dan weer.
1 0
Schwalbino
Da's wel erg makkelijk en opportunistisch. Alsof het onder jouw eerbiedige leiding niet ook mindere jaren zou geven.
0 -1
Redrum
Als hij het goed doet als trainer is hij in de toekomst natuurlijk een zeer interessante optie voor Ajax als hoofdtrainer.
3 -3
hartvoorajax1
Sorry Aad82, maar ik begrijp niet hoe je er bij komt. Ik heb nooit enige kwaliteit bij de man kunnen ontdekken. Jij blijkbaar wel, maar op basis waarvan dan wel? Iets met Jaap de Groot van de Telegraaf, misschien? Feit is, dat hij binnen de jeugdopleiding van Volendam allerminst succesvol is geweest. Molenaar is een vriendje van Jonk, die tijdens de zgn. Cruijff-revolutie een allerminst frisse rol heeft gespeeld (is ook een mening, dat geef ik toe).
3 -5
Nicknaam
Nee jij begrijpt het weer niet.
0 0
Aad82
Deze man had de absolute macht moeten krijgen binnen onze gehele jeugdopleiding. Schande hoe die honden met hem zijn omgegaan.
8 -5
Ajax114
Ben het 100 procent met je eens.
0 0
Ozymandias
Dan bedoel je dus eigenlijk dat Jonkind de absolute macht had moeten krijgen aangezien die als hoofd talentenontwikkeling steeds meer macht naar zich toe aan het trekken was (waar Bergkamp tegen in opstand kwam en daardoor verzuurde de relatie tussen hem en Jonk). Het is niet voor niets dat de voetbaltrainers in de jeugdopleiding vonden dat de performance coaches te veel macht hadden gekregen. Het is natuurlijk absurd dat de performance coaches (die bijna allen vriendjes van Jonkind waren) besloten wie er wel en niet vervroegd werden doorgeschoven. Performance coaches horen een ondersteunende (en adviserende) rol binnen de jeugdopleiding te hebben.
1 -2
BRAMHOUTEN
precies dit.
0 0
Schwalbino
Honden zijn zeer sociale dieren.
2 0
Web
Honden nog wel.
1 -1
Ajax114
Mooi, ik hoop dat hij het fantastisch gaat doen. Blijft doodzonde dat hij in de keuken kampioen divisie aan de slag gaat. Ondertussen blijven we bij Ajax lekker aanrommelen in de jeugdopleiding.
6 -6
Web
Bij Ajax maar aanrommelen in de jeugdopleiding?
Jonk is een goede jeugdtrainer, absoluut geen hoofd jeugdopleiding.
Heel bijzonder dat hij in de keukenkampioen divisie gaat werken.
Dat ziet geen club het in hem zitten, heeft waarschijnlijk te maken met zijn persoonlijkheid. Anders staan de clubs wel in de rij voor hem

Bergkamp en Jonk geven training op een bedenkelijk nievaue, wat een te groot ego niet kan doen
4 -5
Hans Kraay Jr.
Sorry Web maar vind dit echt onzin.

De jeugd opleiding was onder Jonk beduidend beter dan die nu is. Zowel qua trainers als op technische vlak.

Ik vind er werkelijk geen lijn in te zien. De trainers hanteren ook totaal niet dezelfde filisofie.
4 -1
Ozymandias
"De jeugd opleiding was onder Jonk beduidend beter dan die nu is. Zowel qua trainers als op technische vlak."

En waar zie je dat in? Ontwikkelen de talenten zich individueel minder (nee) of lopen er nu minder veel grote individuele talenten in de jeugdopleiding rond (nee)?
1 -2
Hans Kraay Jr.
Vind de talenten die doorstroomde onder/vlak na Jonk van een technisch hoger niveau dan de talenten die nu doorstromen.

Je ziet nu veel meer werkvoetballers bij Ajax doorstromen.

Daarnaast vind ik de trainers die er nu zitten veel meer naar het team kijken inplaats van naar het individu. Meer op resultaat minder op technisch beter worden.
0 0
Nicknaam
Ja.

Ja.
0 0
Rinus M.
Past uitstekend bij Volendam, hopelijk laten ze hem nooit meer gaan.
1 -5
Schwalbino
Molenaar?
0 0
Ajax114
Ja, Molenaar. Hij mag daar wel wat doen van zijn vrouw omdat daar geen ratjes lopen zoals bij Ajax wel het geval is.
3 -1
Web
Dus zijn vrouw vind dat er ratjes bij Ajax rond lopen
Ajax 114 heeft met zijn inbreng heel veel weg van ratjes
0 -3
Nicknaam
Zegt veel over jouw kennis mbt Ajax als je niks weet over de 5e colonne.
0 0
Deepblue
Zoveel fouten gemaakt. Weg bij Ajax. Heel lang niks nieuws gekregen.
En dan wil Volendam het nog wel een keertje proberen.
Laatste kans, anders is het denk definitief gedaan met de carrière na het actieve voetballen.

Snap niet dat er mensen zijn die hem nu graag bij Ajax terug hadden gezien. Dat is geen stap vooruit maar drie stappen terug voor ons. Laat hem eerst maar eens iets goeds doen
3 -11
Hans Kraay Jr.
Zijn personen die kiezen uit gevoel.

Jonk kiest voor Ajax uit liefde voor het spel en de club. Voor Volendam omdat het voetbal daar voor hem begon.

Dat zijn de clubs die hij wil helpen groeien. En waar hij zijn energie in wil steken uit liefde voor die clubs en het spelletje.
3 0
geDaante
Waarom hoor ik jou niet over Van der Sar en Overmars? Als Jonk al beticht wordt van zoveel fouten maken, hoeveel fouten gekoppeld aan uiterst achterbaks handelen hebben zij dan wel niet gemaakt?!
7 -3
Freddy Al
Staat los van elkaar vind ik; Jonk had gewoon problemen in de organisatiestructuur die er was, dat kan maar dat moet je dan niet aan de leiding wijten.
Hij kreeg weinig steun voor zijn ideeën en dat kwam ook omdat hij Jonkind teveel macht wilde geven.
Als je daar de organisatie niet achter krijgt en je ook niet meer wil overleggen dan is het logisch dat je jezelf buiten de organisatie plaatst , wel of niet terecht.
Jammer dat wel,revolutie was niet zo fluweel.
0 0
Ajax114
Bizar veel dan zouden Overmars en vd Sar er al niet meer moeten zitten. Overmars heeft 60 M euro er doorheen gejaagd aan miskopen. Onbegrijpelijk dat iedereen dat blijkbaar normaal vindt.
1 -1
trodat4030
Dat lag meer aan de scouting en FdB zn zware stempel op de selectiesamenstelling, dan aan Overmars. En door sommige spelers op basis van géén scouting op te pikken, Westermann op advies van de net afgewezen vd Vaart, Heitinga was in de winter niet nodig en een half jaar en wel 2 hele wedstrijden bij Hertha later, pikken ze m op als teruggekeerde verlosser, Sanogo op advies van Wenger, Younes op basis van 1 wedstrijd (ze kwamen kijken naar Sisto en kwamen thuis met Younes).

Overmars heeft de scouting enkele jaren geleden aangepakt door Veltmate te halen en intussen Doesburg bij AZ weg te plukken. Die heeft ingezien wat verbeterd moest worden en heeft daar maatregelen genomen. Om nog maar te zwijgen dat spelers voor 6 milj doorgaans sneller mislukken dan spelers van 12 milj (Ziyech, Neres).
1 0
Ozymandias
Het is heel normaal dat een club als Ajax er meer dan 60 miljoen euro doorheen jaagd aan miskopen. Noem mij één vergelijkbare club uit Ajax (Europese subtop in een kleine competitie) die dat de afgelopen zeven/acht seizoenen niet heeft gedaan.
1 -1
Ajax114
Ok, en dat betekent dat wij dat ook maar moeten doen omdat het bij andere clubs ook is gebeurd. Wat een onzin. Het kan gewoon veel beter allemaal op dat gebied.
1 -2
Ozymandias
Natuurlijk kan het beter maar scouten is geen exacte wetenschap en miskopen zullen altijd onderdeel van het transferbeleid blijven. Dat is bij elke club ter wereld zo en zolang scouten geen exacte wetenschap is zal dat ook altijd zo blijven. Je moet het transferbeleid niet beoordelen op de miskopen. Je moet het beoordelen op of er elk seizoen een competatieve selectie is samengesteld door de jeugdspelers aan te vullen met spelers van buitenaf.
0 0
Web
Weet je wat de realiteit is, Ajax was bankroet toen Overmars technisch directeur werd.
Hoe gaat het nu met de club?
Je blaast er van alle onzin uit.

Frenkie koste Ajax 3 ton, wat leverde hij ook al weer op,
1 -3
MosesD
Eens. Zo zochten bijvoorbeeld Psv en Fnoord een niieuwe hjo, maar die kwamen niet uit bij Jonk. Jonk kan straks bij Volendam bewijzen dat het een goede hoofdtrainer is, voor een belangrijke functie als hjo komt hij gewoon tekort. Daar komt zoveel meer bij kijken dat een elftal trainen en coachen.
0 -7
geDaante
En dus kan Jonk er niks van, jezus, wat een redenatie...

Zullen we het gewoon bij zijn presteren bij Ajax houden? Die was uitstekend, los van wat communicatieprobleempjes, die hij zelf erkende, en waar hij hulp bij ingeschakeld had, maar kreeg de kans niet meer dit te verbeteren.

Eindelijk iemand die zijn minpunten inziet en erkend, daarvoor uitkomt en daaraan wil werken. Zulke mensen wil je hebben. Geen figuren als De Boer die nooit hun fouten toegeven, het altijd maar bij anderen leggen.
5 -2
Freddy Al
Maar het was te laat en te weinig omdat hij te lang vasthield aan zijn eigen standpunten.
De Boer had een met Jonk onvergelijkbare functie , hij werd afgerekend op heel andere zaken , het resultaat van de laatste wedstrijd.
0 0
Simon1
We zoeken nog een hoofd jeugdopleiding. Kom maar terug.
12 -5
Ozymandias
We zoeken helemaal geen hoofd jeugdopleiding. Ajax heeft met Ouaali namelijk al een goede hoofd jeugdopleiding. Die deelt de visie van Jonk maar is organisatorisch veel beter.
2 -7
Nicknaam
Haha!
0 0
trodat4030
Hoe weet je dat vanuit Engeland? Heb jij inzicht hoe Ouaali de boel organiseert? Er zijn onder zijn leiding ook al wat ontevreden jeugdtrainers met meer of minder openbare heibel vertrokken. Wooter onlangs na onenigheid met v Lierop halverwege het seizoen, Vink plotsklaps een schop onder zn hol gehad en vertrok per direct, Simons die het niet meer zag zitten te blijven en zn contract niet wilde verlengen omdat hij het inhoudelijk oneens was met het beleid, Weijs, die t geweldig deed, laten degraderen tot techniektrainer tot een andere club zn potentie zag (NAC o19 speelt sinds jaren weer in de kampioenspoule).. Het voetbal is in elk elftal vd opleiding anders en er is totaal geen consistentie. De o19 die de YL uit gekickt wordt, mede omdat dispensatiespelers als Ter Heide moesten en zouden spelen, al hadden ze amper ritme (dit ging onder Jonk overigens ook fout met El Mahdioui, maar daar had Ouaali van kunnen leren). Als iemand organisatorisch zo goed is, had hij dat toch in betere banen geleid?
3 0
Ozymandias
"Heb jij inzicht hoe Ouaali de boel organiseert?"

Ja, zoals ik al vaker heb geschreven ken ik Ouaali persoonlijk. Hij is jaren mijn trainer geweest en spreek hem nog met enige regelmaat. Ongeveer vier maanden geleden nog een keertje hier in Londen.

"Het voetbal is in elk elftal vd opleiding anders en er is totaal geen consistentie."

Het huidige beleid is dat elke elftaltrainer de basisprincipes van de Ajax School moet nastreven maar dat ze daar binnen hun eigen interpretatie daaraan mogen geven. Dat hebben ze express gedaan omdat ze vonden dat spelers anders tactisch te beperkt werden opgeleid. Ouaali heeft mij een keer het voorbeeld van Roy gegeven. Die wilde dat er een variatie (die hij van Guardiola had geleerd) in de opbouwspel van de Ajax jeugdteams zou worden toegevoegd maar Jonk hield dat tegen (waarna Roy zich ziek melde en nooit meer terug is gekeerd). Later hanteerde Bosz (en nu ook Ten Hag) die variatie bij het eerste en het was dus goed geweest als de jeugdspelers die variatie in de jeugdopleiding al hadden geleerd.

"De o19 die de YL uit gekickt wordt, mede omdat dispensatiespelers als Ter Heide moesten en zouden spelen, al hadden ze amper ritme (dit ging onder Jonk overigens ook fout met El Mahdioui, maar daar had Ouaali van kunnen leren). Als iemand organisatorisch zo goed is, had hij dat toch in betere banen geleid?"

Zoals ik ook al eerder heb geschreven is het beleid in relatie met de Youth League iets wat al jaren fout gaat en waar ik dus ook al jaren veel kritiek op heb.

Er zullen altijd conflicten zijn in de jeugdopleiding van Ajax. Zoals er altijd conflicten zijn in bijna elke organisatie. Je kan dus wel de conflicten noemen die er de afgelopen jaren zijn geweest maar als je dat afzet tegen het aantal conflicten was er onder Jonk was (toen bepaalde voetbaltrainers en bepaalde performace coaches niet meer in dezelfde kamer konden zijn vanwege hun ruzie en de ene na de andere oud-Ajacied vertrok of werd weggestuurd als ze bij Jonk kritiek hadden geuit op Jonkind) is het nu relatief rustig bij Ajax. Trouwens lijkt het me alleen maar goed dat er onder Ouaali afscheid is genomen van jeugdtrainers als Wooter en Vink die hun ploegen niet volgens de basisprincipes van de Ajax School wilde laten voetballen.
0 0
Nicknaam
Kun je Ouaali eens vragen hoe hij de visie van Johnny Heitinga omschrijft?
0 0
godenzonenssuper
Dus er is na de exit van Jonk niets veranderd qua filosofie?
0 0
Web
Ben je er weer, genoten van Ajax, Frenkie en Donny op de beste posities waar ze horen. ( endelijk eens door? )
Heeft wel lang geduurd.
Filosofie is anders, gelezen wat Jordi over Ajax zij?
Heel Europa is onder de indruk van Ajax, godenzoonsuper niet
0 -2
Nicknaam
Ons aller Webje is weer dronken.
0 0
trodat4030
Ten eerste is dit een kinderachtige reactie die nergens op slaat en ten tweede staat Donny nog steeds NIET op ZIJN beste positie. Zijn probleem is dat niemand de 10 zo in kan vullen als hij (op dat niveau), maar dat Lasse op half niet veel slechter is als Donny, dáárom staat Donny op 10, niet omdat dat Donny's beste positie is.
2 -1
geDaante
We merken het, geen rode lijn meer, dus geen duidelijke visie meer, de bovenbouw doet wat het eerste doet, zo'n beetje. De trainers mogen namelijk zelf ook experimenteren en hun eigen dingetje doen. Er wordt minder aanvallend combinatiespel gespeeld (waarin je alle technische facetten optimaal traint), maar meer op basis van tactiekjes. Teamresultaat is weer belangrijker. De Youth League wordt op belachelijke wijze aangepakt. Die wijze alleen al geeft aan dat men er weinig van snapt, en niet des Ajax denkt.

Onder Jonk was een duidelijke lijn te herkennen, werd er vanalles zeer succesvol opgezet, onder meer de Twin Games die door de KNVB landelijk zijn overgenomen. Zoveel hervormingen, dat vraagt echt organiseren en op poten zetten. Dat vergt nogal wat meer dan daarvan profiteren en voortborduren wat Ouaali doet. Ouaali houdt de boel ook vredig en zonder gemor door trainers veel meer vrij te laten en niet te moeilijk te doen. Jonk was veel veeleisender en legde de lat hoog. Snapte ook waar de Youth League voor diende.
4 -3
Freddy Al
Nu ben je toch wel heel negatief op dit moment,
Quaali is een prima hoofd opleidingen,Jonk had dit ook gekund maar had zich minder star op moeten stellen.
0 0
trodat4030
Mwuah, er zijn onder Ouaali wel wat jeugdtrainers vertrokken, zie mijn reactie hierboven voor details.
1 0
Ozymandias
"We merken het, geen rode lijn meer"

Onzin.

"dus geen duidelijke visie meer,"

Onzin.

"de bovenbouw doet wat het eerste doet, zo'n beetje."

Onzin, de o19 en o17 spelen vaak met een '6' terwijl het eerste bijna altijd met een '10' speelt.

"Er wordt minder aanvallend combinatiespel gespeeld (waarin je alle technische facetten optimaal traint), maar meer op basis van tactiekjes."

Onzin.

"Teamresultaat is weer belangrijker."

Onzin.
1 -2
Nicknaam
Gewoon alles 'onzin' noemen.
Kijk zo overtuig je GeDaante vast.
0 0
Hans Kraay Jr.
Sorry maar alles onzin noem is een lekker sterk tegen argument
2 0
Ajax114
Perfect omschreven maar het is bekend dat alleen losers worden getolereerd bij Ajax daarom zal ook nooit het maximale eruit worden gehaald. Je zou makkelijk structureel bij de top 16 van Europa kunnen behoren.
1 -2
Deepblue
Alsjeblieft niet, er is nou net minder openbaar gekonkel.
1 -2
geDaante
Dat gekonkel kwam niet bepaald door Jonk.
3 -1
Maxwell5
Zoals het nu gaat ..is het slechts een kwestie van tijd.
1 -1
Joseph
Bergkamp is al weg, zal wel meevallen. Daarnaast mag er best wat twijfel zijn na de wanvertoning in de YL!
2 -2
robertomalone
Dat zou wel heel mooi zijn.
0 -1
DeBaller
Binnenkort dus veel Ajax huurlingen bij Volendam
0 0
Lagasj
Ik zie je liever als hoofdtrainer van Ajax ipv TH.
2 -4
robertomalone
Ik denk dat hij van veel grotere waarde is als hij voor een langer periode (>5j) de jeugdopleiding nieuw leven in blaast.
2 -2
31xAjax
Een management functie beheerst hij niet, dat is wel gebleken. Dus dat moeten we ook niet meer willen....
1 -4
Joseph
Die fout is denk ik eerder gebleken bij de jongens die hem weg hebben gestuurd. Zal ook enige jaloezie tussen zitten, Jonk was de enige die toen goed werk leverde.
2 0
geDaante
Dat is helemaal niet gebleken, integendeel. Als je niet weet waar je over praat, zeg dan gewoon niks
4 -2
Freddy Al
Datis wel degelijk gebleken, iemand die de noodzaak van communicatie met anderen in de organisatie niet ziet of daar geen rol in speelt door zich terug te trekken in zijn eigen wereldje is per definitie niet geschikt als manager.
Hopelijk heeft hij er van geleerd en wie weet zien we hem nog eens terug bij Ajax.
0 0
MosesD
Dat is natuurlijk wel duidelijk gebleken. Wim Jonk bij FC Volendam. We zullen maar zeggen dat hij 'thuis komt'.....
1 -4
Nicknaam
Allert Goossens, rustig he.
0 0
Web
Dat moet je niet willen, zou er dan geen andere club zijn?
0 -1
ajax4lifebaby
Zie deze man graag terug bij ons aller Ajax
9 -2
Gecko
Waarom. Was alleen maar ruzie!
4 -7
geDaante
Niet door Jonk, maar klopt, alleen zijn de verkeerde gegaan (Jonk en Cruijff), en de verkeerde gebleven.
8 -5
MosesD
Vanaf volgend seizoen dus supporter van FC Volendam? ;-)
1 -3
Joseph
Als liefhebber van de filosofie van Crujff en waar Ajax voor hoort te staan, ga ik zeker met meer inteteresse naar Volendam kijken.
3 0
MosesD
Ik ben ook benieuwd. Het is zijn eerste baan als hoofdtrainer, we gaan het zien.
1 -1
Schone
Gun het deze man van harte!
3 -1
Kikke
Per ongeluk minnetje, moest plusje zijn!
0 0
milan-jantje
Ik zeg via fc Volendam terug naar Ajax
6 -1
BokkieBokstra
Leuk voor hem. Als hij zich maar ver houdt van Jongkind.
0 -3
Web
Juist
1 -2
BokkieBokstra
Voordat je het weet zit je met een A4tje met een wiel erop in handen.
0 0
Nijmegenaar
Hadden wij nog maar Wim…
10 -3
Klasseman
Toch niet als hoofdtrainer hoop ik, dan hebben we momenteel wel wat beters in huis
4 -5
geDaante
Hangt een betere filosofie en speelwijze aan dan Ten Hag, meer Cruijffiaans en dus meer des Ajax.
7 -3
Freddy Al
Volgens jouw meetlat en die heeft last van een verschuivende schaalverdeling als het over Jonk gaat.
0 -1
ratje
Go Wim!
1 0