Gravenberch bij Ajax 1: 'Het is geweldig'

JesseTH, 18-06-2018 om 19:00, 37036 views, Ajax TV | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Toen de spelersselectie van Ajax zich maandag meldde op de Toekomst voor het nieuwe seizoen, was er een 'nieuw' gezicht te ontdekken. Ryan Gravenberch, nog altijd pas zestien jaar, voegt zich tijdens de voorbereiding bij Ajax 1. Het talent kijkt uit naar de nieuwe ervaring, zo laat hij blijken tegenover Ajax TV.

'Het is geweldig', reageert de jongeling zelf op het feit, waarna hij terugkijkt op de rustige eerste dag. 'Ik heb wat testjes gehad, maar hoe het verder zit weet ik nog niet. Nu loop je met een ander gevoel, ik ga nu met de grote mannen mee.'

De centrale middenvelder tekende onlangs een profcontract bij Ajax, dat hem tot medio 2021 verbindt aan de club. Tevens werd Gravenberch onderscheiden met de Abdelhak Nouri Trofee, de hernoemde prijs voor het grootste talent van het seizoen.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
chrisjuhhh
Leuk en goed , maar hier gaat Ajax fout .
Ze zijn gewoon veel te jong en willen niet meer stapje terug doen .
0 0
MankeNelis
Goed genoeg is oud genoeg
0 0
afcas
maar alleen voetballende kwaliteiten maken je nog niet goed genoeg...
0 0
ajacied017
Ajax in januari naar Florida.
Hier gaan ze wedstrijden spelen tegen waarschijnlijk Sao Paolo en Wolfsburg of leverkussen.
Na 3 keer een nee te hebben ontvangen vanuit Amsterdam, hebben ze Ajax dit keer weten te strikken voor de Florida cup.
Dit was de wens van de fans van Orlando fc.
Om van de haalbare clubs Ajax of Borussia Dortmund te strikken voor het toernooi.
Dit is financieel en sportief goed voor Ajax, omdat ze 1 week voor de hervatting van de eredivisie tegen Heerenveen alweer in Nederland zijn.

(Telegraaf) geen transfernieuws helaas.

Alleen over Arzani dat john van T schip Ajax 2 jaar geleden al tipte.
En dat hij volgens van T schip interessant zou zijn voor Ajax/Feijenoord/PSV en AZ
0 0
milan-jantje
Leuk voor deze jongen. Dan kand Unuvar ook wel gelijk meedoen lijkt mij.
1 -2
altijdwelwat
Het is een jongen met de nodige potentie maar bij o19 heeft hij al zijn handen vol, en dat is gezien zijn leeftijd helemaal geen schande. Ajax werkt zelf mee aan deze onzin , terwijl hier maar één persoon echt baat bij en dat is Raiola.
4 -1
Ajax27
Jongetjes jongetjes toch... het is de 1e training, de echte jongens hebben nog vakantie of spelen op een WK. Er moeten gewoon genoeg man op het veld staan. Op een trainingskamp meegaan is vaak ook alleen nog maar ruiken aan het 1e voor de jonkies. Mooie ervaring, beloning voor het tekening van z'n eerste contract, meer niet.
1 -1
Ozymandias
Ik ben het niet met je eens dat Gravenberch bij de A1/o19 zijn handen al vol heeft. Zeker tegen het einde van het seizoen was hij kwalitatief het niveau van het team al ontgroeid. Ik denk dat hij na een half seizoen bij Jong Ajax het niveau van de Jupiler League ook ontgroeid zal zijn. Hij is iemand die zich makkelijk aan een hoger niveau aan kan passen. Oud-Ajacieden als Seedorf en Eriksen hadden dat ook.
1 -5
AjaxPassion
Hou op hoor. Hij voetbalt leuk mee, maar is absoluut geen dragende speler. Unuvar was als 2e jaars C beslissender voor de B1 bij de FC dan Gravenberg en die heeft nog niet aan de A1 mogen ruiken...
1 -1
Ozymandias
Je hoeft geen dragande speler te zijn om het niveau te zijn ontgroeid. Gravenberch is geen dragende speler omdat hij de bal niet vaak genoeg opeist en (zoals zijn broer zelfs zei) eigenlijk te weinig drang voelt zich te bewijzen.
1 -2
afcas
als jij een team niet kunt/wilt dragen heb je niks te zoeken in ajax 1.
1 -1
Ozymandias
Niet alle goede spelers zijn ook dragende spelers.
1 -1
afcas
om in ajax 1 op dit moment een niet dragende speler te zijn moet je alsnog mentaal zo sterk zijn dat een jeugdteam op mentaal vlak te dragen het minste is wat je moet kunnen doen om daartegen bestand te zijn... waar komt dat idee toch vandaan dat alleen technisch onderlegd zijn genoeg is? een andersen is de meest technische speler die de laatste jaren bij ajax gespeeld heeft, maar haalde het ook niet. als het merendeel van de basis 25+ is en vanaf minimaal hun 21e basis heeft gespeeld waar dan ook kun je dit soort jongens gerust doorschuiven, maar op dit moment wanneer niemand ze gaat corrigeren als ze iets fout doen kan dat niet. of hebben we allemaal zoveel zin om te zeiken op alles en iedereen dat we deze jongen de route bazoer, riedewald, kluivert gunnen? gaat deze jongen mentaal sterk genoeg zijn om een fout als de ligt tegen excelsior en het commentaar van heel nederland dat erop volgt te boven te komen? is deze jongen mentaal sterk genoeg om doodsbedreigingen na een gemiste kans aan te kunnen zoals bij cerny gebeurde? dat zijn natuurlijk de extremere gevallen, maar die druk die erbij komt kijken om bij ajax 1 te spelen wordt hier flink onderschat... ik zie als dit zo doorgaat 3 mogelijkheden. a) hij vertrekt te vroeg na een niet zo heel slechte beginperiode (route kluivert). b) na een niet zo heel slechte periode komt een dip en na gezeik van supporters kiest hij ervoor om weg te gaan (route bazoer, riedewald, el ghazi) of c) hij blijkt het mentaal helemaal niet aan te kunnen en zakt weg (route andersen) zolang jij talenten blijft ophemelen en doorschuiven zonder verantwoordelijkheden gaan zelfs de grootste talenten de club niet verder brengen. en je brengt je grootste talenten ook niet verder. eindstand verliest iedereen en ajax is zijn stempel als topopleidingsclub kwijt.
1 0
JopieCruijff
Heb je ook ooit overwogen dat hij ook fantastisch kan worden en zich doorontwikkeld. Je haalt enkel negatieve punten aan....jammer!
0 0
afcas
nee dat heb ik niet overwogen omdat geen 1 jeugdspeler doorbreekt zonder een dip te hebben. en in die dip komt het mentale aspect naar boven en zal hij door de mand vallen. en ik haal inderdaad de negatieve punten aan om aan te geven waarvoor gewaakt moet worden. ik snap echt niet hoe mensen niet kunnen inzien dat deze jongen mentaal nog niet van het niveau is dat hij voetballend wel is...
0 0
JopieCruijff
Het is duidelijk dat je geen fan bent. Ken je misschien ook het eventuele plan met deze jongen of is alleen jouw visie de juiste?

"en in die dip komt het mentale aspect naar boven en zal hij door de mand vallen" Wat een zielige opmerking is dit zeg.


En nu je toch reageert en alles voorspelt, kun je ook gelijk aangeven waar ik deze maand mijn staatslot kan kopen?
0 0
geDaante
Alsof alle 11 spelers in een team dragende spelers zijn. Men gebruikt niet voor niets de term 'dragende speler' om er een speler uit te pikken die de ploeg 'draagt'.

Het gaat erom dat hij qua handelingssnelheid en techniek meekan in het combinatiespel. En hij groeit daarin steeds heel makkelijk naar een hoger niveau. Hij zal ongetwijfeld binnen no-time mee kunnen met het eerste, als ie dat al niet kan.

Uiteraard wil je het liefst dat zo'n speler naast die basis van handelingssnelheid, techniek en combinerend vermogen nog wat extra's heeft, zoals Ünuvar met zijn extra dosis techniek, handigheid, behendigheid, creativiteit en individuele klasse, maar dat soort spelers zijn vrij schaars, zeker nu in de opleiding bij Ajax. Dat zijn spelers die het verschil kunnen maken.

Gravenbergh is compleet, en kan zo een belangrijke schakel worden. Heeft fysiek, maar dit gaat totaal niet ten koste van techniek en motoriek. Zeer sierlijke speler die balvast is en het spel kan verdelen, maar ook wel wat creativiteit heeft en het balgevoel zelf ook wat te kunnen creëren.

Idealiter speel je over twee jaar straks met:

Jensen/Ünuvar----------Gravenberch

-----------------------Eiting-------------------
3 -3
afcas
als jij in de huidige situatie bij ajax 1 wil spelen op zo een jonge leeftijd heb je niets aan goed kunnen voetballen als je de druk niet aankunt. als jij constant op je dooie gemakje kunt voetballen zonder enige druk zoals bij gravenberch tot nog toe het geval is dan ontwikkel je niet dat mentale vermogen om hiertegen bestand te zijn en kun je alleen slagen als ervaren spelers je op sleeptouw nemen en die hebben we niet... wat is er overigens mis met hoe appie, donny en frenkie het deden? donny en frenkie kunnen sinds ze vast bij het eerste spelen zonder enige moeite spelen omdat zij dat verantwoordelijkheidsgevoel hebben dat nodig is wanneer je teamgenoten teveel met zichzelf bezig zijn om je te corrigeren. ik zie donny en frenkie ook niet zo reageren als een bazoer en een riedewald wanneer ze tegenslag of commentaar van het publiek krijgen... deze jongens zijn namelijk mentaal sterker doordat zij jong ajax moesten dragen en toen zij net bij jong ajax kwamen regelmatig naar de o19 werden gehaald om dat team te leiden in belangrijke wedstrijden. en idealiter is dat je opstelling over 2 a 3 jaar ja. nadat een eiting, een jensen en een gravenberch bij jong ajax bepalende spelers zijn geweest die mentaal sterker geworden zijn doordat zij een team bij de hand moesten nemen ipv zonder enige druk mee konden voetballen. en ja gravenberch kan heel goed voetballen voor zijn leeftijd, maar hij heeft ook regelmatig nonchalante momenten waarbij hij zijn teamgenoten in de problemen werkt door te denken dat een ander zijn fouten wel corrigeert. als jij anderen daar juist op moet wijzen wanneer ze fouten maakt leer jij zo een nonchalante houding heel snel af en ben je van nut voor ajax 1. blijf je die nonchalante houding houden dan ga je het hoe goed je ook kunt voetballen niet redden in ajax 1... en dat is juist waar ik bang voor ben. deze jongen kan veel te goed voetballen waardoor ik juist angstig ben om hem te vroeg te brengen en mogelijk een 2e kluivert te krijgen. beide veelvuldig doorgeschoven, nooit de man geweest in een team waar alle druk op lag en vervolgens zonder ook maar 1 complete wedstrijd goed te hebben gespeeld denken dat je de beste van de wereld kunt worden en jezelf te groot voelen voor de club. daar heeft ajax niets aan, maar daar heeft gravenberch ook niets aan terwijl ik juist het beste voor die jongen wil. waarom hoor je anders zovaak: ja ik speelde in de jeugd met jongens die veel getalenteerder waren, maar die redden het niet. dat heeft allemaal met het mentale vermogen te maken wat je het snelst versterkt door iemand meer verantwoordelijkheid te geven. maar het verbaasd me dat mensen niet inzien dat mentale kracht belangrijk is om in de huidige tijd bij ajax 1 te kunnen spelen...
1 -1
WantAmsterdam
Precies!
0 -2
WantAmsterdam
Wat leuk voor hem, kijk dat is waar Ajax ook voor staat! Altijd komt er weer jeugd door,
Op het aankoopbeleid ben ik minder te spreken
3 0
ajaxinho
Opvulling tot Ziyech aansluit.

Knap werk van de technische staf.
2 0
louis60
Kijk, nu komen de echte vesterkingen. 16 jaar. Moet kunnen. Ik weet zeker dat we er bij de eerste CL voorronde helemaal staan. Met nog een paar toppertjes. Marc ga zo door. Top! Wordt een mooi seizoen.
2 -3
geDaante
Liever een 16-jarige Gravenberch, dan Siem de Jong, Dani de Wit, Ekkelenkamp, Orejuela, Kristensen, etc.

16 is inderdaad erg jong, maar zo'n jongen kan je al voor de breedte van je selectie gebruiken, zodat je geen breedteaankoop hoeft te doen, wat kansloos is, dat geld moet je besteden aan directe versterkingen. Die moeten dan inderdaad ook wel komen ;). Al zijn er nog niet veel spelers weg.
3 -2
Kibbahimovic
Dat is nog eens welkome positiviteit
2 0
Champy
Heeft ie uberhaupt vakantie gehad?
0 0
insectenverdelg
Toch knap dat Marc zo'n aanwinst nog voordat de voorbereiding echt start gewoon bij het eerste heeft binnen gehengeld...
2 0
aissati
Over een halfjaar ook toe aan een buitenlandse competitie? Kijk nergens meer raar van op haha
5 0
AltijdGelijk
Zoals ik een tijdje geleden al aangaf.

Toptalent, wereldtop zelfs, doet me denken aan Pogba, hij zal nog veel moeten leren.

Maar het zou me niets verbazen als Gravenberch en Matusiwa dit seizoen concurreren voor de 6 positie.
2 -3
3*stars*3
Doet mjj idd denken aan pogba maar dan de pogba van juve.
Gravenbeech komt trouwens erg volwassen over, in de interviews die ik zag.
1 0
Ozymandias
Ik zou Gravenberch niet als '6' gebruiken. Hij is daar namelijk niet positietrouw genoeg voor. Hij lijkt me veel beter tot zijn recht te komen als rechtshalf in een rol waarin hij de vrijheid krijgt om met de bal aan de voet het veld over te steken. Daarbij heet Ajax met Eiting en Matusiwa twee talentvolle spelers voor op '6'.
3 -2
RayJordaan
Idd als rechtshalf, het liefst met een creatief type ernaast (zoals Unuvar en Jensen).
1 0
Ozymandias
Het zou mij niet verbazen als Ten Hag ervoor kiest Gravenberch (als back-up van Vd Beek) definitief bij de selectie van het eerste te halen. Gravenberch is beter dan Ekkelenkamp en die heeft Ten Hag al in een paar wedstrijden in laten vallen. Ten Hag heeft dan Vd Beek, De Jong, Sinkgraven en Gravenberch als opties voor de half posities. In geval van nood kan hij een speler als Bijleveld, Lang, Pasquali of Jensen bij het eerste halen. Ajax heeft momenteel veel talentvolle halven in huis en ik zou het daarom zonde vinden als ze een extra aanvallend ingestelde middenvelder zouden halen.
2 -3
AjaxPassion
Serieus gozer, jij slaat echt helemaal door. Zelfs Frenkie en vd Beek hebben nog alles te bewijzen en dan wil je een net 16 jarige meevoetballende speler (kan de B1 nog niet eens dragen) als back up gebruiken? Man man man man.
2 0
MelleAfca
Dat zijn stuk voor stuk goede voetballers, maar daar kun je niet het seizoen mee in. En dat zeg ik niet snel geloof me. Daarnaast is een Mount gewoon een ontzettende kwaliteitsimpuls, die voor de nodige creativiteit moet gaan zorgen.
1 0
Ozymandias
Mount is alleen haalbaar als huurspeler (zonder optie tot koop) en ik zou het absurd vinden als Ajax een jonge middenvelder huurt terwijl ze Sinkgraven, Vd Beek, De Jong, Bijleveld, Lang, Pasquali, Jensen en Gravenberch in huis hebben. Daarbij heeft Ajax met Vd Beek en De Jong als twee goede halven voor in de basis.
1 -3
WantAmsterdam
Eens, maar denk dat Jensen ook zal debuteren, had war moeten met settelen, maar vind hem echt heel veel potentie hebben, heeft vooral een geweldige techniek, een is ook nog fel, en is ook al 18
0 -3
altijdwelwat
Jensen fel hahahaha , was het maar waar ...slaapkop eerste klas.
2 -2
Ozymandias
Dat ben ik niet met je eens. Hij heeft behoorlijk veel felheid in zijn spel voor een aanvallende middenvelder. Namate hij steeds beter in zijn vel kwam te zitten werd dat duidelijk. Jensen heeft wat opstartproblemen gehad maar gaat zeker nog laten zien waarom Ajax zo veel geld voor een 17-jarige heeft betaald.
1 -2
WantAmsterdam
Kijk, dit is precies wat ik had willen zeggen, helaas is mijn Nederlands niet goed genoeg haha
1 -2
WantAmsterdam
Vind je, als hij op zijn heupen heeft vind ik’m redelijk agressief, en slaapkop eerste Klas vind ik al helemaal overdreven...
0 -2
Loek14
Nice! Ook wel logisch aangezien we bij de eerste voorbereiding veel middenvelders missen: Ziyech, Schöne, Donny van de beek en frenkie de jong (blessa)
1 0
wolterx
Lijkt me een van de jongste spelers die mee op trainingskamp lijkt te gaan ooit? Is net maandje 16, de Ligt was driekwart jaar ouder.
4 0
iammike
Slim van Mino. De komende 2 jaar ergens debuteren en in allerlei media in top 10 talenten bla bla uit laten komen en dan kan Raiola lekker eisen stellen en hem brainwashen om zn contract niet te verlengen. Het is een toptalent maar Ajax is echt veel te naïef en moet Raiola talenten pas na hun 18e als ze voor 5 jaar hebben getekend bij het eerste halen.
6 -3
WantAmsterdam
Sorry hoor, maar Ik denk dat dit de enige manier is om spelers überhaupt bij de club te houden, bedoel heel Europa zat achter Gravenberch aan, denk, als ze hadden gezegd nog twee O19, had hij (met Raiola achter zich) zeker niet bijgetekend!
0 -1
afcas
dan behoudt je ze maar niet... ik ben sowieso van mening dat het doorschuiven te snel gaat tegenwoordig. wanneer leert deze jongen om een team te dragen? kan nu lekker vrijuit voetballen, maar als hij DE man moet zijn ga je weinig aan hem hebben als hij die verantwoordelijkheid niet aankan... we moeten blijven doen wat het beste is voor ajax.
4 0
WantAmsterdam
Mwah, begrijp wat je bedoeld, maar het gaat niet alleen om deze speler, maar je maakt duidelijk dat je bij Ajax, als je goed genoeg bent, een kans ongeacht leeftijd krijgt, en er zijn genoeg spelers die al op heel jonge Leeftijd sterkhouders waren, denk maar aan een Seedorf Kanu Kluivert, n. De jong van der vaart...
En uiteraard, als ze op heel jonge leeftijd al hun debuut maken, gaat hun Marktwaarde stijl naaar boven, wat wederom geweldig is voor Ajax, zie je ook aan de ligt, die gaat ons echt een hele bak geld opleveren!
0 0
afcas
het punt met een heleboel van die namen is dat die in een elftal kwamen met een hoop ervaren jongens. zo een de ligt was afgelopen seizoen 2e aanvoerder achter veltman... en als ik eerlijk ben heeft het feit dat de ligt meer teamverantwoordelijkheden had ajax ook punten gekost. en dan is de ligt al een uitzonderlijk talent die van zichzelf over veel leiderschapsvermogen beschikt. en als ik deze jongen zie beschikt hij niet over sat leiderschapsvermogen. en zoals je zegt gaat het niet alleen om deze jongen. het gaat ook om die andere jongens die al slachtoffer zijn geworden van dit beleid. denk aan een bazoer, riedewald en nu een kluivert. te weinig geleerd om een leider te zijn en om als leider na te denken en nu denken ze na nog geen 1 volledig goede wedstrijd gespeeld te hebben al een grote jongen te zijn die ajax ontgroeid is terwijl ze allemaal eigenlijk nog niet eens goed genoeg waren om basis te staan in het 1e... en als je de hardheid van de jeugdopleiding van nu vergelijkt met die in de tijd van vd vaart, n de jong en daarvoor seedorf en kluivert bijvoorbeeld is het nu een slap zooitje. dus mentaal zijn de spelers sowieso minder sterk. een de ligt die mentaal zo sterk in elkaar zit en over leiderschapsvermogen beschikt red het wel ja, maar dat zijn de uitzonderingen. je bent naar mijn mening nog niet klaar voor het 1e van ajax als je nog niet bewezen hebt een jeugdteam te kunnen leiden.
2 0
WantAmsterdam
In een ideale wereld heb helemaal gelijk, eigenlijk is het opzich al gek dat een 16 jarige bij Ajax meer verdiend dan menig Nederlander, maar wat wil je aan doen? Kijk je hebt bij Ajax geen wereldniveau meer nodig, als je concurrenten Siem de Jong, Jürgen Ekkelenkamp en Dani de Wit zijn, en ja vind absoluut dat overmars nog spelers MOET halen die Ajax naar een hoger Niveau kunnen tillen, maar desondanks kan je Gravenberch al naar bijv Jong doorschuiven, snap je wat ik bedoel? Het alternatief is dat er, als je de spelers altijd tot je 19 in Jong laat spelen, nooit meer toptalenten zullen bijtekenen, ben je zo zeker dat als ze tegen de ligt hadden gezegd, ja hoor ons plan is dat je op je achttiende naar jong gaat een dan gaan we kijken hoe je je verder ontwikkelt, hij had bijgetekend?
Het verlies is gewoon te groot, want er kunnen zomaar elk jaar je 2 grootste talente vertrekken...
0 0
afcas
er zit een verschil tussen jong ajax en het 1e he. maar hoe vaak wordt zo een jongen nou voor een belangrijke wedstrijd terug gehaald om bij een lager team de belangrijke kracht te zijn? en ja ik denk dat als jij die jongens een duidelijk plan geeft en ook duidelijk verwoord waarom je bepaalde keuzes maakt zij luisteren. en als zij dit niet doen kunnen ze lekker vertrekken want dan zullen zij nooit bij ajax het gewenste niveau halen omdat zij dan al vertrokken zijn.
1 0
mistermiyagi
Dat is het ook, dan gaan ze maar weg voor een 10/20 miljoen.
Ajax heeft wel een talent afgeleverd of hij nou 18 is of 25 dat maakt weinig uit.
Alleen het jammere er aan is dat een speler als Kluivert maar een 1,5 jaar heb kunnen zien spelen bij Ajax 1.
0 0
NouriVandeBeek
Masterplan dit.
0 0
wolterx
Als je denkt dat ze dan niet met 16 vertrekken ben je pas écht naïef.
3 0
iammike
Slim van Mino. De komende 2 jaar ergens debuteren en in allerlei media in top 10 talenten bla bla uit laten komen en dan kan Raiola lekker eisen stellen en hem brainwashen om zn contract niet te verlengen. Het is een toptalent maar Ajax is echt veel te naïef en moet Raiola talenten pas na hun 18e als ze voor 5 jaar hebben getekend bij het eerste halen.
2 -3