Balague: 'Shortlist van drie clubs voor De Ligt'

BVeenstra, 20-05-2019 om 14:30, 16941 views, Guillem Balague |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De Spaanse journalist Guillem Balague heeft op zijn YouTube-kanaal een update gegeven over de situatie rondom Matthijs de Ligt. De verslaggever, die kort op het nieuws rondom FC Barcelona zit, geeft aan dat de longlist van voorheen is omgezet in een shortlist van slechts drie clubs.

Balague geeft aan dat het Ajax niet veel uitmaakt waar De Ligt gaat spelen. De club zal een transfer bovendien niet tegenhouden, zolang de juiste prijs - zestig tot zeventig miljoen euro - maar betaald wordt.

Lange tijd werden clubs als Liverpool, Manchester City en Manchester United gelinkt aan De Ligt, maar zij zouden nu zijn afgevallen. Een van de clubs op de shortlist is FC Barcelona. De Catalanen kunnen De Ligt niet het hoogste salaris bieden, waardoor de club hoopt De Ligt om andere redenen over te kunnen halen. Eerder slaagde men daar in het geval van Frenkie de Jong al wel in. Enig nadeel is wel dat Barça niet kan garanderen dat De Ligt direct in de basis komt, al zit dit op termijn wel een kwestie van tijd zijn.

Een club die aan salaris meer betaalt dan FC Barcelona plus de garantie lijkt te geven voor een basisplaats is Juventus. De Italianen willen De Ligt maar al te graag als basisspeler halen om zodoende aan een nieuw team te bouwen. Dat Mino Raiola geschorst is, zou niet hoeven uit te maken.

De derde optie is Bayern München. Ook de Duitse topclub is bereid om diep in de buidel te tasten voor De Ligt, maar de club geniet niet per se de voorkeur van De Ligt. Voor nu zou het vooral aan de speler zijn waar hij vanaf komend seizoen wil spelen. Balague denkt uiteindelijk dat het gaat tussen FC Barcelona en Juventus. Het Engelse Sky Sports berichtte eerder op de maandag dat De Ligt waarschijnlijk gaat spelen bij FC Barcelona.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
markk
Napoli wil Koulibaly niet laten gaan voor 110 miljoen en wij De Ligt wel voor 70? Lijkt mij sterk.
0 0
MichelAngelo66
Naar mijn mening is een bedrag van 60-70 veel te weinig in de huidige markt. Mathijs heeft op deze leeftijd nog zo'n enorme potentie. Zou het eigenlijk een ongelofelijke flater van jewelste vinden.
Ik kan me ook niet voorstellen dat de rvc hier intrapt. Die moeten toch ook de inkomsten bewaken lijkt me.
2 0
MPAjax
Matthijs moet geraffineerd zijn en samen met Marc zich niet onder druk laten zetten, 110 miljoen met 15% doorverkoop clausule(wat nog laag is tegenwoordig) en niks minder.

Het zou wat zijn, hij in 2018 een voorcontract bij Barca voor 60-70m heeft getekend terwijl je in de CL zo goed hebt gepresteerd en nu wordt gewezen op oude afspraken. Wat een soap.
2 -2
de-Ajacied
Wel 125 miljoen voor die oude Griezmann en 60 tot 70 miljoen voor de Ligt, en geen basisplaats??????
Dat is dus geen waardering
Biedt Matthijs het salaris dat hij wil. Kunnen we nog een keer zover komen in de CL en verslaan we dat arrogante Barcelona ook
5 -1
wendoo9
Barcelona : Smeekbede aan de Ligt. Doe concessies. Oprotten met jullie fooi en ga maar zelf opleiden !!!!
1 -1
MM1974
godzamme gewoon 100 mil is heel gewoon tegenwoordig.
1 -1
PJSM
60- / 70 wordt steeds minder
1 -1
mvdk
Gewoon met Barca afspreken dat hij daar naartoe komt als Pique ermee stopt. Tot die tijd lekker bij Ajax spelen:P.
0 -1
036AFCA97
Het lijkt wel of mensen niet beseffen dat Matthijs qua verdedigers is wat Mbappe onder de aanvallers is.. 100 miljoen! Waarom zou je minder vragen in deze tijd?
4 -1
Libero
Zou het niet kunnen dat er vorig jaar afspraken met de Ligt gemaakt zijn? Het was toen ook maar de vraag of hij wel zou blijven terwijl hij ook toen de clubs voor het uitkiezen had. Stel dat dat zo is en hij is aangebleven op voorwaarde van een gelimiteerde transfersom, mogen we dan niet heel blij zijn dat hij heeft bijgedragen aan het Europees succes met de tientallen miljoenen die dat opgeleverd heeft? En laten we wel wezen: 60 à 70 mio is na dat van Frenkie nog steeds het hoogste bedrag voor een speler uit de ED en dat voor een tiener en verdediger.
3 0
Duif63
Daar ben ik ook bang voor ja.
0 0
MPAjax
Iedereen ziet allang al dat dit een 2018 deal betreft.
0 0
Libero
Iedereen?
0 0
AFCAjax
Als dat zo is prima, maar zolang ik daar niks officieel over hoor is het niet zo. en als dat zo is had ik verwacht dat dat allang naar buiten zou zijn gekomen.
En als het dus niet zo is is 60 a 70 miljoen ronduit belachelijk.
1 0
Libero
Zoiets valt onder de AVG en zal je nooit een officiële verklaring van te horen krijgen.
Uiteraard is het veel te weinig in het geval er geen afspraken gemaakt zijn om hem een jaar hier te houden, maar vooralsnog komen de beweringen dat Ajax 60 à 70 verlangt vnl uit Spaanse hoek. Als je de Spaanse pers moest geloven had ie afgelopen seizoen bij wel zes clubs tegelijk gespeeld, behalve bij Ajax...
0 0
amthree
60/70 miljoen, die clubs lachen om die prijs als je ziet wat voor potentie de ligt heeft... Je moet gewoon naar een 100/120 miljoen gaan. Ik zie het nu al voor me dat fans van die clubs al lachen om de bedrag wat ajax vraagt in de toekomst... Is eigenlijk bizar laag...
2 0
MPAjax
60-70m was hij waard een jaar geleden waarom daten ze de prijs niet up?

Men doet alsof hij weg moet, de clubs moeten op hun knieën, niet andersom.
2 0
AJAXAFC1
serieus ik word echt gek van die bullshit over de ligt echt elke dag weer een nieuw bericht aub ajaxshowtime ik kijk graag voor ajax nieuws op jullie site maar stop aub met die de ligt dingen tot het pas echt waar is.... hij gaat toch wel dus kan je net zo goed wachten tot het zo ver is
2 0
wendoo9
Ben ik helemaal mee eens met jou !
0 0
JordanAFCA
Als het 60-70 miljoen wordt mag Overmars wel vertrekken. Wat een schande zou dit zijn zeg...
2 -8
JPM
Dit is dan weer een achterlijke conclusie waar ik met m'n hoofd niet bij kan. Vertrek zelf als je alleen aan dit soort opportunistische bullshit uitspraken wilt doen svp.
4 -5
mgtow
Enige wat jij constant doet hier op AS is doen alsof je heel wat bent. Prutser.
2 -1
JPM
Hahaha, terug de sociale huurwoning in mgtow. Hup.
0 -2
JordanAFCA
Bullshit? Leg mij is uit waarom de Ligt voor sowieso een lager bedrag weggaat dan Frenkie. Ten eerste: de Ligt is 19 jaar, aanvoerder van Ajax, heeft CL en EL ervaring, stond in de finale van de EL en de halve finale van de CL, blinkt elke wedstrijd uit, Ajax spelers hebben status in Europa, Golden boy award gewonnen, 1 van de beste verdedigers van de wereld. En zo valt er nog wel meer te zeggen over Matthijs. Hoe halen ze het in hun hoofd bij de directie om hem te laten gaan voor 60-70 miljoen? Dit is toch Ajax onwaardig of ligt het nu aan mij?
2 -2
JPM
Daar ging het me helemaal niet om. Ik zei zelf hier in een comment beneden al dat 70m een regelrechte schande zou zijn.

Het ging mij om de eventuele consequentie die je eraan verbindt (namelijk dat Marc dan zou moeten vertrekken). Dat vind ik bullshit ja.
0 -3
JPM
60 tot 70m. Een regelrechte schande.
2 -2
AFCAwooz
Ik begrijp er ook helemaal niks van. Ook niks voor Marc om zo laag in te zetten.
1 0
behangdelul
Ben bang dat we het hebben over 60-70 mio ivm het 2 jarige contract wat Matthijs nog maar heeft.
En waarom staat PSG niet meer in de lijst?
0 0
WZAWZDB14
Nog maar? Je kan hem gerust nog een jaar behouden en 80 miljoen vragen met een 1 jarig contract
2 0
Patrick78
60-70 miljoen op basis van?????? Ondertussen Maguire van Leicester naar City voor 90 miljoen....dus De Ligt minimaal 100 miljoen.
2 0
SPLNDD
Krijgt nu iedereen met een mening over de eventuele nieuwe club van De Ligt een eigen nieuwsbericht?
1 0
WZAWZDB14
Er staat wel wat te gebeuren deze week betreft de ligt
0 0
WZAWZDB14
Ajax is volgens mij weer veel te lief voor zn spelers. Je moet De ligt verkopen aan de club die het meeste biedt! ander blijft nog maar lekker een jaar amsterdam
2 0
ajaxxcied4life
60 á 70 mln zou ik een belachelijke prijs vinden vooral als zoveel clubs om zijn handtekening strijden.
2 0
Amsterdam Loyals
60 miljoen.. dan sturen we de tante van De Ligt...
3 0
AjaxBaggio
60-70 miljoen ?
We zijn geen Lidl ofzo.
5 0
WZAWZDB14
Waarom zie ik verdomme overal 60 to 70 miljoen staan voor de ligt? Peanuts man, je kan als ajax makkelijk zeggen bieden vanaf 90 miljoen (iig minstens zoveel als van dijk). Laat die clubs maar tegen elkaar opbieden. Als barca het geld niet heeft en de ligt wil er perse naar toe, laat dan die catalonen maar lekker in termijnen betalen.

De ligt is ons goudhaantje, die laat je niet voor een prikkie weggaan!
2 0
AFCSANCHEZ
70 miljoen is echt veel te weinig. Hij is 19, aanvoerder, international, heeft prijzen gewonnen en heeft veel ervaring voor zijn leeftijd. Overmars, wat doe je? En als de Ligt graag wilt, dan heeft hij pech. Ze betalen maar lekker. Wat diegene boven mij al zegt, dan maar in termijnen.
6 0