Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

De Boer heeft fantastisch Ajax gezien

De Boer heeft fantastisch Ajax gezien

PSV NIET IN SPEL LATEN KOMEN - Frank de Boer reageerde na afloop van de wedstrijd tegen PSV geïrriteerd op de vraag of Ajax won omdat PSV zwak was: 'Ik word er een beetje moe van dat altijd als wij winnen dat het dan altijd de tegenstander is die een mindere dag had'. De Boer zag een fantastisch Ajax dat ook veel meer doelpunten had kunnen maken dan ze uiteindelijk hebben gedaan.

'Wij hebben PSV gewoon niet in hun spel laten komen, zij hebben geen moment adem kunnen halen. Bijna niemand van hun heeft makkelijk een bal kunnen aannemen,' aldus De Boer. 'Als je zoveel risico neemt, dan kruip je altijd door het oog van de naald (doelend op de kans van Lens), maar als je zelf vier kansen mist dan komt PSV ook goed weg'.

De Boer was tevreden met het goede spel van Victor Fischer: 'De Victor Fischer van de Super Cup tegen PSV en de Viktor Fischer van deze competitiewedstrijd tegen PSV, dat is een verschil van dag en nacht. We hebben hem rust gegeven en dat is een investering geweest en er zit nog zoveel rek in'. Verder had de trainer nog complimenten over voor zijn spits, Danny Hoesen, en voor Joël Veltman die zonder warming-up het veld in moest en er gewoon stond.

Bekijk hier het volledige interview met Frank de Boer op Eredivisielive.nl

Tags

Man of the match

Ajax - PSV

1. Viktor Fischer

9.0

2.

8.6

3.

8.4

4.

8.2

5.

8.1

6.

8.1

7.

8.0

8. Niklas Moisander

7.9

9. Joël Veltman

7.7

10.

7.7

11. Ricardo van Rhijn

7.4

12. Lasse Schöne

7.4

13.

7.2

14. Tobias Sana

6.6


Scheidsrechter:

Kuipers

6.0


Teamrapport:

Mentaliteit

9.0

Taktiek

9.0

Techniek

8.7

Concentratie

8.6

Snelheid

8.6


Stafraport:

Frank de Boer

8.8


Publiek:

Ajax-publiek

9.4

183 gebruikers hebben gestemd.

Wil je ook stemmen? Login of registreer jezelf!

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)
Avatar van Pettersson1963
Door Pettersson1963, maandag 3 december 2012 02:14
Suske, ik zag de hand van God tegen PSV, hopelijk trekken Johan en zijn Apostelen deze lijn door en staan we over 5 jaar weer op de internationale kaart van Europa!
Avatar van cruijffthebest
Door cruijffthebest, zondag 2 december 2012 14:21
Frank heeft gelijk, dat gezeik altijd dat het niet aan Ajax maar aan de tegenstander ligt wanneer Ajax wint, komt me echt de strot uit, bah!!!!!!
Ajax heeft meer dan verdiend gewonnen!!!!
Avatar van Cello
Door Cello, zondag 2 december 2012 14:10
Reactie op Robinjo1988, zondag 2 december 2012 11:44
Inderdaad! Schorsen die lamlul
Of misschien maar dit keer door de vingers zien, want straks komt er een voetballer te staan die het wel beter doet dan hij...laat ze maar lekker verder bouwen op deze defensie dan spelen ze uiteindelijk zichzelf wel kansloos....afgezien van wat hoog uitgevallen uitslagen tegen mindere goden.
Avatar van B_02097
Door B_02097, zondag 2 december 2012 11:44
moet je nagaan wat er nog terugkomt en bij komt.

Sigtorsonn
Babel
Serero
Andersen komt eraan
Boilessen


Dat is gewoon een hele goede opsteker voor ons en met de terugkomende spelers zijn we weer full force
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, zondag 2 december 2012 11:44
Reactie op 1Zlatan, zondag 2 december 2012 10:07
Is iedereen trwns die klap van (ik geloof) Marcelo tegen Hoesen vergeten? Was een bewuste klap 30 meter vd bal en scheids en diep diep rood. Schorsen die boer
Inderdaad! Schorsen die lamlul

Avatar van DHsuarez16
Door DHsuarez16, zondag 2 december 2012 11:43
Reactie op Cello, zondag 2 december 2012 01:57
Ja tactisch kan het dit keer zeker afgedaan worden als een meesterzet. Ik geloof zelfs dat Kenneth Perezx het ook liet zien in de piero op Eredivisie Live. Doordat Eriksen, maar ook De Jong veelal de zijkanten opzochten trokken ze zowel Strootman als Van Bommel mee weg uit het centrum, van waaruit zij normaal gesproken het sterkst spelen......Op die manier waren de Eindhovenaren vaak een stap te laat en wist men ook tegelijk de fysieke duels veelal te omzeilen.... Dat werkte vandaag perfect.....dus ja, de credits daarvoor mogen wel zeker ook naar De Boer en de assistenten.
Überhaupt de Boer, 2 x achterelkaar kampioen worden waarbij de selectie zeker niet de sterkste was van de competitie.. Dan ben je gewoon een wereldcoach!!

Als hij dit trucje dit jaar nog een keer weet te flikken met zo'n jong spelersmateriaal is die man toch onhoudbaar?

Echt hulde voor die man, ook al wordt hij vaak bediscussieerd vanwege zijn keuzes.
Avatar van suske
Door suske, zondag 2 december 2012 11:28
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 01:38
de bal is rond, waarom spelen we niet op dezelfde manier tegen Heracles, Den Haag en Vitesse? Cruijff zal zijn grote mond ongetwijfeld weer open trekken in zijn geweldige column na deze geweldige overwinning op PSV, maar Cruijff hoor je nooit na de vernederingen in eigen huis tegen Vitesse, Real Madrid en Dortmund! De waan van de dag reageert weer op Ajax Showtime, Frank de Boer zegt dat we zoveel druk wisten te zetten op PSV en dat PSV geen adem kon halen, laat het een keer zien tegen de mindere Goden in de EreDivisie en we zijn voor de kerstdagen Kampioen van Nederland.
je begint zielig te worden. met je mening en aversie over Cruijff. Voorlopig word nu en zeker in de toekomst Cruijff zijn gelijk bewezen. het is een beleid op lange termijn. Begrijp je dat??.
Avatar van AnitAjax
Door AnitAjax, zondag 2 december 2012 10:35
Reactie op Ajaxaddicted, zondag 2 december 2012 10:06
Hoesen hele goede keuze Frank! Een spits heb je nodig en dat blijkt maar weer. Veltman gaat zich ook goed ontwikkelen. Zal alderweireld voorbij gaan. Nog een goede lange ervaren verdediger erbij en serero terug als nieuwe Anita en we gaan ver komen! Trots op mijn cluppie;-)
Denswil dr naast!
Avatar van stefanpetterson
Door stefanpetterson, zondag 2 december 2012 10:16
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 02:33
Cello, morgen zijn de winkels open. Koop een nieuw toetsenbord en jouw Algemeen Beschaafd Nederlands gaat er op vooruit! Bij onzin berichten over Cruijff druk je gewoon op Control/Alt/Delete en sta je weer in de realiteit van alle dag!
Ik wou dat ik die toetsencombinatie bij jou kon gebruiken,
en ik ben niet de enige op dit forum, die je wel weg willen hebben!
En dat je het hebt over winkels die morgen open zijn, dus toch
uit eindhoven, pisveer.
Avatar van 1Zlatan
Door 1Zlatan, zondag 2 december 2012 10:07
Is iedereen trwns die klap van (ik geloof) Marcelo tegen Hoesen vergeten? Was een bewuste klap 30 meter vd bal en scheids en diep diep rood. Schorsen die boer
Avatar van Ajaxaddicted
Door Ajaxaddicted, zondag 2 december 2012 10:06
Hoesen hele goede keuze Frank! Een spits heb je nodig en dat blijkt maar weer. Veltman gaat zich ook goed ontwikkelen. Zal alderweireld voorbij gaan. Nog een goede lange ervaren verdediger erbij en serero terug als nieuwe Anita en we gaan ver komen! Trots op mijn cluppie;-)
Avatar van driesterren***
Door driesterren***, zondag 2 december 2012 09:43
Wij hadden gewoon geluk dat mark van bommel mee speelde! hihi
Avatar van Pettersson1963
Door Pettersson1963, zondag 2 december 2012 02:33
Reactie op Cello, zondag 2 december 2012 01:52
Wat een vervuiling weer op deze site van dit lid. Heel zonde, maar verrassend is het niet......zelfs iets positiefs probeert deze gast om te vormen tot iets negatiefs.... iemand die echt geen plezier in het leven heeft als negativisme het enige is en kan zijn waarvoor ie leeft!. Heel jammer.
Cello, morgen zijn de winkels open. Koop een nieuw toetsenbord en jouw Algemeen Beschaafd Nederlands gaat er op vooruit! Bij onzin berichten over Cruijff druk je gewoon op Control/Alt/Delete en sta je weer in de realiteit van alle dag!
Avatar van Cello
Door Cello, zondag 2 december 2012 01:57
Reactie op Bergkamp10, zondag 2 december 2012 00:11
Nou Frank wat mij betreft ook veel credits naar jou voor deze pot, want als je het middenveld van PSV zo uit elkaar kan trekken doe je het goed als coach. Van Bommel en Strootman die op papier meer middenveld zijn dan de lichtere Eriksen en De Jong (wel technisch beter) en zo tactisch spelen dat De Jong en Eriksen minimaal de fysieke duels aan moeten is klasse. Dat is een schaakmat zet geweest deze wedstrijd.
Ja tactisch kan het dit keer zeker afgedaan worden als een meesterzet. Ik geloof zelfs dat Kenneth Perezx het ook liet zien in de piero op Eredivisie Live. Doordat Eriksen, maar ook De Jong veelal de zijkanten opzochten trokken ze zowel Strootman als Van Bommel mee weg uit het centrum, van waaruit zij normaal gesproken het sterkst spelen......Op die manier waren de Eindhovenaren vaak een stap te laat en wist men ook tegelijk de fysieke duels veelal te omzeilen....
Dat werkte vandaag perfect.....dus ja, de credits daarvoor mogen wel zeker ook naar De Boer en de assistenten.
Avatar van Cello
Door Cello, zondag 2 december 2012 01:52
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 01:38
de bal is rond, waarom spelen we niet op dezelfde manier tegen Heracles, Den Haag en Vitesse? Cruijff zal zijn grote mond ongetwijfeld weer open trekken in zijn geweldige column na deze geweldige overwinning op PSV, maar Cruijff hoor je nooit na de vernederingen in eigen huis tegen Vitesse, Real Madrid en Dortmund! De waan van de dag reageert weer op Ajax Showtime, Frank de Boer zegt dat we zoveel druk wisten te zetten op PSV en dat PSV geen adem kon halen, laat het een keer zien tegen de mindere Goden in de EreDivisie en we zijn voor de kerstdagen Kampioen van Nederland.
Wat een vervuiling weer op deze site van dit lid. Heel zonde, maar verrassend is het niet......zelfs iets positiefs probeert deze gast om te vormen tot iets negatiefs.... iemand die echt geen plezier in het leven heeft als negativisme het enige is en kan zijn waarvoor ie leeft!. Heel jammer.
Avatar van AjaxD1986
Door AjaxD1986, zondag 2 december 2012 01:41
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 01:38
de bal is rond, waarom spelen we niet op dezelfde manier tegen Heracles, Den Haag en Vitesse? Cruijff zal zijn grote mond ongetwijfeld weer open trekken in zijn geweldige column na deze geweldige overwinning op PSV, maar Cruijff hoor je nooit na de vernederingen in eigen huis tegen Vitesse, Real Madrid en Dortmund! De waan van de dag reageert weer op Ajax Showtime, Frank de Boer zegt dat we zoveel druk wisten te zetten op PSV en dat PSV geen adem kon halen, laat het een keer zien tegen de mindere Goden in de EreDivisie en we zijn voor de kerstdagen Kampioen van Nederland.
Zeikerd!
Avatar van AjaxD1986
Door AjaxD1986, zondag 2 december 2012 01:40
Reactie op eenstad31, zondag 2 december 2012 01:31
Volgens mij heeft hij gewoon twee verschillend gekleurde ogen. Mijn nichtje heeft een bruin oog en een blauw oog
Dab moet je dr ook niet slaan ;) . Ff zonder dollen, hij zei het vorige keer zelf toen hij met z'n zonnebrilletje op liep dat hij er druppels voor had en dat hij soms dat brilletje moest dragen.
Avatar van Pettersson1963
Door Pettersson1963, zondag 2 december 2012 01:38
de bal is rond, waarom spelen we niet op dezelfde manier tegen Heracles, Den Haag en Vitesse? Cruijff zal zijn grote mond ongetwijfeld weer open trekken in zijn geweldige column na deze geweldige overwinning op PSV, maar Cruijff hoor je nooit na de vernederingen in eigen huis tegen Vitesse, Real Madrid en Dortmund! De waan van de dag reageert weer op Ajax Showtime, Frank de Boer zegt dat we zoveel druk wisten te zetten op PSV en dat PSV geen adem kon halen, laat het een keer zien tegen de mindere Goden in de EreDivisie en we zijn voor de kerstdagen Kampioen van Nederland.
Avatar van tommiej94
Door tommiej94, zondag 2 december 2012 01:34
Haha ff tussendoor, let tijdens dat interview eens op die kop van die interviewer. Schijtirritant :P
Avatar van eenstad31
Door eenstad31, zondag 2 december 2012 01:31
Reactie op AjaxD1986, zondag 2 december 2012 00:47
Heerlijk die eigenwijsheid van de Boer met z'n opstellingen! Dat werpt nu z'n vruchten af. Ik zeg weleens dat Frank misschien rare keuzes lijkt te maken maar dat hij het beste zal weten welke spelers er in vorm zijn voor zo'n wedstrijd. Heerlijk! Het gelijk van Frankie is hem gegund! Trouwens dat oog van de boer is een zeldzaam virus aan de iris.
Volgens mij heeft hij gewoon twee verschillend gekleurde ogen. Mijn nichtje heeft een bruin oog en een blauw oog
Avatar van de bal is rond
Door de bal is rond, zondag 2 december 2012 00:51
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 00:29
Een fantastisch Ajax is overdreven. maar we hebben in ieder geval een Ajax gezien dat collectief ging voor de overwinning en voldoende kansen wist te creëren. De eerste 35 minuten werd PSV compleet van de mat gespeeld en liet Ajax voor het eerst dominant en creatief voetbal zien dat resulteerde in voldoende mogelijkheden en kansen. Hoesen, Fischer en Poulsen speelden boven verwachting! De Jong, Eriksen en Blind speelden zoals gebruikelijk weer voortreffelijk en alle azijnpissers die Blind op een ander Topic nog met de grond gelijk maakte verzoek ik vriendelijk de wedstrijd nog eens terug te kijken. Ik heb het al vaker gezegd op dit Forum, Daley Blind is een Held, alle respect voor deze jongen die zich moeiteloos staande weet te houden na alle ongemakken van De Revolutie en bakken vol ellende over zich heen kreeg omdat hij de zoon van Danny is! Jammer dat zijn schot gekeerd werd door Waterman, wanneer ik iemand een doelpunt gunde dan was het Daley wel...
Die eerste zin komt niet overeen met de rest van je stukje
Avatar van AjaxD1986
Door AjaxD1986, zondag 2 december 2012 00:47
Reactie op Bergkamp10, zondag 2 december 2012 00:11
Nou Frank wat mij betreft ook veel credits naar jou voor deze pot, want als je het middenveld van PSV zo uit elkaar kan trekken doe je het goed als coach. Van Bommel en Strootman die op papier meer middenveld zijn dan de lichtere Eriksen en De Jong (wel technisch beter) en zo tactisch spelen dat De Jong en Eriksen minimaal de fysieke duels aan moeten is klasse. Dat is een schaakmat zet geweest deze wedstrijd.
Heerlijk die eigenwijsheid van de Boer met z'n opstellingen! Dat werpt nu z'n vruchten af. Ik zeg weleens dat Frank misschien rare keuzes lijkt te maken maar dat hij het beste zal weten welke spelers er in vorm zijn voor zo'n wedstrijd. Heerlijk! Het gelijk van Frankie is hem gegund! Trouwens dat oog van de boer is een zeldzaam virus aan de iris.
Avatar van AjaxD1986
Door AjaxD1986, zondag 2 december 2012 00:43
Reactie op jacobz, zondag 2 december 2012 00:21
Eredivisie live was echt schandalig bezig met die kut jan-Joost. Alleen maar hebben over dat er meer in had gezeten voor PSV, het had net zo goed 5-0 voor Ajax kunnen worden. Daarna die smerige vraag van Humberto Tan erachter aan. Terecht dat Frank even boos werd.
Precies het had al 5-0 in de eerste 35 minuten kunnen staan.
Avatar van Sami88
Door Sami88, zondag 2 december 2012 00:35
En ja hoor het huilen begint al bij PSV lijkt wel kut als je weet dat financieel de klos bent als je geen kampioen wat ook niet gaat gebeuren. Ajax word weer kampioen en richting de finale van de Europa league in Amsterdam . Je weet toch die toernooi die jullie links lieten op kampioen te worden kuch kuch
Avatar van Pettersson1963
Door Pettersson1963, zondag 2 december 2012 00:29
Een fantastisch Ajax is overdreven. maar we hebben in ieder geval een Ajax gezien dat collectief ging voor de overwinning en voldoende kansen wist te creëren. De eerste 35 minuten werd PSV compleet van de mat gespeeld en liet Ajax voor het eerst dominant en creatief voetbal zien dat resulteerde in voldoende mogelijkheden en kansen. Hoesen, Fischer en Poulsen speelden boven verwachting! De Jong, Eriksen en Blind speelden zoals gebruikelijk weer voortreffelijk en alle azijnpissers die Blind op een ander Topic nog met de grond gelijk maakte verzoek ik vriendelijk de wedstrijd nog eens terug te kijken. Ik heb het al vaker gezegd op dit Forum, Daley Blind is een Held, alle respect voor deze jongen die zich moeiteloos staande weet te houden na alle ongemakken van De Revolutie en bakken vol ellende over zich heen kreeg omdat hij de zoon van Danny is! Jammer dat zijn schot gekeerd werd door Waterman, wanneer ik iemand een doelpunt gunde dan was het Daley wel...
Avatar van jacobz
Door jacobz, zondag 2 december 2012 00:21
Eredivisie live was echt schandalig bezig met die kut jan-Joost. Alleen maar hebben over dat er meer in had gezeten voor PSV, het had net zo goed 5-0 voor Ajax kunnen worden. Daarna die smerige vraag van Humberto Tan erachter aan. Terecht dat Frank even boos werd.
Avatar van Sami88
Door Sami88, zondag 2 december 2012 00:18
Jarenlang werd Ajax beschuldigd van arrogantie en geen zelfkritiek nu spelen ze goed en dat word ze niet gegund bah
Avatar van Bergkamp10
Door Bergkamp10, zondag 2 december 2012 00:11
Nou Frank wat mij betreft ook veel credits naar jou voor deze pot, want als je het middenveld van PSV zo uit elkaar kan trekken doe je het goed als coach. Van Bommel en Strootman die op papier meer middenveld zijn dan de lichtere Eriksen en De Jong (wel technisch beter) en zo tactisch spelen dat De Jong en Eriksen minimaal de fysieke duels aan moeten is klasse. Dat is een schaakmat zet geweest deze wedstrijd.
Avatar van geronimo
Door geronimo, zondag 2 december 2012 00:06
Reactie op Ajaxfan-87, zaterdag 1 december 2012 23:46
Als wij winnen heeft de tegenstander altijd slecht gespeeld en als wij verliezen heeft was de tegenstander altijd beter zo werkt het gewoon in nederland. Van Bommel ook meteen weer aan het jammeren. Wat is dat PSV toch een schijtclub.
http://www.ajaxshowtime.com/opinie/66673/vi-psv-kan-ajax-makkelijk-hebben-.html

Deskundigen hahaha
Avatar van AfcaLdam
Door AfcaLdam, zondag 2 december 2012 00:05
Trouwens, zit net die reacties van PSV te kijken... volgens mij moeten die spelers van PSV helemaal gek worden van Van Bommel. Die vent zit bij elk interview uit te leggen hoe het allemaal moet alsof ie Mourinho zelf is. Wat een flapdrol.
Avatar van AfcaLdam
Door AfcaLdam, zondag 2 december 2012 00:03
Reactie op Jeffrey15031, zaterdag 1 december 2012 23:53
Is altijd al zo geweest. Twee verschillend gekleurde ogen
Ik zie het inderdaad, was me nooit eerder opgevallen... misschien omdat ie normaal meer fronst ;-)
Avatar van Jeffrey15031
Door Jeffrey15031, zaterdag 1 december 2012 23:53
Reactie op Bky, zaterdag 1 december 2012 23:50
Ontstoken denk ik, viel mij gister bij de persco ook al op.
Is altijd al zo geweest. Twee verschillend gekleurde ogen
Avatar van Bky
Door Bky, zaterdag 1 december 2012 23:50
Reactie op AfcaLdam, zaterdag 1 december 2012 23:48
Gekke vraag misschien... maar het lijkt alsof er iets raars met frank zijn linkeroog is. Iemand anders ook opgevallen? Of ligt dat aan mij? :P
Ontstoken denk ik, viel mij gister bij de persco ook al op.
Avatar van AfcaLdam
Door AfcaLdam, zaterdag 1 december 2012 23:48
Gekke vraag misschien... maar het lijkt alsof er iets raars met frank zijn linkeroog is. Iemand anders ook opgevallen? Of ligt dat aan mij? :P
Avatar van flierefluiter
Door flierefluiter, zaterdag 1 december 2012 23:48
Reactie op Ajaxfan-87, zaterdag 1 december 2012 23:46
Als wij winnen heeft de tegenstander altijd slecht gespeeld en als wij verliezen heeft was de tegenstander altijd beter zo werkt het gewoon in nederland. Van Bommel ook meteen weer aan het jammeren. Wat is dat PSV toch een schijtclub.
Geen woorden aan vuil maken, iedereen bij PSV weet heel goed dat ze compleet weggespeeld zijn door een fantastisch Ajax. En dat het eigenlijk nog jeugdspelers zijn tegenover een miljoenenprojectje van de gemeente eindhoven maakt het alleen maar mooier.
Avatar van Ajaxfan-87
Door Ajaxfan-87, zaterdag 1 december 2012 23:46
Als wij winnen heeft de tegenstander altijd slecht gespeeld en als wij verliezen heeft was de tegenstander altijd beter zo werkt het gewoon in nederland.
Van Bommel ook meteen weer aan het jammeren.
Wat is dat PSV toch een schijtclub.
altianet.com