Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Helenius: 'Ik wil wel weg'

Helenius: 'Ik wil wel weg'

OPEN SOLLICITATIE? - Nicklas Helenius wil in de winterstop vertrekken 'als er een goede club komt', dat zegt de 21-jarige spits tegen Nordjyske. Vorige week werd Helenius bekeken door een delegatie van Ajax.

De Amsterdammers zouden ruim één miljoen euro moeten betalen voor het Deense talent, die nog tot medio 2014 onder contract staat bij Aalborg.

Na Lucas Andersen, Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Christian Eriksen, Lasse Schone en Christian Poulsen zou Helenius de zevende Deen worden bij Ajax. (foto: Black Bath Towel Photographers)


Archief Ajax Showtime

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Kies Ajax-doelpunt van de maand maartSchöne in vorm op trainingMeet and greet met Davy KlaassenC1 wint mini-Klassieker, D1 stevig aan kopHighlight Oranje U19 - Noorwegen U19 (1-1)Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)
Avatar van Multi
Door Multi, maandag 3 december 2012 19:22
Reactie op davids4life, maandag 3 december 2012 18:30
direct halen na hoesen hebben we geen nr 9 meer kolbein is toch altijd zwak ziek en misselijk daar kun je niet opbouwen
Als deze jongen gehaald wordt dan weten we zeker dat Kolbein afgeschreven is. Ik denk zelf eerlijk gezegd ook dat hij te blessure gevoelig is. Erg jammer want het talent heeft die zeker.
Avatar van Jst
Door Jst, maandag 3 december 2012 18:58
Ze hebben aangegeven geen spits te halen in de winterstop. Gaan we nu elke keer dat Helenius een scheet laat het hier tussen het hoofdnieuws zetten? word het een lang seizoen zo.
Avatar van davids4life
Door davids4life, maandag 3 december 2012 18:30
direct halen na hoesen hebben we geen nr 9 meer

kolbein is toch altijd zwak ziek en misselijk daar kun je niet opbouwen
Avatar van AFCA***
Door AFCA***, maandag 3 december 2012 18:26
Weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Aan de ene kant goede spelers en talenten zijn altijd welkom bij Ajax, maar je haalt afgelopen zomer nog v. Kessel en Hoessen, dit zou natuurlijk een enorme mentale dreun voor v. Kessel zijn mocht Helenius komen, dus alleen halen als je er echt geen vertrouwen in hebt dat Kolbeinn nog ooit echt fit wordt.
Avatar van Randy428
Door Randy428, maandag 3 december 2012 18:10
Reactie op Darkbird, maandag 3 december 2012 17:58
Als iemand mij ook kan vertellen wat de toegevoegde waarde van ''langzaam brengen van een speler'' is? Goed = Goed dan moet je hem er niet naast zetten in het kader van ''we moeten hem langzaam brengen''.
De toegevoegde waarde is dat een speler die gewend is om Jong Ajax of in de A1 zijn wedstrijdjes te spelen, in Ajax1 op een ander niveau moet acteren. Hij heeft dan ineens een publiek van 57.000 man, en er rust een enorme druk. Vervolgens is het niveau (meestal) hoger, en gaat het spel een stuk sneller dan dat hij gewend is. Bovendien spelen we vaak 3 wedstrijden in 7 dagen. Dus dan is de belasting behoorlijk hoger dan dat de speler in kwestie gewend is.

Als een speler goed is, dan is dat zeker goed en moet je hem er niet naast zetten nee. Maar het is wel fijn als zo'n jongen niet iedere wedstrijd 90 minuten hoeft mee te spelen, maar dat je hem na 70 minuten kunt wisselen, of een wedstrijd op de bank houdt zodat hij niet overbelast raakt.

Dat is wat ik bedoel met rustig brengen.

Nu staat hij in zijn eentje in de spits. Wie speelt er als hij niet speelt? De Jong. Maar verder heb je niemand. Iedereen zit in de lappenmand.

Als je een speler als Helenius haalt, die dus kan rouleren met Hoesen, dan kunnen ze elkaar beconcurreren, en zullen ze elkaar sterker maken. Nu loop je het gevaar dat Hoesen uitvalt door overbelasting, in een vormdip komt omdat er teveel van hem verlangd wordt, etc.
Avatar van Darkbird
Door Darkbird, maandag 3 december 2012 17:58
Reactie op Randy428, maandag 3 december 2012 11:08
Deze Helenius moet je gewoon ophalen. Hoesen moet je langzaam brengen, anders krijgt hij straks ook blessures voor zijn kiezen. Ajax speelt, met een beetje geluk, na de winter nog op 3 fronten mee. Dat betekent veel wedstrijden spelen. Het zou mooi zijn als Hoesen en Helenius kunnen rouleren, en desnoods op andere posities spelen. Over Sightorsson, tsja. Ik hoop daar (voorlopig) niet meer op. Ajax moet gewoon schakelen. Ik zou sowieso wat getemperd joviaal zijn over Hoesen. Hij heeft het tot nu toe, in zijn twee wedstrijden, goed gedaan in Ajax 1. Maar om definitief blij te zijn wil ik wel wat meer wedstrijden van hem zien. En zoals jij zegt, een echte killer hebben we zeker nodig.
Als iemand mij ook kan vertellen wat de toegevoegde waarde van ''langzaam brengen van een speler'' is?

Goed = Goed dan moet je hem er niet naast zetten in het kader van ''we moeten hem langzaam brengen''.
Avatar van DeSananas
Door DeSananas, maandag 3 december 2012 16:45
Helenius zou een goede versterking zijn. Hij is in iedergeval niet te klein. 1.5 miljoen moet Ajax aan Aalborg moeten betalen. Zouden ze dan nu wel een goede spits halen?
Avatar van OKP-AFCA
Door OKP-AFCA, maandag 3 december 2012 15:38
Reactie op Cello, maandag 3 december 2012 14:39
Zelf zie ik, nadat ik dus beelden heb gezien van Helenius, hem best wel graag komen. Maar @of Ajax ook echt voor hem zal gaan valt nog af te wachten. Veel zal denk ik ook afhangen van hoe of Danny Hoesen het doet tot aan de winterstop. Na de winterstop heb je ook naar alle verwachtingen Sigthorsson terug en dan heb je weer dubbele bezetting. Komt die Helenius naar Ajax dan verwacht ik dat die net als met Andersen nu gebeurt, dat ie heel rustig gebracht gaat worden.....dan wordt ie dus ook niet rechtstreeks als directe versterking gehaald maar wel voor de toekomst......
Hij is wel 21 he... niet echt een speler die je nog 2 of 3 jaar in het tweede laat ballen om hem rustig te brengen.

Zeker rond die leeftijd moeten ze veel op niveau spelen, daarvoor zijn er op dit moment andere spelers, het hang een beetje van Sigthorsson af... Maar ik zie hem graag komen omdat het een groot talent is maar gaat dat dan ten koste van Hoesen, die het ook verdiend om te spelen.
Avatar van omisom
Door omisom, maandag 3 december 2012 15:12
en dan is de vraag: voor hoe lang?
Avatar van Cello
Door Cello, maandag 3 december 2012 14:39
Zelf zie ik, nadat ik dus beelden heb gezien van Helenius, hem best wel graag komen. Maar @of Ajax ook echt voor hem zal gaan valt nog af te wachten. Veel zal denk ik ook afhangen van hoe of Danny Hoesen het doet tot aan de winterstop. Na de winterstop heb je ook naar alle verwachtingen Sigthorsson terug en dan heb je weer dubbele bezetting.

Komt die Helenius naar Ajax dan verwacht ik dat die net als met Andersen nu gebeurt, dat ie heel rustig gebracht gaat worden.....dan wordt ie dus ook niet rechtstreeks als directe versterking gehaald maar wel voor de toekomst......
Avatar van B_02097
Door B_02097, maandag 3 december 2012 13:39
nobody knows, wel weer op trainingsveld gezien, maar denk gewoon conditie op peil houden en heel veel fysio. Derwacht m maar in januari hoor
Avatar van seandebom
Door seandebom, maandag 3 december 2012 13:24
Reactie op vakMforever , maandag 3 december 2012 12:52
Hoorde ik van iemand die een vriend heeft werken bij Vi. Wellicht vanavond bij die snor?
lul toch niet
Avatar van vakMforever
Door vakMforever , maandag 3 december 2012 12:52
Reactie op 1Zlatan, maandag 3 december 2012 12:43
Nog niets over gehoord, waar heb je het vandaan?
Hoorde ik van iemand die een vriend heeft werken bij Vi. Wellicht vanavond bij die snor?
Avatar van 1Zlatan
Door 1Zlatan, maandag 3 december 2012 12:43
Reactie op vakMforever , maandag 3 december 2012 12:36
Leuke spits voor leuk geld....kan je wel een gokje mee wagen! Wat is er waar van het gerucht dat Jordi Cruijff vanaf volgend seizoen zal worden toegevoegd aan de jeugdopleiding van Ajax???????
Nog niets over gehoord, waar heb je het vandaan?
Avatar van vakMforever
Door vakMforever , maandag 3 december 2012 12:36
Leuke spits voor leuk geld....kan je wel een gokje mee wagen!

Wat is er waar van het gerucht dat Jordi Cruijff vanaf volgend seizoen zal worden toegevoegd aan de jeugdopleiding van Ajax???????
Avatar van anti-devries
Door anti-devries, maandag 3 december 2012 12:10
Halen!! als het op echte spitsen aankomt hebben we alleen Hoesen en Sigthorsson waarvan Siggy voorlopig niet mee kan doen. Alleen Hoesen is te weinig elke keer probeersels met Eriksen en Shone in de spits is weinig waard zeker in competitie
Avatar van Melvin01
Door Melvin01, maandag 3 december 2012 12:06
Als hij echt goed kan voetballen moet je hem halen! koop hem in januari en laat hem wennen aan het ajax niveau én systeem in jong ajax voor een klein half jaar.babel blijft toch nog een half jaar en dan kunnen we hem rustig brengen, zonder al te veel druk. Laat hem concurreren met v.kessel.
Laat hem ervaring opdoen wat er gevraagd wordt bij ajax als spits zijnde.laat hem af en toe proeven aan wat wedstrijdjes en vast bij 1 trainen.

Over een half jaar hebben we als centrum spitsen:
Helenius
Hoesen
Siggi
Avatar van davidsglory
Door davidsglory, maandag 3 december 2012 11:58
Gewoon doen!
Avatar van PietBon
Door PietBon, maandag 3 december 2012 11:14
SIgtorsson omscholen naar centrale verdediger en dan Helenius halen.
Avatar van l0l
Door l0l, maandag 3 december 2012 11:11
Reactie op Randy428, maandag 3 december 2012 11:08
Deze Helenius moet je gewoon ophalen. Hoesen moet je langzaam brengen, anders krijgt hij straks ook blessures voor zijn kiezen. Ajax speelt, met een beetje geluk, na de winter nog op 3 fronten mee. Dat betekent veel wedstrijden spelen. Het zou mooi zijn als Hoesen en Helenius kunnen rouleren, en desnoods op andere posities spelen. Over Sightorsson, tsja. Ik hoop daar (voorlopig) niet meer op. Ajax moet gewoon schakelen. Ik zou sowieso wat getemperd joviaal zijn over Hoesen. Hij heeft het tot nu toe, in zijn twee wedstrijden, goed gedaan in Ajax 1. Maar om definitief blij te zijn wil ik wel wat meer wedstrijden van hem zien. En zoals jij zegt, een echte killer hebben we zeker nodig.
Inderdaad gewoon halen misschien ook wel. Ik denk dat Sigthorsson op een gegeven moment wel over is. Die heeft gemiddeld elk jaar een half jarig blessure.
Avatar van Randy428
Door Randy428, maandag 3 december 2012 11:08
Reactie op masterrr, maandag 3 december 2012 10:31
Lastig nu Hoessen het zo goed doet. Sigthorsson hebben we weer terug in de 2e helft, maar komt hij terug op zijn oude niveau? Zoveel blessures gaat je niet in de koude kleren zitten. Voor 1 miljoen kun je Helenius best halen, maar dan moet het een echte killer zijn. Want die hebben we momenteel niet in huis.
Deze Helenius moet je gewoon ophalen. Hoesen moet je langzaam brengen, anders krijgt hij straks ook blessures voor zijn kiezen. Ajax speelt, met een beetje geluk, na de winter nog op 3 fronten mee. Dat betekent veel wedstrijden spelen. Het zou mooi zijn als Hoesen en Helenius kunnen rouleren, en desnoods op andere posities spelen.

Over Sightorsson, tsja. Ik hoop daar (voorlopig) niet meer op. Ajax moet gewoon schakelen.

Ik zou sowieso wat getemperd joviaal zijn over Hoesen. Hij heeft het tot nu toe, in zijn twee wedstrijden, goed gedaan in Ajax 1. Maar om definitief blij te zijn wil ik wel wat meer wedstrijden van hem zien.

En zoals jij zegt, een echte killer hebben we zeker nodig.
Avatar van B_02097
Door B_02097, maandag 3 december 2012 11:07
Lastig, zou hemvoorcontract laten tekenen. Seizoen afmaken in denemarken en dan volgend seizoen samen met Hoesen in de spits proppen
Avatar van l0l
Door l0l, maandag 3 december 2012 10:52
Reactie op masterrr, maandag 3 december 2012 10:31
Lastig nu Hoessen het zo goed doet. Sigthorsson hebben we weer terug in de 2e helft, maar komt hij terug op zijn oude niveau? Zoveel blessures gaat je niet in de koude kleren zitten. Voor 1 miljoen kun je Helenius best halen, maar dan moet het een echte killer zijn. Want die hebben we momenteel niet in huis.
Hoessen moet sowieso nummer 1 worden. Die gaat zo een flow in dat hij heel belangrijk voor Ajax kan worden. Ik denk dat Ajax kampioen wordt. We moeten vanaf nu geen puntverlies lijden, Ajax moet na de winterstop direct na 2 toppers. Feyenoord thuis en AZ en daarna allen kleine potjes winnen en op het eind tegen PSV en Twente.

WE WORDEN KAMPIOEN.
Avatar van Daneman
Door Daneman, maandag 3 december 2012 10:37
maar goed dat ajax zo dicht bij scandinavie ligt. Prima tussenstop
Avatar van ST
Door ST, maandag 3 december 2012 10:37
Reactie op sv, maandag 3 december 2012 09:49
als Ajax Babel laat gaan in de winterstop?
Lijkt me inderdaad een goede optie dan. Volgens mij kan Hoesen ook goed vanaf rechts of links spelen.
Avatar van masterrr
Door masterrr, maandag 3 december 2012 10:31
Lastig nu Hoessen het zo goed doet. Sigthorsson hebben we weer terug in de 2e helft, maar komt hij terug op zijn oude niveau? Zoveel blessures gaat je niet in de koude kleren zitten.

Voor 1 miljoen kun je Helenius best halen, maar dan moet het een echte killer zijn. Want die hebben we momenteel niet in huis.
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, maandag 3 december 2012 10:21
Hoesen doet t goed. Zijn concurremt moet Babel of Siggy worden (mits fit), uit die 2 spelers kies je er één. De ander mag vertrekken. Als je een extra spits nodig zou hebben, zou ik voor de transfervrije Armenteros gaan.
Avatar van legendslive4eva
Door legendslive4eva, maandag 3 december 2012 10:20
LOL FC Denemarken, tis al erger als Barcelona met Nederlanders toen.
Avatar van Sammeister
Door Sammeister, maandag 3 december 2012 10:11
Reactie op 1Zlatan, maandag 3 december 2012 10:09
Ben ik gek of heet die kerel niet gewoon Helenius?
Je bent niet gek !
Avatar van Sammeister
Door Sammeister, maandag 3 december 2012 10:09
Zoals Frankie al zei, tenzij een van de spitsen weggaat komt er niemand bij
Avatar van 1Zlatan
Door 1Zlatan, maandag 3 december 2012 10:09
Ben ik gek of heet die kerel niet gewoon Helenius?
Avatar van l0l
Door l0l, maandag 3 december 2012 10:08
Frank gaf aan, we hebben Hoessen, Babel, Siggy ik denk dat er niet plaats is voor hem. Misschien zeggen ze dit, omdat Babel misschien gaat verlengen in de winterstop. Het beste is dat hij verlengd bij Ajax en nog een jaar blijft. Puur omdat hij dan verzekerd is van wedstrijden. Als hij nu weer vertrekt, wel meer salaris enzovoort maar op een gegeven moment kan hij het niet sportief meer opbrengen en dan is het over.
Avatar van SoNick
Door SoNick, maandag 3 december 2012 09:57
Reactie op sv, maandag 3 december 2012 09:49
als Ajax Babel laat gaan in de winterstop?
Babel is tot de winterstop niet fit. Bovendien heeft hij zijn contract afgekocht om bij Ajax te kunnen spelen. Ik denk dat Ryan hoopt dat er in de zomer een mooie club komt.
Avatar van svModerator
Door sv, maandag 3 december 2012 09:49
Reactie op DeKlassieker, maandag 3 december 2012 09:46
Ik denk nog steeds niet dat hij komt, want deze jongen zal waarschijnlijk wel gelijk willen spelen bij zijn nieuwe club. Ik vrees voor hem dat Ajax gewoon het seizoen gaat afmaken met Hoesen, Sightorsson, Babel en de Jong voor de spitspositie. Aan de andere kant is het misschien ook wel zo dat ze bij Ajax verwachten dat deze jongen beter is dan de andere opties en dan is het voor één miljoen wel een gemakkelijke aankoop.
als Ajax Babel laat gaan in de winterstop?
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, maandag 3 december 2012 09:46
Ik denk nog steeds niet dat hij komt, want deze jongen zal waarschijnlijk wel gelijk willen spelen bij zijn nieuwe club. Ik vrees voor hem dat Ajax gewoon het seizoen gaat afmaken met Hoesen, Sightorsson, Babel en de Jong voor de spitspositie. Aan de andere kant is het misschien ook wel zo dat ze bij Ajax verwachten dat deze jongen beter is dan de andere opties en dan is het voor één miljoen wel een gemakkelijke aankoop.
Avatar van svModerator
Door sv, maandag 3 december 2012 09:38
Reactie op robert R., maandag 3 december 2012 09:35
De7e deen bedoelen ze lijkt me, schöne hebben we ook nog
goed bezig :P
Avatar van robert R.
Door robert R., maandag 3 december 2012 09:35
De7e deen bedoelen ze lijkt me, schöne hebben we ook nog
altianet.com