Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Bijzaken en geruchten »

Vink: 'Apathisch tegen F'noord'

Vink: 'Apathisch tegen F'noord'

  • , 3-12-2012 23:06
  • , 2820 views
  • , Ajax.nl |
  • Nu 40% korting op meer dan 100 artikelen in de officiële Ajax-shop.

Gery Vink was na afloop van Jong Ajax - Jong Feyenoord niet blij met de 0-2 nederlaag die zijn ploeg leed. Bij Feyenoord deden veel ervaren krachten mee, maar volgens Vink mag dat geen smoes zijn. 'Daarin schuilt juist de uitdaging', aldus de coach van Jong Ajax.

Maar in de eerste helft zag hij die gretigheid niet terug in het spel van zijn ploeg. Vink: 'Ik vond dat we te veel respect voor ze toonden. We lieten Feyenoord te makkelijk voetballen. Ze waren heer en meester. Natuurlijk was het een sterk team, maar wij waren apathisch. Dat viel me tegen.'

'Feyenoord beschikte over meer routine', concludeerde Vink na afloop. 'Dat zag je aan de rustige manier waarop het de wedstrijd uitspeelde. Ze waren beter. We hebben terecht verloren.'

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

VAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en actiesHighlight Oranje U19 - Servië U19 (1-0)Top 10: 115 jaar Ajax Ajax C1 slacht PSV in Eindhoven (Ajax TV)Viktor Fischer ✖ Ajax Wonderkid ✖ Highlights ✖ HD
Avatar van ajax19
Door ajax19, dinsdag 4 december 2012 14:16
Reactie op AFCA***, dinsdag 4 december 2012 10:11
Laat me raden, Cruijff zijn schuld ?
Nee, absoluut niet. Hierbij is Cruijff niet betrokken. Wat een rare opmerking, Cruijff is intern evenzo vlijmscherp in zijn commentaren. Gisteren was het echt verschrikkelijk pijnlijk. Ik ben tot in het diepste van mijn ziel een Cruijffiaan. Gisteren was Ajaxonwaardig.

Als je met drie op lijn wilt spelen, dan moet je daar niet je backs voetballend voor opofferen, terwijl je niet met 5 van de 7 spelers daarboven spelen moet die beter kunnen pressen/counteren dan situeren/toeslaan. Iets dat iedere Ajax-hoofdcoach moet snappen.
Avatar van ajax19
Door ajax19, dinsdag 4 december 2012 14:13
Gisteren een koekenbakker. Zoh, pff. Wat kon hij dom coachen.

Maar jullie lieden op AS hebben vast niks bij de wedstrijd bezocht? Diegenen die ik hier lees, hebben het overigens goed doorzien. Er klopte niks van de formatie. Dat Bosman en Schoenaker niks zeiden!?

Bijvoorbeeld: "Fabian, wat loop je nou naar voren, daar staan toch al spelers, blijf daar nou weg", terwijl dus de hele aanval vastzat, omdat de aanvallers stilstaan, omdat diezelfden eigenlijk alleen kwaliteiten voor bij een counter hebben. Uitgerekend, jaja, de verrassende speler, wordt teruggeroepen. Dan hoor je te coachen "Les, Gino, Lo: loop het nou niet dicht, je komt te vroeg, dan moet je van posities wisselen, anders staat het vol". Dat zal een persoon als Cruijff alleen maar beamen. Zo waren er talloze momenten. De echte talenten verpieteren, omdat ze worden doodgeïnstrueerd en niet eigen verstand mogen gebruiken. Wat een schaamrood team.
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, dinsdag 4 december 2012 13:07
Misschien volgende keer niet 3 verdedigers op het middenveld opstellen als je goed voetbal wil zien? Ben niet echt overtuigd van deze man. Niet van zn manier van coachen, en niet van die vreemde opstellingen die hij maakt. Hij had gisteren ook gewoon met Andersen, Rits en Boccara op t middenveld kunnen spelen, en Fabian dan op CV. Nu maakte hij er weer een zooitje van.
Avatar van AFCA***
Door AFCA***, dinsdag 4 december 2012 10:11
Reactie op ajax19, dinsdag 4 december 2012 00:09
Deze nederlaag is niet erg. Het hopeloze veldspel absoluut wel.
Laat me raden, Cruijff zijn schuld ?
Avatar van ajax19
Door ajax19, dinsdag 4 december 2012 00:09
Reactie op Ganggino, dinsdag 4 december 2012 00:06
Deze overwinning is geen schande als je ziet met wat voor elftal Feyenoord aantrad. De helft van dat elftal hebben al meerdere malen in de competitie minuten gemaakt en zijn al ruim in de twintig.
Deze nederlaag is niet erg. Het hopeloze veldspel absoluut wel.
Avatar van Ganggino
Door Ganggino, dinsdag 4 december 2012 00:06
Deze overwinning is geen schande als je ziet met wat voor elftal Feyenoord aantrad. De helft van dat elftal hebben al meerdere malen in de competitie minuten gemaakt en zijn al ruim in de twintig.
Avatar van CrazyDJ
Door CrazyDJ, dinsdag 4 december 2012 00:01
Naja wat wil je ook met zo'n opstelling...
Zonder pure vleugelspelers (op de sa na) en met 2 verdedigende middenvelders...
Tja, dan kun je wel wachten op wat afwachtend voetbal natuurlijk maar ach, de resultaten maken op zich niet bijzonder veel uit bij jong ajax.
Avatar van geronimo
Door geronimo, maandag 3 december 2012 23:30
heel andere reactie dan de verliezers uit einhoven , dit is sportiefer
Avatar van C.Eriksen10
Door C.Eriksen10, maandag 3 december 2012 23:25
Hij had de spelers er niet voor. Speelde eerste helft met Busse,Nieuwepoort,plus 2 defensieve middenvelders Boccara,Sporkslede dat kan nooit goed lopen, Ligeon als buitenspeler. Dat kan niet tegen zo''n ervaren ploeg. Jammer, maar hier leren ze veel meer van, dan elke wedstrijd 3 of 4 nul winnen. Gewoon ff op de blaren zitten en focussen op wat beter moet voor de volgende wedstrijd.
altianet.com