Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Bijzaken en geruchten »

De Boer wil dreiging en stootkracht zien

De Boer wil dreiging en stootkracht zien

STOOTKRACHT - Trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg meer stootkracht toont en dreigender zal zijn in de topper tegen PSV dan in voorgaande wedstrijden dit seizoen. Dat zegt hij in gesprek met Humberto Tan, voorafgaand aan de wedstrijd in de Amsterdam ArenA. De Boer kiest zaterdagavond net als in de wedstrijd tegen Roda JC voor Danny Hoesen als diepe spits.

Frank de Boer is alert op de gevaren van de tegenstander: 'je weet wat de gevaren van PSV kunnen zijn, dat we niet dom balverlies mogen lijden rondom het middenveld, daar zijn ze heel gevaarlijk natuurlijk met de snelheid van Lens en Narsingh. Wij moeten proberen stootkracht te krijgen uiteindelijk in dit soort wedstrijden het is natuurlijk leuk om 66 procent balbezit te hebben, maar uiteindelijk gaat het om de kansen die je creëert daarin, en ik hoop dat we daarin verbeterd zijn.

Wij moeten sowieso ook diepgang hebben en of dat nou Hoesen is of Siem de Jong of Boerrigter of Fischer of Eriksen bijvoorbeeld, die dreiging moet je dat altijd hebben en ik vond dat we dat tegen Dortmund te weinig hadden. De laatste wedstrijden hebben we daar juist op gehamerd.'
De Boer zei helemaal niet overwogen te hebben om Christian Eriksen in de spits te zetten, hij koos voor Hoesen omdat hij vertrouwen in hem heeft: 'je kijkt ook gewoon hoe zo'n speler zich ontwikkeld, ik vind dat hij het op dit moment hartstikke goed doet tijdens wedstrijden maar ook tijdens trainingen en ik probeer hem zoveel mogelijk zelfvertrouwen te geven'.

De Boer verwacht verder dat PSV zal gaan wachten op fouten van Ajax om daarna snel toe te slaan. De Boer gaf verder nog aan dat hij vindt dat er weinig verschil is tussen Derk Boerrigter en Jody Lukoki op dit moment, maar dat hij nu voor Boerrigter kiest omdat die fysiek verder is dan Lukoki. Humberto Tan sloot het gesprek af met de samenvatting: 'geen balverlies en snel omschakelen, zuinig spelen maar wel agressief, dus dat is wat jullie gaan doen'. De Boer antwoordde met een kwinkslag: 'ja eigenlijk wel, je kan wel trainer worden'.

Bekijk hier het hele interview van Eredivisie Live met de Ajaxtrainer.Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

Highlight Oranje U19 - Noorwegen U19 (1-1)Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-GermainChé Nunnely: Mooiste goals en acties
Avatar van geronimo
Door geronimo, zondag 2 december 2012 13:01
Wat doet zo'n Humberto Tan eigenlijk op een voetbal zender,laat hem omroepster spelen bij de AVRO of TROS of zoiets.
Avatar van Randy428
Door Randy428, zaterdag 1 december 2012 21:52
Reactie op AfcaLdam, zaterdag 1 december 2012 21:46
Ruststand: Dreiging: check Stootkracht: mwoah
Stootkracht is er wel, alleen nog niet effectief.
Avatar van AfcaLdam
Door AfcaLdam, zaterdag 1 december 2012 21:46
Ruststand:

Dreiging: check
Stootkracht: mwoah
Avatar van Randy428
Door Randy428, zaterdag 1 december 2012 21:40
Ik heb behoorlijk wat dreiging en stootkracht gezien. Alleen ontbreekt het ons aan scorend vermogen. Als we vandaag een afmaker in het elftal hadden gehad, had het nu al minimaal 4-1 gestaan. Alleen Hoessen en Fischer zijn voorlopig nog ongelukkig. En die slappe balletjes van Boerrigter, die al maanden onder niveau 'presteert', reken ik in het geheel maar niet mee.
altianet.com