Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Bijzaken en geruchten »

'Litmanen tipt Ajax over Finse spits'

'Litmanen tipt Ajax over Finse spits'

Omdat Kolbeinn Sightorssón vaker geblesseerd is dan fit en Ryan Babel zijn contract bij Ajax niet wenst te verlengen, is de kans aanwezig dat Ajax zich tijdens de winterperiode zal versterken met een nieuwe spits. Volgens het Finse Aland tipte clubicoon Jari Litmanen over een talentvolle landgenoot.

Aland laat weten dat het zou gaan om Tim Väyrynen van FC Honka, de nummer zeven van de Veikkausliiga. Hij scoorde tien keer in de laatste 28 wedstrijden van de Finse club. Ook Genoa, Tottenham Hotspur en Atletico Madrid zouden interesse hebben in de 19 jarige speler.


Archief Ajax Showtime

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

C1 wint mini-Klassieker, D1 stevig aan kopHighlight Oranje U19 - Noorwegen U19 (1-1)Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-Germain
Avatar van Dennis_Gijs12
Door Dennis_Gijs12, woensdag 26 december 2012 13:08
Reactie op Jajijdaar, dinsdag 25 december 2012 23:30
Suarez speelde toen als rechtsbuiten bij Groningen en was nog nooit spits geweest. Pas na een jaar werd Suarez gebruikt als spits bij Ajax en toen begon hij veel te scoren. want in het eerste jaar had Suarez er ook niet veel inliggen als rechtsbuiten, hij gaf veel assists op Huntelaar die toen dik topscorer werd in de Eredivise.. Ten tweede, is de Eredivisie 5x van een hoger niveau als die van de Finse competitie. Aangezien deze jongen een pure spits is en al 28 duels heeft gespeeld waarvan hij 10x scoort vind ik het niet zo denderend. Maar wie weet wordt hij beter en beter, maar de statistieken zijn erg matig tot nu toe. Dus wat je zegt vind ik een beetje krom, snap ook niet dat je 9 duimpjes omhoog heb gekregen.
Suarez is nooit echt als spits gebruikt hoor bij Ajax! Bij Groningen wel. Het was of Huntelaar in de spits of Pantelic.
Avatar van Jajijdaar
Door Jajijdaar, dinsdag 25 december 2012 23:30
Reactie op Lorenzovgortel, maandag 24 december 2012 14:04
Suarez scoorde bij Groningen 10 doelpunten in 29 duels. ;)
Suarez speelde toen als rechtsbuiten bij Groningen en was nog nooit spits geweest. Pas na een jaar werd Suarez gebruikt als spits bij Ajax en toen begon hij veel te scoren. want in het eerste jaar had Suarez er ook niet veel inliggen als rechtsbuiten, hij gaf veel assists op Huntelaar die toen dik topscorer werd in de Eredivise.. Ten tweede, is de Eredivisie 5x van een hoger niveau als die van de Finse competitie.
Aangezien deze jongen een pure spits is en al 28 duels heeft gespeeld waarvan hij 10x scoort vind ik het niet zo denderend. Maar wie weet wordt hij beter en beter, maar de statistieken zijn erg matig tot nu toe.

Dus wat je zegt vind ik een beetje krom, snap ook niet dat je 9 duimpjes omhoog heb gekregen.
Avatar van Wayout
Door Wayout, dinsdag 25 december 2012 00:31
Nee joh zo een houten klaas niet halen, vind ik wat ik van Helenius heb gezien wel ffe wat beter. Kan ook liggen aan dat kutfilmpje, maar wat ik zie van hem, echt niet!!!
Avatar van Cello
Door Cello, maandag 24 december 2012 21:16
Los van het feit of dit iets zou kunnen zijn voor Ajax, is het wel goed om weer een oud-speler te zien, die ook voor Ajax zijn ogen open houdt....net als we dat eerder meemaakten met Stefan Petterson.
Avatar van braboajacied
Door braboajacied, maandag 24 december 2012 19:39
Vindt hem een beetje houterig ogen en hij lijkt me ook niet al te snel. Kan wel aardig koppen en heeft ook wel een aardig schot. Maar is denk ik geen ajax-voetballer, tenminste aan dit gare filmpje te zien.
Avatar van Litmanen87
Door Litmanen87, maandag 24 december 2012 19:27
Hij ziet er technisch vaardig uit, ook gezien zijn zaalvoetbalgoal.
Hij is 1.91 en kan met zijn kop scoren.

Lijkt mij een mooie concurent voor Hoessen en Van Kessel.
Sightorsson maar zo snel mogelijk verkopen als die weer fit is. Hij kan prima voetballen, alleen kan je nooit een heel seizoen op hem rekenen en blijven er vraagtekens bij hem staan over zijn fitheid.

Volgens mij mogen we niet klagen met Hoessen in de spits, nog geen wedstrijd verloren en is een mooi aanspeelpunt.
Die Väyrynen zou ook nog als breekijzer gebruikt kunnen worden met zijn 1.91 lengte
Avatar van Flerenc
Door Flerenc, maandag 24 december 2012 18:46
Reactie op , maandag 24 december 2012 16:43
Als het net zo'n geweldenaar als Toivomaki is laat dan maar zitten!
Dacht ik ook al aan!
Avatar van Ganggino
Door Ganggino, maandag 24 december 2012 18:44
Reactie op , maandag 24 december 2012 16:47
Waardeloos filmpje pff
Niet zo'n beetje waardeloos ook, zeg... Hoe slecht kun je iets monteren?!
Avatar van KevinR34
Door KevinR34, maandag 24 december 2012 16:45
Liever Helenius! Die oogt in die filmpjes alleen al veel beter en die heeft alles! Lengte, fysiek sterk, pace en techiek erbij. koelbloedige afmaker, schiet ze er erg makkelijk in. Ik ben niet onder de indruk van dit filmpje. Niks bijzonders. Maar zal vast wel een goede speler zijn, alleen ik denk dat Helenius een paar klasse beter is.
Avatar van DeKlassieker
Door DeKlassieker, maandag 24 december 2012 15:26
Reactie op Jajijdaar, maandag 24 december 2012 14:00
10x in 28 wedstrijden vind ik niet zo geweldig... We hebben echte killers zoals Huntelaar en Suarez nodig. Ik mis een echte afmaker...
Daar gaat het niet meer om, Vooruit, het speelt allemaal wel een rol natuurlijk, maar er wordt vooral gekeken of het een speler is die past in het systeem dat Ajax wil gaan spelen. Uit gebrek aan geld is het ook erg belangrijk of een speler kneedbaar is voor Ajax. Sana en Hoesen zijn daar nu de beste voorbeelden van.

Sana heeft ondanks dat hij inmiddels een heel seizoen in de benen 5 keer gescoord in 18 wedstrijden (waaronder een X aantal als invaller) en dat is meer dan dat hij ooit heeft gedaan. Het is een speler die de club 100.000 euro per jaar kost en het is aan hem en de technische mensen om hem als maar beter te maken. Puur gebaseerd op geld (want daar draait het nu heel erg om bij Ajax) is het heel erg moeilijk om Sana te zien als miskoop. Natuurlijk kun je voor meer geld een betere speler kopen en natuurlijk kan de scouting van Ajax een 16-jarige speler kopen en deze veel beter op te leiden, maar voor het heden is Sana een prima speler om erbij te hebben. Als het lukt om hem nog beter te maken, dan gaan we nog veel plezier van hem beleven en dan maakt het niet uit of dat in de basis zal zijn of als invaller. En als niet lukt dan staat de club niet gelijk in de fik, want Sana zal nooit zwaar op de begroting drukken.

Ook in het geval van Hoesen draait het allemaal om geld. Die heeft voor 4 jaar getekend en kost de club 85.000 euro per jaar aan transfergeld. In vergelijking met het verleden een absoluut koopje. Ook hier kun je weer zeggen dat ze een 16-jarige hadden kunnen kopen om eerder op te leiden of als ze meer geld hadden gehad dan hadden ze een betere speler kunnen kopen. Maar voor het bedrag en de huidige kwaliteiten van Hoesen is ook dit een koopje. Echter is hier ook van belang dat de speler beter gaat worden.

We moeten Sana en Hoesen ook in een aparte categorie stoppen. Het zijn wat ''oudere'' jongens die weinig geld kosten en waar de technische mensen van verwachten dat ze kneedbaar zijn. Beide spelers zijn ook helemaal niet gehaald als basisspeler, maar door alle problemen hebben zij al meer gespeeld dan waarschijnlijk de bedoeling was of in ieder geval vaker in de basis gestaan dan de bedoeling was.

Ik vind dit persoonlijk een erg goede ontwikkeling en het is ook een grote verandering binnen Ajax. Ik kan me van de laatste jaren geen transfers herinneren waarvan de verantwoordelijke mensen zeiden ''deze speler kost ons erg weinig, maar wij vinden dat we hem beter kunnen maken''. Het is iets heel anders dan 16 jarige talenten naar de Toekomst loodsen of directe versterkingen kopen zoals Moisander. In mijn ogen is het een categorie waar Ajax nooit in durfde te investeren en daar zou deze Finse speler best eens bij kunnen horen en zo hebben we al meer namen voorbij zien komen.

Het is wel uiterst belangrijk dat dit soort jongens op hun positie bij de beste twee, drie spelers zitten. Zo vind ik persoonlijk Sana beter dan Ebecilio, maar minder goed als Fischer. En Hoesen vind ik beter dan Castillion, maar Sightorsson is dan wel weer beter. Dan is het een goede reden om dit soort spelers aan te trekken, maar als ze twee of meer betere spelers voor zich moeten dulden, dan lijkt het mij erg zinloos worden.
Avatar van yorick25
Door yorick25, maandag 24 december 2012 15:11
Irritant filmpje zeg, maar verder wel redelijke speler lijkt het. Toch zie ik dan liever helenius komen.
Avatar van ali_ajax
Door ali_ajax, maandag 24 december 2012 14:47
Reactie op MelleAfca, maandag 24 december 2012 13:48
Als Jari hem tipt zal hij toch wel iets kunnen he ;)
Jari tipte ook toivomaki volgens mij :p
Maar we hebben wel een spits nodig vind ik, dus misschien wel een interessante optie
Avatar van Lazell
Door Lazell, maandag 24 december 2012 14:24
Ben benieuwd!
Avatar van Daantje Makkes
Door Daantje Makkes, maandag 24 december 2012 14:20
Mooie achternaam.. Zie ik zo achterop het shirt staan. Verder nooit wat van gehoord dus ben benieuwd
Avatar van LorenzovgortelModerator
Door Lorenzovgortel, maandag 24 december 2012 14:04
Reactie op Jajijdaar, maandag 24 december 2012 14:00
10x in 28 wedstrijden vind ik niet zo geweldig... We hebben echte killers zoals Huntelaar en Suarez nodig. Ik mis een echte afmaker...
Suarez scoorde bij Groningen 10 doelpunten in 29 duels. ;)
Avatar van Jajijdaar
Door Jajijdaar, maandag 24 december 2012 14:00
10x in 28 wedstrijden vind ik niet zo geweldig... We hebben echte killers zoals Huntelaar en Suarez nodig. Ik mis een echte afmaker...
Avatar van MelleAfca
Door MelleAfca, maandag 24 december 2012 13:48
Als Jari hem tipt zal hij toch wel iets kunnen he ;)
Avatar van AnitAjax
Door AnitAjax, maandag 24 december 2012 13:34
Reactie op Robinjo1988, maandag 24 december 2012 13:28
Jari nu al part time scout voor Ajax?
Geweldig, zo'n netwerk van oudtoppers!
Avatar van Robinjo1988
Door Robinjo1988, maandag 24 december 2012 13:28
Jari nu al part time scout voor Ajax?
altianet.com