Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Hoesen: 'Credits voor Fischer'

Hoesen: 'Credits voor Fischer'

Danny Hoesen was zeer belangrijk zaterdagavond in de wedstrijd tegen PSV door de 2-1 te maken. De spits speelde zijn eerste echte topwedstrijd in Nederland en was zeer onder de indruk van het tempo. Hij gaf de credits voor zijn doelpunt aan ploeggenoot Viktor Fischer, die zeer fraai het voorbereidende werk verrichtte.

Het was een heel erg hoog niveau vandaag een echte topwedstrijd. Ik denk dat we sowieso de betere ploeg waren, we hadden het beste van het spel. De wedstrijd ging op en neer en het baltempo was zeer hoog je moest continu alert zijn en scherpte hebben, dus dat was anders dan in andere wedstrijden', aldus de doelpuntenmaker.

Hoesen neemt zijn basisplaats nog allerminst voor lief: 'Je moet het iedere keer laten zien, de jongens hebben ook uitgesproken dat het fijn voetballen is met een echte spits erbij, ik blijf gewoon mijn best doen en ik hoop te kunnen blijven staan'. Hoesen gaf aan aan dat hij wat last van zijn knie had, maar hij denkt dat het na behandeling wel goed zal zijn.

Hij gaf alle credits aan Fischer. 'Ik maakte die goal, maar alle credits zijn voor Viktor Fischer. Hij speelde drie, vier man uit, waarna ik als een echte spits bij de eerste paal kon intikken.'

De Limburger wierp ook nog even een blik op de ranglijst: 'Ik had begrepen dat we vorig jaar in deze fase dertien punten achter stonden en nu staan we er maar drie achter. We doen weer mee', aldus een opgetogen Hoesen.

Bekijk hier het interview met Danny Hoesen.

Tags

Man of the match

Ajax - PSV

1. Viktor Fischer

9.0

2.

8.6

3.

8.4

4.

8.2

5.

8.1

6.

8.1

7.

8.0

8. Niklas Moisander

7.9

9. Joël Veltman

7.7

10.

7.7

11. Ricardo van Rhijn

7.4

12. Lasse Schöne

7.4

13.

7.2

14. Tobias Sana

6.6


Scheidsrechter:

Kuipers

6.0


Teamrapport:

Mentaliteit

9.0

Taktiek

9.0

Techniek

8.7

Concentratie

8.6

Snelheid

8.6


Stafraport:

Frank de Boer

8.8


Publiek:

Ajax-publiek

9.4

183 gebruikers hebben gestemd.

Wil je ook stemmen? Login of registreer jezelf!

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)
Avatar van pimp
Door pimp, maandag 3 december 2012 14:47
Met Hoesen, Eriksen en Fischer zie ik de toekomst zeer positief tegemoet!
Avatar van TUFACADEMY
Door TUFACADEMY, maandag 3 december 2012 11:39
Hij zegt 2 of 3 man uit, niet 4......
Avatar van oud-west
Door oud-west, zondag 2 december 2012 15:50
Reactie op Cello, zondag 2 december 2012 14:29
Hij schrok gisteren ook hè?. Ik vind het flauwekul, dat je zegt dat ie niet geil genoeg is voor de goal.... want dan doe je net alsof andere geweldige spitsen, die we hadden in het verleden alleen maar scoorden bij iedere kans op de goal.....en dat was ook niet altijd zo. Ook Kluivert, ook Bergkamp, Van Basten en al die hen weer voor gingen liepen bij kansen niet 1-op-1 wbt scoren. Danny Hoesen, doet het prima to dusver, helemaal gezien het feit dat hij nu versneld gebracht wordt tov het schema waarmee men bezig is hem klaar te stomen voor deel 2 van de competitie. En hoe fantastisch de actie van Fischer ook was, die actie kreeg pas zijn meerwaarde toen Hoesen ook nog eens zijn voet tegen de bal aan zetyte en de actie van Fischer tot doelpunt verhief. Daarvoor had Fischer ook een soortgelijke actie en waren dacht ik zowel De Jong als Hoesen nog net een stap te ver verwijderd om wat met de pass van Fischer te kunnen doen. Ook dat was een mooie actie van Fischer, alleen raakt die in de vergetelheid, omdat er niemand waqs om af te ronden. En het woord potentie is tegenwoordig een vies woord aan het worden en wordt me net iets te vaak gebruikt als het er niet uitkomt, maar iedereen wel hoopt dat het er ooit uit zal komen......maar door het gebnruik van het woord mis 1 ding wel duidelijk: nu komt het er niet uit!. En bij Sigthorsson al helemaal niet want die is nog herstellende en op de terugweg. Maar voor hoe lang zal ie terug zijn?. Dat is de grote vraag. En hoe goed keert hij terug, ook dat is een goede vraag.....
Het doelpunt dat hij maakte gisteren was inderdaad goed. Maar de bal die fischer breed legde voor de goal, dáár had hij moeten staan. En toen hij alleen de diepte in werd gestuurd nam hij de bal erg slecht aan waardoor de verdediging weer op tijd terug was. Ik zeg niet dat deze jongen niet gaat slagen in het voetbal, maar hij moet gretiger voor de goal worden, en ik denk niet dat hij het niveau gaat halen waar het TH uiteindelijk naar toe wilt...

Vergelijk dat eens met Fischer, bij zijn 2e basisplaats dit seizoen een topper beslissen op 18-jarige leeftijd! Heeeeerlijk hoe hij ook een grote bek open trok naar van Bommel.
Avatar van Cello
Door Cello, zondag 2 december 2012 14:29
Reactie op oud-west, zondag 2 december 2012 13:12
Ik vind hem niet geil genoeg voor de goal. Hij schrikt als hij in scoringspositie komt. In sigthorson zit meer potentie.
Hij schrok gisteren ook hè?. Ik vind het flauwekul, dat je zegt dat ie niet geil genoeg is voor de goal.... want dan doe je net alsof andere geweldige spitsen, die we hadden in het verleden alleen maar scoorden bij iedere kans op de goal.....en dat was ook niet altijd zo. Ook Kluivert, ook Bergkamp, Van Basten en al die hen weer voor gingen liepen bij kansen niet 1-op-1 wbt scoren.

Danny Hoesen, doet het prima to dusver, helemaal gezien het feit dat hij nu versneld gebracht wordt tov het schema waarmee men bezig is hem klaar te stomen voor deel 2 van de competitie.
En hoe fantastisch de actie van Fischer ook was, die actie kreeg pas zijn meerwaarde toen Hoesen ook nog eens zijn voet tegen de bal aan zetyte en de actie van Fischer tot doelpunt verhief.
Daarvoor had Fischer ook een soortgelijke actie en waren dacht ik zowel De Jong als Hoesen nog net een stap te ver verwijderd om wat met de pass van Fischer te kunnen doen. Ook dat was een mooie actie van Fischer, alleen raakt die in de vergetelheid, omdat er niemand waqs om af te ronden.

En het woord potentie is tegenwoordig een vies woord aan het worden en wordt me net iets te vaak gebruikt als het er niet uitkomt, maar iedereen wel hoopt dat het er ooit uit zal komen......maar door het gebnruik van het woord mis 1 ding wel duidelijk: nu komt het er niet uit!. En bij Sigthorsson al helemaal niet want die is nog herstellende en op de terugweg. Maar voor hoe lang zal ie terug zijn?. Dat is de grote vraag. En hoe goed keert hij terug, ook dat is een goede vraag.....
Avatar van oud-west
Door oud-west, zondag 2 december 2012 13:12
Ik vind hem niet geil genoeg voor de goal. Hij schrikt als hij in scoringspositie komt. In sigthorson zit meer potentie.
Avatar van gooseman
Door gooseman, zondag 2 december 2012 12:19
Reactie op ajax19, zondag 2 december 2012 11:23
Heb je gelijk in. Toch zet hij veelbelovende stappen, als je realiseert dat hij pakweg 5 maanden geleden voor MVV voetbalde, en inmiddels in verscheidene platforms zich in Ajax 1 heeft kunnen profileren met een toegevoegde waarde. Ik snap jouw twijfel of hij een absolute topper kan worden, aan de andere kant is hij gratis binnengehaald en gaat hij zich wel in de richting van spelers als Walcott, Lennon en Suarez ontwikkelen. Slim werk van Ajax.
Laat maar niet in Sittard horen dat jij denkt dat Danny 5 maanden geleden voor MVV speelde! Speelde voor Fortuna gehuurd van Fulham!
Avatar van Godenzoon24
Door Godenzoon24, zondag 2 december 2012 12:03
Reactie op ikke1986, zondag 2 december 2012 11:49
Cruijff gelijk? Omdat we een keer een goede wedstrijd speelde? Laten we aub nog even afwachten of het allemaal wel zo goed uitpakt. Deze wedstrijd was top en leuk om naar te kijken. Maar laten ze eerst maar eens een aantal goede wedstrijden achter elkaar spelen. Cruijff is er ong 2 a 3 jaar geleden mee begonnen en laat er eens een keer een steigende lijn in het elftal zijn. Want als we volgende week gelijkspelen of verliezen ziet de wereld er opeens weer iets anders uit.
2 a 3 jaar? Volgens mij is dit jaar het pas op de rit zoals ze het willen en zelf nog niet helemaal met de directeuren. Dus die 2a 3 jaar slaan nergens op. Je kunt pas gaan beoordelen 5 jaar na dat alles op de rit is. Dat is nu eenmaal zo als je de jeugdopleiding aanpakt, dat is niet ineens volgede week 2 x zo goed. Die dingen hebben tijd nodig.

Dus dat gejank altijd dat ze nog niks opgeschoten zijn slaat helemaal nergens op. Want als je dan toch die 2/3 jaar wil beoordelen dan zie ik wel degelijk verschil. Die 3e ster staat er namelijk sinds lange tijd en inmiddels hebben we er ook 31!!!
Avatar van ikke1986
Door ikke1986, zondag 2 december 2012 11:49
Reactie op AFCA***, zondag 2 december 2012 04:36
Volgens mij baal jij zelfs nog als Ajax de CL wint, frustrerend he als Cruijff weer gelijk heeft..
Cruijff gelijk? Omdat we een keer een goede wedstrijd speelde? Laten we aub nog even afwachten of het allemaal wel zo goed uitpakt. Deze wedstrijd was top en leuk om naar te kijken. Maar laten ze eerst maar eens een aantal goede wedstrijden achter elkaar spelen. Cruijff is er ong 2 a 3 jaar geleden mee begonnen en laat er eens een keer een steigende lijn in het elftal zijn. Want als we volgende week gelijkspelen of verliezen ziet de wereld er opeens weer iets anders uit.
Avatar van ajax19
Door ajax19, zondag 2 december 2012 11:23
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 02:10
Geweldige jongen die Hoesen, maar om nu te spreken over een zeer hoog niveau is wel erg kort door de bocht! Real Madrid aanstaande week is van een hoger niveau en dan kunnen we pas merken of het Ajax van Jaap en Johan mee kan komen in de Internationale Top. Momenteel lopen we met zijn allen achter de knotsgekke Revolutie van Cruijff en Vrienden aan en prijzen we ons gelukkig met een overwinning op PSV! Real Madrid komt ongetwijfeld met een fantasie opstelling en speelt het Ajax van Cruijff kleurenblind met het derde elftal...
Heb je gelijk in. Toch zet hij veelbelovende stappen, als je realiseert dat hij pakweg 5 maanden geleden voor MVV voetbalde, en inmiddels in verscheidene platforms zich in Ajax 1 heeft kunnen profileren met een toegevoegde waarde. Ik snap jouw twijfel of hij een absolute topper kan worden, aan de andere kant is hij gratis binnengehaald en gaat hij zich wel in de richting van spelers als Walcott, Lennon en Suarez ontwikkelen. Slim werk van Ajax.
Avatar van gooseman
Door gooseman, zondag 2 december 2012 10:37
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 02:10
Geweldige jongen die Hoesen, maar om nu te spreken over een zeer hoog niveau is wel erg kort door de bocht! Real Madrid aanstaande week is van een hoger niveau en dan kunnen we pas merken of het Ajax van Jaap en Johan mee kan komen in de Internationale Top. Momenteel lopen we met zijn allen achter de knotsgekke Revolutie van Cruijff en Vrienden aan en prijzen we ons gelukkig met een overwinning op PSV! Real Madrid komt ongetwijfeld met een fantasie opstelling en speelt het Ajax van Cruijff kleurenblind met het derde elftal...
Wordt je toch lekker fan van het derde van Real! Sta gewoon achter je club. We zullen zien waar we over 3 tot 4 jaar staan! Ik verwacht niet dat we nu de sterren van de hemel spelen, misschien gaat dat wel nooit meer gebeuren, en heeft Johan in zijn visie gefaald. Maar we hebben wel een mooie basis met Marc, Wim, Dennis, Edwin en niet te vergeten Frank! Zie ik toch liever dan een over het paard getilde Mourinho!
Avatar van gooseman
Door gooseman, zondag 2 december 2012 10:28
Reactie op AJAX1996, zondag 2 december 2012 09:06
Speelde matig
Ga toch weg man, 2e keer basis, topwedstrijdje tegen psv, was continue aanspeelbaar, nauwelijks balverlies, alert voor de goal, sterk in de duels, iedere diepe bal waar hij met 2 verdedigers stond kwam hij in 4 van de 5 duels eerder aan de bal. Beetje finetuning en de goals gaan vallen!

Hoesen uit Heerlen!!!!
Avatar van AJAX1996
Door AJAX1996, zondag 2 december 2012 09:06
Speelde matig
Avatar van AFCA***
Door AFCA***, zondag 2 december 2012 04:36
Reactie op Pettersson1963, zondag 2 december 2012 02:10
Geweldige jongen die Hoesen, maar om nu te spreken over een zeer hoog niveau is wel erg kort door de bocht! Real Madrid aanstaande week is van een hoger niveau en dan kunnen we pas merken of het Ajax van Jaap en Johan mee kan komen in de Internationale Top. Momenteel lopen we met zijn allen achter de knotsgekke Revolutie van Cruijff en Vrienden aan en prijzen we ons gelukkig met een overwinning op PSV! Real Madrid komt ongetwijfeld met een fantasie opstelling en speelt het Ajax van Cruijff kleurenblind met het derde elftal...
Volgens mij baal jij zelfs nog als Ajax de CL wint, frustrerend he als Cruijff weer gelijk heeft..
Avatar van Pettersson1963
Door Pettersson1963, zondag 2 december 2012 02:10
Geweldige jongen die Hoesen, maar om nu te spreken over een zeer hoog niveau is wel erg kort door de bocht! Real Madrid aanstaande week is van een hoger niveau en dan kunnen we pas merken of het Ajax van Jaap en Johan mee kan komen in de Internationale Top. Momenteel lopen we met zijn allen achter de knotsgekke Revolutie van Cruijff en Vrienden aan en prijzen we ons gelukkig met een overwinning op PSV! Real Madrid komt ongetwijfeld met een fantasie opstelling en speelt het Ajax van Cruijff kleurenblind met het derde elftal...
Avatar van de bal is rond
Door de bal is rond, zondag 2 december 2012 00:31
Reactie op geronimo, zondag 2 december 2012 00:13
Nee er was ook een Willy Brokamp 1974-1976 http://nl.wikipedia.org/wiki/Willy_Brokamp.
Dank u, precies voor mijn tijd...
Avatar van geronimo
Door geronimo, zondag 2 december 2012 00:13
Reactie op de bal is rond, zaterdag 1 december 2012 23:47
Een Limburger in Ajax 1, ik vind het bijzonder. Is hij de eerste? Weet iemand dat?
Nee er was ook een Willy Brokamp 1974-1976

http://nl.wikipedia.org/wiki/Willy_Brokamp.
Avatar van AFCA***
Door AFCA***, zaterdag 1 december 2012 23:57
Reactie op de bal is rond, zaterdag 1 december 2012 23:47
Een Limburger in Ajax 1, ik vind het bijzonder. Is hij de eerste? Weet iemand dat?
4e, was laatst op interview met Ajax tv op de toekomst.. één daarvan is de algemeen directeur van Fortuna die hem naar Fulham heeft gebracht.
Avatar van de bal is rond
Door de bal is rond, zaterdag 1 december 2012 23:47
Een Limburger in Ajax 1, ik vind het bijzonder. Is hij de eerste? Weet iemand dat?
Avatar van B_02097
Door B_02097, zaterdag 1 december 2012 23:34
had me een paar goede acties. denk dat hij met een echte vleugelspeler die voorzetten geeft er meer in legt, kiest erg goed positie.

en ja die vrije sprint van hem, nam m verkeerd mee. maarja er wordt heel goed aan hem gesleuteld en zoals kluivert zei; er komt weer een spits aan
Avatar van Bergkamp10
Door Bergkamp10, zaterdag 1 december 2012 23:32
Jij zelf ook jongen. Leuke speler die Hoesen!
altianet.com