Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Ajax wint eenvoudig van Dresden

Ajax wint eenvoudig van Dresden

  • GH
  • , 6-07-2013 14:11
  • , 48084 views
  • , Ajax Showtime |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

VIDEO'S - Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. Ditmaal was het Duitse Dynamo Dresden de tegenstander. Christian Eriksen zorgde met twee prachtige vrije trappen voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft zorgde Danny Hoesen, na een knappe actie van Tobias Sana, voor de eindstand.

Samenvatting:

De eerste helft startte voortvarend voor Ajax. Siem de Jong werd in de derde minuut net buiten het strafschopgebied stevig onderuitgehaald door Dynamo Dresden-verdediger Susac, die meteen de gele kaart kreeg. De daaropvolgende vrije trap werd prachtig binnengeschoten door Christian Eriksen, die eens te meer bewees van grote waarde te zijn: 0-1. In de fase die volgde controleerde Ajax grotendeels maar in een te laag tempo. Er viel niet veel te genieten en echte kansen werden er niet gecreëerd. In de 15de minuut werd het spel even stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Opmerkelijk was dat het vuurwerk uit een vak kwam waar Ajaxsupporters zaten. Dit terwijl de Amsterdamse club geen officiële verkoop hield vanwege de bedenkelijke reputatie van de harde kern van de Duitsers.

In de 22ste minuut werd linksbuiten Viktor Fischer, die bijna de gehele eerste helft onzichtbaar was, naar de grond gewerkt. Wederom ging Eriksen achter de bal staan en weer schoot hij de bal, ditmaal via de onderkant van de lat binnen, prachtig binnen: 0-2. In de minuten die volgden kwam de thuisploeg er enkele keren goed uit, maar ontbrak het de ploeg aan nauwkeurigheid waardoor de Amsterdammers amper in de problemen kwamen. De gevaarlijkste kans voor Dynamo Dresden kwam vijf minuten voor rust, maar Poulsen onderschepte de voorzet en maakte er een hoekschop van. Op slag van rust leek Ajax nog op 0-3 te komen, maar de rebound van Kolbeinn Sigthórsson werd terecht wegens buitenspel afgekeurd.

Het tweede bedrijf startte de kampioen van Nederland met een compleet ander team. Maar het verschil was bijna niet te merken omdat Ajax wederom na drie minuten het net wist te vinden. Na een goede dribbel van Tobias Sana, rondde Danny Hoesen beheerst af: 0-3. In de fase erna kwam de domineerden de Amsterdammers. De jonkies zaten er fel op en kwamen er af en toe met knap positiespel goed uit. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Dynamo Dresden werd af en toe gevaarlijk door hoekschoppen, mede doordat het achterin bij Ajax aan lengte ontbrak.

Even leken de Duitsers terug in de wedstrijd te komen toen invaller Poté na een schot op de paal de bal binnenschoot, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. In de herhaling bleek echter dat de assistent-scheidsrechter het bij het verkeerde eind had. Na de paar gevaarlijke momenten voor het doel van Jasper Cillessen herpakte Ajax zich en kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Ook de Amsterdammers creëerde, behoudens een paar mogelijkheden van Hoesen, geen grote kansen meer. In de slotminuut scoorde Poté nog de 1-3 maar wederom werd zijn goal, ditmaal terecht, wegens buitenspel afgekeurd.


Opstelling Dynamo Dresden: Kirsten; Gueye, Bregerie, Ouali (Stefaniak), Losilla, Kempe, Dedic(Benyamina), Menz, Schuppan, Müller, Susac

Opstelling Ajax: Vermeer; Ligeon, Veltman, Moisander, Boilesen; Poulsen, De Jong, Eriksen; Boerrigter, Sigthorsson, Fischer
Tweede helft Cillessen; Nieuwpoort, Sporkslede, Denswil, Koppers; Schöne, Klaassen, Serero; Sana, Hoesen, Andersen

Doelpunten:

3' Eriksen 0-1 - bekijk hier
22' Eriksen 0-2 - bekijk hier
48' Hoesen 0-3 - bekijk hier

Bijzonderheden:

Geel:
3' Susac
67' Sporkslede


Archief Ajax Showtime

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

C1 wint mini-Klassieker, D1 stevig aan kopHighlight Oranje U19 - Noorwegen U19 (1-1)Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-Germain
Avatar van Gregorclegane
Door Gregorclegane, zondag 7 juli 2013 20:22
Reactie op RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 12:00
4 clubs met een A. Anderlecht kunnen we aan, Arsenal en Atletico zijn pittig hoor.
Wellicht kunnen we Anderlecht aan. Maar dat zal een close call worden, zo zwak zijn die niet meer.

Ik denk dat we het talent bezitten om de poulefase eens door te komen maar het zal zwaar zijn. Toch vond ik de afgelopen jaren dat het verschil met de nr 2 van de poule wel meeviel. Het moet een keer te doen zijn. Dan maar hopen dat aardig mazzelt in de 8e finale maar dan stuit je meteen op de nr1 van een andere poule. Dan houdt het al vaak op.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 14:21
Reactie op W.M, zondag 7 juli 2013 13:58
Nah Marseille heb je gelijk in, maar Juventus is de afgelopen twee jaar kampioen geworden van Italië en Italiaanse ploegen zijn erg lastig om tegen te spelen. Daar zie ik ze meer moeite mee hebben dan Atletico.
De Italiaanse stelt niet zoveel meer voor.
Avatar van W.M
Door W.M, zondag 7 juli 2013 13:58
Reactie op RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 13:20
Mwa, Arsenal kunnen we misschien wel aan, omdat Engelse tegenstanders ons goed liggen, maar Atletico Madrid lijkt me lastig, kun je beter Juve of Marseille trekken. Arsenal, Marseille, Ajax, Anderlecht, dat lijkt mij een droompoule! 6 Leuke wedstrijden met historie, maar tegelijkertijd ook te winnen!
Nah Marseille heb je gelijk in, maar Juventus is de afgelopen twee jaar kampioen geworden van Italië en Italiaanse ploegen zijn erg lastig om tegen te spelen. Daar zie ik ze meer moeite mee hebben dan Atletico.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 13:20
Reactie op W.M, zondag 7 juli 2013 13:02
Haha was me geen eens opgevallen. Alle clubs uit pot 1 zijn pittig, maar we doen voor geen één van deze clubs onder. Ik denk zelfs dat je in deze groep eerste kan worden.
Mwa, Arsenal kunnen we misschien wel aan, omdat Engelse tegenstanders ons goed liggen, maar Atletico Madrid lijkt me lastig, kun je beter Juve of Marseille trekken.

Arsenal, Marseille, Ajax, Anderlecht, dat lijkt mij een droompoule! 6 Leuke wedstrijden met historie, maar tegelijkertijd ook te winnen!
Avatar van W.M
Door W.M, zondag 7 juli 2013 13:02
Reactie op RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 12:00
4 clubs met een A. Anderlecht kunnen we aan, Arsenal en Atletico zijn pittig hoor.
Haha was me geen eens opgevallen.

Alle clubs uit pot 1 zijn pittig, maar we doen voor geen één van deze clubs onder. Ik denk zelfs dat je in deze groep eerste kan worden.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 12:00
Reactie op W.M, zondag 7 juli 2013 11:39
Jij wil dat Ajax weer niet gaat overwinteren? We kunnen van iedereen wel winnen, maar Barcelona & Real zijn gewoon te hoog gegrepen. Pot 1: Arsenal pot 2: Atlético Madrid pot 3: Ajax Pot 4: Anderlecht Dan is overwinteren makkelijk te halen.
4 clubs met een A.

Anderlecht kunnen we aan, Arsenal en Atletico zijn pittig hoor.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 11:59
Reactie op masterrr, zondag 7 juli 2013 11:20
Je ziet dat het systeem waar Ajax mee kampioen is geworden, er nog ingeslepen zit. Dat doet me goed, want tot nog toe was het zo dat we elk jaar opnieuw moesten beginnen. Nu voetballen ze direct weer herkenbaar. Wordt natuurlijk een heel ander verhaal als Chris en Siem vertrekken. Dan zul je je speelstijl weer opnieuw moeten gaan uitvinden.
Ik hoop ontzettend hard dat die 2 blijven, dan word je met 2 vingers in de neus kampioen.
Avatar van W.M
Door W.M, zondag 7 juli 2013 11:39
Reactie op vd.Vaart, zaterdag 6 juli 2013 17:54
Barcelona pot(1), PSG pot(2), AFC Ajax pot(3) en Napoli / ... pot(4) zijn prachtige affiches zou ik zeggen. Ik bedoel, beter dan een club uit een Oostblokland.
Jij wil dat Ajax weer niet gaat overwinteren? We kunnen van iedereen wel winnen, maar Barcelona & Real zijn gewoon te hoog gegrepen.

Pot 1: Arsenal
pot 2: Atlético Madrid
pot 3: Ajax
Pot 4: Anderlecht

Dan is overwinteren makkelijk te halen.
Avatar van masterrr
Door masterrr, zondag 7 juli 2013 11:20
Reactie op RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 09:36
Was gewoon netjes, degelijk inderdaad, maar niet echt boeiend. Tja, ik vind dat Ajax toch een beetje de foute oefeningspartners heeft gekozen. Over SDC Putten was er van tevoren al iemand die zei van: "Is een enorme schopploeg" en ook Dresden was niet de sportiefste + dat negatief reisadvies enz. Misschien volgend seizoen maar beter scouten voor de oefenwedstrijden!
Je ziet dat het systeem waar Ajax mee kampioen is geworden, er nog ingeslepen zit. Dat doet me goed, want tot nog toe was het zo dat we elk jaar opnieuw moesten beginnen. Nu voetballen ze direct weer herkenbaar.

Wordt natuurlijk een heel ander verhaal als Chris en Siem vertrekken. Dan zul je je speelstijl weer opnieuw moeten gaan uitvinden.
Avatar van Bonnie Blauw
Door Bonnie Blauw, zondag 7 juli 2013 10:25
Reactie op RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 09:36
Was gewoon netjes, degelijk inderdaad, maar niet echt boeiend. Tja, ik vind dat Ajax toch een beetje de foute oefeningspartners heeft gekozen. Over SDC Putten was er van tevoren al iemand die zei van: "Is een enorme schopploeg" en ook Dresden was niet de sportiefste + dat negatief reisadvies enz. Misschien volgend seizoen maar beter scouten voor de oefenwedstrijden!
Dynamo Dresden bestaat 60 jaar en om dat te vieren hebben ze Ajax uitgenodigd.

Overigens heb ik nog wat reacties gezien op Dresden TV Daar bleek toch wel dat ze behoorlijk wat respect voor Ajax hebben: Dynamo speler Christan Fiel : Ajax is zo ongeveer 5000 keer kampioen geworden, Iedereen weet bij Ajax wat hij moet doen en hoe hij moet lopen, daarom kijk je graag naar ze op tv.
Prachtig!
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zondag 7 juli 2013 09:36
Reactie op ObjectoJood, zondag 7 juli 2013 08:22
Voor Dresden was dit duidelijk geen oefenpotje, als je zag hoe die gasten liepen te hakken, niet normaal. Ik vind dit gewoon een degelijke overwinning, met 2 elftallen makkelijk overeind gebleven. Maakt me gewoon trots.
Was gewoon netjes, degelijk inderdaad, maar niet echt boeiend.

Tja, ik vind dat Ajax toch een beetje de foute oefeningspartners heeft gekozen. Over SDC Putten was er van tevoren al iemand die zei van: "Is een enorme schopploeg" en ook Dresden was niet de sportiefste + dat negatief reisadvies enz.

Misschien volgend seizoen maar beter scouten voor de oefenwedstrijden!
Avatar van ObjectoJood
Door ObjectoJood, zondag 7 juli 2013 08:22
Reactie op RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:47
Vooral Hoesen en Sana, verder is het niet zo boeiend meer. Typische oefenwedstrijd in een trainingsweek.
Voor Dresden was dit duidelijk geen oefenpotje, als je zag hoe die gasten liepen te hakken, niet normaal.

Ik vind dit gewoon een degelijke overwinning, met 2 elftallen makkelijk overeind gebleven. Maakt me gewoon trots.
Avatar van Sterretje73
Door Sterretje73, zondag 7 juli 2013 07:48
Reactie op Am*, zaterdag 6 juli 2013 20:25
Ik denk dat dit jaar in het teken van Andersen staat.
Laat het lekker een jaar worden waarin iedereen doorbreekt =-) Nu Krik komt zal wellicht Christian ook nog wel wat langer willen blijven. Zo ja dan is The Sky The Limit....
Avatar van LegendaryNumber
Door LegendaryNumber, zondag 7 juli 2013 01:42
Reactie op artajax, zaterdag 6 juli 2013 18:01
Volgens mij heeft Eriksen aan zn vrije trap gewerkt.
Hij is ook duidelijk wat breder!
Avatar van Dilson
Door Dilson, zondag 7 juli 2013 01:22
Eriksen moet echt bijtekenen, hij word elke week beter en sterker, hij is echt onze beste speler, wat een klasse.

Dortmund heeft een fout gemaakt door hem niet te halen, ze zullen daar over een paar jaar nog van balen, let maar op
Avatar van ajaxfandennis
Door ajaxfandennis, zaterdag 6 juli 2013 23:14
Reactie op bosbes, zaterdag 6 juli 2013 22:05
Komt trouwens meer dreiging van Andersen van de linkerkant dan van Fischer die heeft het de laatste tijd niet echt meer denk een dip maar vind hem ook geen echte vleugelspeler
Hij hield de bal goed vast en heeft een versnelling. Het moet wel meer rendement opleveren.
Avatar van bosbes
Door bosbes, zaterdag 6 juli 2013 22:05
Komt trouwens meer dreiging van Andersen van de linkerkant dan van Fischer die heeft het de laatste tijd niet echt meer denk een dip maar vind hem ook geen echte vleugelspeler
Avatar van bosbes
Door bosbes, zaterdag 6 juli 2013 22:03
Sigthorson bakt er maar bar weinig van laatste tijd Hoesen is op alle vlakken beter ! Snapte ook nooit waarom Ajax hem zo graag wou heeft nooit echt iets laten zien bij Az
Avatar van BvD27
Door BvD27, zaterdag 6 juli 2013 20:42
Shit man, Eriksen moet minder zijn best gaan doen!
Straks wordt hij alsnog verkocht! :(
Avatar van Am*
Door Am*, zaterdag 6 juli 2013 20:25
Reactie op JesperOlsen74, zaterdag 6 juli 2013 19:13
Hoessuh!!! Die gaat dit jaar doorbreken, let maar op. Heerlijke voetballer.
Ik denk dat dit jaar in het teken van Andersen staat.
Avatar van Andre3000
Door Andre3000, zaterdag 6 juli 2013 19:24
Hoesen!!!
Avatar van Professor
Door Professor, zaterdag 6 juli 2013 19:23
Reactie op JesperOlsen74, zaterdag 6 juli 2013 19:13
Hoessuh!!! Die gaat dit jaar doorbreken, let maar op. Heerlijke voetballer.
Heeft vandaag zeer zeker op punten gewonnen van Sigthorsson. Natuurlijk zal de ene speler vermoeider zijn van het trainingskamp dan de andere.Maar Sigthorsson komt toch wel heel veel tekort om DE spits van ajax te worden. Hoesen doet ook nog niet alles goed maar is Sigthorsson zeker voorbij. Leek trouwens wel of we de 1e helft zonder voorhoede speelden. Geen aktie of aanval gezien.
Vond Eriksen een stuk sterker geworden, speelde 1e helft samen met Poulsen een goede helft. In de tweede helft zag je dat Andersen heel veel talent heeft moet gewoon veel brutaler worden (maar dat komt vanzelf) en ik vond Denswill toch wel heel volwassen spelen.
Avatar van KRD89
Door KRD89, zaterdag 6 juli 2013 19:21
Reactie op flasher93, zaterdag 6 juli 2013 19:05
jij hebt moeite met het inzien dat spelers op meerdere posities kunnen spelen :P?
tuurlijk kunnen spelers op meerdere posities uitproberen, als er maar duidelijkheid komt na verloop van tijd.
Avatar van JesperOlsen74
Door JesperOlsen74, zaterdag 6 juli 2013 19:13
Hoessuh!!! Die gaat dit jaar doorbreken, let maar op. Heerlijke voetballer.
Avatar van flasher93
Door flasher93, zaterdag 6 juli 2013 19:05
Reactie op KRD89, zaterdag 6 juli 2013 18:34
De boer heeft moeite met spelers op de juiste positie te zetten
jij hebt moeite met het inzien dat spelers op meerdere posities kunnen spelen :P?
Avatar van suske
Door suske, zaterdag 6 juli 2013 18:37
Reactie op KRD89, zaterdag 6 juli 2013 18:34
De boer heeft moeite met spelers op de juiste positie te zetten
dacht het niet.
Avatar van KRD89
Door KRD89, zaterdag 6 juli 2013 18:34
De boer heeft moeite met spelers op de juiste positie te zetten
Avatar van Bergkamp10
Door Bergkamp10, zaterdag 6 juli 2013 18:22
Tweede helft was veel beter/leuker dan de eerste helft. Klaassen en Fischer vielen het meest tegen. De beste waren in mijn ogen: Hoesen / Sana / Schone.
Avatar van David Endt
Door David Endt, zaterdag 6 juli 2013 18:19
Ik heb de westrijd helaas niet kunnen zien, maar wat een geweldige vrije trappen van Eriksen. Je ziet dat hij veel volwassener is geworden. Het zou fijn zijn als hij nog een jaar blijft bij dit team.
Avatar van wouter90
Door wouter90, zaterdag 6 juli 2013 18:17
Reactie op FU, zaterdag 6 juli 2013 17:42
Wie valt er op de 2e helft? Of staat er een collectief?
Hoesen en Sana deden het leuk, Schöne prima.
Andersen, Klaassen, Serero onzichtbaar.
Verdediging niks te doen gehad buiten die 2 afgekeurde goals van Dynamo.
Avatar van ObjectoJood
Door ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 18:04
Reactie op vd.Vaart, zaterdag 6 juli 2013 17:54
Barcelona pot(1), PSG pot(2), AFC Ajax pot(3) en Napoli / ... pot(4) zijn prachtige affiches zou ik zeggen. Ik bedoel, beter dan een club uit een Oostblokland.
Zullen we na al die jaren genaaid te zijn nu maar een makkelijke poule loten aub?
Avatar van artajax
Door artajax, zaterdag 6 juli 2013 18:01
Volgens mij heeft Eriksen aan zn vrije trap gewerkt.
Avatar van Rbrt92
Door Rbrt92, zaterdag 6 juli 2013 17:55
Vond Andersen wel verassen! had hem nog niet zo vaak zien spelen, maar wat een techniek en lichaamsschijnbewegingen heeft die gast! Mooi om te zien dat er weer een groot talent in de wacht staat!
Avatar van Myajax
Door Myajax, zaterdag 6 juli 2013 17:55
Nu zie je dat je geen goede vervanger hebt voor Eriksen. Serero heeft het niet. Klaassen ook niet, maar dat is logisch. Ik hoop dat Eriksen blijft.
Avatar van vd.Vaart
Door vd.Vaart, zaterdag 6 juli 2013 17:54
Barcelona pot(1), PSG pot(2), AFC Ajax pot(3) en Napoli / ... pot(4) zijn prachtige affiches zou ik zeggen. Ik bedoel, beter dan een club uit een Oostblokland.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:47
Reactie op FU, zaterdag 6 juli 2013 17:42
Wie valt er op de 2e helft? Of staat er een collectief?
Vooral Hoesen en Sana, verder is het niet zo boeiend meer.

Typische oefenwedstrijd in een trainingsweek.
Avatar van bosbes
Door bosbes, zaterdag 6 juli 2013 17:45
Andersen heeft een beetje de zelfde techniek en loopje als Cuenca
Avatar van FU
Door FU, zaterdag 6 juli 2013 17:42
Wie valt er op de 2e helft?
Of staat er een collectief?
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:41
Reactie op artajax, zaterdag 6 juli 2013 17:40
Zou wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel toevallig zijn als we real Madrid weer treffen, dat mogen ze van mij wel een onderzoek starten.
Zelfs als de Uefa corrupt is, dan nog trekken we niet weer Real, omdat ze dan wel zo slim zijn om ons een andere club te geven denk ik!
Avatar van artajax
Door artajax, zaterdag 6 juli 2013 17:40
Reactie op RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:27
Haha, dat hoop ik wel zeg, heb wel genoeg van dat schijtmadrid!
Zou wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel toevallig zijn als we real Madrid weer treffen, dat mogen ze van mij wel een onderzoek starten.
Avatar van IamLegend
Door IamLegend, zaterdag 6 juli 2013 17:35
Reactie op ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 17:28
Als ze tegen Madrid gewoon niet zo bang waren geweest had je thuis iig gelijk kunnen spelen. Als het je al dun door de broek loopt voor je begint verlies je altijd. We moeten minder respect hebben voor onze tegenstanders, dan komt alles goed.
makkelijker gezegd dan gedaan.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:33
Reactie op ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 17:28
Als ze tegen Madrid gewoon niet zo bang waren geweest had je thuis iig gelijk kunnen spelen. Als het je al dun door de broek loopt voor je begint verlies je altijd. We moeten minder respect hebben voor onze tegenstanders, dan komt alles goed.
Dat is sowieso waar, als je een kans hebt tegen Dortmund, moet je dat ook kunnen hebben tegen Real Madrid.
Avatar van Sjaakvaak
Door Sjaakvaak, zaterdag 6 juli 2013 17:31
Heeft iemand al ervaring met de website van Fox Sports? Er staat dat ik ben ingelogd als " ziggo TV abonnee" en ook:
"U heeft uw account succesvol gekoppeld aan ZIGGO,en kunt ook via GO wedstrijden bekijken."

Als ik echter naar de wedstrijdpagina ga en op de wedstrijd klik, moet ik alsnog betalen voordat ik kan kijken. Met het bericht:
"Om deze wedstrijd te bekijken dient u een FOX Sports Eredivisie GO abonnement te hebben."

Ps: Leuk dat ik hiervoor gemind wordt maar het werkt toch echt niet, wat ik ook probeer. Dus ipv minnen mag je ook best helpen ;)
Avatar van ObjectoJood
Door ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 17:28
Reactie op IamLegend, zaterdag 6 juli 2013 17:26
moeten wel beetje geluk hebben met de loting zonder real madrid in de poul.
Als ze tegen Madrid gewoon niet zo bang waren geweest had je thuis iig gelijk kunnen spelen. Als het je al dun door de broek loopt voor je begint verlies je altijd. We moeten minder respect hebben voor onze tegenstanders, dan komt alles goed.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:27
Reactie op IamLegend, zaterdag 6 juli 2013 17:26
moeten wel beetje geluk hebben met de loting zonder real madrid in de poul.
Haha, dat hoop ik wel zeg, heb wel genoeg van dat schijtmadrid!
Avatar van IamLegend
Door IamLegend, zaterdag 6 juli 2013 17:26
Reactie op ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 17:22
Mooi dat je met een compleet nieuw elftal makkelijk overeind blijft. Ik hoop dat er niemand meer weg gaat, dan kunnen we wel eens ver komen in de CL
moeten wel beetje geluk hebben met de loting zonder real madrid in de poul.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:24
Reactie op TOOL, zaterdag 6 juli 2013 17:17
Ligeon heeft volgens mij zo'n beetje alles goed gedaan in de eerste helft begrijp dan ook totaal niet wat je bedoeld?
Ben ik niet met je eens, hij liets zich 2 of 3 keer veel te makkelijk onder druk zetten door met alle respect Dynamo Dresden, als je dat hier al doet, dan heb je tegen een echte tegenstander niks te zoeken.

Maargoed, oefenwedstrijdjes zeggen niet alles, er is hard getraind en dan verlies je weleens concentratie. Overigens speelt Nieuwpoort nu wel aardig.
Avatar van dungen
Door dungen, zaterdag 6 juli 2013 17:22
Bojan krkicspeelt aankomend seizoen met nummer 7
Avatar van ObjectoJood
Door ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 17:22
Mooi dat je met een compleet nieuw elftal makkelijk overeind blijft. Ik hoop dat er niemand meer weg gaat, dan kunnen we wel eens ver komen in de CL
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:21
Reactie op Bergkamp10, zaterdag 6 juli 2013 17:17
Is Sana een stukje sneller geworden? Die gaat als een speer.
Ik denk dat ze hem ook een beetje fysiek opgetraind hebben, net als Hoesen.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:19
Sana en Hoesen kunnen elkaar wel vinden op het veld volgens mij!
Avatar van Bergkamp10
Door Bergkamp10, zaterdag 6 juli 2013 17:18
Denk dat Hoesen Siggy wel uit de basis kan spelen dit seizoen. Vind hem echt goed.
Avatar van TOOL
Door TOOL, zaterdag 6 juli 2013 17:17
Reactie op RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:15
Rechtsback blijft toch ook een matig bezette positie, Ligeon liet weer zien niet Ajax-waardig te zijn en Nieuwpoort is ook niet geweldig.
Ligeon heeft volgens mij zo'n beetje alles goed gedaan in de eerste helft begrijp dan ook totaal niet wat je bedoeld?
Avatar van Jeroena12
Door Jeroena12, zaterdag 6 juli 2013 17:17
eerlijk gezegd zou ik Bojan ook wel eens in de spits willen zien in een soort messi rol
Avatar van Bergkamp10
Door Bergkamp10, zaterdag 6 juli 2013 17:17
Is Sana een stukje sneller geworden? Die gaat als een speer.
Avatar van dungen
Door dungen, zaterdag 6 juli 2013 17:16
Schone captain verdiend
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:15
Rechtsback blijft toch ook een matig bezette positie, Ligeon liet weer zien niet Ajax-waardig te zijn en Nieuwpoort is ook niet geweldig.
Avatar van ali_ajax
Door ali_ajax, zaterdag 6 juli 2013 17:15
moet wel zeggen dat hoe wel ik een fan ben van sigthorsson, wordt hij langzamer hand wel ingehaald door hoesen
Avatar van dungen
Door dungen, zaterdag 6 juli 2013 17:14
Sven Nieuwpoort ......
Avatar van Mrger
Door Mrger, zaterdag 6 juli 2013 17:12
Wooowwww
Onze jonge honden schoten ook uit de startblokken.
Avatar van Gremlin
Door Gremlin, zaterdag 6 juli 2013 17:11
Goed gedaan Sana! Heeft aan het begin van afgelopen seizoen bewezen van waarde te kunnen zijn, hopelijk kan hij dat weer laten zien!
Avatar van champion
Door champion, zaterdag 6 juli 2013 17:10
heerlijk goaltje, mooie voor actie, en mooi open gedraaid!
Avatar van Leon_AFCA
Door Leon_AFCA, zaterdag 6 juli 2013 17:09
Niet Serero maar Hoesen, beste oosterburen!!!
Avatar van gusanito
Door gusanito, zaterdag 6 juli 2013 17:09
Prima spitsengoal hoor Hoesen!
Avatar van wesley_ajax93
Door wesley_ajax93, zaterdag 6 juli 2013 17:09
Lekker hoesen
Avatar van Jajijdaar
Door Jajijdaar, zaterdag 6 juli 2013 17:09
Prachtige actie van Sana en schitterend opengedraaid en buitenkant voet van Hoesen erin geprikt!
Avatar van Bergkamp10
Door Bergkamp10, zaterdag 6 juli 2013 17:09
Faaaaaaaaantastische goal van Hoesen zeg. Sana ook heel lekker gedaan! ;o)
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:09
0-3 :), prachtige pass/actie van Sana en geweldig weggedraaid van Hoesen!
Avatar van foshoquz
Door foshoquz, zaterdag 6 juli 2013 17:09
Lekker Hoesen, klasse actie van Sana ook.
Avatar van ajax18-03-00
Door ajax18-03-00, zaterdag 6 juli 2013 17:08
zozo sana is weer lekker bezig en hoesen ook
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, zaterdag 6 juli 2013 17:07
Benieuwd naar Sana!
Avatar van ali_ajax
Door ali_ajax, zaterdag 6 juli 2013 17:06
Reactie op Passo020, zaterdag 6 juli 2013 17:03
Sigthorsson is een zeer matige spits Geen snelheid Niet fysiek sterk Niet mee voetballend Geen techniek Alleen best redelijk afmaker Maja geen huntelaar
hij kaatst prima en heeft een redelijke techniek
hij is een goede afmaker, hij heeft een goede gemiddelde in de wedstrijden die hij fit was
geef hem eens wat tijd
Avatar van Passo020
Door Passo020, zaterdag 6 juli 2013 17:03
Sigthorsson is een zeer matige spits
Geen snelheid
Niet fysiek sterk
Niet mee voetballend
Geen techniek
Alleen best redelijk afmaker
Maja geen huntelaar
Avatar van sjaakthenler
Door sjaakthenler, zaterdag 6 juli 2013 17:03
Vind het jammer van Siggie, hem moet je gebruiken zoals de 1e goal tegen Willem 2. Daarvoor komt hij gewoon nooit in positie jammer genoeg, met Bojan erbij al helemaal niet.
Avatar van foshoquz
Door foshoquz, zaterdag 6 juli 2013 16:57
Jammer dat Ligeon wat fysiek mist want die jongen kan aardig verdedigen, snel en steekt steeds op het juiste moment zijn been uit.
Avatar van W.M
Door W.M, zaterdag 6 juli 2013 16:56
Reactie op Synzo, zaterdag 6 juli 2013 16:47
Ik vind Boilesen wel lekker spelen.... goed om te zien.
Hij was me niet echt opgevallen.
Avatar van Ajacied!
Door Ajacied!, zaterdag 6 juli 2013 16:55
Hoesen moet er een paar inleggen, zodat Siggi weet dat hij moet presteren om basisspeler te blijven. Ik vind hem niet sterk spelen.
Avatar van ajax18-03-00
Door ajax18-03-00, zaterdag 6 juli 2013 16:51
ik kan tevreden zijn over de eerste helft ben benieuwd naar de tweede helft met alle talenten/b-keus
Avatar van TOOL
Door TOOL, zaterdag 6 juli 2013 16:48
Reactie op Synzo, zaterdag 6 juli 2013 16:45
Bojan -> Hoesen. Dat gaat veel beter klikken. Sigi heeft voorzetten nodig en die gaat ie van Bojan en Fischer veel te weinig krijgen. Hoesen kan veel beter meevoetballen...
Ik gun die jongen alles maar voetballend is het allemaal erg moeizaam. Pure afmaker, dat is zijn kracht maar ik denk dat er betere opties zijn.
Avatar van Synzo
Door Synzo, zaterdag 6 juli 2013 16:47
Ik vind Boilesen wel lekker spelen.... goed om te zien.
Avatar van Myajax
Door Myajax, zaterdag 6 juli 2013 16:47
Ik zie herkenbaar voetbal. Ligeon, Poulsen en Eriksen vind ik goed spelen. Sigthorsson erg matig weer.
Avatar van KRD89
Door KRD89, zaterdag 6 juli 2013 16:45
en boerrigter op rechts kan gewoon niet, hij is een linksbuiten!
Avatar van RoodWit
Door RoodWit, zaterdag 6 juli 2013 16:45
Reactie op AFCA MOKUM, zaterdag 6 juli 2013 16:42
Hier een hele goede stream van eredivisie live. Dus gewoon met nederlands commentaar. Alleen even s0pcast installeren. de 0 veranderen in een o sop://broker.s0pcast.com:3912/140697
Kijk zelf een link met Engels commentaar, prachtig.
Avatar van Synzo
Door Synzo, zaterdag 6 juli 2013 16:45
Reactie op TOOL, zaterdag 6 juli 2013 16:39
Sigthorsson gaat het einde van dit seizoen niet als nummer 1 spits halen als hij zo blijft voetballen.
Bojan -> Hoesen. Dat gaat veel beter klikken. Sigi heeft voorzetten nodig en die gaat ie van Bojan en Fischer veel te weinig krijgen. Hoesen kan veel beter meevoetballen...
Avatar van RoodWit
Door RoodWit, zaterdag 6 juli 2013 16:43
Wat mij voornamelijk opvalt is het feit dat Ajax herkenbaar voetbal blijft spelen, zelfde patronen, als je dit keer op keer erin slijpt dan krijg je op den duur een goed geolied machine.
Avatar van KRD89
Door KRD89, zaterdag 6 juli 2013 16:43
Hoeveel keer heeft siggie op doel geschoten?
Avatar van AFCA MOKUM
Door AFCA MOKUM, zaterdag 6 juli 2013 16:42
Hier een hele goede stream van eredivisie live. Dus gewoon met nederlands commentaar. Alleen even s0pcast installeren. de 0 veranderen in een o


sop://broker.s0pcast.com:3912/140697
Avatar van TOOL
Door TOOL, zaterdag 6 juli 2013 16:39
Sigthorsson gaat het einde van dit seizoen niet als nummer 1 spits halen als hij zo blijft voetballen.
Avatar van ali_ajax
Door ali_ajax, zaterdag 6 juli 2013 16:37
Reactie op Daantjuh1, zaterdag 6 juli 2013 16:32
Gratis Duitse legale livestream: http://www.mdr.de/mediathek/livestreams/fernsehen/livestream-mdr-plus100.html
heb deze stream aan voor beeld en andere aan voor engels commentaar xd
Avatar van ajax18-03-00
Door ajax18-03-00, zaterdag 6 juli 2013 16:33
tot nu toe vind ik dat ze veel onnodige fouten passes geven het positiespel is wel goed, zou wel aan de concentratieliggen, teminste dat hoop ik
Avatar van Daantjuh1
Door Daantjuh1, zaterdag 6 juli 2013 16:32
Gratis Duitse legale livestream: http://www.mdr.de/mediathek/livestreams/fernsehen/livestream-mdr-plus100.html
Avatar van robert R.
Door robert R., zaterdag 6 juli 2013 16:32
Ik heb een aantal maal kritiek gehad op de nonchalandheid van Chris. Dat ben ik niet alleen geweest, maar meer mensen hebben zich daaraan geergerd.
Avatar van Melvin01
Door Melvin01, zaterdag 6 juli 2013 16:28
Veltman speelt redelijk aardige pot, Moisander veel onnodige verkeerde passen, ligeon heel snel en kan hierdoor tactische foutjes goed maken. middenveld staat goed, siggy veel aan de bal, maar technisch vaak slordig en te ver van het doel. Fischer nog totaal niet gezien.
Update: 27 min.
Avatar van Intec
Door Intec, zaterdag 6 juli 2013 16:26
Ajax.nl meld nu ook de huur van bojan
Avatar van RH1900
Door RH1900, zaterdag 6 juli 2013 16:26
Beetje rustig aan Chris, dadelijk krijgen we meer geïnteresseerde door zo'n nietszeggend oefenpotje.
Heerlijke goals joh!
Avatar van Am*
Door Am*, zaterdag 6 juli 2013 16:25
Wat een vrije trap weer van Chris. Ik hoop dat Dortmund kijkt naar wat ze mislopen.
Avatar van arigold
Door arigold, zaterdag 6 juli 2013 16:25
Chris, doe dat nou niet...ik wil dat je blijft!!!
Avatar van ObjectoJood
Door ObjectoJood, zaterdag 6 juli 2013 16:24
Reactie op ajaxfandennis, zaterdag 6 juli 2013 16:21
pff wordt weer een dikke boete
Heeft de uefa volgens mij niks over te zeggen, dus zal wel meevallen.
Avatar van Intec
Door Intec, zaterdag 6 juli 2013 16:24
Zoo die eriksen.
Avatar van idefixion
Door idefixion, zaterdag 6 juli 2013 16:24
wunderbar!
altianet.com