Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Lichte blessure Hoesen door overbelasting

Lichte blessure Hoesen door overbelasting

OPLETTEN - De lichte blessure waardoor Danny Hoesen zondag naar de kant moest, lijkt een gevolg te zijn van overbelasting. Dat zegt trainer Frank de Boer maandag in De Telegraaf.

'De blessure lijkt het gevolg van overbelasting. We zullen Danny goed in de gaten houden', zegt De Boer. 'Mijn kuit was al helemaal volgelopen en ik was blij dat ik de bal nog op doel kreeg', aldus Hoesen. De Limburger denkt dat hij voorlopig bij de groep blijft. 'Ik train veel extra en voel me sterker en sterker worden. Ik heb wel het gevoel dat ik bij de selectie zal blijven.'

Na de wedstrijd tegen Roda JC verklaarde De Boer zijn keuze voor Hoesen. 'Ik wilde met een echte spits spelen. Op basis van de trainingen en zijn invalbeurt tegen Borussia Dortmund heb ik voor Danny gekozen en hij heeft het heel goed ingevuld. Hij was balvast en de middenvelders hadden daar nog meer gebruik van moeten maken. Het is jammer dat Danny wat last kreeg van de knieholteblessure, die hem al wat langer hindert.'

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Ché Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)Top 10: 115 jaar Ajax Ajax C1 slacht PSV in Eindhoven (Ajax TV)Viktor Fischer ✖ Ajax Wonderkid ✖ Highlights ✖ HDAjax terugblik seizoen 2011/2012
Avatar van stefanpetterson
Door stefanpetterson, vrijdag 30 november 2012 13:28
Reactie op oudzuid2, maandag 26 november 2012 19:32
zo'n beetje iedere aanvaller die Ajax haalt raakt na een paar goeie wedstrijden wel geblesseerd: Sigthorson, Boerrigter, Serero, Babel en nu Hoesen weer.
Volgens mij zijn er behalve bij Babel en Sigi geen overeenkomsten
tussen deze blessuregevallen. Ook niet in de manier waarop alle blessures zijn opgelopen, gedeeltelijk door pech (Babel, Serero en Sigi)
en bij Boerigter en Hoessen zou het door trainingsbelasting kunnen zijn.
Alhoewel bij Derk ook een afwijking aan zij rug een oorzaak is. Spelen bij een topclub is natuurlijk geen kinnesinne, dit zullen niet de laatste gevallen zijn dit seizoen, maar da's een open deur ....
Avatar van ObjectoJood
Door ObjectoJood, maandag 26 november 2012 21:30
Zonde, ik geniet van de manier waarop ie een bal kan vasthouden en een actie maakt. Even voorzichtig mee zijn dus, of nee, laat m maar even meedoen tegen die schemerlampen en de drie punten binnen halen....
Avatar van oudzuid2
Door oudzuid2, maandag 26 november 2012 19:32
zo'n beetje iedere aanvaller die Ajax haalt raakt na een paar goeie wedstrijden wel geblesseerd: Sigthorson, Boerrigter, Serero, Babel en nu Hoesen weer.
Avatar van mickey2602
Door mickey2602, maandag 26 november 2012 17:13
Reactie op Wayout, maandag 26 november 2012 17:09
Ach Mickey2602, je hebt gelijk hoor, maar er bliven altijd gefrustreerde mensen zoals Janta, rondlopen. Die wrs zelf een waardeloos leven hebben en overal op moeten afgeven!
Collega's op mijn werk die ook voor Ajax zijn liepen het ook al zo af te kraken.Ajax was lucky dat ze nog hebben gewonnen,Ajax maakt a.s zaterdag geen schijn van kans tegen PSV en ga zo maar door.Dat zijn dan wel personen die puur het Ajax spel van het moment zien en zich niet interesseren voor de zaken erom heen,oftewel zoals die hier worden genoemd,teletekst supporters;-)
Avatar van Wayout
Door Wayout, maandag 26 november 2012 17:09
Reactie op mickey2602, maandag 26 november 2012 16:49
Het enige positieve?Wat dacht je van de eindstand,die lijkt me ook vrij positief aan Roda-Ajax;-)
Ach Mickey2602, je hebt gelijk hoor, maar er bliven altijd gefrustreerde mensen zoals Janta, rondlopen. Die wrs zelf een waardeloos leven hebben en overal op moeten afgeven!
Avatar van mickey2602
Door mickey2602, maandag 26 november 2012 16:49
Het enige positieve?Wat dacht je van de eindstand,die lijkt me ook vrij positief aan Roda-Ajax;-)
Avatar van Daantje Makkes
Door Daantje Makkes, maandag 26 november 2012 14:33
Staat er ook rust op het schema?
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, maandag 26 november 2012 14:05
Hij moet ook nog veel stappen maken om volledig fit te worden, dat was al bekend. Hij deed het gister wel erg goed, hopelijk gaan we vaker van hem genieten!
Avatar van Leviathan
Door Leviathan, maandag 26 november 2012 14:03
Overal waar zijn naam voorkomt is hij het eeuwige talent of moet hij inmiddels beslissend zijn etc etc.. Ik lees elk bericht en heb het al 10000 X voorbij zien komen.
Avatar van polishbrigade
Door polishbrigade, maandag 26 november 2012 13:34
Reactie op Leviathan, maandag 26 november 2012 13:31
Wat zo grappig en typisch is, is dat ik nu lees hoesen is nog jong een talent dit en dat... En Eriksen is zogenaamd geen Talent meer en moet beslissend zijn alsof het een veteraan is, maar Eriksen is nog maar 20?
Waar zie je staan dan dat iemand beweert dan Eriksen geen talent is?
Avatar van Leviathan
Door Leviathan, maandag 26 november 2012 13:31
Wat zo grappig en typisch is, is dat ik nu lees hoesen is nog jong een talent dit en dat... En Eriksen is zogenaamd geen Talent meer en moet beslissend zijn alsof het een veteraan is, maar Eriksen is nog maar 20?
Avatar van ajax4ever01
Door ajax4ever01, maandag 26 november 2012 13:17
Dit gaat onze vaste spits worden de komende tijd let maar op.
Avatar van serero25
Door serero25, maandag 26 november 2012 12:30
Hoesen traint zelf extra, omdat hij zich wil blijven verbeteren. Goede instelling alleen jammer dat zn lichaam het niet helemaal toelaat.
Avatar van ajaxsupzuidned
Door ajaxsupzuidned, maandag 26 november 2012 10:24
Vond Hoesen zeer goed spelen gisteren. Kan natuurlijk allemaal nog veel beter maar daarvoor is het nog een jonge jongen...
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, maandag 26 november 2012 09:58
Door omstandigheden komt hij nu al tot spelen toe, maar eigenlijk is Hoesen een ''project'' voor op langer termijn. Met een contract tot 2015 (optie tot 2016) en een transferbedrag van iets meer als 300.000 en een laag salaris kost deze jongen ons in al zijn contractjaren een schijntje. Ieder seizoen zal er gekeken worden naar zijn individuele ontwikkeling en zal er afgewogen worden of hij wel of niet geschikt is voor Ajax. Doordat er weinig risico aan zit zal de verdere uitkomst van zijn ontwikkeling weinig uitmaken, want zelfs als Ajax hem vervroegd transfervrij laat vertrekken zal het de club weinig geld kosten. Eigenlijk een beetje hetzelfde als met het aantrekken van 16 / 18 jarige spelers alleen is Hoesen 21 jaar en wordt hij in januari ''alweer'' 22 jaar.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat hij groeit en dat er winst op hem wordt gemaakt of dat er door zijn komst geen grotere aankoop gedaan hoeft te worden (een soort van besparing). Ajax zou met het grootste gemak ieder seizoen een jeugdige speler uit de Jupiler League kunnen plukken om hem op de Toekomst proberen verder te ontwikkelen. Vaak genoeg zal de transfer niet boven de miljoen uit gaan komen en als Ajax zijnde zou ik ook niet veel meer geld gaan pompen in de Jupiler League. De grootste talenten bij die clubs zijn meestal toch al weggekaapt door de Eredivisie clubs, dus het zal vaak gaan om 19 / 21 jaar oude spelers die doorbreken of zoals Hoesen een nieuwe kans krijgen na een buitenlands avontuurtje.

Het is wel uitermate belangrijk dat zulke jongens snappen dat ze bij Ajax de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen en of ze het nu redden of niet, met Ajax op je CV kun je voor de rest van je loopbaan in Nederland blijven voetballen. Tevens kun je vanaf Ajax ook gemakkelijk naar het buitenland toe, dus door een paar jaar te investeren in een verdere ontwikkeling ben je als speler nagenoeg verzekerd van een inkomen. Ajax moet deze lijn wel door gaan zetten, zodat de grootste talenten uit de Jupiler League alleen maar naar Ajax willen gaan en niet naar Twente die het ook een interessante markt vinden.
Avatar van masterrr
Door masterrr, maandag 26 november 2012 09:10
Goed dat ze voorzichtig met hem zijn.
We hebben gezien hoe het met Siggy is gegaan...
altianet.com