Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Moisander: 'Ben nog niet goed genoeg'

Moisander: 'Ben nog niet goed genoeg'

EERLIJK - Niklas Moisander zegt in De Telegraaf dat hij nog niet goed genoeg is voor het niveau van de Champions League. Hij bekent tegen Real Madrid en Borussia Dortmund steken te hebben laten vallen.

'Voor dit niveau ben ik nog niet goed genoeg. De late tegentreffer in Dortmund vind ik nog steeds mijn fout en tegen Real Madrid zag ik er bij de eerste twee doelpunten niet goed uit. Over de andere duels ben ik wel tevreden, in de confrontaties met Manchester City heb ik zelfs goed gespeeld. Maar dat het in totaal beter moet, is duidelijk', zegt Moisander.

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)Top 10: 115 jaar Ajax
Avatar van TUFACADEMY
Door TUFACADEMY, zaterdag 8 december 2012 19:09
Reactie op suske, donderdag 6 december 2012 17:56
Nu nog niet . In de toekomst verwacht hij dat hij dat nivaeu wel haalt!!
hou toch op, vanaf je 28e ongeveer ga je alleen maar omlaag
Avatar van ajax19
Door ajax19, vrijdag 7 december 2012 21:57
Reactie op IamLegend, vrijdag 7 december 2012 09:27
En ga nou is opnoemen wat voor kwaliteiten Moisander wel heeft op die positie!
Goede techniek, goed veldspel, en vrij goed in de eigen 16. Voila. Weet jij er meer? Ik niet.

Velen zullen nog niet ontvankelijk zijn voor de harde realiteit. In mijn optiek hoort hij simpelweg niet centraal achterin thuis. Best een redelijk fraaie speler overigens, maar hij heeft nul komma nul van Vertonghen of van Stam weg. Pressievol? Nee. Essentieel? Nee. Overigens is het geen momentopname, maar een structureel ding.
Avatar van IamLegend
Door IamLegend, vrijdag 7 december 2012 09:27
En ga nou is opnoemen wat voor kwaliteiten Moisander wel heeft op die positie!
Avatar van herbsman
Door herbsman, donderdag 6 december 2012 18:41
Reactie op Jewl, donderdag 6 december 2012 17:43
Moisander is tenminste eerlijk. Toby is nog veel zwakker, maar blijft maar grootspraak uitkramen.
Precies, en hij blijft anderen de schuld geven. Na Real weer, zoals na bijna elke verliespartij. 'Sommigen waren kennelijk toch onder de indruk.' Jij zelf niet, dat scheelt.. Walgelijk hypocriete gast, hoop dat we hem uiterlijk in de zomer kwijt zijn. Moisander gaat die fouten op deze leeftijd niet meer afleren maar is iig zelfkritisch. Tot Denswil er staat goed genoeg, zeker in de Eredivisie. Betere spelers van die leeftijd komen niet naar Ajax.
Avatar van suske
Door suske, donderdag 6 december 2012 17:56
Reactie op TUFACADEMY, donderdag 6 december 2012 11:43
Ik snap die 'nog' in de titel niet, wie kan dit uitleggen?
Nu nog niet . In de toekomst verwacht hij dat hij dat nivaeu wel haalt!!
Avatar van Jewl
Door Jewl, donderdag 6 december 2012 17:43
Moisander is tenminste eerlijk. Toby is nog veel zwakker, maar blijft maar grootspraak uitkramen.
Avatar van PietBon
Door PietBon, donderdag 6 december 2012 17:34
Reactie op RuudRuud, donderdag 6 december 2012 15:03
NOG niet goed genoeg? Hij is 27 jaar......veel beter wordt ie niet meer
Jawel hoor, hij maakt als speler van Ajax meer kans op het spelen van zulke wedstrijden. Bij AZ zou hij zeker niet beter zijn geworden.
Avatar van RuudRuud
Door RuudRuud, donderdag 6 december 2012 15:03
NOG niet goed genoeg? Hij is 27 jaar......veel beter wordt ie niet meer
Avatar van Georginho
Door Georginho, donderdag 6 december 2012 14:48
Reactie op Goalbeinn_Sigi9, donderdag 6 december 2012 14:14
Jij zet hem waarschijnlijk rechtsbuiten ofniet?
hahah nee in de spits of op doel idd hahahah mafklapper die gast
Avatar van Goalbeinn_Sigi9
Door Goalbeinn_Sigi9, donderdag 6 december 2012 14:14
Jij zet hem waarschijnlijk rechtsbuiten ofniet?
Avatar van Goalbeinn_Sigi9
Door Goalbeinn_Sigi9, donderdag 6 december 2012 14:13
Reactie op TurboUrby, donderdag 6 december 2012 09:49
Totdat de jeugd er klaar voor is, is het best een aardige speler. Ik had er zelf geen 4 miljoen voor neergelegd, maar er zijn slechtere verdedigers in Europa.
Dan hebben we het onder andere over Atouba, Oleguer & Wielaert.. ofniet?
Avatar van Matts
Door Matts, donderdag 6 december 2012 12:30
Reactie op masterrr, donderdag 6 december 2012 12:12
Ons CL-niveau was dit jaar ook wel erg hoog. Vind het geen schande als je tegen Real of Dortmund tekort komt. Die zijn als team gewoon erg ver. En een spits als Lewandowski... tsja, die is ook gewoon bijna niet te verdedigen. Ik vind dat Toby en Moisander elkaar prima aanvullen, alleen mis ik soms dat 'grundlichheit', wat Vertonghen wel uitstraalde. Zijn zelfkritiek mag ik echter wel! Sowieso zit het daar goed mee idd. Zie dat ook terug bij Eriksen en De Jong.
Ja, dat klopt inderdaad; we zaten misschien wel in de sterkste CL-poule ooit. Het is inderdaad ook geen schande dat je tegen zulke ploegen net iets tekort komt, maar aan de andere kant moet je je ook wel enigszins aan het niveau kunnen optrekken als je ooit nog Europees succes wil behalen en ik vraag me af of hij daar ooit nog constanter in zal worden. Maar tegen City deed hij het inderdaad prima, dus je weet het niet.

Toch denk ik dat hij voornamelijk is gehaald om de periode te overbruggen die bijvoorbeeld Boilesen en Denswil nodig hebben om tot vaste basiskracht centraal achterin uit te groeien. Maar goed, voor de Eredivisie is Moisander iig bruikbaar.

En ja, mentaal zit het bij veel spelers wel goed. Vermeer, Van Rhijn, Moisander, Siem, Eriksen, Schøne, Sana, Boerrigter... Allemaal spelers die niet te snel met hun hoofd in de wolken gaan lopen. Was vorig seizoen wel iets anders met bijvoorbeeld Van der Wiel en Sulejmani.
Avatar van alibabba
Door alibabba, donderdag 6 december 2012 12:27
Uitermate goeie reactie van Moisander....kritisch op zichzelf en zelfbewust van zijn fouten..daar begint de progressie mee...aan jezelf werken en jezelf verbeteren...ik weet zeker dat Moisander in de toekomst goed genoeg is voor Ajax...we moeten niet vergeten dat het ook bij Vertonghen met vallen en opstaan ging...in de laatste 2 seizoenen was Jan voor de winterstop ook niet goed!!
Avatar van masterrr
Door masterrr, donderdag 6 december 2012 12:12
Reactie op Matts, donderdag 6 december 2012 12:01
Mooi om te zien dat hij kritisch is op zichzelf. Sowieso zit het tussen de oren vaak wel goed bij veel spelers die momenteel in onze selectie zitten. Toch vraag ik me af of hij het CL-niveau ooit gaat halen. Vorig jaar met AZ tegen Valencia vond ik hem ook erg matig en maakte hij dezelfde soort fouten (met name timing). En daarnaast is hij natuurlijk ook al 27. Voor de Eredivisie kun je hem er goed bij hebben, op CL-niveau weet ik het niet... Maar goed, ik laat me graag verbazen. En centrale verdedigers zijn meestal tussen hun 27e en 32e pas op hun best.
Ons CL-niveau was dit jaar ook wel erg hoog. Vind het geen schande als je tegen Real of Dortmund tekort komt. Die zijn als team gewoon erg ver. En een spits als Lewandowski... tsja, die is ook gewoon bijna niet te verdedigen.

Ik vind dat Toby en Moisander elkaar prima aanvullen, alleen mis ik soms dat 'grundlichheit', wat Vertonghen wel uitstraalde.

Zijn zelfkritiek mag ik echter wel! Sowieso zit het daar goed mee idd. Zie dat ook terug bij Eriksen en De Jong.
Avatar van Matts
Door Matts, donderdag 6 december 2012 12:01
Mooi om te zien dat hij kritisch is op zichzelf. Sowieso zit het tussen de oren vaak wel goed bij veel spelers die momenteel in onze selectie zitten.

Toch vraag ik me af of hij het CL-niveau ooit gaat halen. Vorig jaar met AZ tegen Valencia vond ik hem ook erg matig en maakte hij dezelfde soort fouten (met name timing). En daarnaast is hij natuurlijk ook al 27. Voor de Eredivisie kun je hem er goed bij hebben, op CL-niveau weet ik het niet... Maar goed, ik laat me graag verbazen. En centrale verdedigers zijn meestal tussen hun 27e en 32e pas op hun best.
Avatar van TOOL
Door TOOL, donderdag 6 december 2012 11:59
Om heel eerlijk te zijn denk ik ook niet dat hij het niveau zal gaan halen. Opbouwend is het best een leuke voetballer maar hij is verdedigend echt te zwak voor het CL niveau. Mag wel gezegd worden dat dit momenteel wel de beste ploegen zijn dus er zullen ook wel een aantal ploegen zijn waar je wel overeind kan blijven. Maar Moisander is geen topper.
Avatar van Raikkonen94
Door Raikkonen94, donderdag 6 december 2012 11:49
Gelukkig een speler met zelfreflectie. Lijkt wel in de Scandinaviers zelf te zitten, want ook Eriksen weet gewoon dat hij nog fouten maakt. Kunnen veel spelers nog wat van leren.
Avatar van TUFACADEMY
Door TUFACADEMY, donderdag 6 december 2012 11:43
Ik snap die 'nog' in de titel niet, wie kan dit uitleggen?
Avatar van AjaxFries
Door AjaxFries, donderdag 6 december 2012 11:22
Niets mis met een speler met zelfreflectie. Hij heeft het zeker in zich. Er meteen staan is een te grote eis, Jan Vertonghen stond er ook niet meteen vanaf dag 1. Vertrouwen hebben en krijgen en kritisch naar jezelf kijken zijn 2 belangrijke eigenschappen en dat heeft Moisander zeker.
Avatar van SoNick
Door SoNick, donderdag 6 december 2012 11:21
Hij is niet foutloos en heeft niet het niveau van een wereldtopper, maar desondanks ben ik blij dat hij in de zomer gehaald is. Hij doet weinig rare dingen met de bal achterin en zorgt daarmee voor rust. Het is geen harde verdediger en tegen een heel goede tegenstander (Real, Dortmund) wordt hij wel eens te kijk gezet, maar in Nederland zijn er geen betere alternatieven. Wellicht staat hij er komend seizoen met nog meer vertrouwen, waardoor hij verder kan groeien. Laten we niet vergeten dat Vertonghen ook regelmatig wat slippertjes kende uit ogenschijnlijke nonchalance. Spelers kunnen snel groeien.
Avatar van Adidas AR 2.0
Door Adidas AR 2.0, donderdag 6 december 2012 11:15
Ik denk Boerrigter ook niet..................
Avatar van omisom
Door omisom, donderdag 6 december 2012 09:50
Ik begrijp dat hij zich dat aantrekt en ook het boetekleed aantrekt daar heb ik wel respect voor. Waar het volgens mij aan ligt is een leider dat was Jan duidelijk in de verdediging en sorry voor Toby en Niklas jullie hebben dat beiden (nog) niet.
Gelukkig hebben we een uitstekende verdediger als trainer zitten dus deze kan en zal jullie de kneepjes bij moeten brengen maar afspraken maken moeten jullie onderling doen en moet een soort automatisme worden, laat ik zeggen jullie kunnen nog groeien.
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, donderdag 6 december 2012 09:49
Totdat de jeugd er klaar voor is, is het best een aardige speler. Ik had er zelf geen 4 miljoen voor neergelegd, maar er zijn slechtere verdedigers in Europa.
Avatar van Ballemabbe
Door Ballemabbe, donderdag 6 december 2012 09:45
Voetballend vind ik Moisander ook nog niet een van de sterkste. net als Enoh.., maar verdedigend ziet het er toch ook nog behoorlijk vaak matig tot zwak uit hoor..
Avatar van B_02097
Door B_02097, donderdag 6 december 2012 09:41
Wat niet is kan nog komen.

Hij was inderdaad niet de beste tijdens die 2 wedstrijden, maar tegen andere wedstrijden, city, psv, twente juist wel. mogen blij zjin dat hij er staat want het is toch voetballend wel een aanwisnt voor onze verdediging.
Toby moet nu de kar trekken, maar dat is lasitg na het vertrek van jan. Geef het tijd want Toby & jan stond er ook niet in 5 maanden. Zit progressie in en dat zeg je voornamelijk tegen PSV al.

Real Madrid is buiten categorie daar mag je niks en niemand mee vergelijken
Avatar van Goalbeinn_Sigi9
Door Goalbeinn_Sigi9, donderdag 6 december 2012 09:04
Goed dat hij het zelf toegeeft.. het was niet best in sommige wedstrijden.
altianet.com