Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Ajax rouleert relatief weinig

Ajax rouleert relatief weinig

HARDLOPERS ZIJN DOODLOPERS? - ERIKSEN OOK HOOG OP ASSISTS-LIJST - Aan de conditie heeft het niet gelegen dat Ajax is uitgeschakeld in de Champions League. In de top 4 van kilometervreters na de groepsfase zitten drie Ajacieden: Christian Eriksen, Siem de Jong en Ricardo van Rhijn. Eriksen liep het meest van alle spelers met 78 kilometer op de teller.

De Jong staat tweede met 72 kilometer. De derde plaats wordt ingenomen door Lewis Holtby van Schalke 04 en Van Rhijn bezit de vierde plaats met 69 km.

Niklas Moisander gaf na Xaxi van FC Barcelona de meeste passes met 480 stuks. Toby Alderweireld werd vijfde in dat klassement.

Eriksen staat ook de tweede plek met betrekking tot het aantal assists. Alleen Zlatan Ibrahimovic gaf er 1 meer, 5 stuks. Eriksen gaf vier assists, waarvan wel veel uit een corner.

Minder roulatie
Opvallend is dat Ajax ook veel spelers heeft staan in het lijstje spelers die het maximaal aantal minuten hebben meegedaan. Er zijn veertien spelers die 540 minuten hebben gespeeld na 6 wedstrijden. Vier van de veertien zijn Ajacieden; Christian Eriksen, Siem de Jong, Ricardo van Rhijn en Niklas Moisander. Oftewel Ajax rouleert minder dan andere ploegen.

Frank de Boer heeft Eriksen al laten weten dat hij te veel loopt, hierdoor zou hij op beslissende momenten niet genoeg energie meer hebben. Dat vertelt Eriksen deze week in NUsport. De Deen moet leren doseren.

Klik hier om de statistieken te bekijken.

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Top 10: 115 jaar Ajax Ajax C1 slacht PSV in Eindhoven (Ajax TV)Viktor Fischer ✖ Ajax Wonderkid ✖ Highlights ✖ HDAjax terugblik seizoen 2011/2012Mido krijgt warme groeten van De BoerAjax: twaalf trainers in tien jaar (2000-2010)
Avatar van 1eringzuid2
Door 1eringzuid2, woensdag 5 december 2012 21:05
Reactie op Lazell, woensdag 5 december 2012 13:20
Klopt. Het hoort meestal de verdedigende middenvelder te zijn. Dat zag je vorig jaar toen Anita het stokje overnam van Janssen, het jaar daarvoor en in kleinere mate de tweede helft (Schone voor Poulsen) tegen Real. Dat is het begin van elke opbouw. Bijna elke aanval gaat via de CVM.
"480 stuks", waarvan 400 passes breed en achteruit op Vermeer.........................
Avatar van Lazell
Door Lazell, woensdag 5 december 2012 13:20
Reactie op RobertoStrife, woensdag 5 december 2012 13:01
"Niklas Moisander gaf na Xaxi van FC Barcelona de meeste passes met 480 stuks. Toby Alderweireld werd vijfde in dat klassement." En dat is nou juist het probleem, de bal wordt teveel achterin rondgespeeld, meeste passes hoort altijd een middenvelder te zijn.
Klopt. Het hoort meestal de verdedigende middenvelder te zijn.

Dat zag je vorig jaar toen Anita het stokje overnam van Janssen, het jaar daarvoor en in kleinere mate de tweede helft (Schone voor Poulsen) tegen Real.

Dat is het begin van elke opbouw. Bijna elke aanval gaat via de CVM.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, woensdag 5 december 2012 13:01
"Niklas Moisander gaf na Xaxi van FC Barcelona de meeste passes met 480 stuks. Toby Alderweireld werd vijfde in dat klassement."

En dat is nou juist het probleem, de bal wordt teveel achterin rondgespeeld, meeste passes hoort altijd een middenvelder te zijn.
altianet.com