Spaan tipt Van 't Schip als vervanger Keizer

giobelloni, 21-11-2017 om 14:30, 8275 views, Het Parool | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Henk Spaan ziet in PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip een goede opvolger van Marcel Keizer. Dat zegt de schrijver in zijn column in Het Parool. Spaan roemt Van ’t Schip vooral omdat hij spelers echt beter zou maken.

'Dat kan eigenlijk niet, maar Van ’t Schip haalt wel eruit wat erin zit en van hoeveel coaches kun je dat nu nog zeggen?' Spaan neemt daarbij oud-Ajacied Philippe Sandler als voorbeeld. 'Ik heb hem vroeger vaak zien spelen als middenvelder, maar het niveau dat hij bereikt als centrale verdediger is onverwacht hoog.'

De columnist baseert zijn voorstel op een uitspraak die Edwin van der Sar zou hebben gedaan richting Het Parool. Daarin werd verteld dat met Keizer indringende gesprekken waren gevoerd.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Opportunisme viert hoogtij.
Pfffff laten we gewoon eerst even kijken hoe Keizer het de komende tijd gaat doen
3 -1
Finidi en Nwanko
Idd! Zegt hij nou dat een trainer spelers niet beter kan maken? Zie Van Gaal en Adriaanse Henk! De laatste trainer zou jouw stukje overigens scorebordjournalistiek noemen. Ik vind vh Schip overigens wel beter uit zijn woorden komen dan Keizer.
0 0
Pierre Heno
Zie de eerste 4 maanden zou ik zeggen. Maar ach wat maakt het uit : we liggen overal uit dus laat Keizer maar schuiven.
0 -3
Beretta
Marcelo Bielsa is ontslagen, ik zeg doen!
0 -1
Joseph
Hoef je niet lang over na te denken, die kan het na de laatste wedstrijd dit seizoen direct over nemen. Tot die tijd zou ik van t Schip lekker met rust laten, die wilt nu volgens mij gewoon met PEC presteren.

Keizer kan dan misschien assistent worden, maar het belangrijkste is dat er een bepaalde kliekje verdwijnt bij het eerste, die passen niet bij Ajax.
1 0
AlexIbarra
Keizer!
1 -1
FelixjeGassenlicht
Schippie terug. Maar dan zonder Bassie. Maar inderdaad eerst Ami, Spijker, Bergkamp afvoeren. Of Bosz terug, dat zou helemaal geweldig zijn.
2 -4
Lagasj
Eerst die assistenten weg!
Dan heeft Schip een kans. Maar wel met de 5 sec. regel terug.
2 -2
JCr14
Dat riep ik al voordat Keizer aangesteld werd. Veel commentaar op gehad toentertijd hier op de site.
Van ‘t Schip en onze dribbelkoning Jesper Olsen.

Nu zie je wel meteen hoe belangrijk Nouri was.
Die samen met Frenkie en Vd Beek voor de beweging en creativiteit zorgden in Jong Ajax. Waardoor Keizer het goed deed bij Jong Ajax.
6 -1
gi0vanni
Dat middenveld zou in zo'n 2 jaar tijd ook Ajax 1 vormen. Hopen dat van de Beek en de Jong nog een paar jaar voor Ajax willen spelen.
0 0
Pierre Heno
Die keuze had reeds na het ontslag van Bosz moeten zijn gemaakt. Ik denk niet dat Van 't Schip nu nog middenin het seizoen bij PEC zal willen afhaken. Dat zou zijn reputatie beslist geen goed doen en bij Ajax zal het n.a.w. niet beter gaan worden , zeker niet wanneer veel spelers de club in de komende zomer voor gezien zullen houden. Neres, Onana, Ziyech, Viergever en wie weet ook nog Dolberg en De Ligt. En n.a.w. ook Veltman en Younes. Dan heeft Johnny bij PEC een betere selectie want bij Ajax worden geen serieuze aankopen meer gedaan. Dat weten we nu al een paar seizoenen. Sanchez en Onana waren beleidsmatig niet ingecalculeerd als toppers maar bleken super mazzeltjes. Neres van 12 miljoen begint zijn geld waar te maken maar werd letterlijk bij zijn ouders vandaan geroofd door Ajax en ziet de club enkel en alleen als opstapje naar de Europese top. EN als hij zo door blijft ballen zal dat aankomende zomer al het geval zijn. Ik zal er niet van opkijken wanneer Tottenham dan weer vol in de race zal zijn.
1 -1
fanforeffer
Niemand ,wil nog trainer worden in het wespen nest wat ajax heet,zolang de 3 van de 6 assistenten ,bergkamp,spijkerman of lámi heten.
5 -2
witchmaster11
Denken jullie dat Van 't Schip naar de pijpen van het trio zou gaan luisteren ?????hahahahaha nee die zullen ze nooit te nimmer halen zolang zij daar zitten NOOIT!!!
3 -2
Middenweg401
"Naar de pijpen dansen" is het spreekwoord. Er naar luisteren vind ik een heel onsmakelijk idee. Je suggereert dingen waar ik niks van wil weten. :)
3 0
Vranzie
hahaha sorry ik ga helemaal stuk. complimenten voor deze reactie.
1 0
Freddy Al
Wat een miraculeuze tip zeg!
Daar zou je toch zelf niet op komen.
Toch zie ik dit niet gebeuren tijdens het seizoen en terecht; Keizer is misschien niet de gedroomde trainer maar verdiend wel een faire kans, en als hij het toch laat zien dan zie ik Johnnie niet komen.
van 't Schip zou wel een goede keus zijn lijkt me als het niet blijkt te lukken, hij weet hoe het bij ons werkt en heeft ook wel aanzien en ervaring.
1 0
Toekomst1900
Keizer vervangen voor enkel van t Schip zou super slecht plan zijn! Gehele technische staf vervangen, om vervolgens van t Schip als trainer aan te stellen, zou top zijn! Laat hem dan wel Lodeweges als assistent meenemen en ik zie graag een ‘schoffie’ als assistent: Richard Witschge. Denk dat Kruzen ook een beetje een kerel was die de ‘moeilijke’ jongens goed aanvoelde. Witschge zou echt een perfecte toevoeging zijn.

5 0
3*stars*3
Denk dat we inbreng van Krüzen idd hadden onderschat.
Hij was 1 of the boys en dat zag je goed op beelden van de trainingen, als je hem weer eens zag dollen met jongens als Ziyech en Dolberg.

Met Hennie en Winter, staan er saaie en zure mannetjes die vooral afstandelijk lijken.
3 0
Bram410
Precies dit!
0 0
3*stars*3
Natuurlijk is het een grote mannenwereld en is het geen speeltuin maar zo'n type assistent is altijd handig.

ALS ze gaan voor Schip, vraag ik mij af of hij zijn assistent mag kiezen want Hennie heeft volgens mij ook zijn contract verlengd...
0 0
Ajaxvooraltijd
En en Bergkamp lekker terug sturen naar die hockeyclub in Laren samen met Spijkerman en l'Ami en die lange darm die altijd de spelers voor lul laat lopen met zijn knvb kop.
0 -3
waayop
Een indringend gesprek nog wel, niks koetjes en kalfjes. Dat indringende gesprek hadden ze beter kunnen voeren voor ze hem hoofdcoach maakten. Een indringend gesprek maakt iemand nog niet tot een betere trainer. Wordt het niet tijd voor een indringend gesprek met van der Sar? En hoe vaak kun je indringend in een reactie schrijven. In ieder geval vijf keer.
2 -1
AmSTERdamzuid
Schippie welkom hoor
0 0
Middenweg401
Samen met Jesper zou leuk zijn.
1 -1
Bennyben
Dezelfde mensen die nu om van het schip roepen, riepen 4 maanden geleden om keizer. En dan gaan ze over 6 maanden weer roepen vanhetschipout
6 -4
debarbaar
Voortschrijdend inzicht heet dat. We moeten helaas concluderen dat niet alleen Keizer wegens gebrek aan gewicht boven is komen drijven maar dat er nog veel meer rommel op het water drijft. De neuroot L'Ami, de keeper Spijkerman en Winter die ook van het type 12 ambachten dertien ongelukken is.

Moet je eens naar die bank kijken, het lijkt de Muppet show wel.
3 0
ajaxinho
Haha!
Ja, precies.

Dan krijg je weer: "Prima trainer, maar geen uitstraling en geen gezag."
Stelletje gays hier...
2 -2
Rujar
Heb je daar bewijs van?
3 0
KingVince
Mwoah John van het Schip is een echte Cruyff aanhanger en alleen deze quote al zegt me dat hij niet geinteresseerd is om bij dit Ajax aan de slag te gaan:

"To this day I think ‘’how would Johan act? What would Johan have done?’’

Johan zal hem influisteren niet gaan Johnnie, niet gaan.....

Hele artikel hier:

http://www.heraldsun.com.au/sport/football/a-league/melbourne-city-coach-john-vant-schip-on-his-friendship-with-the-legendary-johan-cruyff/news-story/8497da93c22c7a9034628c4c786683a3
0 -2
Red Devil
Dat zou best een goede keus kunnen zijn want Schippie ken de Ajax cultuur als geen ander en hij heeft genoeg ervaring nu.
2 0
Web
Misschien PEC een leuk bedrag geven, en Jonnie in de winterstop ophalen, ook beter voor Keizer. keizer aan de hand van Jonny mee laten lopen, hij komt in alle facetten nog te kort.

Wisselen
Persoonlijkheid.
Pers te woord staan
Onzeker.
4 -1
daancruijff14
Prima om volgend jaar of het jaar daarna Van ‘t Schip te nemen. Wellicht met Keizer en Litmanen als assistenten
2 -1
AJAXAFC1
Heeft Litmanen trainers ambities? anders wel top combinatie met john.
Alleen zou ik het keizer niet aandoen om hem assistent te maken daar is zijn motivatie niet goed meer voor denk ik als je ontslag als hoofdcoach krijgt omdat je te ligt bevonden bent...
Ieder geval die hennie wegwerken die gast heeft er nu wel lang genoeg gezeten en Winter weet ik zelf niet zoveel over
1 0
Web
Ik denk dat het een opluchting is voor Keizer. Die is er nog niet aan toe. Dat heeft hij zelf heel goed door denk ik.
0 0
IDJosh
Weet niet of we het John moeten aandoen om in dat wespennest te zitten
0 0
Koenniiee
Sandler. Centrale middenvelder? As we speak staat dat zo in de tekst, AS. Fout in de column of overname?
0 0
Redrum
Ik denk dat hij inderdaad de juiste man is om het stokje volgend jaar van Marcel over te nemen.
1 0
Dick
mits er een autoriteit bovenstaat.......Anders dan het huidige technisch hart. Koeman TD, Jonk TD Jeugd, Schip eerste trainer, Keizer assistent/belofte trainer.
0 0
didierajax020
Van 't Schip imo een zeer goede trainer. Wel eens met Spaan. Liever Van 't Schip dan Keizer momenteel.
0 0