Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
LIVE | 16:45 | PSV - Ajax
Home » Hoofdnieuws »

'Blind de Ajacied van het jaar'

'Blind de Ajacied van het jaar'

  • Sjoerd Valkering
  • , 25-12-2012 10:59
  • , 9928 views
  • , NRC Handelsblad |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

GROOT CONTRAST - Als het aan de sympathieke teammanager David Endt ligt, dan is Daley Blind 'de Ajacied van het jaar'. Dat laat Endt weten in het NRC Handelsblad.

'Hij is door het ijs gezakt en beschimpt door eigen supporters', zegt Endt na de wedstrijd in Utrecht. 'En nu staat hij hier te voetballen als een kerel.'

Opvallend is wel dat de Amsterdammers wachten met de besprekingen over contractverlenging. Daarentegen wil Frank de Boer de linksback niet kwijt. Dat zei hij zondag.

Blind geniet van de wedstrijden die hij speelt voor Ajax. 'Het is heerlijk om nu in dit team te spelen. Alle puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen.'

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

PSV-uit zware opgave voor AjaxAjax geeft PSV voetballes: 1-5Overmars: 'De Boer heeft Ajax-DNA'Sfeer binnen én buiten het stadion (Pi Alfa)Legia-Ajax 0-1 MilikMilik: 'Gehoord dat veld slecht is' (Ajax TV)
Avatar van Ajaxziel
Door Ajaxziel, vrijdag 28 december 2012 12:21
Ik vind persoonlijk dat Blind wel degelijk vooruit is gegaan de laatste maanden, maar we moeten het nu ook weer niet overdrijven, want aan z'n snelheid o.a. mag hij zeker wat mij betreft nog wel werken !
Ik durf zelfs te stellen; Dat wanneer hij momenteel de beste is van de achterhoede, er wel degelijk wat aan de hand is in onze achterhoede, want alleen als je kijkt hoe van Rijn staat te verdedigen, waarbij hij vaak gewoon vooral verkeerd staat, breekt me het zweet uit, zo makkelijk dat hij zich laat uitspelen, zelfs langs het lijntje van amper 30 cm dekt hij helemaal verkeerd af, let eens op hoe vaak ze hem daar juist passeren !
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, vrijdag 28 december 2012 03:10
Reactie op cruijffthebest, woensdag 26 december 2012 18:53
Ajax wil een spits of een linksback halen, dat zegt schijnbaar genoeg over het vertrouwen dat de technische mensen in Blind hebben, ook al doet hij het de laatste tijd niet onaardig!
Voetbalzone kun je beter niet serieus nemen.
Avatar van Ron75
Door Ron75, woensdag 26 december 2012 22:51
Als Blind zijn voorzet kan verbeteren, dan kan hij nog veel belangrijker worden dan nu. En waarom niet, hij is in korte tijd zoveel beter geworden, dan moet het geven van een goede voorzet ook wel tot de mogelijkheden behoren. Ik ben een fan van Blind!
Avatar van cruijffthebest
Door cruijffthebest, woensdag 26 december 2012 18:53
Ajax wil een spits of een linksback halen, dat zegt schijnbaar genoeg over het vertrouwen dat de technische mensen in Blind hebben, ook al doet hij het de laatste tijd niet onaardig!
Avatar van Daantje Makkes
Door Daantje Makkes, woensdag 26 december 2012 16:30
Ere wie ere toekomt
Avatar van SoNick
Door SoNick, woensdag 26 december 2012 16:02
Blind doet het nu prima. Ik vond hem altijd wat slapjes, maar hij is nu de meest constante Ajacied op het moment. Echt petje af.
Ik ben benieuwd hoe het gaat als Boilesen terug komt. Ik vond hem namelijk wel heel erg goed. Ik denk dat hij nog net wat meer flair en snelheid heeft als Blind. Maar hij moet het maar gaan laten zien, want deze Blind speel je niet zomaar uit de basis.
Avatar van rijkschroef59
Door rijkschroef59, woensdag 26 december 2012 15:35
Reactie op PietBon, woensdag 26 december 2012 10:39
Boilesen heeft in de wedstrijden die hij er bij was goed gedaan maar nooit uitgeblonken. Blind daarintegen doet het nu al maanden gewoon goed. Blinkt nooit uit maar zakt ook nooit door de ondergrens. Daar neem ik m'n pet heel diep voor af. Blijkt dat de Boer alleen naar kwaliteiten kijkt. Voor hetzelfde geld wordt ie op een zijspoor gezet nadat Danny weg is gegaan.
Maar ik denk dat er in boilesen meer groei zit en dat hij dus wel beter wordt dan Blind.
Avatar van carina
Door carina, woensdag 26 december 2012 13:55
prima idee!!! Zou een beloning zijn voor jarenlang hard werken !!!!
Avatar van PietBon
Door PietBon, woensdag 26 december 2012 10:39
Reactie op rijkschroef59, dinsdag 25 december 2012 21:21
Ik vraag me af wat er gebeurt als Boilesen terugkeert. (misschien vind ik hem namelijk wel beter dan Blind)
Boilesen heeft in de wedstrijden die hij er bij was goed gedaan maar nooit uitgeblonken. Blind daarintegen doet het nu al maanden gewoon goed. Blinkt nooit uit maar zakt ook nooit door de ondergrens. Daar neem ik m'n pet heel diep voor af. Blijkt dat de Boer alleen naar kwaliteiten kijkt. Voor hetzelfde geld wordt ie op een zijspoor gezet nadat Danny weg is gegaan.
Avatar van Pettersson1963
Door Pettersson1963, dinsdag 25 december 2012 23:59
PietBon, als je het hele jaar 2012 bekijkt? Vertonghen en Anita zijn in 2012 vetrokken! De meest logische keuze voor het jaar 2012 is Siem de Jong, maakte niet alleen belangrijke doelpunten maar stond er altijd en verzaakte nooit. David Endt begrijp ik wel met zijn keuze voor Blind. Daley werd de Kop van Jut door zijn achternaam en wist zijn rug recht te houden toen alle volgelingen van JC hem de Amsterdam Arena uitfloten. Verder is Daley Blind de enige speler die de afgelopen maanden aantoonbaar beter is geworden na de Revolutie van Cruijff en Vrienden. Zuinig zijn op deze jongen, hij is niet alleen een echte Ajacied maar beschikt ook nog eens over de juiste mentaliteit die je van een Ajacied mag verwachten. Ik kan goed leven met de keuze van David Endt...
Avatar van rijkschroef59
Door rijkschroef59, dinsdag 25 december 2012 21:21
Ik vraag me af wat er gebeurt als Boilesen terugkeert. (misschien vind ik hem namelijk wel beter dan Blind)
Avatar van PietBon
Door PietBon, dinsdag 25 december 2012 19:21
Als je echt over het hele jaar 2012 kijkt dan zijn er 3 spelers die er voor in aanmerking komen. 1, Jan Vertonghen 2, Vurnon Anita en dan op 3, Daley Blind. Als de eerste 2 er niet meer voor in aanmerking komen dan is het dus automatisch Daley. Hij doet me denken qua spel aan Peter Boeve.
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, dinsdag 25 december 2012 18:04
haha David Endt, wat een held is dat ook!

Maar hij heeft gelijk Daley heeft vooral de laatste maanden geweldig gedaan
Avatar van Cello
Door Cello, dinsdag 25 december 2012 15:26
Emotioneel bekeken zou ik er wel mee kunnen leven dat Daley 'ajacied van het jaar is', maar dat is dan alleen vanwege wat hij over zich heen gekregen heeft en hoe of hij zich daaruit weer omhoog gewerkt heeft.

Maar wanneer ik kijk naar de prestatie's dan is de rol van Vurnon Anita en Jan Vertonghen in deel twee van het vorige seizoen bepalend geweest. En twee ajacieden van het jaar is misschien wat vreemd, dus ga ik voor Frank de Boer als 'ajacied van het jaar'. Uiteindelijk heeft hij door wat minimale aanpassingen (Anita dus cvm) er het meest toe bijgedragen, dat het team met een 14-op-een -rij aantal overwinningen alsnog kampioen van Nederland werd.
En dan ook nog het nieuws, dat ie liever bij Ajax blijft dan te kiezen voor de vele miljoenen.... dan is hij voor mij de 'ajacied van het jaar'.
Avatar van Mrger
Door Mrger, dinsdag 25 december 2012 15:07
De vraag die ik graag beantwoord zou willen zien is:
"Waarom moest her eerst zo lopen?"
Ga me niet vertellen dat hij door het uitfluiten door de supporters beter is gaan voetballen.
Zou het toch gekomen zijn door het vertrek van Danny bij AJAX?
Avatar van nefit
Door nefit, dinsdag 25 december 2012 14:52
Niet overdrijven aardige speler maar zijn voorzetten zijn dramatisch.
Avatar van Rogyros
Door Rogyros, dinsdag 25 december 2012 13:42
Hij is idd fantastisch teruggekomen. Het betekent dus ook dat hij mentaal sterk is. Maar ik vind niet dat dat de reden moet zijn om Ajacied van het jaar te zijn. Daarvoor vind ik hem niet goed genoeg. Hij is inmiddels belangrijk voor AJAX en hij is absoluut onomstreden op zijn positie, maar dat zijn er meer. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Eriksen, De Jong, Moisander en Vermeer.

Ajacied van het jaar kies je pas aan het einde van het seizoen, maar voorlopig is De Jong mijn eerste keuze.
Fischer is talent van het jaar tot nu toe! Blind comeback kid van het jaar.
Avatar van AlexIbarra
Door AlexIbarra, dinsdag 25 december 2012 12:46
Het lijkt me voor Blind ook veel fijner om zijn contractbespreking in februari als basisspeler in te gaan.
In oktober vroegen veel mensen zich nog af of Dijks niet op termijn een betere oplossing was.
Laat Daley na de winterstop nog maar ff een paar goede wedstrijden op de mat leggen en dan lekker een verbeterd contract tekenen.
Avatar van paulurs
Door paulurs, dinsdag 25 december 2012 12:25
Hij is zeker niet de beste voetballer, maar er is geen twijfel wie de beste Ajacied was, zeker in het huidige seizoen!

Ik ben alleen zo ontzettend benieuwd of hij in zijn huidige vorm ook weer zou kunnen terugkeren naar een voor hem zo bekend plekje in het centrum..?! Elke keer als ik Enoh daar zie spelen, denk ik FOUT!
Avatar van leeke
Door leeke, dinsdag 25 december 2012 12:10
Reactie op , dinsdag 25 december 2012 11:12
Onbegrijpelijk die lakse kut houding met contracten. Geef Eriksen een miljoen als hij bijtekent + loonsverhoging en maak hem duidelijk dat hij besf weg mag, dan tekent hij heus wel. Ik kan me goed voorstellen dat Blind en Toby straks zoiets hebben van dikke lul, het duurt allemaal te lang ik ga wat anders zoeken.
onzin,want Ajax heeft al gezegd verder te willen met de spelers.Eriksen....ach als Ajax een bedrag rond de 20 milj kan krijgenmoeten ze hem gewoon verkopen.als hij Nou Iedere Wedstrijd Echt Aanwezig is ,is het nog wat anders.maar Ook Hij heeft er te eel wedstrijden bij dat hij zijn eigen niet laat zien.daarbij....er staan wel weer andere spelers klaar om zijn positie over te nemen.het ergste zou wel zijn als Blind,Toby,Siem,Eriksen allemaal zouden vertrekken in de Zomer
Avatar van ajax19
Door ajax19, dinsdag 25 december 2012 12:09
Terecht ook, hoor. Goede gozer, die David Endt.
Avatar van JohnDylan
Door JohnDylan, dinsdag 25 december 2012 11:59
Reactie op , dinsdag 25 december 2012 11:12
Onbegrijpelijk die lakse kut houding met contracten. Geef Eriksen een miljoen als hij bijtekent + loonsverhoging en maak hem duidelijk dat hij besf weg mag, dan tekent hij heus wel. Ik kan me goed voorstellen dat Blind en Toby straks zoiets hebben van dikke lul, het duurt allemaal te lang ik ga wat anders zoeken.
Alderweireld heeft dit seizoen geweigerd over een nieuw contract te praten dus als hij zo'n houding zo hebben zou dat wel erg vreemd zijn.
Avatar van AFCA19
Door AFCA19, dinsdag 25 december 2012 11:29
Blind laat het tenminste zien...staat lekker te ballen...ook in de combi me Fischer
Avatar van jeppie
Door jeppie, dinsdag 25 december 2012 11:20
HELEMAAL mee eens....
Avatar van 42219
Door 42219, dinsdag 25 december 2012 11:18
Blind is dit seizoen 1 van de enigen die een constant nivo laat zien. Hij is misschien niet de meest getalenteerde maar doet het dit seizoen gewoon erg goed.
Avatar van omisom
Door omisom, dinsdag 25 december 2012 11:11
Dat zou helemaal een goede zijn, mijn steun hebben ze.
altianet.com