Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Lukoki: 'Ik heb het in eigen hand'

Lukoki: 'Ik heb het in eigen hand'

  • , 20-12-2012 13:21
  • , 8240 views
  • , Ajax Showtime |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

POSITIEF - Het gaat momenteel goed met Jody Lukoki bij Ajax. De 20-jarige vleugelspeler speelde in het huidige seizoen reeds vijftien officiële wedstrijden in het eerste en scoorde daarin drie maal. Donderdagochtend meldden Britse media zelfs dat Newcastle United een miljoenenbod voorbereidt op de speler.

Redenen genoeg voor Ajax Showtime om de speler te benaderen voor een korte terug- en vooruitblik. 'Ik kijk met veel plezier terug op het afgelopen jaar', vertelt de aanvaller blij. 'Ik ben zowel mentaal als fysiek gegroeid in mijn spel. Ik heb een paar goals gemaakt en assists geleverd in het eerste. Het gaat gewoon goed. Als ik inval doe ik het goed en ik heb ook in de basis gespeeld.'

De concurrentie op de vleugels is echter zwaar, zo weet Lukoki zelf goed. 'Je kan niet beter dan je best doen. De beste speelt en op dit moment zijn dat Viktor Fischer en Derk Boerrigter. Maar ik geniet van elke speelminuut die ik krijg', laat het talent weten. 'Ik moet gewoon verder gaan met wat ik aan het doen ben en dan weet ik zeker dat het goed komt. Het publiek ziet me graag spelen en ik vermaak ze graag. Ik hoop natuurlijk in de toekomst op een vaste basisplaats. Dat heb ik zelf in de hand.'

De toekomst

Lukoki's goede prestaties van de afgelopen tijd zijn niet onopgemerkt gebleven in binnen- en buitenland. Afgelopen zomer stond zo'n beetje de halve Eredivisie bij Ajax op de stoep om de speler te huren. Nu wordt er in Engeland zelfs melding gemaakt van een miljoenenbod van Newcastle United. Met een transferperiode voor de boeg roept dat vragen op over Lukoki's toekomst.

'Ik lees zelf ook overal over de interesse van Newcastle United om mij te kopen. Het is leuk om te horen dat zo'n club interesse heeft, maar ik weet er zelf verder niks van', legt Lukoki uit. Ook een verhuurperiode aan de Eredivisieclub behoort wat de strijdvaardige speler betreft momenteel niet tot de opties. 'Een verhuurperiode is op dit moment niet aan de orde. Ik ben tevreden bij Ajax. Ik ga hier vechten voor mijn plek in de basis.'

Sam van Raalte
S.vanraalte@ajaxshowtime.com

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)
Avatar van YochananAFCA
Door YochananAFCA, zaterdag 22 december 2012 12:47
Reactie op IamLegend, donderdag 20 december 2012 17:03
Ja IK EIS
Jij bent niemand om iets te eisen
Avatar van Synzo
Door Synzo, vrijdag 21 december 2012 16:57
Reactie op Balgobind, vrijdag 21 december 2012 15:36
Wat snap jij veel van voetbal hahah Die jongen heeft alle facetten die een buitenspeler moet hebben. hij moet alleen meer rust. gisteren zag k dat al. 1 actie mislukt. dan 2x daarna dat hij de bal krijgt gewoon simpel uithalen
Gisteren als in zijn compleet mislukte invalbeurt tegen Groningen? Echte, niks lukte! Het zag er niet uit. Nou ik vind hem ook een Ebecillio 2. Af en toe een leuke actie of een goaltje meepikken wil nog niet zeggen dat je een Ajaxwaardige speler bent!
Avatar van Balgobind
Door Balgobind, vrijdag 21 december 2012 15:36
Reactie op jaribombari, vrijdag 21 december 2012 12:53
Hebben we het over dezelfde Lukoki? Dat kan ik bijna niet geloven. Deze jongen mist tot nu toe gewoon duidelijk kwaliteit. Z'n voorzetten zijn echt te dramatisch voor woorden. Hij heeft gewoon geen overzicht. Ik hoop dat het nog een beetje te leren valt? Ik heb zo mijn twijfels. Denk dat het een niveautje Ado/Utrecht/RKC blijft.
Wat snap jij veel van voetbal hahah
Die jongen heeft alle facetten die een buitenspeler moet hebben. hij moet alleen meer rust. gisteren zag k dat al. 1 actie mislukt. dan 2x daarna dat hij de bal krijgt gewoon simpel uithalen
Avatar van jaribombari
Door jaribombari, vrijdag 21 december 2012 12:53
Reactie op IamLegend, donderdag 20 december 2012 15:12
ik eis dat lukoki een basisplaats krijgt van frank de boer, onbegrijpelijk dat boerrigter de voorkeur krijgt in eredivisie wedstrijden. Wat zit ik te genieten van zijn spel!
Hebben we het over dezelfde Lukoki? Dat kan ik bijna niet geloven.

Deze jongen mist tot nu toe gewoon duidelijk kwaliteit. Z'n voorzetten zijn echt te dramatisch voor woorden. Hij heeft gewoon geen overzicht. Ik hoop dat het nog een beetje te leren valt? Ik heb zo mijn twijfels. Denk dat het een niveautje Ado/Utrecht/RKC blijft.
Avatar van Litmanen87
Door Litmanen87, donderdag 20 december 2012 23:58
Als Ajax echt een bob van 4.3 miljoen krijgt en er dus 5 miljoen uit kunnen slepen lijkt mij dat zakelijk gezien dit heel aantrekkelijk is.
Helemaal omdat het niet eens een basisspeler is.
Op zijn positie hebben we altijd nog Boerrigter en Sana en dan kan des noods De Sa worden doorgeschoven. Is een beetje een zelfde soort speler als Lukoki.

Dus wanneer Ajax er 5 miljoen voor kan krijgen zou ik het altijd doen....
Avatar van Jornnn
Door Jornnn, donderdag 20 december 2012 19:23
Had hem graag een jaartje bij Heerenveen zien spelen als vervanger voor Narsingh. Hij moet gewoon lekker veel spelen.
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, donderdag 20 december 2012 18:24
Reactie op unis, donderdag 20 december 2012 17:41
Nou ik weet niet, maar Lukoki doet het aardig, laten we nu niet gaan overdrijven ajb! Boerrigter lijkt zijn vorm weer gevonden te hebben!
Lukoki doet het de laatste tijd zeer verdienstelijk als hij invalt. goed is wellicht wat overdreven! maar hij is in iedergeval op weinig fouten te betrappen en doet veel goed met de bal.

Boerrigter scoort 1 keer tegen Real en Willem 2 en gelijk heeft hij zijn vorm terug? dat noem ik overdrijven. hij groeit met de week steeds iets meer maar het is nog steeds magertjes wat hij laat zien. hopelijk krijgt hij snel zijn oude vorm terug!
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, donderdag 20 december 2012 18:20
Lukoki moet meer speeltijd krijgen vind ik.
Avatar van jeroen-AFCA
Door jeroen-AFCA, donderdag 20 december 2012 17:42
ik geloof er niks van
Avatar van unis
Door unis, donderdag 20 december 2012 17:41
Reactie op russelboyajax, donderdag 20 december 2012 16:30
Lukoki doet het de laatste tijd gewoon erg goed! hij verdient gewon een kans te krijgen. zeker nu Boerrigter zwaar uit vorm is.
Nou ik weet niet, maar Lukoki doet het aardig, laten we nu niet gaan overdrijven ajb!

Boerrigter lijkt zijn vorm weer gevonden te hebben!
Avatar van IamLegend
Door IamLegend, donderdag 20 december 2012 17:03
Reactie op suarezlodeiro, donderdag 20 december 2012 15:30
Je eist?
Ja IK EIS
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, donderdag 20 december 2012 16:30
Lukoki doet het de laatste tijd gewoon erg goed! hij verdient gewon een kans te krijgen. zeker nu Boerrigter zwaar uit vorm is.
Avatar van bobos
Door bobos, donderdag 20 december 2012 16:11
Reactie op AjaciedOfNiet, donderdag 20 december 2012 13:32
Frankie moet Jody gewoon eens vier of vijf wedstrijden op rechts laten spelen en Fischer en Boerrigter het op links uit laten vechten. Jody is op dit moment gewoon de beste pure rechtsbuiten die we hebben en er zit nog zo veel rek in!
maar het scheelt ook wel vaak dat lukoki erin komt wanneer de back al redelijk moe is. En dan met zijn snelheid speelt hij die gast het zwart voor zijn ogen. Desalniettemin vind ik ook dat hij een paar wedstrijden op rechtsbuiten het mag proberen. En ik ben het ook met je eens dat boerrigter gewoon op links moet. En het daar uit moet gaan vechten met fischer. (want een boerrigter zoals we hem vorig jaar kennen hebben we een zeer gevaarlijke vleugels)
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, donderdag 20 december 2012 15:53
Reactie op Vinc-ajacied , donderdag 20 december 2012 14:13
Fischer - Siem - Lukoki Blijft voor mij gewoon de sterkste voorhoede op dit moment
-Siem
Avatar van suarezlodeiro
Door suarezlodeiro, donderdag 20 december 2012 15:30
Reactie op IamLegend, donderdag 20 december 2012 15:12
ik eis dat lukoki een basisplaats krijgt van frank de boer, onbegrijpelijk dat boerrigter de voorkeur krijgt in eredivisie wedstrijden. Wat zit ik te genieten van zijn spel!
Je eist?
Avatar van AlexIbarra
Door AlexIbarra, donderdag 20 december 2012 15:18
Goed om dit te horen ipv gelul dat Newcastle en mooie club is en Premier League blabla..
Avatar van IamLegend
Door IamLegend, donderdag 20 december 2012 15:12
ik eis dat lukoki een basisplaats krijgt van frank de boer, onbegrijpelijk dat boerrigter de voorkeur krijgt in eredivisie wedstrijden.

Wat zit ik te genieten van zijn spel!
Avatar van Vinc-ajacied
Door Vinc-ajacied , donderdag 20 december 2012 14:13
Fischer - Siem - Lukoki

Blijft voor mij gewoon de sterkste voorhoede op dit moment
Avatar van AjaciedOfNiet
Door AjaciedOfNiet, donderdag 20 december 2012 13:32
Frankie moet Jody gewoon eens vier of vijf wedstrijden op rechts laten spelen en Fischer en Boerrigter het op links uit laten vechten. Jody is op dit moment gewoon de beste pure rechtsbuiten die we hebben en er zit nog zo veel rek in!
Avatar van Verweijen
Door Verweijen, donderdag 20 december 2012 13:27
Denk dat Lukoki het in zich heeft om vaste rechtsbuiten te worden. Zijn natuurlijk genoeg verbeterpunten, maar als je hem vergelijkt met vorig jaar is hij een stuk constanter en zijn z'n voorzetten over het algemeen een stuk beter.
Avatar van Ajax-Hup
Door Ajax-Hup, donderdag 20 december 2012 13:25
Toet toet boing boing jody lukoki wat een talent!
altianet.com