'Verschil tussen Ziyechs uitstraling en instelling'

JesseTH, 18-06-2018 om 21:50, 10586 views, Het Friesch Dagblad | De Champions League-sjaals zijn al te koop!

Ramon Zomer, in het verleden teamgenoot van Hakim Ziyech bij SC Heerenveen, heeft het idee dat veel supporters een verkeerd beeld hebben van de Ajacied. De voormalig verdediger looft juist de instelling van Ziyech en ziet daarnaast ook onmiskenbare kwaliteit bij de speler.

'Hakim heeft zoveel klasse', citeert Fean Online uit het Friesch Dagblad. 'In mijn laatste jaar bij Heerenveen zat ik veel op de bank. Reservekeeper Brian Vandenbussche en ik hebben elkaar langs de kant toen regelmatig aangeschoten als Ziyech weer een briljante bal gaf. We probeerden bij te houden hoe vaak hij openingen zag, die wij niet zagen. Leuk om wissel te zitten is het niet, maar met Hakim op het veld hadden wij op de bank in ieder geval iets te genieten.'

Ook Zomer merkte op dat de middenvelder bij het publiek van Heerenveen niet al te geliefd meer is, terwijl hij ook bij Ajax zijn akkefietjes kende. 'Er is een groot verschil tussen Ziyechs uitstraling en instelling. Zelfs de meest nietszeggende trainingspartijtjes wilde hij koste wat kost winnen. Hij kon uit zijn plaat gaan als ploeggenoten dan niet alles gaven. Daarom is het zo wrang dat juist hij uitgefloten wordt omdat mensen hem laks vinden.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Mooi om eens een heel andere kant van de zaak te horen, ik hoop dat hij nog een seizoen bij ons blijft als er geen grote club komt.
0 0
N-ajax
Ziyech is ook totaal niet lui en dat is niet wat de meeste hem verwijten. Het probleem is dat hij geen zelfreflectie heeft (waardeloze vrije trappen en doelloze afstandsschoten blijven nemen terwijl het al maanden niet werkt).
2 -2
ItsinmyDNA
Ziyech een van de beste middenvelders die we ooit gehad hebben volgens mij moeten we een busje bellen.
Ziyech is een goede speler maar hij mag niet eens de veters strikken, van muhren, vanenburg, Litmanen, seedorf, Davids, Bergkamp, Sneijder, v d vaart, Laudrup, de boer etc. Etc.
4 -2
gras
Ik ken ook maar weinig creatieve middenvelders die zoveel controlerend werk willen verrichten, ook in de vorm van druk zetten, als Ziyech.

Enige zwakte is zijn totaal onnodige balverlies bij simpele ballen. Dat is tegen hem gaan werken. Maar ik vind het een topper voor Ajax.
3 -3
gi0vanni
Naast dat waren zijn vrije trappen en afstandsschoten onder de maat. Maar daar zag je aan 't einde van 't seizoen gelukkig wat verbetering in.
1 0
31xAjax
Gemiddeld maar 30x per wedstrijd dus waar maakt iedereen zich druk zeg.....
2 -1
Rukboor
Wij van WC Eend vinden Hakim Ziyach/Ziyech een geweldige voetballer die voornamelijk alleen voor Ziyech/Ziyach speelt en niet in het teambelang.
Wij van WC Eend zijn van mening dat van de 46 vrije trappen er 42 beter hadden gekund.
Wij van WC Eend constateren dat Ziyech/Ziyach zowel bij Heerenveen, FC Twente en Ajax dezelfde problemen had, en dat heeft een reden.
6 -11
Oliveira
Ga maar lekker rukken en boren. Misschien creëer je nog iets moois voor jezelf.
0 0
Fairsquare
Volgens mij gebruik je de WC eend vergelijking niet helemaal goed.
11 -1
vijfennegentig
Hoezo niet? Is toch een ex-team genoot die hem duidelijk tof vind.

Wij van WC eend hebben nu ook regels lol ;)
1 -2
Fairsquare
Maar dat is alleen de eerste zin. De tweede en derde zin zijn eigen mening.
1 0
Fairsquare
Daarbij komt dat Ramon Zomer er op dit moment totaal geen belang bij heeft om iets goeds over Ziyech te zeggen. Hij heeft er niks mee te winnen bedoel ik. De 'wij van WC eend adviseren WC eend' gaat over onpartijdigheid in een advies of uitspraak.
2 -1
Juichtoon
Hij werd geinterviewd voor een Fries blaadje en over een oud speler vertel je toch alleen maar de goede dingen. Daarbij krijgt H'veen ook nog een stukje van de transfersom. Dus geen belang?
0 -2
Fairsquare
Ehh, Ramon Zomer is geen voetballer meer en heeft een sportzaak. Dus nee, zelf heeft hij hier geen belang in, nee.
0 0
18-3-1900
Inderdaad.
1 0
Concrete
Het is s’avonds altijd kouder dan buiten
0 -1
Rentokill
Hoge bomen praten niet.
0 0
jackwolf
Je bedoeld: het is binnen buiten dan kouder .
0 0
gi0vanni
Ziyech is een geweldige speler die veel dingen goed gedaan heeft en van mij hoeft fluiten niet maar aangeven dat er iets beter moet mag gewoon.

Want er waren dit jaar minstens 3 punten die echt veel beter moesten. Waar je pas op 't einde van het seizoen in minstens 2 punten verbetering zag.
0 0
vijfennegentig
Sommige dingen zijn nooit te begrijpen haha..
2 0