Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

Opnieuw flinke schuiver Ajax in CL

Opnieuw flinke schuiver Ajax in CL

  • GH
  • , 21-11-2012 18:37
  • , 69680 views
  • , Ajax Showtime |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

WEER OP LIP BIJTEN - Woensdagavond is gebleken dat de grote nederlaag tegen Real Madrid eerder dit seizoen geen incident was. Ajax ging woensdagavond in eigen huis keihard onderuit tegen Borussia Dortmund, 1-4. Het krachtsverschil was groter dan verwacht en eens te meer bleek maar weer dat Ajax nog lang geen Europese top is.

Mario Gotze was de man van de wedstrijd. De kleine voetballer was betrokken bij alle doelpunten van de oosterburen. Al na acht minuten vond Marco Reus het net op aangeven van Gotze. Na ruim een half uur spelen scoorde de spelmaker de 0-2 en zat de wedstrijd op slot.

Ajax was voorin 'krachteloos en initiatiefloos', zoals analist Jan van Halst het omschreef na afloop bij de NOS. 'Het verschil tussen beide ploegen was groter dan verwacht', beaamde Bert van Marwijk in de studio. En dat doet pijn voor de formatie van Frank de Boer, die toch de hoop had gehad dat de flinke schuiver tegen Real Madrid een incident was. Hij wist dat Borussia beter was, maar niet zoveel beter als woensdagavond werd vertoond.

De Amsterdammers konden nauwelijks gevaarlijk worden en iedere serieuze aanval van de ploeg van Jurgen Klopp was bijna een treffer. Ajax had 65 procent van het balbezit.

In de slotfase redde Danny Hoesen de eer door de 1-4 te maken. Al met al werd duidelijk dat Ajax in een volgende ronde van de Champions League niets te zoeken heeft en dat het maar goed is dat de Ajacieden daarvoor al zijn uitgeschakeld. Door het gelijke spel van Real Madrid tegen Manchester City staat Ajax nog 1 punt voor op de ploeg van Roberto Mancini.

Opstelling Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind, Poulsen (46. Schone), Enoh (63. Hoesen), De Jong, Boerrigter (73. Fischer), Eriksen, Lukoki.

Opstelling Dortmund: Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Scheizer, Bender, Gündogan, Götze, Reus, Grosskreutz, Lewandowski.

Doelpunten:
'8 Reus 0-1
'36 Gotze 0-2
'44 Lewandowski 0-3
'67 Lewandowski 0-4
'86 Hoesen 1-4


Archief Ajax Showtime

Man of the match

Ajax - Borussia Dortmund

1. (63)

7.3

2. Viktor Fischer (73)

6.7

3. Lasse Schöne (46)

6.1

4.

5.7

5.

5.5

6.

5.1

7.

4.6

8. Niklas Moisander

4.2

9.

4.2

10. Ricardo van Rhijn

4.1

11.

4.1

12.

3.6

13.

3.3

14.

3.2


Scheidsrechter:


Teamrapport:

Mentaliteit

3.8

Taktiek

3.3

Techniek

4.1

Concentratie

3.0

Snelheid

3.4


Stafraport:

Frank de Boer

4.1


Publiek:

Ajax-publiek

5.3

93 gebruikers hebben gestemd.

Wil je ook stemmen? Login of registreer jezelf!

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Goals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)Top 10: 115 jaar Ajax Ajax C1 slacht PSV in Eindhoven (Ajax TV)
Avatar van RoodWit
Door RoodWit, zaterdag 24 november 2012 13:30
Reactie op Dylan1812, vrijdag 23 november 2012 23:42
Oké Poulsen en Boerrigter waardeloos, maar Vermeer?? Je mag blij zijn dat hij er staat red vaak onmogelijke ballen uit het doel. Enoh matig? Nog zoiets waar ik het niet mee eens ben! 9 van de 10 duels wint hij alleen met een overtreding dus pakt vaak onnodig een kaart Hoesen uit 2 duels 2 doelpunten, erg mooi maar geloof niet dat hij dit elke week doet! En waarom geen EL tenzij we Liverpool loten dan??
Vermeer laat ook onmogelijk makkelijke ballen erin, wat dat betreft is Vermeer een echte 50/50 keeper, alles of niets.

Vertrouwen hebben in een keeper als Vermeer heb ik niet.

Goede lijn keeper, maar voor de rest maar matig.
Avatar van Dylan1812
Door Dylan1812, vrijdag 23 november 2012 23:42
Reactie op Robinjo1988, donderdag 22 november 2012 18:03
Poulsen, Vermeer, Derk, Siem,v Rhijn waardeloos! Eriksen,Moisander,Toby, Enoh matig Daley, Lukoki,Fischer, Schone redelijk Hoesen goed Nu heb ik eigenlijk ook geen zin meer in de EL. Tenzij we Liverpool loten ofzo.
Oké Poulsen en Boerrigter waardeloos, maar Vermeer?? Je mag blij zijn dat hij er staat red vaak onmogelijke ballen uit het doel.

Enoh matig? Nog zoiets waar ik het niet mee eens ben! 9 van de 10 duels wint hij alleen met een overtreding dus pakt vaak onnodig een kaart

Hoesen uit 2 duels 2 doelpunten, erg mooi maar geloof niet dat hij dit elke week doet!

En waarom geen EL tenzij we Liverpool loten dan??
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, vrijdag 23 november 2012 22:50
Reactie op suske, vrijdag 23 november 2012 10:47
Jou reactie. waardeloos zeer matig.
JouW reactie is wel van een hoog niveau wil je zeggen?
Avatar van davids4life
Door davids4life, vrijdag 23 november 2012 20:29
Reactie op Olle, donderdag 22 november 2012 09:17
Het probleem ligt deels op het middenveld, maar minstens zo groot, zo niet groter is het probleem voorin. De spits is geen spits en de buitenspelers komen geen man voorbij,zijn gewoon simpelweg te licht voor dit niveau.Ze creëeren gewoon veel te weinig,eigenlijk helemaal niets, op een paar halve kansen na toen Dortmund het ook wel prima vond.Het blijven allemaal van die blue jongetjes,die de duels verliezen en mentaal gewoon zwak zijn!
ben ik met jee eens wij hebben geen echte nr 9 de 1 is van glas die zien we niet meer terug. de andere is de spits als er niemand is Siem of Ryan. de spits die we hebben speelt net 2 maanden bij ajax en is jong maar zeker een nr 9 Hoesen.

de vlankspelers Derk komt geen man voorbij hopeloos uit vorm. mickey moe zwak en misselijk dan hebben we nog 3 jeugdige talenten over Lukoki en Sana en Fischer. die zijn voor europees voetbal veel te licht ook in de eredivisie tegen twente en feynooit en pisvee bakken die kleine jongens er niks van.

midden veld loopt Poulsen rond wat een blamage die vent presteerd ver beneden zijn niveau. dan heb je Siem en Larse die het wel niet hebben. dan hebben we nog wonder boy Christian die het ene moment geweldig speelt en het andere moment meer bal verlies dan bal bezit heeft. en dan nog die onkundige hakelaar van een Enoh dat zegt genoeg.

er komen veel talenten aan maar die zijn jong en onervaren.

achterin is van Rhijn uit vorm Toby en Moisander spelen niet op het gewenste niveau alleen. Daley vindt ik helemaal geweldig inzet lef en doorzettings vermogen.

dan in de goal Kenneth die de eerste CL wedstrijden super was tegen BVB thuis minder gelukkig. en in de eredivisie van een bedenkelijk gemiddeld niveau. vertrekt mischien binnenkort waardoor cillisen in de goal komt talentvol lang en sterk mischien in de toekomst de beste optie maar dat moet blijken.

kortom de basis 11 zijn niet in vorm missen de wil om te winnen of komen gewoon weg tekort.

we zullen in de toekomst geen spitsen meer zien zoals KJH of Luis omdat ajax een inkoop beleid en salaris platform heeft. waardoor dit soort spelers naar pisvee of naar het buitenland gaan.

hopen op betere tijden of het is niet anders zo zijn we en worden we zo geen top ploeg meer.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, vrijdag 23 november 2012 15:02
Reactie op , vrijdag 23 november 2012 11:46
Wat een onvoorstelbaar zwaktebod om met 'iedereen' aan te komen om je eigen mening enigszins te onderbouwen. Je bent een creatieve boekhouder, zou je iets mee moeten doen. Maar loop niet te snel tegen de lamp, zoals je hier doet. ;-) Slim en tijdig inkopen, goed scouten en verantwoord risico's nemen, precies de zaken die Ajax heeft nagelaten. En nogmaals, ik wil Ajax niet vergelijken met ploegen uit de CL, dat is niet realistisch, nee ik heb het gewoon over de vaderlandse competitie waar het werkelijk een drama is.
Het is wel duidelijk dat jij er niets van wilt begrijpen en alleen maar op de man kunt spelen en wanneer iemand anders dit doet dan ga je nog harder schreeuwen. Maar goed deze creatieve boekhouder kan gewoon jaarverslagen lezen en aangezien jij mijn reacties kunt lezen, mag ik veronderstellen dat jij ook minimaal kunt lezen. Als je dan alsnog denkt dat Ajax 60 miljoen aan bedrijfskosten heeft, dan houdt het voor de rest wel op eigenlijk. Succes verder.
Avatar van PietAFCA
Door PietAFCA, vrijdag 23 november 2012 14:13
Wat ik op de heenweg al dacht: 'Hoe verwacht De Boer te gaan winnen met een middenveld bestaande uit Enoh en Poulsen?' Daar verloren we de wedstrijd al, door niet onze eigen filosofie te hanteren (aanvallen, net als in Dortmund en Manchester), maar te gokken op de achilleshiel van dit team. De verdediging.
Avatar van suske
Door suske, vrijdag 23 november 2012 10:47
Reactie op Robinjo1988, donderdag 22 november 2012 18:03
Poulsen, Vermeer, Derk, Siem,v Rhijn waardeloos! Eriksen,Moisander,Toby, Enoh matig Daley, Lukoki,Fischer, Schone redelijk Hoesen goed Nu heb ik eigenlijk ook geen zin meer in de EL. Tenzij we Liverpool loten ofzo.
Jou reactie. waardeloos zeer matig.
Avatar van suske
Door suske, vrijdag 23 november 2012 10:45
Reactie op mounir el hamda, donderdag 22 november 2012 21:59
van mij mag de boer weg..
Wat dacht je ik ga gouw nog wat stange op deze site. Gisteren aangemeld zag ik. En dan je Nickename zegt genoeg.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 22:59
Reactie op , donderdag 22 november 2012 20:20
Grappig dat je meteen 'iedereen' erbij haalt om je zogenaamde gelijk te halen. De CL wordt al sinds 2010 niet meer meegenomen in de begroting. Je kan goed goochelen met cijfers, vast een boekhouder. Ik heb het echter liever over voetbal (Ajax is immers een voetbalclub) en over goed beleid, wat je ook kan voeren zonder veel geld (en dat over de balk te smijten). Dat heeft alles te maken met slim en tijdig inkopen, goed scouten en verantwoord risico's nemen. Nationaal heeft Ajax ook het meeste balbezit en tevens de hoogste begroting, maar zelfs dan lukt het niet om voetbal te spelen zoals je dat van Ajax mag verwachten.
Wat ik probeer te zeggen met ''iedereen'' is dat ik weet dat iedereen die hier op deze site zit jou nog nooit hebben kunnen betrappen op enige vorm van een inhoudelijke discussie. Zelfs nu weer maak je het onmogelijk door te stellen dat de bedrijfslasten 60 miljoen zijn terwijl het toch echt in het laatste boekjaar 91 was. Nu geef je weer aan dat de Champions League niet in de cijfers worden betrokken? Ik neem aan dat je hiermee probeert duidelijk te maken dat Ajax twee jaar niet op Champions League begroot? Dat is ten eerste uiterst ongeloofwaardig aangezien de bedrijfskosten van een niveau zijn waarin je Champions League moet spelen of ieder seizoen voor 30 miljoen aan spelers moeten verkopen. Dan had je kunnen weten, maar helaas neem je niet de moeite om dit te kunnen begrijpen.

''Dat heeft alles te maken met slim en tijdig inkopen, goed scouten en verantwoord risico's nemen.'' wow... Fan geworden van technisch hart? ;)
Avatar van Ajaciedforevere
Door Ajaciedforevere, donderdag 22 november 2012 22:26
Reactie op mounir el hamda, donderdag 22 november 2012 21:59
van mij mag de boer weg..
Ga jij maar snel weg van deze site
Avatar van mounir el hamda
Door mounir el hamda, donderdag 22 november 2012 21:59
van mij mag de boer weg..
Avatar van Bergkamp1981
Door Bergkamp1981, donderdag 22 november 2012 18:22
Reactie op Raikkonen94, donderdag 22 november 2012 08:52
Pff, die actie van Eriksen waardoor Hoesen scoort was toch wel erg fijn:p Voor de rest is het niet eens een schande denk ik, Dortmund heeft zoveel kwaliteit terwijl wij met Enoh of Poulsen komen aanzetten. Hopelijk doen ze hun sportieve plicht tegen Manchester, want een 3e plek in deze poule zou al fabelachtig zijn.
Natuurlijk was het een super goal! Maar heb je ook goed opgelet hoe veel bal verlies hij heeft geleden! Eriksen!! ?
Avatar van Van Reenen
Door Van Reenen, donderdag 22 november 2012 18:18
Ik heb alle vele tientallen reacties gelezen op dit forum en al vele gesuggereerde opstellingen gelezen. Die van mij heb ik al een paar maal bevestigd gezien. echter, de uitspraak van Johan die ongetwijfeld zal komen in de Leugenkrant van Wakker Nederland, heb ik nog nauwelijks gezien c.q. gelezen op dit forum. Namelijk,til niet te zwaar aan deze nederlaag gezien in het licht van de ontwikkeling van deze spelers..............het is een momentopname. Gelul in de ruimte, net als die 5 biertjes die ik heb MOETEN nuttigen voordat ik de moed had om dit te typen!
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, donderdag 22 november 2012 18:03
Poulsen, Vermeer, Derk, Siem,v Rhijn waardeloos!

Eriksen,Moisander,Toby, Enoh matig

Daley, Lukoki,Fischer, Schone redelijk

Hoesen goed

Nu heb ik eigenlijk ook geen zin meer in de EL. Tenzij we Liverpool loten ofzo.

Avatar van nefit
Door nefit, donderdag 22 november 2012 17:59
Hopeloos kom je te kort,de meeste Ajax spelers beheersen heel veel vaardigheden niet meer.Enoh snel verkopen wat een drama speler is dat.
Avatar van Professor
Door Professor, donderdag 22 november 2012 17:30
Lees hier op de site altijd heel veel over de financiele middelen van ajax. Oke door de beurs moet het transparant zijn allemaal maar vind het toch altijd verbazingwekkend dat iedereen hier weet hoeveel ajax kan spenderen aan transfers. Heel knap. Maar denk dat dat nog niet het allerbelangrijkste is. Denk dat het nieuwe beleid van ajax juist een hoop in de weg staat het lijkt wel of er geforceerd jeugdspelers gebracht moeten worden. En ook het salarisplafond en dat ajax als zij een speler willen kopen wel een hele lage waarde aan zo een speler toekennen. Natuurlijk wil je niet teveel betalen maar het moet ook wel realistisch blijven. Verder lees ik hier op de site dat sommige vinden dat die 70% balbezit zo geweldig is. Maar balbezit om het balbezit is totaal zinloos. Alledrie de tegenstanders in de championsleaque lachen om balbezit die zijn op andere dingen gefocust. Doelpunten en snelle aanvallen ??? Tevens vind ik dat men vanuit het TH te veel roept dat het voor nieuwelingen zo moeilijk is om het ajax systeem onder de knie te krijgen en dat ze tijd nodig hebben en daarom beginnen ze nu al in de jonge jeugd ermee. Maar wat is het ajax systeem, een linkspoot op rechts en een rechtspoot op links met een spits ertussen of een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts zonder spits. Geen van beide maar ajax gaat teveel experimenteren de laatste tijd omdat het niet loopt. Met een rechtspoot op links moet hij naar binnen komen en moet Blind die tegenwoordig meer naar voren rent dan verdedigt
zorgen voor de voorzetten. Maar Blind lukt dat niet die is meer van het balletje breed tikken en dan blind doorlopen (sorry voor de woordgrap). En zo zijn er nog heel veel voorbeelden te noemen. Bijvoorbeeld de aankoop van Poulsen waarom in hemelsnaam voegt niets toe alleen een leeftijd van boven de dertig. Is geen leiderstype. Maar afgezien van het feit dat er niet echt veel talent in dit elftal zit denk ik dat ajax een grote fout heeft gemaakt door toen Verthongen (was zo ongelooflijk belangrijk) en Anita (niet me favoriet maar wel belangrijk op VM) weggingen 2 spelers te halen die totaal anders voetballen. Anita speelde met druk naar voren als Verthongen achterbleef en ging Verthongen naar voren dan bleef hij hangen. Poulsen daar in tegen hangt altijd tussen de verdedigers in en zet bijna nooit druk (denk dat hij dat niet meer kan belopen) en als Moisander naar voren gaat is het hooguit een paar meter en speelt dan de bal vrij risicoloos af. Dus druk zetten lukt bijna nooit meer. Denk ook dat ajax gebaat is bij wat snellere en fysiek wat krachtigere spelers, natuurlijk de techniek moet op 1 staan maar meer snelheid en kracht is gewenst. Was gisteren aandoenlijk om te zien hoe Hummels, Lukoki een bemoedigend tikje gaf was wel tekenend voor deze wedstrijd
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 16:13
Reactie op , donderdag 22 november 2012 15:50
Ik heb de jaarverslagen doorgenomen. De lasten die jij noemt zie ik echter niet. Jij hebt het over 90+. Ik zie in de verslagen nergens meer dan 60. Dat zelfs dat teveel is, dan vind ik ook. Ik wil me echter niet focussen op de cijfers maar op het sportieve vlak. Een opvolger halen voor onze beste speler als de competitie al is begonnen. Een transfer van een international laten afketsen op 3 ton. Het last minute laten vertrekken van 2 sleutelspelers. Geen goede schaduwlijst beschikbaar hebben en scouten vanuit de luie stoel. Je ideale schoonzoon aanvoerder maken, vasthouden aan een concept dat niet werkt, etc, etc. Dat is het beleid van nu. En dat is niet goed dus. Dat je in deze tijd zuinig moet doen, doet daar niks aan af en heeft er ook weinig mee te maken. Als je je selectie op peil wilt houden en nationaal wilt meedoen (heb het dus niet over de CL) moet je goed scouten, slim en snel handelen, verantwoorde risico's durven nemen. En vooral in de spiegel durven kijken en fouten durven toe te geven. Bij Ajax ontbreekt op dit moment elke zelfreflectie. Heeft de Boer het weer over 65% balbezit. Of Klopp daar een moment van wakker ligt....
Jij hebt helemaal niets doorgenomen, dat weet iedereen hier ook wel. Het is voor jou echter uiterst moeilijk om een leugen de wereld in te helpen, terwijl het gewoon zwart op wit staat:

De totale bedrijfskosten zijn met ¤ 4,9 miljoen gedaald van
¤ 95,9 miljoen naar ¤ 91,0 miljoen ofwel met 5,1%.

Ik weet niet of je kunt rekenen, maar Ajax heeft een omzet gedraaid van 104 miljoen, waarvan 14 miloen aan transferinkomsten en 25 miljoen uit de Champions League. Dat zijn inkomsten die we niet ieder seizoen kunnen garanderen, dus als je deze 40 miljoen eraf haalt dan maken we tientallen miljoenen euro's verlies, zoals twee jaar geleden. Deze verliezen moet je dan goed maken door een greep te doen uit het eigen vermogen en die daalde daarom ook naar 39 miljoen. Als dit potje op is dan zaten we in dezelfde situatie als Feyenoord. Dit potje is echter nu gegroeid naar 54 miljoen euro, maar dit kon de club alleen maar doen met het spelen van Champions League en het verkopen van spelers. Ik heb dan gewoon één doodsimpele vraag aan jou: Kun jij inzien wat er gebeurd wanneer Ajax geen Champions League speelt? Snap je dan ook dat het juist onverstandig is om zoveel geld uit te geven, dat je perse Champions League moet gaan spelen?

Over je balbezit wil ik maar één ding kwijt: Hoe kan het zijn dat Ajax op papier de minste tegenstander is, maar wij in de wedstrijden wel het meeste balbezit hebben? Kun je na gaan wat er gebeurd als we financieel helemaal in orde zijn en we hebben betere spelers die meer kunnen doen met dit balbezit? Alleen al door onze manier van spelen zijn we de baas over de bal... nu nog in de rest van de facetten ;)
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, donderdag 22 november 2012 16:11
Reactie op , donderdag 22 november 2012 15:50
Ik heb de jaarverslagen doorgenomen. De lasten die jij noemt zie ik echter niet. Jij hebt het over 90+. Ik zie in de verslagen nergens meer dan 60. Dat zelfs dat teveel is, dan vind ik ook. Ik wil me echter niet focussen op de cijfers maar op het sportieve vlak. Een opvolger halen voor onze beste speler als de competitie al is begonnen. Een transfer van een international laten afketsen op 3 ton. Het last minute laten vertrekken van 2 sleutelspelers. Geen goede schaduwlijst beschikbaar hebben en scouten vanuit de luie stoel. Je ideale schoonzoon aanvoerder maken, vasthouden aan een concept dat niet werkt, etc, etc. Dat is het beleid van nu. En dat is niet goed dus. Dat je in deze tijd zuinig moet doen, doet daar niks aan af en heeft er ook weinig mee te maken. Als je je selectie op peil wilt houden en nationaal wilt meedoen (heb het dus niet over de CL) moet je goed scouten, slim en snel handelen, verantwoorde risico's durven nemen. En vooral in de spiegel durven kijken en fouten durven toe te geven. Bij Ajax ontbreekt op dit moment elke zelfreflectie. Heeft de Boer het weer over 65% balbezit. Of Klopp daar een moment van wakker ligt....
Even een korte (ja, deze keer wel) reactie nog maar dan. Helaas heeft Ajax nog altijd een uitgavenpost van dik 90 miljoen. Als je dat niet ziet raad ik je aan om nog een keer goed te kijken, anders zou het namelijk betekenen (in het geval van de 60 miljoen die jij noemt) dat we meer dan 40 miljoen winst hebben gemaakt in 2011-2012. Niet echt reëel (helaas).

Ik snap dat je vervolgens zegt dat je je niet wilt focussen op de cijfers, maar de cijfers spelen wel degelijk een grote rol. Psv en Feijenoord worden vaak als voorbeeld genoemd, maar ook andere clubs (Nac, Utrecht) moeten gewoon erg op de centen letten. Die clubs draaien de afgelopen jaren aan de lopende band verlies. Psv heeft zelfs nog een schuld van minstens 70 miljoen. Vergis je er dus niet in wat dit voor gevolgen heeft voor een voetbalclub. Elke keuze (transfer, bestuurlijk, visie etc.) moet meegewogen worden tegenwoordig. Dus het is iets te makkelijk om alleen op het veld te kijken.

Je begint over schaduwlijsten e.d. maar wie was daar verantwoordelijk voor? Het TH? Die zaten er net en hebben zich waarschijnlijk eerst op de jeugd gericht (die hebben immers voorrang). Wat hou je dan over? Schaduwlijsten van JOR? Tjah, zijn die wel bruikbaar? Wat heeft hij gedaan aan scouting? (naast onze goede vriend in Denemarken) Bij Overmars zie je nu dat hij daar duidelijkheid over schept. Is toch prima? Van de zomer moesten er alleen keuzes gemaakt worden die misschien in een te snelle tijdsduur gemaakt zijn. Dat klopt. Maar dat heb je weleens als je van het ene beleid overstapt op het andere beleid. Ik geloof niet dat je daar rekening mee houdt.
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, donderdag 22 november 2012 15:56
Reactie op , donderdag 22 november 2012 13:42
Dat Overmars er pas sinds juli is vind ik veel te makkelijk om als excuus te gebruiken. Tegelijkertijd is dat dus een brevet van onvermogen t.a.v. Jonk. Ajax heeft opzichtig gefaald in het halen van een vervanger van Vertonghen. Men wist al heel lang dat die weg zou gaan. Zijn vervanger Moislander kwam pas toen de competitie al begonnen was. Een gotspe. Bovendien was er echt niet een betere te vinden? Lijkt me sterk. Dit is gewoon een voorbeeld van scouten vanaf sport1. Kunnen jij en ik ook. Ook wat betreft Narsingh heeft men verkeerd gehandeld. Het stuk laten lopen op 3 ton..... Dan is dus 'penny wise, pound foolish'. Let maar op Narsingh wordt een topper. Assaidi is een goede speler, maar volgens mij wel een moeilijke jongen. Het is echter wel een feit dat de Boer maar moeilijk met wat moeilijkere jongens overweg kan. Ja, ideale schoonzonen daar werkt ie liever mee. Eentje maakt hij zelfs aanvoerder..... Ik zeg niet dat Ajax ieder jaar kampioen moet worden. Wel zie ik graag vooruitgang. Progressie. En dat men doorselecteert. Dit elftal is niet goed genoeg voor de CL. Dat is geen ramp en geen schande, maar wat wel erg is dat dit elftal niet kan meedoen om het kampioenschap. Ajax onwaardig (met veruit de hoogste begroting). Dan kan jij roepen dat Overmars er pas net zit, wat heeft het door Cruyff meermaals geroemde ("dit zijn hele intelligente jongens"...) technisch hart dan zitten doen? Deze selectie is van een dramatisch niveau. Als je anders beweert is dat jouw goed recht, maar dan ben je het zicht op de werkelijkheid wel wat kwijt....
Tjah, dan komen we weer terug op dezelfde discussies. Hadden ze beter in kunnen springen op de omstandigheden bij Ajax. Absoluut! Neemt niet weg dat Overmars eerder niet beschikbaar was en hij de ideale kandidaat was. Ook neemt het niet weg dat ik echt niemand anders kan verzinnen die de plek van Vertonghen over had kunnen nemen. En al helemaal niet iemand die meteen dat niveau heeft! Laten we dat alsjeblieft niet vergeten. Zelfs een Chivu die we allemaal geweldig vonden koste 2,5 miljoen euro en had vervolgens nog eens de tijd nodig om tot een acceptabel niveau te komen. Een beetje makkelijk dus om nu al meteen Moisander af te schrijven.

Vervolgens heb je het over doorselecteren en progressie. Ik ben het met je eens dat ik soms weleens denk: waarom speelt Fischer niet? Of: waarom geven we Hoessen geen kans? Etc. Maar het is heel lastig om daar de juiste balans in te vinden. Je moet namelijk ook naar een vaste basiself kunnen werken zodat die op elkaar ingespeeld raken. Dus dan moeten er keuzes gemaakt worden: wissel je een uit vorm zijnde Boerrigter voor Fischer? Bescherm je Fischer (die jongen is nog niet gewend zovaak op hoog niveau te spelen) en geef je Boerrigter vertrouwen? Wanneer is het vertrouwen op? Allemaal vragen waar antwoorden op gegeven moeten worden om een keuze te maken. En ondanks dat zowel jij als ik de wedstrijden zien, kunnen wij daar niet het beste over oordelen. Ik zie geen trainingen, praat niet met die jongens en ga niet dagelijks met ze om. De Boer, Bergkamp en Spijkerman wel. Wat mij gewoon voornamelijk opvalt is dat heel veel mensen bepaalde dingen heel simpel stellen (zoals het doorselecteren), maar zo simpel ligt het vaak niet.

Wat is het technisch hart aan het doen? Als ik een inschatting mag maken zijn Bergkamp (naast zijn werkzaamheden bij het eerste) en Jonk voornamelijk bezig met het in kaart brengen van de jeugd, persoonlijke ontwikkelplannen maken voor de jeugd en het bekijken hoe de jeugd zich als team het beste kan ontwikkelen (tactische oefeningen). Ik geef je gelijk dat er eerder aan de bel getrokken had moeten worden afgelopen zomer, maar er is een hoop te doen en ze hebben er deze zomer voor gekozen andere dingen voor te laten gaan. Daarbij heeft Overmars zelfs openlijk aangegeven dat hij zelf af en toe zelfs de voorkeur heeft om te wachten zodat de prijzen van spelers omlaag gaan. Of dat slim is? Tjah, voors en tegens. Maar er valt wat voor te zeggen. (dat van Narsingh is overigens al tig keer uitgelegd hier... Doorverkoop waarde woog niet op tegen de kosten)

Alles bij elkaar genomen misschien keuzes waar jij het niet mee eens ben en dat is prima! Ik hoop alleen dat je wel inziet waarom die keuzes zijn gemaakt en dat je achter je club kan blijven staan. Er zit achter elke keuze een idee (nieuwe visie, jeugd heeft voorrang etc.) en dat is ook weleens anders geweest. Het zorgt er alleen voor dit seizoen voor dat we kwalitatief gezien misschien wat minder sterk zijn. Dat neemt niet weg dat ik er nog steeds in geloof dat Ajax wel degelijk een kans heeft op de titel. Mits we als team uiteraard met meer zelfvertrouwen en lef gaan voetballen.

PS: sorry voor het lange antwoord, maar dit soort dingen zijn helaas niet kort te omschrijven.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 15:32
Reactie op , donderdag 22 november 2012 12:48
Verkocht;Jan, Greg, Theo, EL Ham, Lodeiro, Cvita en Ozbiliz + CL start premie en TV-geld, zitten we rond 40 mil. Natuurlijk moesten we geen 20mil gaan investeren maar +/-15mil, voor versterkingen is noodzakelijk voor een kampioen die moet spelen in CL. Ik blijf erbij dat Narsingh een topper gaat worden bij P$V/Oranje. Assaidi had ik er ook graag bij gehad. Moisander is voetballend geweldig maar verdedigend is het niet altijd top. Wat heeft ajax geinvesteerd? Rond 7 mil!We hebben betaald voor;Moisander 4mil, Andersen 1.5mil, Sana 5ton en Hoesen voor 5ton(?), that's it. Spelers zoals;Babel, Schone en Poulsen kwamen gratis. En ik was ook gebrainwasht na goede resultaten tegen City maar vooral in Engeland kwamen we goed weg....
Jij bent gebrainwasht door het feit dat Ajax jarenlang spelers heeft gekocht die het niet kon betalen. Jij denkt te simpel dat wij wel even 40 miljoen verdiend hebben en dat we dan wel even 15 miljoen kunnen uitgeven aan nieuwe spelers. Pas het laatste jaarverslag er nou eens bij man.

104 miljoen omzet.
91 miljoen bedrijfslaten.

Kijk toch eens naar het saldo vergoedingsommen (transfers). Die was 5 miljoen negatief. Er werd in dat boekjaar 19 miljoen afgeschreven aan transfers en 13 miljoen verdiend aan transfers. Weet jij wel waar die 19 miljoen afschrijvingen vandaan komen of denk je dat de club voor 19 miljoen heeft geïnvesteerd in de selectie? Daar zit bijvoorbeeld ook nog het jaarlijkse transferbedrag van Sulejmani in verwerkt ect ect. Hoe kan een opleidingsclub als Ajax nou verlies maken op haar transfers? En dit is niet één jaar het geval, maar al meerdere jaren en over een langere periode (15 jaar) is het meer negatief dan positief. En zo zijn er nog meer voorbeelden (salarissen, eigen vermogen, bedrijfslasten) waarom we 16 spelers hebben laten vertrekken en waardoor er maar bar weinig voor terug is gekomen. Maar lekker blijven zeuren om aankopen, want daar worden we GEGARANDEERD kampioen mee waardoor we lekker 90 miljoen aan bedrijfslaten kunnen houden en we ECHT NIET kapot gaan door sportieve risico's te nemen. Ajax kan heus wel ieder seizoen een directe versterking kopen, maar afgelopen transferperiode was dat alleen Moisander. Dat komt omdat de rest van het geld voornamelijk terug de club is ingegaan om jarenlange wanbeleid proberen tegen te houden. Volgend boekjaar (2012 / 2013) zal Ajax hoogswaarschijnlijk een winst maken van 20 miljoen, maar dat komt doordat de bedrijfslasten waarschijnlijk met 10 miljoen zijn gedaald. Of dit genoeg is om weer financieel stabiel te worden moet op dat moment blijken, maar er is gewoon geen andere oplossing dan de beste spelers verkopen en dit geld te gebruiken voor de club. Dat is exact dezelfde situatie als bij Feyenoord met als enig verschil dan ons eigen vermogen nog niet negatief was, maar dat wel dreigde te worden. Gewoon even de laatste jaarverslagen lezen dat scheelt een hoop gezeur om nieuwe spelers en dan snap je ook wanneer een speler niet komt als de club vind dat hij te veel geld wil verdienen.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 15:18
Reactie op , donderdag 22 november 2012 11:55
Kom jij weer met je verhalen uit de oude doos en je waanbeelden over een 'bijna faillisement'. Onzin gewoon. Deze selectie ontbeert gewoon kwaliteit, geef dat gewoon eens toe in plaats van continue naar cijfertjes uit het verleden te wijzen. Dat jij roept dat we spelers moesten verkopen is totaal onzin en nergens op gebaseerd. Ik zou zeggen stop eens met je zogenaamde weetjes uit de Telegraaf te halen. Kijk naar het elftal dat er stond voor de zogenaamde fluwelen revolutie en vergelijk dat met het huidige materiaal. Dat zul je - als je er enigszins kijk op hebt - tot de conclusie komen dat we over een zeer matig elftal beschikken. Dat zijn feiten. Met slim, tijdig en verstandig inkopen had er een veel beter elftal kunnen staan. Dat reken ik het TH wel degelijk aan.
Er valt weinig toe te geven op iets dat ik nooit heb gezegd. Mij heb je nooit zien zeggen dat de selectie van wereldniveau is of ergens in die geest. Ik hoef niet eens met jou speler na speler af te gaan, maar jij en ik kunnen ook wel zien dat de helft van de basisspelers niets te zoeken heeft in de Champions League en de andere helft daar wel thuis horen. Wat je krijgt te zien voor spel is allemaal niet zo moeilijk om in te zien, maar jij geeft geen ene ruk om hoe Ajax er financieel voorstaat / voorstond. Die zogenaamde weetjes uit de Telegraaf zijn in werkelijkheid gewoon de jaarverslagen doornemen van de laatste 10 jaar en alle cijfers van de laatste 15 jaar. Dat kun jij niet begrijpen en dat zou ik wel eens van jou willen horen.

Geef mij anders eens een verklaring waarom Ajax een bedrijfslasten post heeft van ruim 90 miljoen euro, terwijl we zonder Champions League en zonder spelers te verkopen op 60 á 70 miljoen omzet zitten. De kosten moesten terug gebracht worden en daar is afgelopen zomer pas een begin mee gemaakt door maar liefst 16 spelers te laten vertrekken. Dat zijn nou pas feiten en gewoon heel simpel op te zoeken in de jaarverslagen en zelf moet je een beetje slim kunnen nadenken. Alles is de jaren aanzienlijk gestegen van salarissen tot afschrijvingen op vergoedingsommen tot het zwaar aangetast eigen vermogen (van 90 miljoen naar 39 miljoen). Jij kunt gewoon niet begrijpen wat voor impact dit heeft gehad op de club en jij hebt geen enkel idee wat de gevolgen zijn van zulke zware verliezen + weggegooide miljoenen. Zelfs wanneer PSV 86 miljoen nodig heeft om financieel weer wat stabieler te worden en zelfs niet wanneer de Vrienden van Feyenoord tientallen miljoenen stoppen in de club heb jij nog steeds geen enkele idee waarom de club aan het saneren is geslagen. Neem toch verdomme gewoon eens de jaarverslagen door. Zie voor hoeveel geld er is verdiend met transfers (grotendeels eigen jeugd) en zie waar dit geld naar toe is gegaan. Kijk hoe snel de salarissen zijn gestegen en hoe snel de bedrijfslaten door de jaren heen zijn gestegen. Maar let vooral op het eigen vermogen en zie in dat wanneer Ajax twee jaar geen Champions League had gespeeld, dan het eigen vermogen dan misschien op was en dan was de club net zo afgezakt als Feyenoord. Dit heeft de club op eigen kracht weten te voorkomen door een goed financieel beleid te voeren, waarbij inkomsten terug zijn gestopt in de club en niet dat het kapitaal op het veld staat wat een enorm risico met zich mee draagt. Was jij maar eens iemand die gewoon zijn ogen open deed en zich meer verdiepte in de club, maar in werkelijkheid kijk je naar het veld en snap je er helemaal geen ene fuck van waarom Ajax niet gewoon wat meer spelers had gekocht. Jij rekent het technisch hart (inmiddels de gehele club) aan dat ze een verstandig beleid voeren en dat we niet meer zitten aan te hikken tegen bedrijfslasten boven de 90 miljoen in samenhang met een aangetast eigen vermogen waardoor we binnen een paar jaar financieel kapot zijn. Dan reken ik het jou aan dat je te dom bent om gewoon wat jaarverslagen te kunnen lezen of er open voor te staan als andere mensen dat proberen uit te leggen.
Avatar van TUFACADEMY
Door TUFACADEMY, donderdag 22 november 2012 14:54
Wat een enorm pak slaag, in eigen huis ook nog.
Avatar van GGSuarez
Door GGSuarez, donderdag 22 november 2012 13:49
Reactie op Daneman, donderdag 22 november 2012 13:21
Volgens mij had vermeer met de eerste goal niets fout gedaan. Als ie bleef staan was het volgens mij ook makkelijk om een hoek uit te kiezen voor de aanvaller
Die goal ging gelukkig door zijn benen, verkleinde de goal goed. Die goals ontstaan mijn inziens allemaal door het slappe verdedigende blok dat Ajax had staan in de personen van Enoh en Poulsen die niet mee liepen, hun man niet hadden en fout op fout stapelden.
Avatar van PassieVoorAjax
Door PassieVoorAjax, donderdag 22 november 2012 13:41
Reactie op Daneman, donderdag 22 november 2012 13:21
Volgens mij had vermeer met de eerste goal niets fout gedaan. Als ie bleef staan was het volgens mij ook makkelijk om een hoek uit te kiezen voor de aanvaller
Niet alleen Vermeer treft blaam, ook de verdedigers lieten de goalgetters van Dortmund lopen dan wel alle ruimte gevend om te scoren. De verdediging zakte door de grasmat en laat zien wederom de Achilleshiel van Ajax te zijn.

Avatar van PassieVoorAjax
Door PassieVoorAjax, donderdag 22 november 2012 13:29
Zelfs als Ajax de Europa League niet zou halen en alles op de competitie kan gooien, net als de lampies en de tukkers overigens doen maar die tegelijkertijd hun sportieve plicht jegens hun supporters verzaken, en Ajax alsnog de landstitel, voor de derde keer op rij binnen haalt dat toch geweldig zou zijn?
Avatar van Daneman
Door Daneman, donderdag 22 november 2012 13:21
Reactie op HeinJan, donderdag 22 november 2012 12:42
Ach. Je kan niet verwachten dat Ajax verdedigers heeft, die constant het niveau halen om spelers als Lewandowski, Gotze en Reus af te stoppen. Verder vond ik Vermeer gisteren rare acties uithalen. Bij goal 1 en goal 4 komt hij zijn doel uit, terwijl hij het de aanvaller veel moeilijker maakt als hij gewoon blijft staan. In beide gevallen is de aanvaller, respectievelijk Reus en Lewandowski, op weg naar de achterlijn. Als Vermeer blijft staan moeten zij opnieuw een actie maken, nu was het simpel afwerken, waarbij die van Lewandowski de ergste was. Vermeer liet de gang naar het goal helemaal open, hij komt op Lewandowsi zijn linkerbeen af en Lewandowski ziet dat het hele goal leeg is. Hij hoeft de bal alleen nog maar met rechts richting goal te schieten, want de keeper van Ajax zat toch al helemaal verkeerd. Bij de tweede goal staat Vermeer verkeerd opgesteld, Gotze krijgt hem in het kleine gaatje in zijn korte hoek, dat mag eigenlijk nooit gebeuren. Dus ja, het ligt inderdaad aan de voetballers van Ajax, maar als keeper Vermeer gisteren een foutloze wedstrijd keept, had het zo maar weer 0-1 of 1-1 kunnen worden.
Volgens mij had vermeer met de eerste goal niets fout gedaan. Als ie bleef staan was het volgens mij ook makkelijk om een hoek uit te kiezen voor de aanvaller
Avatar van Daneman
Door Daneman, donderdag 22 november 2012 13:19
Reactie op , donderdag 22 november 2012 12:48
Verkocht;Jan, Greg, Theo, EL Ham, Lodeiro, Cvita en Ozbiliz + CL start premie en TV-geld, zitten we rond 40 mil. Natuurlijk moesten we geen 20mil gaan investeren maar +/-15mil, voor versterkingen is noodzakelijk voor een kampioen die moet spelen in CL. Ik blijf erbij dat Narsingh een topper gaat worden bij P$V/Oranje. Assaidi had ik er ook graag bij gehad. Moisander is voetballend geweldig maar verdedigend is het niet altijd top. Wat heeft ajax geinvesteerd? Rond 7 mil!We hebben betaald voor;Moisander 4mil, Andersen 1.5mil, Sana 5ton en Hoesen voor 5ton(?), that's it. Spelers zoals;Babel, Schone en Poulsen kwamen gratis. En ik was ook gebrainwasht na goede resultaten tegen City maar vooral in Engeland kwamen we goed weg....
Van het geld van jan en Greg had veel meer geinvesteerd mogen worden in de verdediging. Ten minste als je prijzen(geld) had willen winnen dit jaar.
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, donderdag 22 november 2012 12:44
Reactie op , donderdag 22 november 2012 11:55
Kom jij weer met je verhalen uit de oude doos en je waanbeelden over een 'bijna faillisement'. Onzin gewoon. Deze selectie ontbeert gewoon kwaliteit, geef dat gewoon eens toe in plaats van continue naar cijfertjes uit het verleden te wijzen. Dat jij roept dat we spelers moesten verkopen is totaal onzin en nergens op gebaseerd. Ik zou zeggen stop eens met je zogenaamde weetjes uit de Telegraaf te halen. Kijk naar het elftal dat er stond voor de zogenaamde fluwelen revolutie en vergelijk dat met het huidige materiaal. Dat zul je - als je er enigszins kijk op hebt - tot de conclusie komen dat we over een zeer matig elftal beschikken. Dat zijn feiten. Met slim, tijdig en verstandig inkopen had er een veel beter elftal kunnen staan. Dat reken ik het TH wel degelijk aan.
Bij dezen dan: deze Ajax selectie ontbeert de kwaliteit om mee te komen in de CL. Zo goed?

Alleen sommigen kijken een stapje verder en willen niet alleen zeuren. Ze gaan dus kijken naar de achterliggende gedachten. En waar sommige mensen niet verder komen dan: het TH doet het klote, we hadden beter in moeten kopen, etc etc zien anderen dat: 1. het TH pas op 6 juli volledig was met het aantrekken van Overmars 2. de (financiële) cijfers wel degelijk laten zien dat we failliet hadden kunnen gaan (91 miljoen aan kosten is gewoon veel te hoog!) 3. er spelers zijn vertrokken die ongemotiveerd waren of die je gewoon niet tegen kon houden (en ja, over Anita valt te twisten, dat ben ik met je eens).

Vervolgens worden de aankopen afgekraakt na een paar maanden voetballen bij Ajax, terwijl vele aankopen vaak de tijd nodig hebben om zich aan te passen. En hoe vervelend dat dan ook is, dan kun je wel gaan roepen dat anderen gekocht hadden moeten worden, maar bij een Narsingh of een Assaïdi had je ook geen zekerheid gehad! Kijk maar naar psv vorig jaar die door het ijs heen zakt met al hun aankopen (en niet bepaald de minsten toch?)

Als je al die punten niet wilt accepteren, omdat Ajax altijd moet presteren raad ik je aan je wat meer te verdiepen in de voetbalwereld. Er is geen enkele club die elk jaar kampioen wordt, altijd moeiteloos meedraait in de CL en de prijzenkast met drie vingers in de neus vult. Met het gegeven dat er bij Ajax ook een vele malen lagere begroting is als in vergelijking met alle tegenstanders in de CL moet het dan toch wel duidelijk zijn dat je al trots mag zijn op 4 punten. Dat is echt geen schande!

Van mij mag je blijven zeuren, whatever floats your boat! Maar Ajax is een andere weg ingeslagen en zet in op talenten. Die hebben nu eenmaal de tijd nodig. Er word meer geld geinvesteerd in de jeugd (naast dat er bezuinigd moet worden) en niet in het eerst elftal. Misschien tijd om dat te accepteren, te genieten van succesvolle invalbeurten van Fischer en Hoessen en te kijken wat voor goed talent er nog meer rondloopt bij Ajax.
Avatar van HeinJan
Door HeinJan, donderdag 22 november 2012 12:42
Reactie op rdewaart, donderdag 22 november 2012 12:32
wat een verdediging hebben we toch en dat met een voormalig top verdediger als trainer. Vooral het centrum is van zeer matige kwaliteit. Ik las dat Eriksen de meeste kilometers aflegt; dit hoeft niet altijd als positief uitgelegd te worden. Hij moet eens net zo effectief gaan voetballen als de Dortmund spelers. Wellicht legt hij de helft in afstand af, scoort veel en is dan misschien van belang voor de ploeg. Nu vind ik het een vlapdrol van een voetballer!!!
Ach. Je kan niet verwachten dat Ajax verdedigers heeft, die constant het niveau halen om spelers als Lewandowski, Gotze en Reus af te stoppen. Verder vond ik Vermeer gisteren rare acties uithalen. Bij goal 1 en goal 4 komt hij zijn doel uit, terwijl hij het de aanvaller veel moeilijker maakt als hij gewoon blijft staan. In beide gevallen is de aanvaller, respectievelijk Reus en Lewandowski, op weg naar de achterlijn. Als Vermeer blijft staan moeten zij opnieuw een actie maken, nu was het simpel afwerken, waarbij die van Lewandowski de ergste was. Vermeer liet de gang naar het goal helemaal open, hij komt op Lewandowsi zijn linkerbeen af en Lewandowski ziet dat het hele goal leeg is. Hij hoeft de bal alleen nog maar met rechts richting goal te schieten, want de keeper van Ajax zat toch al helemaal verkeerd. Bij de tweede goal staat Vermeer verkeerd opgesteld, Gotze krijgt hem in het kleine gaatje in zijn korte hoek, dat mag eigenlijk nooit gebeuren. Dus ja, het ligt inderdaad aan de voetballers van Ajax, maar als keeper Vermeer gisteren een foutloze wedstrijd keept, had het zo maar weer 0-1 of 1-1 kunnen worden.
Avatar van omisom
Door omisom, donderdag 22 november 2012 12:41
Reactie op LRYBRUR, donderdag 22 november 2012 12:22
Wat een hoop zeuren en klagende kakkerlakken hieronder.. Ga godverdomme je ploeg steunen in plaats van af gaan liggen kraken.. Het is een jonge ploeg en er staat geen échte leider in het veld maar wat jullie doen is stelselmatig die mannen afzeiken.. Domme flippo's hiero! Ze hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen de rest komt vanzelf! Maar we moeten er wél achter gaan staan en op het veld moeten hun werken.. Verder denk ik dat er vele leuke jaren gaan volgen, voorbeeld; Bazoer kiest voor Ajax want hier zitten de oud voetballers waar hij van hoopt te leren. Ik denk dat er veel meer van die jongens gaan komen, en dan heb je hier van die Flikkers die het nodig vinden om te klagen.. Succes supporters hier man! Gad-ver-damme! Vorig jaar tijdens de winter stop ook van die zieligerds hier "we worden geen kampioen" nou dus wél. Stel achterlijke downies
Zo lekker opgelucht??? een ieder zijn mening natuurlijk en over de wedstrijd van gisteren zijn velen het er over eens dat dit team het absoluut niet gaat maken wat ze er ook aan doen. Afzeiken ja natuurlijk als ze KUT spelen, en dat deden ze gisteren, mogen we daar toch onze mening over geven??? of moeten we meelopen met de rest????
Leuk een jeugdspeler van 16 dus over een jaar of 5 staan we er helemaal??? wat ik al eerder aanhaalde AJAX heeft de inkomsten uit CL eventueel EL nodig om zich te kunnen blijven manifesteren op Europees niveau dus moet je ieder jaar meedoen en kan je niet zeggen "over een jaar of 5 zijn we weer terug hoor"

Maar een ieder zijn mening en ik ben van mening dat je dat moet respecteren in voor of tegenspoed.
Avatar van rdewaart
Door rdewaart, donderdag 22 november 2012 12:32
wat een verdediging hebben we toch en dat met een voormalig top verdediger als trainer. Vooral het centrum is van zeer matige kwaliteit. Ik las dat Eriksen de meeste kilometers aflegt; dit hoeft niet altijd als positief uitgelegd te worden. Hij moet eens net zo effectief gaan voetballen als de Dortmund spelers. Wellicht legt hij de helft in afstand af, scoort veel en is dan misschien van belang voor de ploeg. Nu vind ik het een vlapdrol van een voetballer!!!
Avatar van LRYBRUR
Door LRYBRUR, donderdag 22 november 2012 12:22
Wat een hoop zeuren en klagende kakkerlakken hieronder.. Ga godverdomme je ploeg steunen in plaats van af gaan liggen kraken.. Het is een jonge ploeg en er staat geen échte leider in het veld maar wat jullie doen is stelselmatig die mannen afzeiken.. Domme flippo's hiero! Ze hebben alle steun nodig die ze kunnen krijgen de rest komt vanzelf! Maar we moeten er wél achter gaan staan en op het veld moeten hun werken.. Verder denk ik dat er vele leuke jaren gaan volgen, voorbeeld; Bazoer kiest voor Ajax want hier zitten de oud voetballers waar hij van hoopt te leren. Ik denk dat er veel meer van die jongens gaan komen, en dan heb je hier van die Flikkers die het nodig vinden om te klagen.. Succes supporters hier man! Gad-ver-damme! Vorig jaar tijdens de winter stop ook van die zieligerds hier "we worden geen kampioen" nou dus wél. Stel achterlijke downies
Avatar van omisom
Door omisom, donderdag 22 november 2012 12:06
Reactie op , donderdag 22 november 2012 11:55
Kom jij weer met je verhalen uit de oude doos en je waanbeelden over een 'bijna faillisement'. Onzin gewoon. Deze selectie ontbeert gewoon kwaliteit, geef dat gewoon eens toe in plaats van continue naar cijfertjes uit het verleden te wijzen. Dat jij roept dat we spelers moesten verkopen is totaal onzin en nergens op gebaseerd. Ik zou zeggen stop eens met je zogenaamde weetjes uit de Telegraaf te halen. Kijk naar het elftal dat er stond voor de zogenaamde fluwelen revolutie en vergelijk dat met het huidige materiaal. Dat zul je - als je er enigszins kijk op hebt - tot de conclusie komen dat we over een zeer matig elftal beschikken. Dat zijn feiten. Met slim, tijdig en verstandig inkopen had er een veel beter elftal kunnen staan. Dat reken ik het TH wel degelijk aan.
Hier sta ik helemaal achter en heb al eens eerder geschreven dat er gerichte aankopen moeten komen zoals een goede leidende CV en een middenvelder met ballen, een leider, een type die ook een pass kan geven en dan bedoel ik vooruit niet breed of terug.
Avatar van Bergkamp1981
Door Bergkamp1981, donderdag 22 november 2012 11:43
Die van rhijn werd gisteren ook mooi te kijk gezet! Die moet steviger dekken! De tegenstander mag bal op zijn gemakje aan nemen en daarna lekker gaan dribbelen! Nee bam!! Gelijk er boven op zitten! Ik weet niet wat het is, maar dat had van der wiel ook! Als ze al zeker zijn van hun basis plaats dan verslappen ze! Echt heel vreemd! Ze komen te dromerig over!
Avatar van suske
Door suske, donderdag 22 november 2012 11:23
Reactie op Goalbeinn_Sigi9, donderdag 22 november 2012 10:25
Eens, tegen Roda met deze aanval: Fischer, Hoesen, Lukoki Middenveld: Poulsen, Eriksen, De Jong Verdediging: Blind, Moisander, Alderweireld, v Rhijn
Vervang Poulsen door Schóne en ik ga accooord.
Avatar van suske
Door suske, donderdag 22 november 2012 11:13
Reactie op maikelklaassen, donderdag 22 november 2012 09:27
0-1 poulsen staat te slapen, loopt niet mee!! 0-2 poulsen staat met zijn rug naar de tegenstander, van rhijn grijpt half in!! 0-3 alderweireld draait van de vrije trap weg, vermeer bokst de bal niet naar buiten!! 0-4 moisander laat DE ENIGSTE spits van dortmund uit zijn rug weg lopen!! als je zo "verdedigd" krijg je ze om de oren ja!! we zijn echt niet weggespeeld of zo. aanvallend was het net zo bedroevend!!!! pffff wat een drama dit zal beter moeten op 1 december!!!
Enoh en Poulsen waren gisteren heel!!! slecht. En aangezien zij op het middeveld speelde had je geen middeveld. daar naast dachten Enoh en Poulsen dat ze konden mee voetballen wat juist niet!!! hun kwaliteit is. En als je dan ook nog een veel balverlies lijd zoals Enoh. En niet oplet zoals Poulsen. Daar vringt het schoentje volgens mij. toen in de tweede helft Schóne in het veld kwam werd er beter gevoetbalt.

Conclussie / mijn mening Poulsen en Enoh waren gisteren de oorzaak van alle vier de goals.

tegen Roda.jc Hoesen inde spits samen met Lukoki/Boerriggter en Ficher

Middeveld met Eriksen schóne en De Jong.
Avatar van Bergkamp1981
Door Bergkamp1981, donderdag 22 november 2012 11:05
Dat heeft niks te maken dat ze eriksen niet begrijpen! Hij speeld gewoon al weken slecht! Als jij elke keer de bal makkelijk verspeeld waardoor je een gevaarlijke counter om je oren krijgt! Dat speeldtuin voetbal moet hij achter zich laten, hakje hier en lobje daar gewoon basic goed gaan voetballen en daarna als het lekker loopt kan je gaan verfijnen.
Avatar van rodnet
Door rodnet, donderdag 22 november 2012 10:51
Ik ben gewoon teleurgesteld. Hoewel ik met dit Ajax, waar de kwaliteit nou niet echt vanaf spettert, altijd vrees voor een slechte wedstrijd of in het ergste geval een zeperd zoals gisteren, heb ik echter zeker wel vertrouwen in een betere toekomst met behulp van het huidige beleid.
Wat daarvoor in eerste instantie belangrijk is, is dat er Ajax-waardig wordt gevoetbald, met lef, voetballend vermogen en aanvallende intenties. Wat ik Frank de Boer ernstig kwalijk neem is de waardeloze opstelling van gisteren. Iedereen heeft kunnen zien dat Enoh er echt niets van kan en dat Poulsen gewoon tekort komt qua snelheid. Voeg daarbij een verdediging die geen duel aangaat maar alleen maar op drie meter afstand staat af te wachten wat er gebeurd, een keeper die letterlijk geen bal heeft tegengehouden en een aanval die elke stootkracht ontbeert en de basis van een drama is gelegd.
Lukoki ging nog wel, evenals Eriksen, maar met deze lichtgewichten heb je natuurlijk geen stootkracht. Ajax hoort gewoon met echte spits te spelen en niet met een onzichtbare en middelmatige middenvelder op die positie. Boerrigter is momenteel op elke positie onder de maat en hoort niet in het elftal thuis eigenlijk geldt hetzelfde voor de Jong. Dan zie ik veel en veel liever gretige jeugdspelers op hun positie. Waarschijnlijk wordt je dan ook afgedroogd, maar dan heb je in ieder geval lef getoond en de stijl van de club niet verloochend.
Avatar van afcavinnie
Door afcavinnie, donderdag 22 november 2012 10:50
Reactie op maikelklaassen, donderdag 22 november 2012 09:27
0-1 poulsen staat te slapen, loopt niet mee!! 0-2 poulsen staat met zijn rug naar de tegenstander, van rhijn grijpt half in!! 0-3 alderweireld draait van de vrije trap weg, vermeer bokst de bal niet naar buiten!! 0-4 moisander laat DE ENIGSTE spits van dortmund uit zijn rug weg lopen!! als je zo "verdedigd" krijg je ze om de oren ja!! we zijn echt niet weggespeeld of zo. aanvallend was het net zo bedroevend!!!! pffff wat een drama dit zal beter moeten op 1 december!!!
Geen speld tussen te krijgen. Allemaal balgeil en niet op je directe tegenstander letten. Vermeer had helaas ook geen superdag. Dortmund was niet goed. Ajax had een totale offday. Jammers.
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, donderdag 22 november 2012 10:31
Reactie op DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 10:20
Dat is niet knap vriend, dat heet verstandig beleid. Dortmund was in 2005 bijna failliet en toen zijn er grote veranderingen geweest binnen de club. Met de huidige trainer hebben ze iemand die zich richt op de jeugd en dit sluit aan bij het nieuwe beleid binnen de club. Knap he? Dortmund heeft er ook ruim 5 jaar over gedaan om weer een prijs te winnen en jij vindt Ajax achteruit gaan terwijl pas na dit seizoen de eerste stap omhoog gezet wordt qua financieel beleid (boekjaar 2012 / 2013).
Even een toevoeging. Vergeet niet dat er in Duitsland veel meer geld zit dan in Nederland. Hogere media inkomsten, hogere sponsor inkomsten etc. Daardoor kunnen ze Reus (4,5 miljoen) en Götze (5 miljoen) bijv. ook makkelijker vasthouden en werken aan een nieuw elftal. Het is dus zeker goed beleid, maar ook iets wat makkelijker te handhaven is daar de financiele situatie in Duitsland.
Avatar van Goalbeinn_Sigi9
Door Goalbeinn_Sigi9, donderdag 22 november 2012 10:25
Reactie op russelboyajax, donderdag 22 november 2012 08:37
Hoesen was inderdaad het einge lichtpuntje! tegen VVV viel hij ook al goed in. het is misschien iets te optimistisch maar van mij mag hij het best eens in de basis proberen.
Eens, tegen Roda met deze aanval: Fischer, Hoesen, Lukoki
Middenveld: Poulsen, Eriksen, De Jong
Verdediging: Blind, Moisander, Alderweireld, v Rhijn
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 10:20
Reactie op Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:40
Dortmund is geen europese top. Is geen Barca, Real, Manchester of Bayern. En toch kunnen ze dit niveau bereiken. Knap he? Zoiets zou Ajax ook moeten kunnen. En volgens het Technisch Hart spelen we over 2/3 jaar ook op dat niveau. Alleen wat zien we: het niveau van Ajax gaat alleen maar achteruit in plaats van vooruit. Dat geeft geen vetrouwen voor de toekomst. Vandaar het gezeik. Maar we blijven hopen, want Ajax is de mooiste club van allemaal.
Dat is niet knap vriend, dat heet verstandig beleid. Dortmund was in 2005 bijna failliet en toen zijn er grote veranderingen geweest binnen de club. Met de huidige trainer hebben ze iemand die zich richt op de jeugd en dit sluit aan bij het nieuwe beleid binnen de club. Knap he? Dortmund heeft er ook ruim 5 jaar over gedaan om weer een prijs te winnen en jij vindt Ajax achteruit gaan terwijl pas na dit seizoen de eerste stap omhoog gezet wordt qua financieel beleid (boekjaar 2012 / 2013).
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 10:16
Reactie op Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:26
1) Tussenjaar is echt nooit genoemd door TH en Overmars. Die laatste zei juist dat er sterke selectie zou staan die opnieuw voor het kampioenschap kon gaan. 2) Het financiële probleem waar de Telegraaf het over had, was zwaar overdreven. Dus waar je dat vandaan haalt weet ik niet. Concreet had een speler als Theo Janssen echt niet verkocht hoeven worden met zoveel verlies, dan had je hem beter kunnen houden. Daarnaast zei Overmars na het vertek van Anita: 'als we hem eerder hadden verkocht wat de kans groot dat we Narsingh wel hadden gehaald/betaald'. M.a.w.: TH en Overmars hebben van de zomer geen lef getoond, door te investeren waar nodig (naast evt. nodige bezuinigingen) 3) Dat lef, het gedurfde Ajax-spel was precies wat ik gister ook gemist heb. Het wasover het algemeen bang, sloom, onzinnig de bal rondspelen, zonder plan, zonder idee. 4) Hopelijk heb je voor de toekomst gelijk en gaat het beleid met jonge spelers over paar jaar vruchten opleveren. Volgend seizoen zie ik het in elk geval niet beter worden.
1: Ajax speelt altijd mee om het kampioenschap op basis van haar status. Ajax moest echter een zeer lange periode kampioen worden om geld te verdienen aan de Champions League. We moesten geen kampioen meer worden omdat Ajax de grootste club van Nederland is, maar we moesten kampioen worden om uit de rode cijfers te komen. Met recht mag je spreken van tussenjaren wanneer we nog steeds kampioen moeten worden voor het geld en niet doordat het bij de status van de club past.

2: Waar ik het vandaan haalt dat Ajax in de financiële problemen zit? Vraagje; Hoeveel verstand heb jij hiervan? Kun jij mij uitleggen waarom de totale bedrijfskosten waren opgelopen tot 95 miljoen euro, terwijl wij normaal gesproken zonder Champions League een omzet draaien van 60 á 70 miljoen euro? Kun jij mij verklaren waarom het salarishuis op zijn hoogst was opgelopen tot 51.9 miljoen euro? En kun je mij dan a.u.b. uitleggen waarom het eigen vermogen van ruim in de 90 miljoen door de jaren heen was gedaald naar een schrikbarende 39 miljoen euro? Als jij hier allemaal de antwoorden op weet, kun je mij dan verklaren waarom het maar beter is dat Janssen weg is gegaan en waarom Anita is verkocht en dat hiervoor geen directe versterking is gehaald voor iets doodsimpels als.. (schrik niet) geld? Lef tonen? Laat me niet lachen man. Door dat soort onzin is de club zwaar in de problemen gekomen. Investeren met grote risico's dat is waar de club aan onder door is gegaan, maar wij lossen dit op met eigen middelen en niet zoals PSV of Feyenoord die exact hetzelfde gedaan hebben.

3: Dat heeft te maken met de kwaliteit van de selectie. Je ziet dat de helft mee kan op CL niveau en dat de andere helft er weinig te zoeken heeft. Door meer kwaliteit te krijgen heb je meer geld nodig (hebben we niet) of een betere jeugdopleiding (wordt hard aan gewerkt).

4: Het gaat nu ook om de toekomst. Ik heb al vaker uitgelegd dat het heden met het verleden heeft te maken en dat het heden nu zo ontzettend belangrijk voor de toekomst is. Als je een omzet draait van 104 miljoen euro, maar je bedrijfslasten zijn nog 91 miljoen, dan krijg je op je donder wanneer je geen CL speelt. Die bedrijfskosten moeten gewoon omlaag en daar zijn al flinke stappen ingezet door 16 spelers te laten vertrekken afgelopen seizoen. Dat is verdomme een half jaar geleden en het nieuwe bestuur is pas net aan de slag en zelfs daar is de club nog niet klaar (opvolger van der Aat). Dat is nou wat ik bedoel met tussenjaren. Maar liefst 16 spelers laten vertrekken en niet genoeg geld hebben om dit op te vangen of niet genoeg kwaliteit in de jeugd hebben om dit op te kunnen vangen. Dat hebben we niet te danken aan het huidige bestuur, maar puur en alleen door het verleden. Zodra je weet hoe de club financieel in elkaar steekt dan is het allemaal gemakkelijker om te begrijpen. Ik hoop dan ook dat je de moeite neemt om de jaarverslagen te lezen van de afgelopen 10 jaar. Je ziet onwerkelijk zaken zoals 46 miljoen verdienen aan transfers in één jaar en dat nagenoeg al dit geld over de balk is gesmeten de twee jaren die daarop volgen. Je komt jarenlange operationele verliezen tegen en een flink verdampt eigen vermogen (de grootste reddingsboei van de club). Je kunt op dit moment niet oordelen over het sportieve aspect als je niet weet hoe de club financieel in elkaar steekt. Schreeuwen om spelers is het ergste wat je nu kunt doen, maar in de winterstop zal er ruimte zijn om één speler te kopen. Ik hoop echter dat we dit niet doen (mits het die Armenteros is), maar dat we dit seizoen gewoon gaan uitzitten en alvast wat jonge gasten voor volgend seizoen de kans gaan geven. Bij verkoop van enkele spelers (en dat gaat gebeuren) is er dan eindelijk ruimte om voor posities waar dit nodig is versterkingen te halen. Op een manier die de club kan verantwoorden en niet dat we door aankopen weer kampioen moeten worden om uit de kosten te komen.
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, donderdag 22 november 2012 10:14
Reactie op Raikkonen94, donderdag 22 november 2012 08:52
Pff, die actie van Eriksen waardoor Hoesen scoort was toch wel erg fijn:p Voor de rest is het niet eens een schande denk ik, Dortmund heeft zoveel kwaliteit terwijl wij met Enoh of Poulsen komen aanzetten. Hopelijk doen ze hun sportieve plicht tegen Manchester, want een 3e plek in deze poule zou al fabelachtig zijn.
Fijn om hier ook nog een stukje realisme terug te zien. Daar kunnen er hier nog veel van leren!
Avatar van omisom
Door omisom, donderdag 22 november 2012 10:14
Reactie op Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:28
Het probleem is dat we helemaal geen spits hebben. Zeker niet als De Jong daar speelt met zo'n middenveld achter zich. Tja, ook zoiets.
Dat missen we zeker zo'n speler die alleen de verdediging aan het werk houdt, hoewel ik Hoessen goed vond invallen maar weer veel te laat ingezet.

Ik denk dat het grootste probleem het middenveld is waar het voor geen meter loopt en ook geen gevaar vandaan komt.
.
Dan heeft iedereen zijn mond vol over clubs als P$V en Twente die wel spelers kopen maar soms moet je wel daar je zelf niets beters hebt, alleen kopen ze bij Ajax afdankertjes in plaats van wat gerichte aankopen en dan bedoel ik een goede CV en zeker een middenvelder met ballen, waarom hebben ze Janssen zo makkelijk weg laten gaan die missen we steeds meer.
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, donderdag 22 november 2012 10:06
Veruit zou ik niet durven zeggen. persoonlijk vind ik Poulsen de zwakste schakel! alhowel ze elkaar beide niet ver ontlopen op dat gebied.
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, donderdag 22 november 2012 09:57
Reactie op stefan pluim, donderdag 22 november 2012 09:53
Aanval: 3 internationals, 2 duitse en 1 pool wij lukoki!! keeper die zijn handschoenen vergeten is!! watjes van verdedigers
wij Boerrigter!

Lukoki speelde niet best, maar was gisteren nog wel dreigender dan Boerrigter.

Avatar van trainerdv
Door trainerdv, donderdag 22 november 2012 09:53
We spelen te vaak in een wisselende samenstelling.
Avatar van stefan pluim
Door stefan pluim, donderdag 22 november 2012 09:53
Aanval: 3 internationals, 2 duitse en 1 pool
wij lukoki!!
keeper die zijn handschoenen vergeten is!!
watjes van verdedigers
Avatar van Visie14
Door Visie14, donderdag 22 november 2012 09:51
Als in Nederland een verdediger binnen 1 meter van een aanvaller komt, wordt er gefloten. Als je een tackle inzet die niet 100 % zuiver is heb je rood. Nederlandse scheidsrechters fluiten wedstrijden als zaalvoetbal wedstrijden. Dan is het niet gek dat Ajax (maar ook Twente, PSV etc.) niet meer kan verdedigen.
Avatar van Boer Gijs
Door Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:40
Reactie op mas020, donderdag 22 november 2012 09:28
Ik snap de meeste mensen hier ook niet die zo zeiken op het Technisch Hart. Wees nou toch eens een keer blij dat wij nog een Club zijn waarbij jongens spelen uit de jeugd/stad of spelers met een ajax hart. Wij spelen nog steeds een type voetbal die bij de club hoort, meeste andere clubs kopen wat spelers en kijken dan hoe dat samen kan spelen. Of moeten we de kant van Psv op? Dus allemaal kopen, kopen, kopen zodat we ook alleen spelers hebben die het niks met hun club hebben? En vervolgens maar kijken hoe ze samen gaan spelen? En dan, dan wordt je kampioen en vertrekken die spelers weer en begin je weer van voor af aan. En iedereen weet toch dat wij niet zomaar winnen van de europese top? Pas als wij VER boven ons zelf uit stijgen dan maken we het een een City of Dortmund moeilijk. Gister lukte dit niet en dus verlies je, tgen City ging dit beter en haal je punten. TOP! Dus niet gelijk weer gaan janken met zn allen en gewoon naar “de toekomst” kijken!!
Dortmund is geen europese top. Is geen Barca, Real, Manchester of Bayern. En toch kunnen ze dit niveau bereiken. Knap he? Zoiets zou Ajax ook moeten kunnen. En volgens het Technisch Hart spelen we over 2/3 jaar ook op dat niveau. Alleen wat zien we: het niveau van Ajax gaat alleen maar achteruit in plaats van vooruit. Dat geeft geen vetrouwen voor de toekomst. Vandaar het gezeik.
Maar we blijven hopen, want Ajax is de mooiste club van allemaal.
Avatar van mas020
Door mas020, donderdag 22 november 2012 09:28
Ik snap de meeste mensen hier ook niet die zo zeiken op het Technisch Hart. Wees nou toch eens een keer blij dat wij nog een Club zijn waarbij jongens spelen uit de jeugd/stad of spelers met een ajax hart. Wij spelen nog steeds een type voetbal die bij de club hoort, meeste andere clubs kopen wat spelers en kijken dan hoe dat samen kan spelen. Of moeten we de kant van Psv op? Dus allemaal kopen, kopen, kopen zodat we ook alleen spelers hebben die het niks met hun club hebben? En vervolgens maar kijken hoe ze samen gaan spelen? En dan, dan wordt je kampioen en vertrekken die spelers weer en begin je weer van voor af aan.
En iedereen weet toch dat wij niet zomaar winnen van de europese top? Pas als wij VER boven ons zelf uit stijgen dan maken we het een een City of Dortmund moeilijk. Gister lukte dit niet en dus verlies je, tgen City ging dit beter en haal je punten. TOP! Dus niet gelijk weer gaan janken met zn allen en gewoon naar “de toekomst” kijken!!
Avatar van Boer Gijs
Door Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:28
Reactie op Olle, donderdag 22 november 2012 09:17
Het probleem ligt deels op het middenveld, maar minstens zo groot, zo niet groter is het probleem voorin. De spits is geen spits en de buitenspelers komen geen man voorbij,zijn gewoon simpelweg te licht voor dit niveau.Ze creëeren gewoon veel te weinig,eigenlijk helemaal niets, op een paar halve kansen na toen Dortmund het ook wel prima vond.Het blijven allemaal van die blue jongetjes,die de duels verliezen en mentaal gewoon zwak zijn!
Het probleem is dat we helemaal geen spits hebben. Zeker niet als De Jong daar speelt met zo'n middenveld achter zich. Tja, ook zoiets.
Avatar van omisom
Door omisom, donderdag 22 november 2012 09:27
Duidelijk gevalletje van klasse verschil en de inzet van sommige spelers, waarschijnlijk kunnen ze ook niet meer. Weer is aangetoond dat we een aantal Ajax onwaardige, dan kijk ik naar enige jaren geleden, spelers hebben lopen die het CL niveau absoluut niet aankunnen. Als voorbeeld; bij drie van de tegendoelpunten was er duidelijk een negatieve rol voor Moisander welke erg opvallend zijn mannetje steeds liet lopen.
Het middenveld is, zoals het hele jaar al blijkt, ontzettend zwak en geen speler die een andere speler kan vrijspelen, waarom begonnen met Enoh die gisteren als een kip zonder kop rondliep op zoek naar zijn tegenstander, Poulsen ronduit een miskoop en dan de Jong sorry hoor maar geen schim meer van vorig jaar en als laatste het zo opgehemelde "talent" welke twee leuke acties had, één leuke pirouette maar de bal gespeeld naar een tegenstander en de actie waar de goal uitviel verder helemaal niets. Al met al kunnen we concluderen dat we Europees (nog) niets voorstellen het is lullig om te zeggen maar misschien is het beter om ook niet door te gaan in de EL opdat we ons kunnen concentreren op de competitie.
Overigens opvallend dat de meerderheid van de stemmers Frank de Boer niet meer zo hoog hebben zitten.
Avatar van maikelklaassen
Door maikelklaassen, donderdag 22 november 2012 09:27
0-1 poulsen staat te slapen, loopt niet mee!!
0-2 poulsen staat met zijn rug naar de tegenstander, van rhijn grijpt half in!!
0-3 alderweireld draait van de vrije trap weg, vermeer bokst de bal niet naar buiten!!
0-4 moisander laat DE ENIGSTE spits van dortmund uit zijn rug weg lopen!!

als je zo "verdedigd" krijg je ze om de oren ja!! we zijn echt niet weggespeeld of zo.
aanvallend was het net zo bedroevend!!!!
pffff wat een drama

dit zal beter moeten op 1 december!!!
Avatar van Boer Gijs
Door Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:26
Reactie op DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 08:31
Het probleem bij jou is dat je nooit het grote geheel kunt zien. Ik heb het al vaak proberen uit te leggen aan je, maar nog steeds zit je te kankeren op het technisch hart. Jij denkt dat het pure wanbeleid is dat ze spelers als Poulsen en Sana hebben gehaald terwijl dit juist voortkomt uit het wanbeleid van de voorgaande jaren. Er was gewoon zeer weinig geld voor aankopen. Dat Ajax in het verleden met miljoenen heeft gesmeten heeft ervoor gezorgd dat we op dit moment in jaren dat we CL spelen nog steeds onze beste spelers moeten verkopen. De club zat zo muurvast in haar financiële positie dat beide vormen van extra inkomsten broodnodig waren. In het verleden was het nodig om CL te halen en als we dat niet speelde, dan moesten we onze beste spelers verkopen. De laatste twee jaar dienen we dit allebei te doen en dat geeft wel aan hoe erg de puinhopen waren. Maar ik kan wel weer met cijfertjes gaan strooien, maar jij hebt daar toch geen boodschap aan en je hebt niet de kennis om dit ook maar een klein beetje te begrijpen. Ik zit gisteren te kijken en ik denk alleen maar ''gvd wat hebben we onszelf toch aangedaan in al die jaren''. Ik zie ook wel dat Poulsen niet mee kan op het CL niveau, maar er is gewoon geen andere optie. De enige optie voor Ajax is dat er jeugdspelers door gaan stromen op die positie en gelukkig snapt het technisch hart dit ook, waardoor we nu twee jonge jongens hebben die daar in de toekomst kunnen spelen. Maar je kunt niet verwachten dat die gasten nu al 40 wedstrijden per seizoen gaan spelen, dus dat heeft gewoon tijd nodig. Jij geeft aan dat de kans aanwezig is dat we volgend jaar geen CL spelen. Dat is natuurlijk doodzonde, maar het wordt pas echt erg als we de CL moeten bereiken om uit de kosten te komen. Ajax kan nooit meer de risico nemen door zoveel kosten te hebben dat we verplicht worden om CL te spelen, want dat kun je in Nederland met één gegarandeerde CL plaats gewoon niet nemen. Daar is PSV bijna aan kapot gegaan en ondanks hun financiële hervorming moeten ze nog steeds CL spelen om uit de kosten te komen. FC Twente moet ook CL spelen door de doodsimpele reden dat ze niet alleen maar hun beste spelers kunnen blijven verkopen en gelijk weer duur inkopen. Feyenoord is er bijna aan kapot gegaan en wij gingen ook heel hard die kant op. Dan kun je het technisch hart overal de schuld van blijven gegeven, maar dit is allemaal een nasleep uit het verleden. Financieel gezien hebben we het dieptepunt overwonnen en straks is het niet meer nodig om CL te spelen én spelers te verkopen. In het beste scenario hoeven we niet onze beste spelers te verkopen om uit de shit te komen wanneer we ook geen CL spelen. Je moet gewoon beseffen en accepteren dat een tussenjaar is en hopen dat we het in de competitie nog goed doen. Mochten we dat niet doen dan kijken we al snel naar volgend jaar.
1) Tussenjaar is echt nooit genoemd door TH en Overmars. Die laatste zei juist dat er sterke selectie zou staan die opnieuw voor het kampioenschap kon gaan.
2) Het financiële probleem waar de Telegraaf het over had, was zwaar overdreven. Dus waar je dat vandaan haalt weet ik niet. Concreet had een speler als Theo Janssen echt niet verkocht hoeven worden met zoveel verlies, dan had je hem beter kunnen houden. Daarnaast zei Overmars na het vertek van Anita: 'als we hem eerder hadden verkocht wat de kans groot dat we Narsingh wel hadden gehaald/betaald'. M.a.w.: TH en Overmars hebben van de zomer geen lef getoond, door te investeren waar nodig (naast evt. nodige bezuinigingen)
3) Dat lef, het gedurfde Ajax-spel was precies wat ik gister ook gemist heb. Het wasover het algemeen bang, sloom, onzinnig de bal rondspelen, zonder plan, zonder idee.
4) Hopelijk heb je voor de toekomst gelijk en gaat het beleid met jonge spelers over paar jaar vruchten opleveren. Volgend seizoen zie ik het in elk geval niet beter worden.
Avatar van Olle
Door Olle, donderdag 22 november 2012 09:17
Het probleem ligt deels op het middenveld, maar minstens zo groot, zo niet groter is het probleem voorin. De spits is geen spits en de buitenspelers komen geen man voorbij,zijn gewoon simpelweg te licht voor dit niveau.Ze creëeren gewoon veel te weinig,eigenlijk helemaal niets, op een paar halve kansen na toen Dortmund het ook wel prima vond.Het blijven allemaal van die blue jongetjes,die de duels verliezen en mentaal gewoon zwak zijn!
Avatar van Boer Gijs
Door Boer Gijs, donderdag 22 november 2012 09:16
Reactie op jeppie, donderdag 22 november 2012 08:12
MIDDEVELD.........daar ligt ons grote probleem.
Precies, grootste probleem ligt op het middenveld. Daar heeft het TH Janssen en Anita laten gaan en er staan nu spelers als Poulsen en Enoh. Van hen krijgen buitenspelers geen enkele goede pass (zoals Boerigter die wel kreeg van Janssen). Daarbij verscijnt Vertonghen niet meer op t middenveld, we hebben nu Moisander. Tel daarbij op dat de broodnodige versterking op rechtsbuiten niet is gekomen en je hebt de verklaring voor het slappe en machteloze spel van ons aller Ajax dit seizoen. Deze selectie kan niet (veel) beter.
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, donderdag 22 november 2012 09:00
Reactie op unis, donderdag 22 november 2012 08:57
die worden bij dit afca niet beter! sommige zitten te janken op eriksen, maar als je geen spelers hebt die hem wel begrijpen stokt het voor hem ook snel.
spelers die hem niet begrijpen? tip kijk het voorbeeld van Jan Van Halst gisteren nog eens terug! dat typeert het spel van Eriksen. hij doet vaak een geniale actie waarna hij vervolgens de bal inlevert als een pupil.

Avatar van unis
Door unis, donderdag 22 november 2012 08:57
Reactie op DeKes, donderdag 22 november 2012 00:57
Waarom wachten Eriksen en Fischer met bijtekenen, denken jullie? Ik heb bange voorgevoelens.
die worden bij dit afca niet beter! sommige zitten te janken op eriksen, maar als je geen spelers hebt die hem wel begrijpen stokt het voor hem ook snel.
Avatar van Raikkonen94
Door Raikkonen94, donderdag 22 november 2012 08:52
Pff, die actie van Eriksen waardoor Hoesen scoort was toch wel erg fijn:p Voor de rest is het niet eens een schande denk ik, Dortmund heeft zoveel kwaliteit terwijl wij met Enoh of Poulsen komen aanzetten. Hopelijk doen ze hun sportieve plicht tegen Manchester, want een 3e plek in deze poule zou al fabelachtig zijn.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 08:50
Reactie op , donderdag 22 november 2012 00:50
Dit roep ik al tijden. Gewoon hele matige selectie. Wanneer gaat de Boer echt eens doorselecteren? Wanneer wordt het veel geroemde TH eens wakker? De Jong en Alderweireld weg? Prima. Doorselecteren heet dat. Op deze manier wordt Psv de komende jaren fluitend kampioen. Wij hebben met zulk materiaal weliswaar niets te zoeken in de CL, het inschrijfgeld is mooi meegenomen. 'Penny wise, pound foolish' zo kun je het transferbeleid van afgelopen zomer dus noemen, want komende jaren loopt Ajax in ieder geval tientallen miljoenen mis.
Gewoon een reactie uit pure domheid en ontwetendheid. Goedkoop scoren na een nederlaag is je niet vreemd. ''want de komende jaren loopt Ajax in ieder geval tientallen miljoenen mis''. En wat denk je dat ons in de problemen heeft geholpen vriend? Zou het niet zo kunnen zijn dat we al die jaren veel te veel geld hebben uitgegeven om proberen kampioen te worden? Tot het moment daar was dat we zoveel kosten hadden dat we CL MOETEN spelen? Dat het zo erg wordt dat we CL MOETEN spelen en spelers MOETEN verkopen? Gelukkig weet ik op voorhand al dat vooral jij nergens inhoudelijk durft over te praten.
Avatar van Sterretje73
Door Sterretje73, donderdag 22 november 2012 08:46
Zie je wel ! Die Gijp snapt er helemaal niets van ! 1-12 pfff waar heeft die het over ! ;-)
Avatar van russelboyajax
Door russelboyajax, donderdag 22 november 2012 08:37
Reactie op Goalbeinn_Sigi9, donderdag 22 november 2012 08:27
Danny Hoesen, de enige speler die deed wat er van hem gevraagd werd.. hij knetterde erin en zorgde ervoor dat er nog een heel klein beetje positief nieuws is.
Hoesen was inderdaad het einge lichtpuntje! tegen VVV viel hij ook al goed in. het is misschien iets te optimistisch maar van mij mag hij het best eens in de basis proberen.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, donderdag 22 november 2012 08:31
Reactie op Liefhebber, donderdag 22 november 2012 00:08
Wanneer wordt er nou eens toeggegeven dat het dramatisch gesteld is met Ajax? T heeft weinig met de opstelling of mentaliteit te maken (dan zouden we ook niet gewonnen hebben of id competitie eerste hebben gestaan), het is gewoon puur gebrek aan kwaliteit. Deze selectie is zo ontzettend pover, geen enkele buitenspeler die een mannetje kan uitspelen, geen enkele normale DMC, n centrum met 2 bange lieverdjes, en geen spits. Volgens mij is t TH toch echt verantwoordelijk voor de staat en samenstelling van de selectie. De aankopen, bepaald door t TH zijn ook al 2 jaar uiterst matig te noemen. Boerrigter, Babel, Sana, Cillessen, Janssen, Moisander, Poulsen en Sigthorsson zijn gewoon allemaal spelers die niks toevoegen of zelfs enorm tekort komen. Allemaal verkeerde inschattingen zijn t gebleken van t TH. T jammerlijke is dat de meesten t aan zagen komen. Je ziet id zomer door zwak beleid je beste spelers vertrekken voor n schijntje en je haalt allemaal brandhout terug. Dan is n straatlengte achter, spelend voor plek 3 t/m 5 id Eredivisie en Europees voor de winter uitgespeeld toch geen verrassing te noemen? De toekomst ziet er niet veel rooskleuriger uit. Id zomer vertrekken wederom door zwak beleid (te laat en te korte contracten aanbieden) een aantal basisspelers (Eriksen, Alderweireld, De Jong). Kijkend naar alle eerdere aankopen van t TH is de kans verder erg groot dat er weer grotendeels brandhout en middelmaat wordt aangetrokken. Daar komt bij dat doordat je geen CL speelt volgend jaar de hand ook redelijk op de knip gehouden zal moeten worden. Volgend seizoen zullen we dus ook heel waarschijnlijk met een nog zwakkere selectie t veld betreden. Of is t niet zo dramatisch gesteld? Is dit allemaal onderdeel van t grotere plan van t TH? Iedereen jarenlang zand id ogen strooien zodat we in 2020 uit t niets de CL winnen met door t TH gekweekte spelers? Ik laat me iig niet zoet houden of verblinden met die smoesjes. Kijkend naar alle matige aankopen, korte contractenbeleid, de kwaliteit van de selectie en resultaten op t veld, kan je gewoon stellen dat t TH op t gebied van t 1e elftal (niet onbelangrijk) het heel erg slecht doet.
Het probleem bij jou is dat je nooit het grote geheel kunt zien. Ik heb het al vaak proberen uit te leggen aan je, maar nog steeds zit je te kankeren op het technisch hart. Jij denkt dat het pure wanbeleid is dat ze spelers als Poulsen en Sana hebben gehaald terwijl dit juist voortkomt uit het wanbeleid van de voorgaande jaren. Er was gewoon zeer weinig geld voor aankopen. Dat Ajax in het verleden met miljoenen heeft gesmeten heeft ervoor gezorgd dat we op dit moment in jaren dat we CL spelen nog steeds onze beste spelers moeten verkopen. De club zat zo muurvast in haar financiële positie dat beide vormen van extra inkomsten broodnodig waren. In het verleden was het nodig om CL te halen en als we dat niet speelde, dan moesten we onze beste spelers verkopen. De laatste twee jaar dienen we dit allebei te doen en dat geeft wel aan hoe erg de puinhopen waren. Maar ik kan wel weer met cijfertjes gaan strooien, maar jij hebt daar toch geen boodschap aan en je hebt niet de kennis om dit ook maar een klein beetje te begrijpen.

Ik zit gisteren te kijken en ik denk alleen maar ''gvd wat hebben we onszelf toch aangedaan in al die jaren''. Ik zie ook wel dat Poulsen niet mee kan op het CL niveau, maar er is gewoon geen andere optie. De enige optie voor Ajax is dat er jeugdspelers door gaan stromen op die positie en gelukkig snapt het technisch hart dit ook, waardoor we nu twee jonge jongens hebben die daar in de toekomst kunnen spelen. Maar je kunt niet verwachten dat die gasten nu al 40 wedstrijden per seizoen gaan spelen, dus dat heeft gewoon tijd nodig.

Jij geeft aan dat de kans aanwezig is dat we volgend jaar geen CL spelen. Dat is natuurlijk doodzonde, maar het wordt pas echt erg als we de CL moeten bereiken om uit de kosten te komen. Ajax kan nooit meer de risico nemen door zoveel kosten te hebben dat we verplicht worden om CL te spelen, want dat kun je in Nederland met één gegarandeerde CL plaats gewoon niet nemen. Daar is PSV bijna aan kapot gegaan en ondanks hun financiële hervorming moeten ze nog steeds CL spelen om uit de kosten te komen. FC Twente moet ook CL spelen door de doodsimpele reden dat ze niet alleen maar hun beste spelers kunnen blijven verkopen en gelijk weer duur inkopen. Feyenoord is er bijna aan kapot gegaan en wij gingen ook heel hard die kant op. Dan kun je het technisch hart overal de schuld van blijven gegeven, maar dit is allemaal een nasleep uit het verleden. Financieel gezien hebben we het dieptepunt overwonnen en straks is het niet meer nodig om CL te spelen én spelers te verkopen. In het beste scenario hoeven we niet onze beste spelers te verkopen om uit de shit te komen wanneer we ook geen CL spelen.

Je moet gewoon beseffen en accepteren dat een tussenjaar is en hopen dat we het in de competitie nog goed doen. Mochten we dat niet doen dan kijken we al snel naar volgend jaar.
Avatar van Goalbeinn_Sigi9
Door Goalbeinn_Sigi9, donderdag 22 november 2012 08:27
Danny Hoesen, de enige speler die deed wat er van hem gevraagd werd.. hij knetterde erin en zorgde ervoor dat er nog een heel klein beetje positief nieuws is.
Avatar van jeppie
Door jeppie, donderdag 22 november 2012 08:12
MIDDEVELD.........daar ligt ons grote probleem.
Avatar van brullie
Door brullie, donderdag 22 november 2012 06:58
Ach, we raken er aan gewend toch? Leuk? nee hier wen je nooit aan. Nu de focus op de eredivisie, de kakkies en pisvee onder ons laten net als die tukkers. Dan zijn we deze wedstrijden heel snel vergeten! De landstitel is mij meer waard dan meedoen in de CL. Daar zijn we momenteel (al jaren) te licht voor.
Avatar van JJood
Door JJood, donderdag 22 november 2012 02:40
Niet eens zo gek, Ajax heeft het in de Eredivisie al moeilijk. Ik hoop dat ze dit seizoen snel de ommekeer kunnen vinden, want met dit spel kom je niet eens in de top-3. En dan heb ik het niet alleen over deze wedstrijd.
Avatar van Brajna
Door Brajna, donderdag 22 november 2012 02:39
In de winterstop Armenteros halen voor paar ton en je hebt een prima 1e elftal waar je ver mee kan komen in de Europa League:

Babel Sigthorsson Armenteros

Eriksen de Jong

Blind

Boilesen van Rhijn
Moisander Alderweireld

Cillessen


Poulsen op de bank ipv Boilesen en Blind doorschuiven naar het middenveld.
Vermeer is heel slecht in het neerzetten van de verdediging een een drama bij hoge ballen, plus het is een en al onrust wat hij uitstraalt..

Sulejmani/Enoh/Bonevacia/Ebecilio verkopen in de winterstop en (helaas) Eriksen en/of Alderweireld ook als die niet bijtekenen.
Als je langer wacht lopen ze te goedkoop de deur uit en nu kan je nog redelijk cashen.
Heitinga voor Alderweireld halen en Fischer er gewoon in voor Eriksen mochten ze vertrekken.
Avatar van Bergkamp1981
Door Bergkamp1981, donderdag 22 november 2012 01:31
Ik kijk hier echt niet van op! Als je de eredivisie wedstrijden zag was ook vaak niet om aan te zien! ze missen gewoon kwaliteit! De passing van de bal is zoooooo slecht van Ajax! Daar kunnen ze zeker nog 8 goede kansen per wedstrijd door creëren! Ze willen het Barca spel spelen, daar hebben ze gewoon de spelers niet voor! Eindeloos het balletjes rond en dan op een slow motion manier echt om van te janken! Maar toch 70% bal bezit, daar moet je blij om zijn als je met 4-1 op je broek krijgt! Eriksen is echt een groot talent maar wanneer laat het echt zien wat er in zijn mars zit! Dat speeltuin voetbal moet hij achter zich laten en in meer wedstrijden belangrijk zijn!! Van der vaart en Sneijder waren veel verder dan hij. Zijn passing is zo slecht, ik denk van de 10 ballen 2 goed! Waar door te veel bal verlies en de verdediging te vaak onderdruk kom te staan! Dus genoeg werk aan de winkel! Maar zien als een leer jaar!
Avatar van pacilootje
Door pacilootje, donderdag 22 november 2012 01:14
waarom altijd het elftal wisselen op bepaalde plaatsen ik begrijp het niet enoh dan weet je zeker dat je geel of rood pakt zoals het laatst stond was goed damm
Avatar van Ajaxnorway
Door Ajaxnorway, donderdag 22 november 2012 01:08
Reactie op Eek-A-Mouse, woensdag 21 november 2012 23:18
Auw deze doet me wel heel veel pijn. Gewoon cashen in de Champions League en dan de Euro League in. Dat is ons niveau. Dit soort wedstrijden zijn echt niet leuk, dan speel ik liever een niveau lager. Stel je voor dat je straks tegen Barca moet... Ik moet er niet aan denken.
In bijna elke andere groep waren we wel door gegaan. Vorig jaar ook, maar dit jaar is de groep te zwaar. Is ook niet erg. We hebben tegen de engelse kampioen 4 punten gepakt! Dat is echt heel netjes. Europa league is al een hele prestatie als je ziet dat ook city deze groep niet doorkomt. Voor de spelers zijn dit geweldige erfaringen geweest en daar kunnen we dus op bouwen. Ik heb vertrouwen in de ingeslagen weg en een nederlaag tegen een van de beste teams in Europa is geen schande. Het resultaat is ook niet helemaal terecht natuurlijk. Hun scoren op alles en wij missen bijna alle kansen.
Avatar van Bergkamp1981
Door Bergkamp1981, donderdag 22 november 2012 01:06
Reactie op DeKes, donderdag 22 november 2012 00:57
Waarom wachten Eriksen en Fischer met bijtekenen, denken jullie? Ik heb bange voorgevoelens.
Wanneer laat Eriksen een keer zien wat hij echt in zijn mars heeft! Hij denk echt nog of die in de speeltuin aan het ballen is! Man man wat kan ik aan hem irriteren! Echt 80% bal verlies en passing % van 40! Van der vaart en sneijder waren verder dan hem!
Avatar van DeKes
Door DeKes, donderdag 22 november 2012 00:57
Waarom wachten Eriksen en Fischer met bijtekenen, denken jullie? Ik heb bange voorgevoelens.
Avatar van Ajaxnorway
Door Ajaxnorway, donderdag 22 november 2012 00:49
Reactie op Liefhebber, donderdag 22 november 2012 00:08
Wanneer wordt er nou eens toeggegeven dat het dramatisch gesteld is met Ajax? T heeft weinig met de opstelling of mentaliteit te maken (dan zouden we ook niet gewonnen hebben of id competitie eerste hebben gestaan), het is gewoon puur gebrek aan kwaliteit. Deze selectie is zo ontzettend pover, geen enkele buitenspeler die een mannetje kan uitspelen, geen enkele normale DMC, n centrum met 2 bange lieverdjes, en geen spits. Volgens mij is t TH toch echt verantwoordelijk voor de staat en samenstelling van de selectie. De aankopen, bepaald door t TH zijn ook al 2 jaar uiterst matig te noemen. Boerrigter, Babel, Sana, Cillessen, Janssen, Moisander, Poulsen en Sigthorsson zijn gewoon allemaal spelers die niks toevoegen of zelfs enorm tekort komen. Allemaal verkeerde inschattingen zijn t gebleken van t TH. T jammerlijke is dat de meesten t aan zagen komen. Je ziet id zomer door zwak beleid je beste spelers vertrekken voor n schijntje en je haalt allemaal brandhout terug. Dan is n straatlengte achter, spelend voor plek 3 t/m 5 id Eredivisie en Europees voor de winter uitgespeeld toch geen verrassing te noemen? De toekomst ziet er niet veel rooskleuriger uit. Id zomer vertrekken wederom door zwak beleid (te laat en te korte contracten aanbieden) een aantal basisspelers (Eriksen, Alderweireld, De Jong). Kijkend naar alle eerdere aankopen van t TH is de kans verder erg groot dat er weer grotendeels brandhout en middelmaat wordt aangetrokken. Daar komt bij dat doordat je geen CL speelt volgend jaar de hand ook redelijk op de knip gehouden zal moeten worden. Volgend seizoen zullen we dus ook heel waarschijnlijk met een nog zwakkere selectie t veld betreden. Of is t niet zo dramatisch gesteld? Is dit allemaal onderdeel van t grotere plan van t TH? Iedereen jarenlang zand id ogen strooien zodat we in 2020 uit t niets de CL winnen met door t TH gekweekte spelers? Ik laat me iig niet zoet houden of verblinden met die smoesjes. Kijkend naar alle matige aankopen, korte contractenbeleid, de kwaliteit van de selectie en resultaten op t veld, kan je gewoon stellen dat t TH op t gebied van t 1e elftal (niet onbelangrijk) het heel erg slecht doet.
Sjonge, jonge, jonge. We zitten in de moeilijkste poule van allemaal en waarschijnlijk de swaarste ooit en hebben al 4 punten gepakt! Wat wil je? in alle wedstrijden spelen we het ajax spel, waar we een paar jaar geleden zo naar hunkerde. We staan ver achter in de eredivisie, maar dat komt dan ook omdat we moesten bezuinigen door het wanbeleid van de afgelopen 10 jaar. Het beleid dat jij nu weer terug wil zien. Veel van de spelers die je nu opnoemt hebben we net een half jaar, of zelfs minder gezien. Weet jij nog hoe Zlatan was het eerste jaar bij ajax? Ben je vergeeten dat er al een aantal heel grote talenten binnengehaald zijn en dat die buitengewoon goed kunnen voetballen. Ik heb het volste vertrouwen in het TH, en zeker Frank De Boer. In deze poule was nog niet veel te halen, maar ajax is niet weggespeeld (buiten de wedstrijd tegen real) ook vandaag niet. Zij maken de kansen af, wij niet. de eredivisie is ook nog niet beslist. Na dit seizoen, als we buiten de top 2 vallen kun je beter een oordeel vellen over dit ajax.
Avatar van 3sterrenAjax1
Door 3sterrenAjax1, donderdag 22 november 2012 00:41
Reactie op Liefhebber, donderdag 22 november 2012 00:08
Wanneer wordt er nou eens toeggegeven dat het dramatisch gesteld is met Ajax? T heeft weinig met de opstelling of mentaliteit te maken (dan zouden we ook niet gewonnen hebben of id competitie eerste hebben gestaan), het is gewoon puur gebrek aan kwaliteit. Deze selectie is zo ontzettend pover, geen enkele buitenspeler die een mannetje kan uitspelen, geen enkele normale DMC, n centrum met 2 bange lieverdjes, en geen spits. Volgens mij is t TH toch echt verantwoordelijk voor de staat en samenstelling van de selectie. De aankopen, bepaald door t TH zijn ook al 2 jaar uiterst matig te noemen. Boerrigter, Babel, Sana, Cillessen, Janssen, Moisander, Poulsen en Sigthorsson zijn gewoon allemaal spelers die niks toevoegen of zelfs enorm tekort komen. Allemaal verkeerde inschattingen zijn t gebleken van t TH. T jammerlijke is dat de meesten t aan zagen komen. Je ziet id zomer door zwak beleid je beste spelers vertrekken voor n schijntje en je haalt allemaal brandhout terug. Dan is n straatlengte achter, spelend voor plek 3 t/m 5 id Eredivisie en Europees voor de winter uitgespeeld toch geen verrassing te noemen? De toekomst ziet er niet veel rooskleuriger uit. Id zomer vertrekken wederom door zwak beleid (te laat en te korte contracten aanbieden) een aantal basisspelers (Eriksen, Alderweireld, De Jong). Kijkend naar alle eerdere aankopen van t TH is de kans verder erg groot dat er weer grotendeels brandhout en middelmaat wordt aangetrokken. Daar komt bij dat doordat je geen CL speelt volgend jaar de hand ook redelijk op de knip gehouden zal moeten worden. Volgend seizoen zullen we dus ook heel waarschijnlijk met een nog zwakkere selectie t veld betreden. Of is t niet zo dramatisch gesteld? Is dit allemaal onderdeel van t grotere plan van t TH? Iedereen jarenlang zand id ogen strooien zodat we in 2020 uit t niets de CL winnen met door t TH gekweekte spelers? Ik laat me iig niet zoet houden of verblinden met die smoesjes. Kijkend naar alle matige aankopen, korte contractenbeleid, de kwaliteit van de selectie en resultaten op t veld, kan je gewoon stellen dat t TH op t gebied van t 1e elftal (niet onbelangrijk) het heel erg slecht doet.
Geen woord aan gelogen
Avatar van de bal is rond
Door de bal is rond, donderdag 22 november 2012 00:39
Opportunisme en de waan van de dag regeren. Eén dode zwaluw maakt geen winter. Denk Groot. Een filosofie gaat verder dan de neus van Bert van Markwijk lang is.
Avatar van Ajaxnorway
Door Ajaxnorway, donderdag 22 november 2012 00:39
Vond Poulsen tegen City heel goed, maar vandaag zie je dat hij gewoon heel veel tekort komt. Hij is soms wel nuttig om de rust te bewaren, maar haalt wel al het tempo uit het posititespel. En dan zet FdB ook nog Enoh ernaast. Wist al dat het dan moeilijk word, vooral als je dan al na 10 min met 1-0 achter staat. Verassend ook dat Vermeer op de lijn vandaag bezonder swak was. Was het toch nog die ziekte die hem tegen VVV uit het team hield? Verder was de verdediging zeer matig, alleen kon Moisander en Blind nog redelijk op de been blijven. Op naar Roda uit, hopelijk spat de passie er dan vanaf. Heb wel genoten van enkele hoogstandjes van o.a eriksen, schone, fischer, hoesen en lukoki in de 2 helft. De eindpass moet beter, en de afronding natuurlijk ook. Dus niet helemaal gietswart, maar ook niet best.
Avatar van anrejane
Door anrejane, donderdag 22 november 2012 00:34
Grappig: nog geen vijf tellen dat Bert van Marwijk (terecht natuurlijk) had uitgelegd dat in het huidige professionele voetbal het percentage balbezit, de hoeveelheid kansen en een aanvallende instelling totaal onbelangrijk zijn en dat je met een uitgekiende strategie aan 1 kans genoeg kan hebben, zegt Frank de Boer in zijn reactie dat Dortmund maar vier kansen heeft gehad, alle vier die kansen heeft benut en veel minder balbezit had. Hij zei nog net niet dat Dortmund dus eigenlijk héél oneerlijk is geweest. Tja, Frank heeft dus niet echt goed opgelet bij zijn stage onder Van Marwijk!

En toch gaat Ajax ongetwijfeld de Europa League in. Ik heb daarvoor de volgende argumenten:
1. Engelse clubs vinden de Europa League altijd totaal oninteressant en concentreren zich op de nationale competitie (een beetje zoals de FC Gloeilamp dus).
2. Real zal tegen Ajax in ieder geval zonder Arbeloa (geschorst), Ramos en Xabi Alonso (allebei al 2 x geel; Mourinho zal ze dus niet opstellen om een 3e kaart en een schorsing in de volgende ronde te voorkomen) spelen. Waarschijnlijk zullen er nog meer spelers worden gespaard.
3. Manchester City mist tegen Dortmund de geschorste Yaya Touré.
4. Ajax heeft wél iets om voor te spelen. Er gebeuren ieder jaar gekke dingen in de Europa League en als Ajax in de winterstop de slapende miljoenen (de opbrengst van de verkopen van Anita, Vertonghen en El Hamdaoui en het meedelen in de miljoenentransfers van Ibrahimovic en Elia) eindelijk eens goed inzet voor een paar versterkingen, zou je met een gunstige loting en heel veel geluk best ver kunnen komen. En de finale van de Europa League is nota bene in de Arena! Op die manier heeft zelfs Feijenoord een keer de cup gewonnen.
Avatar van Bergkamp1981
Door Bergkamp1981, donderdag 22 november 2012 00:33
Reactie op detoekomst, woensdag 21 november 2012 23:48
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
En Anita!! ook erg belangrijk op het middenveld!!
Avatar van widmfan77
Door widmfan77, donderdag 22 november 2012 00:08
Waarom niet 442 in Madrid? 433 is totaal nutteloos zonder buitenspelers in vorm.

Ik hoop dat Boilesen,Sigtorsson,Klaassen en Babel snel terug zijn.
Avatar van Liefhebber
Door Liefhebber, donderdag 22 november 2012 00:08
Wanneer wordt er nou eens toeggegeven dat het dramatisch gesteld is met Ajax? T heeft weinig met de opstelling of mentaliteit te maken (dan zouden we ook niet gewonnen hebben of id competitie eerste hebben gestaan), het is gewoon puur gebrek aan kwaliteit. Deze selectie is zo ontzettend pover, geen enkele buitenspeler die een mannetje kan uitspelen, geen enkele normale DMC, n centrum met 2 bange lieverdjes, en geen spits. Volgens mij is t TH toch echt verantwoordelijk voor de staat en samenstelling van de selectie. De aankopen, bepaald door t TH zijn ook al 2 jaar uiterst matig te noemen. Boerrigter, Babel, Sana, Cillessen, Janssen, Moisander, Poulsen en Sigthorsson zijn gewoon allemaal spelers die niks toevoegen of zelfs enorm tekort komen. Allemaal verkeerde inschattingen zijn t gebleken van t TH. T jammerlijke is dat de meesten t aan zagen komen. Je ziet id zomer door zwak beleid je beste spelers vertrekken voor n schijntje en je haalt allemaal brandhout terug. Dan is n straatlengte achter, spelend voor plek 3 t/m 5 id Eredivisie en Europees voor de winter uitgespeeld toch geen verrassing te noemen?
De toekomst ziet er niet veel rooskleuriger uit. Id zomer vertrekken wederom door zwak beleid (te laat en te korte contracten aanbieden) een aantal basisspelers (Eriksen, Alderweireld, De Jong). Kijkend naar alle eerdere aankopen van t TH is de kans verder erg groot dat er weer grotendeels brandhout en middelmaat wordt aangetrokken. Daar komt bij dat doordat je geen CL speelt volgend jaar de hand ook redelijk op de knip gehouden zal moeten worden. Volgend seizoen zullen we dus ook heel waarschijnlijk met een nog zwakkere selectie t veld betreden.
Of is t niet zo dramatisch gesteld? Is dit allemaal onderdeel van t grotere plan van t TH? Iedereen jarenlang zand id ogen strooien zodat we in 2020 uit t niets de CL winnen met door t TH gekweekte spelers? Ik laat me iig niet zoet houden of verblinden met die smoesjes. Kijkend naar alle matige aankopen, korte contractenbeleid, de kwaliteit van de selectie en resultaten op t veld, kan je gewoon stellen dat t TH op t gebied van t 1e elftal (niet onbelangrijk) het heel erg slecht doet.
Avatar van AFCA19
Door AFCA19, donderdag 22 november 2012 00:04
Reactie op afcaafca, woensdag 21 november 2012 23:49
Juist derkie weer in de basis zetten tegen roda. Als deze man in vorm is is ie goud waard. Dat hebben we vorig jaar kunnen ervaren!! Hij moet mentaal er weer bovenop komen. Tegen roda krijgt die weer wat meer ruimte en dan kan die hopelijk weer schitteren en Zal er een last van m afvallen
Dachten we tegen Zwolle ook
Avatar van Sualex
Door Sualex, donderdag 22 november 2012 00:01
Het leek wel of van Rhijn, Poulsen, de Jong en Boerrigter geen zin hadden.
Wat waren die slecht zeg.
Alleen maar terugspelen en/of wegkruipen.
Avatar van afcaafca
Door afcaafca, donderdag 22 november 2012 00:00
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:56
Zeg dit nog een jaar lang? Zijn laatste goede wedstrijd heeft hij voor zijn blessure gespeeld, december ongeveer. Daarna is hij nooit meer op niveau gekomen. Hij heeft een jaar lang de kans gehad maar het lukt hem niet. Fischer en Lukoki moeten nu de kans krijgen.
Hmm.. daar zit wat in, maar zijn geweldige voetbalkwaliteiten van vorig jaar kunnen toch niet eens weg zijn? Echt zonde. Vind Fischer op dit moment ook zeker beter, maar de oude derk kan goud waard zijn.
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, woensdag 21 november 2012 23:58
Reactie op afcaafca, woensdag 21 november 2012 23:49
Juist derkie weer in de basis zetten tegen roda. Als deze man in vorm is is ie goud waard. Dat hebben we vorig jaar kunnen ervaren!! Hij moet mentaal er weer bovenop komen. Tegen roda krijgt die weer wat meer ruimte en dan kan die hopelijk weer schitteren en Zal er een last van m afvallen
Boerrigter is gewoon een matige speler. Zn goals verbloemde vorig jaar een hoop. Hij startte aardig vorig seizoen, maar t werd steeds minder. Fischer en Andersen horen minuten te maken op linksbuiten, niet Derk. Doorselecteren....
Avatar van Vinc-ajacied
Door Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:56
Reactie op afcaafca, woensdag 21 november 2012 23:49
Juist derkie weer in de basis zetten tegen roda. Als deze man in vorm is is ie goud waard. Dat hebben we vorig jaar kunnen ervaren!! Hij moet mentaal er weer bovenop komen. Tegen roda krijgt die weer wat meer ruimte en dan kan die hopelijk weer schitteren en Zal er een last van m afvallen
Zeg dit nog een jaar lang? Zijn laatste goede wedstrijd heeft hij voor zijn blessure gespeeld, december ongeveer. Daarna is hij nooit meer op niveau gekomen.

Hij heeft een jaar lang de kans gehad maar het lukt hem niet. Fischer en Lukoki moeten nu de kans krijgen.
Avatar van afcaafca
Door afcaafca, woensdag 21 november 2012 23:49
Juist derkie weer in de basis zetten tegen roda. Als deze man in vorm is is ie goud waard. Dat hebben we vorig jaar kunnen ervaren!! Hij moet mentaal er weer bovenop komen. Tegen roda krijgt die weer wat meer ruimte en dan kan die hopelijk weer schitteren en Zal er een last van m afvallen
Avatar van unis
Door unis, woensdag 21 november 2012 23:48
Reactie op wistikhetmaar, woensdag 21 november 2012 23:30
Het wordt allemaal moeilijk voor AJAX. Ze hebben geen kwaliteit en geld. Het zelfde liedje zoals vorig jaar Je kunt er er jaren op hopen of ouwehoeren maar zonder extra geld lukt het beetje meer net niet
Buiten dat houden spelers t eerder voor gezien en zullen de tussenstap eerder naken naar een europese subtopper! Kijk naar eriksen...

Boerrigter evenals enoh in de basis was een verkeerde keuze van Frankie! Meer voetbal in de ploeg, hij had makkelijk met fischer en hoesen kunnen beginnen! Er was totaal geen geloof vanaf minuut 1 leek ook geen team!

Enoh was slecht verkeerde kant opdraaien telkens een balhandeling te veel of te traag, geldt ook voor lukoki was de bal liever kwijt dan rijk, zo van los jij t maar op ik weet niet wat ik moet! Laatste 10 min leek t ergens op... Hoop werk aan de winkel met t oog op pisvee
Avatar van detoekomst
Door detoekomst, woensdag 21 november 2012 23:48
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
Avatar van detoekomst
Door detoekomst, woensdag 21 november 2012 23:46
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
Avatar van Wayout
Door Wayout, woensdag 21 november 2012 23:46
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:42
Wat een onzin. Schone stond op een gegeven moment zelfs linksbuiten. Schone komt wel zijn man voorbij en brengt veel meer aan de opbouw dan Enoh. Ik heb Enoh niks anders zien dan dan breedtepassjes geven en overtredingen maken. En Poulsen was veel te sloom. Het stond positioneel dus wel anders. En het gaat er niet om dat Ajax te klein was. Het gaat om de manier van voetballen. En liever verliezen met normaal voetbal dan anti-voetbal.
En dan nog : Enoh grossiert in fout passes en hij draait iedere keer de verkeerde kant op richting tegenstander waar het heel drik is. Hij kan het niet hij heeft het niet. Enog gewogen en veel te licht bevonden. Ik snap niet wat de Boer met hem wil
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 23:46
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:42
Wat een onzin. Schone stond op een gegeven moment zelfs linksbuiten. Schone komt wel zijn man voorbij en brengt veel meer aan de opbouw dan Enoh. Ik heb Enoh niks anders zien dan dan breedtepassjes geven en overtredingen maken. En Poulsen was veel te sloom. Het stond positioneel dus wel anders. En het gaat er niet om dat Ajax te klein was. Het gaat om de manier van voetballen. En liever verliezen met normaal voetbal dan anti-voetbal.
Kijk nog maar eens terug dan. Want Enoh heeft geen moment als blok naast Poulsen gelopen. Hooguit om met zijn man mee te lopen, maar dat doet Schöne net zo hard. Dat Enoh opbouwend minder brengt neemt niet weg dat het systeem wel hetzelfde was.
Avatar van Wayout
Door Wayout, woensdag 21 november 2012 23:44
Reactie op Nison, woensdag 21 november 2012 23:14
Volledig mee eens!! Het is een statische speler en Ajax heeft dynamiek nodig! Iemand die balvast is en zijn mannetje voorbij kan spelen!!!
Ja Boerrigter is het helemaal kwijt.Afgelopen seizoen was hij juist wel snel en dynamisch. het lijkt wel of hij niet meer durft. Ik zou zeggen tegen Roda meteen Fischer en Hoessen in de basis en daar verder mee bouwen
Avatar van detoekomst
Door detoekomst, woensdag 21 november 2012 23:43
Ik denk inderdaad dat het met Vertongen een hele andere wedstrijd was geweest. Verdedigt sterk en zorgt voor gevaar voorin. Maar ja, dat is niet meer relevant..
Avatar van Vinc-ajacied
Door Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:42
Reactie op BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 23:39
Iedereen blijft maar zeiken over het verdedigende blok van Poulsen en Enoh, maar Enoh speelde net zo diep als dat Schöne altijd speelt. Natuurlijk is Enoh verdedigend beter, maar dat neemt niet wat dat hij positioneel niet anders stond dan dat Ajax altijd speelt. Dus dat gezeik over tactiek is gewoon onzin. Ajax was gewoon een paar maten te klein vanavond. Zo simpel is het!
Wat een onzin. Schone stond op een gegeven moment zelfs linksbuiten. Schone komt wel zijn man voorbij en brengt veel meer aan de opbouw dan Enoh. Ik heb Enoh niks anders zien dan dan breedtepassjes geven en overtredingen maken. En Poulsen was veel te sloom.

Het stond positioneel dus wel anders. En het gaat er niet om dat Ajax te klein was. Het gaat om de manier van voetballen. En liever verliezen met normaal voetbal dan anti-voetbal.
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, woensdag 21 november 2012 23:40
Reactie op ST, woensdag 21 november 2012 23:34
Ok, dan lees jij andere dingen dan ik.
??

Beetje makkelijk dit? "Ik kan geen gelijk halen, dus lul ik er over heen."

Gal spuwen, en schouders eronder. Als we binnenkort weer een succes hebben, is iedereen weer zielsgelukkig.
Avatar van ST
Door ST, woensdag 21 november 2012 23:39
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:34
Mee oneens. Vorig jaar deden we het ook dramatisch in oktober/november/december en zei iedereen hetzelfde. Wat de 2e seizoenshelft gebeurde hoef ik niet te vertellen.. Het is deels kwaliteit maar het is zeker ook mentaliteit. Ajax moet de rug rechten en lef tonen. Met Frank voorop. Thuis zet je geen verdedigend blok neer al spelen Ronaldo Messi en Ibrahimovic in één team.
Mentaliteit is iets ongrijpbaars, Jij kunt niet weten met wat voor instelling zij de wedstrijd in gaan. Wat je wel kunt beoordelen is kwaliteit, aan de hand van statistieken en beelden. Ik ga voor het laatste.
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 23:39
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 23:34
Mee oneens. Vorig jaar deden we het ook dramatisch in oktober/november/december en zei iedereen hetzelfde. Wat de 2e seizoenshelft gebeurde hoef ik niet te vertellen.. Het is deels kwaliteit maar het is zeker ook mentaliteit. Ajax moet de rug rechten en lef tonen. Met Frank voorop. Thuis zet je geen verdedigend blok neer al spelen Ronaldo Messi en Ibrahimovic in één team.
Iedereen blijft maar zeiken over het verdedigende blok van Poulsen en Enoh, maar Enoh speelde net zo diep als dat Schöne altijd speelt. Natuurlijk is Enoh verdedigend beter, maar dat neemt niet wat dat hij positioneel niet anders stond dan dat Ajax altijd speelt. Dus dat gezeik over tactiek is gewoon onzin. Ajax was gewoon een paar maten te klein vanavond. Zo simpel is het!
altianet.com