Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Hoofdnieuws »

'Enoh in de basis tegen Dortmund'

'Enoh in de basis tegen Dortmund'

  • Damsco2008
  • , 21-11-2012 16:57
  • , 8547 views
  • , De Telegraaf |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

VERRASSING? - Eyong Enoh start waarschijnlijk woensdagavond in de basis als Ajax tegen Borussia Dortmund moet spelen in de Amsterdam ArenA. Hij zou de voorkeur krijgen boven Lasse Schöne.

Waarschijnlijk zit ook Viktor Fischer op de bank. Jody Lukoki zou als rechtsbuiten starten en Derk Boerrigter verkast naar links.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Poulsen, Enoh, De Jong; Lukoki, Eriksen, Boerrigter

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Betweters: 'Ajax loopt drie punten in op PSV'Arek Milik tekent tot medio 2019Samenvatting Oranje Onder 19 - Zwitserland (4-0)Leeuwenburgh tekent nieuw contract tot medio 2018Kies Ajax-doelpunt van de maand maartSchöne in vorm op training
Avatar van Dennis_Gijs12
Door Dennis_Gijs12, vrijdag 23 november 2012 09:32
Reactie op GerwaldvD, donderdag 22 november 2012 12:26
Misschien toch iemand als Sporkslede erin, type Anita? Er moet in de jeugd toch iemand rondlopen die voetballend/ opbouwend veel beter is als Poulsen (en Enoh), en zich de longen uit het lijf wil lopen zoals Vurnon deed om zijn verdedigende taken te doen. Dan kunnen we weer gewoon gaan voetballen.
Dacht je van bocarra die had allang bij de selectie moeten zitten. Dit was gewoon de fout om met Enoh en Lukoki te beginnen. Enoh is gewoon een blind paard.
Avatar van GerwaldvD
Door GerwaldvD, donderdag 22 november 2012 12:26
Reactie op Mark <3 AFCA, woensdag 21 november 2012 20:08
Sorry, Moisander opbouwend beter dan Vertonghen?! Met alle respect voor Moisander zijn kwaliteiten, maar hij doet in zowel aanvallend áls verdedigend aspect onder voor Jan! Ik vind dit zonde voor het voetballende aspect van de wedstrijd, Enoh kan simpelweg niet regisseren, is slechts een stofzuiger. Poulsen zet de lijnen uit, zoals Anita dat vorig jaar deed. Schöne kan dit in mindere mate ook maar compenseert dit met de mogelijkheid om diep te gaan. Zeker tegen een ploeg als Dortmund wil je er voetballend uitkomen en niet die bal naar voren poeieren. Anyway, Frank zijn woord is wet. Hij is ook niet gek, misschien speelt Enoh wel hartstikke goed op de trainingen. Ben benieuwd! edit: ho ik heb er overheen gelezen dat Poulsen er ook in staat. Met 2 controleurs spelen... ik weet het niet...
Misschien toch iemand als Sporkslede erin, type Anita?
Er moet in de jeugd toch iemand rondlopen die voetballend/ opbouwend veel beter is als Poulsen (en Enoh), en zich de longen uit het lijf wil lopen zoals Vurnon deed om zijn verdedigende taken te doen.
Dan kunnen we weer gewoon gaan voetballen.
Avatar van unis
Door unis, woensdag 21 november 2012 23:37
Lekker hè die Enoh?! Anti voetbal! Snap Frankie echt niet! Frankie zondag begin je hopelijk gewoon met fischer en hoesen ipvdeze anti voetbal opstelling!
Avatar van SoNick
Door SoNick, woensdag 21 november 2012 23:35
Nou het ongelijk van deze opstelling is inmiddels duidelijk. Schöne viel weliswaar te laat in, maar zorgde voor veel meer voetbal. Het wordt tijd dat Boerrigter zijn schoenen weer recht aantrekt, want op deze manier heeft geen zin. Lukoki deed het een stuk beter aan de andere kant. Hoesen en Fischer vielen aardig in, maar toen was het kwaad al geschied. Siem de Jong mag zich inmiddels afvragen waarom hij de band nog draagt.
Avatar van ValkenburgZH
Door ValkenburgZH, woensdag 21 november 2012 21:57
Haha die Enoh wat een verschrikkelijke voetballer! Zoals ik overigens vanmiddag ook al zei!
Avatar van De Stift
Door De Stift, woensdag 21 november 2012 21:31
Wat ik maar niet begrijp, is de keuze die trainers zo vaak maken voor 'controle' met behulp van spelers als Enoh. Dat er een zo'n speler met veel passie, vechtlust en dienstbaarheid in het veld staat, begrijp ik. Maar vandaag hebben we er met Enoh en Poulsen twee. Twee spelers die mogelijk wat oorlog kunnen maken en braaf achter hun 'man' aanlopen. Maar het betekent ook dat het dus altijd zo is dat juist deze twee spelers (vanwege hun positie) in de opbouw het meest aan de bal komen. Zij moeten het spel maken, wat nu precies niet hun talent is. En wanneer Ajax juist op de helft van de tegenstander staan en balbezit hebben, lopen er dus twee van de drie middenvelders rond die voortdurend het spel vertragen. Want juist techniek en creativiteit is wat ze missen. Om bij Enoh als voorbeeld te blijven, als hij een bal krijgt moet hij die altijd een of twee keer aanraken om de bal uberhaupt onder controle te krijgen. Pas daarna gaat hij kijken waar de bal heen kan en omdat hij creativiteit mist, is dat een proces van zoeken. Dus voordat hij de bal onder controle heeft en weet waar het spel naartoe moet, heeft de tegenstander zich kunnen hergroeperen, is het spel vertraagd, en heeft hij in veel gevallen al de bal verloren. Het is immers makkelijk om zo'n speler onder druk te zetten. Dus waarvoor zorgen dit soort spelers vaak: voor traag spel en veel balverlies. Kortom, je verliest juist controle wanneer je in balbezit bent. En ook vandaag tegen Dortmund hebben wij veel meer balbezit. We creeeren er alleen niets mee.
Daarom zou ik altijd kiezen voor een creatieve en technisch vaardige speler op die positie. Want nu vraag je eigenlijk aan een voetballer die vooral het spel van de tegenstander zou moeten breken, dat hij het spel van ons maakt. Beter kan je vragen aan een speler die het spel kan maken, dat hij ook zijn rol neemt in het afbreken van het spel van de tegenstander. Daarom zou ik kiezen voor een speler als Siem de Jong als controleur (al zijn spelers als Davids en Anita nog meer geschikt vanwege hun pitbull-eigenschappen én de juiste hoeveelheid technische vaardigheden). Of ik zou ten minste kiezen voor slechts een controleur. Dus vandaag Poulsen of Enoh en daarvoor De Jong en Eriksen. En dan een speler als Fischer of Hoesen in de spits.
Avatar van Mark <3 AFCA
Door Mark <3 AFCA, woensdag 21 november 2012 20:08
Reactie op GerwaldvD, woensdag 21 november 2012 18:33
En dan nog wat. Moisander is verdedigend wat minder als Vertonghen natuurlijk, maar opbouwend ietsje beter. Enoh kan (bijna) alleen maar verdedigen, dus ik denk dat dat beter matcht als met Verthonghen. Volgens mij vullen ze elkaar redelijk goed aan. Dan heb je verder t.o.v. van vorig seizoen niet zoveel wijzigeningen eigenlijk en moet het volgens mij wel gaan lopen in thuis- en uitwedstrijden..
Sorry, Moisander opbouwend beter dan Vertonghen?! Met alle respect voor Moisander zijn kwaliteiten, maar hij doet in zowel aanvallend áls verdedigend aspect onder voor Jan!

Ik vind dit zonde voor het voetballende aspect van de wedstrijd, Enoh kan simpelweg niet regisseren, is slechts een stofzuiger. Poulsen zet de lijnen uit, zoals Anita dat vorig jaar deed. Schöne kan dit in mindere mate ook maar compenseert dit met de mogelijkheid om diep te gaan. Zeker tegen een ploeg als Dortmund wil je er voetballend uitkomen en niet die bal naar voren poeieren.

Anyway, Frank zijn woord is wet. Hij is ook niet gek, misschien speelt Enoh wel hartstikke goed op de trainingen. Ben benieuwd!

edit: ho ik heb er overheen gelezen dat Poulsen er ook in staat. Met 2 controleurs spelen... ik weet het niet...
Avatar van DevilOfExciteme
Door DevilOfExciteme, woensdag 21 november 2012 19:53
VI komt nu met dezelfde opstelling. Ik ben niet enthousiast over deze opstelling. Hopelijk bewijzen de jongens mijn ongelijk.
Avatar van CrazyDJ
Door CrazyDJ, woensdag 21 november 2012 19:11
Frank had toch juist gezegd dat je weer Boerrigter en Fischer mocht verwachten?
Vooralsnog zie ik dit gewoon puur als een gerucht maar goed, we weten over ruim een half uur meer ;)
Avatar van SoNick
Door SoNick, woensdag 21 november 2012 19:05
Hard gelag als Schöne niet speelt. De laatste weken continu één van de besten bij Ajax.
Avatar van DevilOfExciteme
Door DevilOfExciteme, woensdag 21 november 2012 19:03
Waaruit blijkt dat dit gaat gebeuren? Geruchten, of betrouwbare bronnen? Ik kan mij slecht voorstellen dat zowel Poulsen als Enoh gaan spelen. Dan komt Ajax niet aan voetballen toe. Ik verwacht eerder dat Poulsen er dan uitgaat en Schöne gewoon speelt.
Avatar van valkl01
Door valkl01, woensdag 21 november 2012 19:00
Turbo urby noem eens betere opties en als jij denkt dat lukoki het niveau niet aan kan dan snap jij er niks van en kom aub niet met sulibami dat is een gesloten boek!! En een drama!!
Avatar van valkl01
Door valkl01, woensdag 21 november 2012 18:59
Ficher spits?hoesen rechts?laten we gewoon de spelers gebruiken waar ze horen of wou je cillissen links buiten?haha
Avatar van valkl01
Door valkl01, woensdag 21 november 2012 18:57
Turbo urby noem eens betere opties en als jij denkt dat lukoki het niveau niet aan kan dan snap jij er niks van en kom aub niet met sulibami dat is een gesloten boek!! En een drama!!
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, woensdag 21 november 2012 18:52
Reactie op ST, woensdag 21 november 2012 18:38
Ben er ook niet zo blij mee. Maar wie zou jij laten spelen in plaats van Jody en Derk dan?
Fischer links, Sulejmani rechts. Maar dat is mijn mening, meeste hier vinden het volgens mij niet zo fijn als de naam Sulejmani voorbij komt, lol.

Maar met Eriksen in de spits, zou je ook met Hoesen vanaf rechts kunnen spelen. Fischer zou ook in de spits kunnen, met Eriksen en Sulejmani/Sana op de flanken. Ook zou je met Sana links, en Mikky rechts kunnen spelen. Andersen is helaas niet ingeschreven, maar ook dat vind ik (nu al) een betere voetballer dan Boerrigter en Lukoki. Boerrigter en Lukoki zijn allebei slecht in de passing en leiden ongelooflijk veel balverlies. En daar staan weinig écht goede acties tegenover. Ben bang dat dit systeem averechts gaat werken, spelers als Jody en Derk leiden zoveel dom balverlies, dat t alleen maar problemen gaat opleveren.
Avatar van RobertoStrife
Door RobertoStrife, woensdag 21 november 2012 18:52
Reactie op ST, woensdag 21 november 2012 18:38
Ben er ook niet zo blij mee. Maar wie zou jij laten spelen in plaats van Jody en Derk dan?
Sana op links, Boerrigter op rechts. Ik verwacht veel van De Jong deze wedstrijd trouwens.
Avatar van leazi
Door leazi, woensdag 21 november 2012 18:44
Derk is op links gevaarlijker dan op rechts en Lukoki doet het dit seizoen nog uitstekend.

Enoh is de juiste speler voor dit soort wedstrijden tegen dit soort middenvelders!
Had alleen wel liever Schone gezien ipv Poulsen want Poulsen hangt tussen de centrale verdedigers rond.
Avatar van ST
Door ST, woensdag 21 november 2012 18:38
Reactie op TurboUrby, woensdag 21 november 2012 18:15
Pfff, Lukoki en Boerrigter... We hebben betere aanvallers op de bank en buiten de selectie dan in de basis.. Op basis van wat staan Boerrigter en in mindere mate Lukoki in de basis?? De keuze voor Enoh kan ik begrijpen, maar nu hebben we één echt technische en creatieve speler in het veld staan (Eriksen), en dat is wel héél weinig.
Ben er ook niet zo blij mee. Maar wie zou jij laten spelen in plaats van Jody en Derk dan?
Avatar van ST
Door ST, woensdag 21 november 2012 18:36
Ajax gaat in eigen huis dus op de counter spelen, met 2 verdedigende middenvelders. Jammer!! Doe dan Poulsen of Enoh maar nooit allebei. Het is te hopen dat hij met Boerrigter op links en Lukoki op rechts gaat spelen. Als ze andersom staan wordt het helemaal niks. Zo niet maken ze nog wel een kans. Ben benieuwd!
Avatar van GerwaldvD
Door GerwaldvD, woensdag 21 november 2012 18:33
En dan nog wat. Moisander is verdedigend wat minder als Vertonghen natuurlijk, maar opbouwend ietsje beter. Enoh kan (bijna) alleen maar verdedigen, dus ik denk dat dat beter matcht als met Verthonghen. Volgens mij vullen ze elkaar redelijk goed aan. Dan heb je verder t.o.v. van vorig seizoen niet zoveel wijzigeningen eigenlijk en moet het volgens mij wel gaan lopen in thuis- en uitwedstrijden..
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, woensdag 21 november 2012 18:30
Reactie op B_02097, woensdag 21 november 2012 18:23
Verklaring Lukoki? Snelheid, counters, heeft zijn voorzet ontwikkeld en doet niet moeilijk om mee te verdedigen Boerrigter? SNelheid, counters, body, kopkracht, kan afstand schieten en voorzetten. Enoh & Poulsen? Verdedigend blok met 1 passer; Poulsen; om de jong of eriksen te bedienen in de omschakeling. Waarom? Dortmund heeft blazykowski ofzo weer en dan kan je niet met 2 aanvallende middenvelders spelen want die kerel is overal op het middenveld en de flanken. Dit is gewoon net zo opstelling als tegen PSV vorig jaar, en toen wonnen we ook. Of wil je afgaan en risico lopen dat we helemaal nergens komen?
Dat FdB enigzins behoudend speelt dmv het opstellen van Enoh is te begrijpen, en niks mis mee. Maar dat hij aanvallers opstelt puur om hun snelheid, en terwijl we veel meer opties hebben die beter kunnen voetballen, vind ik vreemd... Waarom speelt Boerrigter? Ja, hij is snel. Maar hij kan niet passeren, is slordig in de passing en hopeloos uit vorm. Waarom Lukoki? Precies hetzelfde verhaal, die jongen hoort niet op dit niveau thuis. Dan kun je net zo goed Sulejmani opstellen... Dit is een opstelling ingegeven door een zeer negatieve spelopvatting. Afbraakvoetbal, met snelheid in de omschakeling. En aangezien wij niet kunnen tegenhouden, is de kans zeer groot dat we de deksel op de neus krijgen. FdB MOET resultaat halen met deze opstelling, anders mag hij verantwoordelijk gehouden worden...
Avatar van GerwaldvD
Door GerwaldvD, woensdag 21 november 2012 18:27
Reactie op Danishdynamite, woensdag 21 november 2012 18:04
Dacht ik ook al aan maar Anita is wel een hele andere voetballen dan poulsen, hij gaat meer centraal achterin staan waardoor het niet echt gaat werken met die twee ben ik bang..
Ik vond Ajax tegen PEC zwolle uit (het is maar PEC, maar toch) eindelijk eens, ook na een Europees duel, souverein spelen. Ondanks alle spelers die uitvielen, waardoor op het eind misschien die goals erin gingen. Ik wilde vorig seizoen graag Anita op cvm ipv Enoh, maar ik denk dat je nu toch beter Enoh op die positie kan doen als Poulsen. Misschien Europees wat anders, maar toch.
Avatar van GerwaldvD
Door GerwaldvD, woensdag 21 november 2012 18:24
Ik zou zeggen ipv Poulsen. En Schone of De Jong op het middenveld. Ik heb toch het idee dat het met Enoh op verdedigende middenvelder gaat lopen. Misschien is hij het ontbrekende stukje. Hij weet denk ik beter als Poulsen wat je op die positie moet doen als Ajax speler..
Avatar van B_02097
Door B_02097, woensdag 21 november 2012 18:23
Verklaring

Lukoki? Snelheid, counters, heeft zijn voorzet ontwikkeld en doet niet moeilijk om mee te verdedigen
Boerrigter? SNelheid, counters, body, kopkracht, kan afstand schieten en voorzetten.
Enoh & Poulsen? Verdedigend blok met 1 passer; Poulsen; om de jong of eriksen te bedienen in de omschakeling.

Waarom? Dortmund heeft blazykowski ofzo weer en dan kan je niet met 2 aanvallende middenvelders spelen want die kerel is overal op het middenveld en de flanken.

Dit is gewoon net zo opstelling als tegen PSV vorig jaar, en toen wonnen we ook.
Of wil je afgaan en risico lopen dat we helemaal nergens komen?
Avatar van tommiej94
Door tommiej94, woensdag 21 november 2012 18:19
Voor de mensen hier die roepen dat 'wij ajax, de beste' zijn moeten nog even nadenken. Tuurlijk moeten we ons eigen spel spelen, maar Frank ziet ook in dat je door Dortmund snel wordt overlopen als je te aanvallend speelt. Blijf wel realistisch
Avatar van ali_ajax
Door ali_ajax, woensdag 21 november 2012 18:18
nee kom op man, ik dacht we onze eigen filosofie zouden spelen. Dan hoor je niet met 2 controleurs te spelen
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, woensdag 21 november 2012 18:15
Pfff, Lukoki en Boerrigter... We hebben betere aanvallers op de bank en buiten de selectie dan in de basis.. Op basis van wat staan Boerrigter en in mindere mate Lukoki in de basis??

De keuze voor Enoh kan ik begrijpen, maar nu hebben we één echt technische en creatieve speler in het veld staan (Eriksen), en dat is wel héél weinig.
Avatar van unis
Door unis, woensdag 21 november 2012 18:12
Reactie op wilyha, woensdag 21 november 2012 18:04
mwah dat denk ik eerlijk gezegd niet want met de aanvallende middenvelders zijn een verdedigende mid als poulsen en enoh wel goed denk ik , dan kan siem in de omschakeling belangrijk zijn denk ik,
Nou het gaat niet alleen om verdedigen, poulsen heeft nog een redelijke pass... Maar enoh heeft eigenlijk niets extra's naast zijn inzet! Kortom jij zegt siem belangrijk in de omschakeling, maar helaas kan Siem het niet alleen.

de Boer geeft eigenlijk aan dat hij bang is voor Dortmund, met zo'n opstelling.

Ipv uitgaan van je eigen kwaliteit, pas je die aan op de speelwijze van je tegenstander!

Buiten dit alles speel je verdomme thuis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Avatar van leon_9_9
Door leon_9_9, woensdag 21 november 2012 18:12
jammer van Schöne.. vond hem tegen City toch wel een van de beste! kwam veel in de bal, verdedigde lekker mee en hij was heerlijk fel zoals k het wil zien bij ajax !!
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 18:10
Reactie op afca4eva, woensdag 21 november 2012 17:56
Ik kan me hier wel in vinden maar dan wel in een uitwedstrijd. Wij moeten in een thuiswedstrijd domineren en het spel maken, niet counteren. Of dat nou tegen Willem II is, Dortmund of Madrid maakt niet uit.. Thuis maken wij het spel!
Ik zie ook liever dat ze thuis altijd het spel maken. Maar een beetje realiteit zie ik ook graag terug. En de realiteit is dat als je je eigen spel speelt tegen Dortmund (die niet hoeft aan te vallen, dus lekker op de counter kan spelen) dat je dan waarschijnlijk in de omschakeling verliest. Dan kun je natuurlijk doen of je neus bloed en zeggen dat we altijd moeten voetballen zoals we dat graag willen zien, maar de kans dat dat goed afloopt is gewoon te klein. Nogmaals, ik zie ook graag liever dat ze aanvallend spelen met een goed positiespel, maar het doel op het veld is nog altijd punten pakken.
Avatar van ajaxf4n
Door ajaxf4n, woensdag 21 november 2012 18:08
Lukoki in de basis tegen Dortmund?

Whahahahahahahahahahaha
Dit "jochie" erin tegen een van de beste teams ter wereld?

Waarom geen Fischer?
Avatar van wilyha
Door wilyha, woensdag 21 november 2012 18:04
Reactie op unis, woensdag 21 november 2012 18:01
Nou ik zit straks in het stadion en ga me denk ik zitten verbijten om Enoh aan het werk te zien... binnen 30 minuten de eerste gele kaart te pakken en in de 60e minuut de 2e! kortom lekker slimme keuze dit hoor... Wij zijn Ajax en moeten uitgaan van waar wij goed in zijn wat onze kracht is en dat is niet controleren of verdedigen maar vooruit voetballen, iets wat je met Enoh gewoon om zeep ga helpen! Nou ja als het goed uitpakt prima, maar ik ben bang van niet! Domme keuze van de Boer imo! Maar goed er zijn er hier legio die Enoh helemaal geweldig vinden, dus kom maar op de de duimpjes down!
mwah dat denk ik eerlijk gezegd niet want met de aanvallende middenvelders zijn een verdedigende mid als poulsen en enoh wel goed denk ik , dan kan siem in de omschakeling belangrijk zijn denk ik,
Avatar van Danishdynamite
Door Danishdynamite, woensdag 21 november 2012 18:04
Reactie op BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 17:52
Grappig dat iedereen hier verrast op reageert. Zijn jullie allemaal de wedstrijd tegen psv van vorig seizoen vergeten? Toen speelden zowel Anita als Enoh op het middenveld. Een variant die ontzettend goed uitpakte omdat de bal vanaf het middenveld bij psv niet of nauwelijks naar de aanval gepassed kon worden. Mijn verwachting is (mocht dit correct zijn) dat De Boer dit weer probeert te bereiken. Dortmund is verschrikkelijk gevaarlijk in de omschakeling, dus op deze manier maak je het hun in ieder geval een heel stuk moeilijker. Eerst de nul houden en dan met snelheid op de flanken gevaarlijk worden. Met een inzakkende Eriksen en een diepgaande De Jong zou deze variant best goed kunnen werken.
Dacht ik ook al aan maar Anita is wel een hele andere voetballen dan poulsen, hij gaat meer centraal achterin staan waardoor het niet echt gaat werken met die twee ben ik bang..
Avatar van ajaxf4n
Door ajaxf4n, woensdag 21 november 2012 18:02
Reactie op afca4eva, woensdag 21 november 2012 17:56
Ik kan me hier wel in vinden maar dan wel in een uitwedstrijd. Wij moeten in een thuiswedstrijd domineren en het spel maken, niet counteren. Of dat nou tegen Willem II is, Dortmund of Madrid maakt niet uit.. Thuis maken wij het spel!
Onzin
Kan mij het schelen hoe ze spelen?
We hebben gewoon facking punten nodig om ManCity achter ons te houden
En dan ga jij lopen zeiken dat we het spel moeten maken?
Al gaan ze met z'n allen in de goal staan
Avatar van Ganggino
Door Ganggino, woensdag 21 november 2012 18:01
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 17:24
Maar Enoh en Poulsen... Je moet toch kunnen schakelen tussen je verdediging en je aanval.. Misschien dat Poulsen als CV gaat spelen en Moisander meer gaat inschuiven, maar slnog ben ik er geen fan van. Onder v Gaal bijvorbeeld hadden we Clarence - Ronald en Jari. Die konden tenminste echt voetballen. Enoh kan alleen maar breedtepassjes en Poulsen kan alleen maar lange ballen.
Je hebt helemaal gelijk, ben er ook zeker geen voorstander van, maar Frank wil dit duidelijk.
Avatar van unis
Door unis, woensdag 21 november 2012 18:01
Nou ik zit straks in het stadion en ga me denk ik zitten verbijten om Enoh aan het werk te zien... binnen 30 minuten de eerste gele kaart te pakken en in de 60e minuut de 2e! kortom lekker slimme keuze dit hoor...

Wij zijn Ajax en moeten uitgaan van waar wij goed in zijn wat onze kracht is en dat is niet controleren of verdedigen maar vooruit voetballen, iets wat je met Enoh gewoon om zeep ga helpen! Nou ja als het goed uitpakt prima, maar ik ben bang van niet! Domme keuze van de Boer imo! Maar goed er zijn er hier legio die Enoh helemaal geweldig vinden, dus kom maar op de de duimpjes down!
Avatar van ValkenburgZH
Door ValkenburgZH, woensdag 21 november 2012 17:59
Reactie op afca4eva, woensdag 21 november 2012 17:56
Ik kan me hier wel in vinden maar dan wel in een uitwedstrijd. Wij moeten in een thuiswedstrijd domineren en het spel maken, niet counteren. Of dat nou tegen Willem II is, Dortmund of Madrid maakt niet uit.. Thuis maken wij het spel!
Idd en dus moet Schone spelen in plaats van 1oog!
Avatar van afca4eva
Door afca4eva, woensdag 21 november 2012 17:56
Reactie op BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 17:52
Grappig dat iedereen hier verrast op reageert. Zijn jullie allemaal de wedstrijd tegen psv van vorig seizoen vergeten? Toen speelden zowel Anita als Enoh op het middenveld. Een variant die ontzettend goed uitpakte omdat de bal vanaf het middenveld bij psv niet of nauwelijks naar de aanval gepassed kon worden. Mijn verwachting is (mocht dit correct zijn) dat De Boer dit weer probeert te bereiken. Dortmund is verschrikkelijk gevaarlijk in de omschakeling, dus op deze manier maak je het hun in ieder geval een heel stuk moeilijker. Eerst de nul houden en dan met snelheid op de flanken gevaarlijk worden. Met een inzakkende Eriksen en een diepgaande De Jong zou deze variant best goed kunnen werken.
Ik kan me hier wel in vinden maar dan wel in een uitwedstrijd.
Wij moeten in een thuiswedstrijd domineren en het spel maken, niet counteren.
Of dat nou tegen Willem II is, Dortmund of Madrid maakt niet uit.. Thuis maken wij het spel!
Avatar van ValkenburgZH
Door ValkenburgZH, woensdag 21 november 2012 17:56
Reactie op jm93, woensdag 21 november 2012 17:52
Mevrouw Enoh hoeft niet te koken vanavond want man lief eet Götse op vanavond:)
Is alleen te bidden dat hij niet weer na 5 minuten domme gele kaart krijgt!
Avatar van ValkenburgZH
Door ValkenburgZH, woensdag 21 november 2012 17:55
Reactie op Robinjo1988, woensdag 21 november 2012 17:37
Ja en 1 countertje en we staan 0-1 achter....
Dus jij wou zeggen dat Enoh wel goed kan voetballen?
Avatar van kevin-suarez
Door kevin-suarez, woensdag 21 november 2012 17:53
Als het waar is, dan speelt siem wel weer lkkr, eindelijk weer de 10 voor hem
Avatar van jm93
Door jm93, woensdag 21 november 2012 17:52
Mevrouw Enoh hoeft niet te koken vanavond want man lief eet Götse op vanavond:)
Avatar van BigDaddy84
Door BigDaddy84, woensdag 21 november 2012 17:52
Grappig dat iedereen hier verrast op reageert. Zijn jullie allemaal de wedstrijd tegen psv van vorig seizoen vergeten? Toen speelden zowel Anita als Enoh op het middenveld. Een variant die ontzettend goed uitpakte omdat de bal vanaf het middenveld bij psv niet of nauwelijks naar de aanval gepassed kon worden. Mijn verwachting is (mocht dit correct zijn) dat De Boer dit weer probeert te bereiken. Dortmund is verschrikkelijk gevaarlijk in de omschakeling, dus op deze manier maak je het hun in ieder geval een heel stuk moeilijker. Eerst de nul houden en dan met snelheid op de flanken gevaarlijk worden. Met een inzakkende Eriksen en een diepgaande De Jong zou deze variant best goed kunnen werken.
Avatar van Kaos
Door Kaos, woensdag 21 november 2012 17:50
Poulsen, Enoh en de Jong op het middenveld. Is Martin Jol toevallig opgetrommeld als coach?
Avatar van afca4eva
Door afca4eva, woensdag 21 november 2012 17:47
Ik vind Schöne juist goed spelen de laatste tijd :S
Avatar van jollie18
Door jollie18, woensdag 21 november 2012 17:46
Valkenburg

Ik zou vanavond niet kijken!
Avatar van ValkenburgZH
Door ValkenburgZH, woensdag 21 november 2012 17:45
Jammer dat Enoh speelt de man kan niet voetballen en heeft een draaicirkel van een vrachtwagen! Maar goed misschien kan hij verrassen!
Avatar van Jajijdaar
Door Jajijdaar, woensdag 21 november 2012 17:41
Vind dit geen goede opstelling, Ajax gaat zich indekken en op de counter spelen wat denk ik gaat falen :S
Avatar van jollie18
Door jollie18, woensdag 21 november 2012 17:38
Als dit de opstelling is ben ik blij! Boerrigter op zijn plek en Lukoki op recht! Ja en Enoh hoort eigenlijk ook wel in de basis.
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, woensdag 21 november 2012 17:37
Reactie op Danishdynamite, woensdag 21 november 2012 17:13
we gaan toch gvd niet verdedigend spelen? twee controleurs donder op man. WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE, we moeten gewoon gebruik maken van de aanval
Ja en 1 countertje en we staan 0-1 achter....
Avatar van Gremlinskaffa
Door Gremlinskaffa, woensdag 21 november 2012 17:34
Reactie op flithje, woensdag 21 november 2012 17:19
Hoezo Enoh gewoon aanvallend zetten;p enige aanvallende actie die ik me herinner is de goal tegen de tukkers.
Enoh op 10, vinding van de eeuw hahaha :)
Avatar van Vinc-ajacied
Door Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 17:24
Reactie op Ganggino, woensdag 21 november 2012 17:18
Deze wedstrijd vergt volgens Frank, denk ik, een andere aanpak. We spelen nu overduidelijk met de punt naar voren i.p.v. naar achter. Enoh en Poulsen vormen het defensieve blok, De Jong eindelijk weer ECHT op nummer 10, waar hij levensgevaarlijk is. Zal wel in de zestien komen, waarna Chris zich laat terugzakken.
Maar Enoh en Poulsen... Je moet toch kunnen schakelen tussen je verdediging en je aanval.. Misschien dat Poulsen als CV gaat spelen en Moisander meer gaat inschuiven, maar slnog ben ik er geen fan van.

Onder v Gaal bijvorbeeld hadden we Clarence - Ronald en Jari. Die konden tenminste echt voetballen. Enoh kan alleen maar breedtepassjes en Poulsen kan alleen maar lange ballen.
Avatar van Viktor-Fischer3
Door Viktor-Fischer3, woensdag 21 november 2012 17:22
Ik denk dat Ajax het best zo kan spelen:

Vermeer
Van Rhijn-Alderweireld-Moisander-Blind
De Jong-Poulsen/Enoh-Schöne
Lukoki-Eriksen-Fischer
Avatar van flithje
Door flithje, woensdag 21 november 2012 17:19
Hoezo Enoh gewoon aanvallend zetten;p enige aanvallende actie die ik me herinner is de goal tegen de tukkers.
Avatar van Leviathan
Door Leviathan, woensdag 21 november 2012 17:18
En volgens wie is dit dan?
Avatar van Ganggino
Door Ganggino, woensdag 21 november 2012 17:18
Reactie op Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 17:12
Poulsen, Enoh en de Jong op het middenveld en Boerrigter op linksbuiten? Creativiteit is zeker niet meer nodig deze dagen..
Deze wedstrijd vergt volgens Frank, denk ik, een andere aanpak. We spelen nu overduidelijk met de punt naar voren i.p.v. naar achter.
Enoh en Poulsen vormen het defensieve blok, De Jong eindelijk weer ECHT op nummer 10, waar hij levensgevaarlijk is.
Zal wel in de zestien komen, waarna Chris zich laat terugzakken.
Avatar van Danishdynamite
Door Danishdynamite, woensdag 21 november 2012 17:13
we gaan toch gvd niet verdedigend spelen? twee controleurs donder op man. WIJ ZIJN AJAX WIJ ZIJN DE BESTE, we moeten gewoon gebruik maken van de aanval
Avatar van Vinc-ajacied
Door Vinc-ajacied , woensdag 21 november 2012 17:12
Poulsen, Enoh en de Jong op het middenveld en Boerrigter op linksbuiten? Creativiteit is zeker niet meer nodig deze dagen..
altianet.com