Ajax Showtime Homepage Apple Store Ajax Showtime Google Play Ajax Showtime
Home » Bijzaken en geruchten »

'Nouri behoort tot buitencategorie'

'Nouri behoort tot buitencategorie'

GOEDE SPELER - De spelverdeler van Ajax B1, Abdelhak Nouri, wordt bij Ajax als een zeer groot talent bestempeld. Hij heeft volgens Henk Spaan door Frank de Boer al de titel 'buitencategorie' gekregen.

Zijn broer Ronald geeft hem de status 'Triple A', verwijzend naar de gerenommeerde rentestatus voor economieën. 'Volgend jaar moet Marc Overmars deze Appie (Nouri) een contract aanbieden. Moge zijn spreekwoordelijke zuinigheid hem voor één keer in de steek laten', schrijft Spaan donderdag in zijn column in Het Parool.

Nouri scoorde dit seizoen al vier keer en is daarmee topscorer van Ajax B1.

Tags

Heb je tips, vragen, wil je adverteren of samenwerken? Mail ons: info@ajaxshowtime.com.

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u ingelogd zijn, heeft u nog geen account kunt u zich hieronder registreren.

Login

Registreren

Beschikbaarheid van gebruikersnaam   E-mail adres nieuw   Wachtwoord validatie  

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Reacties

Laatste video's:

C1 wint mini-Klassieker, D1 stevig aan kopHighlight Oranje U19 - Noorwegen U19 (1-1)Dames Ajax halen hard uit (Ajax TV)Het hakje van BulykinGoals & Skills Patrick KluivertVAK410 AJAX - Paris Saint-Germain
Avatar van flasher93
Door flasher93, vrijdag 12 oktober 2012 15:39
Reactie op Cello, vrijdag 12 oktober 2012 15:22
Over Hosé heb je gelijk. Was eind jaren 90 in de jeugd ook een geweldige lichting hoor!. Ook Daryl Douglas (aanvoerder van de A1 die zeer overtuigend kampioen werd destijds) speelt nu bij Heracles in Almelo. Uit die lichting is er mar echt 1 dacht ik werkelijk succesvol in Ajax-1 terecht gekomen: Andy van der Meyde. Maar dat is ook, zij het wat later dan, een fiasco geworden toen ie in het buitenland voetbalde. En hoe geweldig ook dat jeugdteam destijds was en speelde, je ziet dan ook tegelijk, dat de omstandigheden ook wel veel zeggen. Daarme bedoel ik dat je op dat niveau tegen leeftijdgenoten speelde en als dan de kampioenen van die lichting eigenlijk nergens echt top zijn geworden zegt dat dus overall heel veel over de landelijke lichting in die jaren...dat was dus niet veel byzonders. |En in die situatie kan je je dus nog wel eens vergissen... Een zelfde speler die het geweldig deed in de Ajax jeugd was Kwame Quansah. Die heb ik ook bij Ajax geweldige doelpunten zien maken, de een nog mooier dan de andere...maar die echte stap daarna is nooit gekomen binnen Ajax.
bodul speelde ook geweldig in jong ajax
Avatar van flasher93
Door flasher93, vrijdag 12 oktober 2012 15:37
Brutil Hosé (Willemstad, 9 oktober 1979) is een voormalig Antilliaanse profvoetballer. Als aanvaller speelde hij voor AFC Ajax, De Graafschap, HFC Haarlem, Sparta, FC Dordrecht, Poseidon, Sarawak FA, Al-Wakrah en het Nederlands Antilliaans elftal.
Eind jaren 90 werd Hosé gezien als een zeer groot talent, maar wist dat nooit waar te maken. Sinds 2009 speelt hij voor de Nederlandse amateurclub RKSV Leonidas.

Carrière
Hosé maakte zijn Ajax debuut in 1998 tijdens de wedstrijd AFC Ajax - PSV (2-2) op 15 november 1998, maar maakte zijn eerste doelpunt pas een jaar later op 28 november 1999 AZ - AFC Ajax (1-2). Dit is illustrerend voor de carrière van Hosé, die eigenlijk nooit aan de hoge verwachtingen heeft kunnen voldoen. Nadat Jong Ajax in de jaargang 1997/1998 kampioen was geworden met spelers als Andy van der Meyde, Cedric van der Gun, Tim de Cler, Michael Lamey, Kevin Bobson en Mitchell Piqué werd er veel van deze spelers verwacht. Hans Westerhof, voormalig hoofd opleidingen van Ajax, noemde Brutil Hosé ooit "het grootste talent van Ajax sinds jaren". Hosé stond als spits van dit succesvolle jeugdelftal al snel in het middelpunt van de belangstelling.
Al kwam hij qua fysiek (182 cm, 79 kg) misschien niet veel overeen met Patrick Kluivert, werd hij wel al snel met hem vergeleken. De druk van deze vergelijking, de mediabelangstelling en naar verluidt een gebrek aan discipline, verhinderden een definitieve doorbraak bij Ajax. Co Adriaanse opperde daarom in 2001 de suggestie om Hosé samen met Kevin Bobson te verhuren aan FC Haarlem, omdat hij in 2,5 seizoen slechts 17 wedstrijden speelde en daarin slechts 3 doelpunten maakte. Hosé weigerde in de eerste divisie te spelen en werd daarom verhuurd aan vbv De Graafschap (3 wedstrijden, 0 doelpunten in een half jaar). Hiermee was de maat bij Ajax vol en verhuisde hij de volgende jaargang (2001/2002) wel naar FC Haarlem. Ook daar werd zijn aanwezigheid niet op prijs gesteld en daarom speelde hij dat hele jaar een schamele 8 wedstrijden waarin hij nog wel 2 keer wist te scoren. Vervolgens werd hem door de directie verteld dat hij mocht vertrekken. In het seizoen 2002/2003 speelde hij bij Sparta in de eerste Divisie (16 wedstrijden en scoorde hij 8 doelpunten) in wat wel het beste jaar van zijn korte carrière beschouwd mag worden. Het jaar daarop (2003/2004) verhuisde hij opnieuw. Dit keer naar FC Dordrecht (17 wedstrijden, 3 doelpunten). In 2004/2005 kwam hij uit voor Poseidon in de Tweede klasse van Griekenland maar ook daar kon hij kennelijk niet aarden want na nog geen jaar vertrok hij alweer uit Griekenland. Nadat hij er in december 2004 niet in slaagde een contract te bedingen bij Red Bull Salzburg eindigde zijn turbulente profcarrière al zeer vroeg op 25-jarige leeftijd.

Comeback
Vanaf oktober 2005 tot op heden komt Hosé uit voor amateurclub VV Haaglandia in Rijswijk, een team dat onder leiding stond van oud-profvoetballer en international John de Wolf. Al speelde Hosé daar maar 5 officiële wedstrijden (onder andere door een schorsing van 6 wedstrijden) wist hij wel een goede indruk achter te laten. Zo goed zelfs dat hij in februari 2006 een aanbieding kreeg vanuit de Verenigde Arabische Emiraten. De KNVB verleende hem een proflicentie en zo kwam hij terecht bij Al-Wakrah. Via een avontuur bij Sarawak FA kwam Hosé in 2006 terug in Nederland en speelde weer bij VV Haaglandia.
Sinds het seizoen 2009/'10 speelt hij voor de amateurs van Leonidas.

Voor de liefhebbers
Avatar van Cello
Door Cello, vrijdag 12 oktober 2012 15:22
Over Hosé heb je gelijk. Was eind jaren 90 in de jeugd ook een geweldige lichting hoor!. Ook Daryl Douglas (aanvoerder van de A1 die zeer overtuigend kampioen werd destijds) speelt nu bij Heracles in Almelo. Uit die lichting is er mar echt 1 dacht ik werkelijk succesvol in Ajax-1 terecht gekomen: Andy van der Meyde. Maar dat is ook, zij het wat later dan, een fiasco geworden toen ie in het buitenland voetbalde.
En hoe geweldig ook dat jeugdteam destijds was en speelde, je ziet dan ook tegelijk, dat de omstandigheden ook wel veel zeggen. Daarme bedoel ik dat je op dat niveau tegen leeftijdgenoten speelde en als dan de kampioenen van die lichting eigenlijk nergens echt top zijn geworden zegt dat dus overall heel veel over de landelijke lichting in die jaren...dat was dus niet veel byzonders. |En in die situatie kan je je dus nog wel eens vergissen...

Een zelfde speler die het geweldig deed in de Ajax jeugd was Kwame Quansah. Die heb ik ook bij Ajax geweldige doelpunten zien maken, de een nog mooier dan de andere...maar die echte stap daarna is nooit gekomen binnen Ajax.
Avatar van Sterretje73
Door Sterretje73, vrijdag 12 oktober 2012 15:06
Reactie op Liefhebber, vrijdag 12 oktober 2012 01:17
Zijn dit de dingen waarmee we zoet gehouden gaan worden de komende jaren als de resulaten uitblijven?
Kom jij eens met een beter plan dan ?
Avatar van suske
Door suske, vrijdag 12 oktober 2012 10:56
Reactie op , donderdag 11 oktober 2012 20:54
Tsja hadden Hosé, Castillion, Eriksen, Babel ook dat stempel niet? Stuk voor stuk modale broodvoetballers.
Misschien moet je is meer bij de Ajax jeugd gaan kijken en hem zien spelen. het is een heel groot talent. Hoe hij zich in de toekomst ontwikkeld moeten we afwachten. Afzeiken is o zo gemakelijk. Gemakelijker dan eens positief te zijn of te reageren zoals jij altijd doet!!!.
Avatar van lammy
Door lammy, vrijdag 12 oktober 2012 09:37
Reactie op Liefhebber, vrijdag 12 oktober 2012 01:17
Zijn dit de dingen waarmee we zoet gehouden gaan worden de komende jaren als de resulaten uitblijven?
Je doet je naam in ieder geval geen eer aan. Anders had je bij een bezoekje aan de Toekomst al eerder vastgesteld dat deze jongen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Wat overigens geen garantie is dat hij ook daadwerkelijk zijn belofte gaat inlossen. De tijd zal het uitwijzen.
Avatar van jeppie
Door jeppie, vrijdag 12 oktober 2012 08:01
was ene becker toch ook dacht ik.?????????????
Avatar van Liefhebber
Door Liefhebber, vrijdag 12 oktober 2012 01:17
Zijn dit de dingen waarmee we zoet gehouden gaan worden de komende jaren als de resulaten uitblijven?
Avatar van Onnavolgbaar
Door Onnavolgbaar, vrijdag 12 oktober 2012 00:44
Reactie op , donderdag 11 oktober 2012 20:54
Tsja hadden Hosé, Castillion, Eriksen, Babel ook dat stempel niet? Stuk voor stuk modale broodvoetballers.
jij bent de overweldigende waarheidsgetrouwe definitie van het woord triest..
Avatar van l0l
Door l0l, donderdag 11 oktober 2012 22:08
Reactie op , donderdag 11 oktober 2012 20:54
Tsja hadden Hosé, Castillion, Eriksen, Babel ook dat stempel niet? Stuk voor stuk modale broodvoetballers.
Klopt kunnen er niks van.

Hoessen vroeger gespeeld bij Fulham. Babel bij Liverpool en Hoffenheim en Eriksen wordt gevolgd door elke topclub in Europa. Ze kunnen echt niet voetballen die gasten.
Avatar van mikesweers
Door mikesweers, donderdag 11 oktober 2012 21:12
Reactie op , donderdag 11 oktober 2012 20:54
Tsja hadden Hosé, Castillion, Eriksen, Babel ook dat stempel niet? Stuk voor stuk modale broodvoetballers.
ik had ook echt totaal geen andere reactie van jou verwacht
Avatar van Daantje Makkes
Door Daantje Makkes, donderdag 11 oktober 2012 19:26
Ik zie het zelf wel, alles wat Spaan zegt kan me echt gestolen worden
Avatar van YochananAFCA
Door YochananAFCA, donderdag 11 oktober 2012 18:54
Vaak verkondigt hij gebakken lucht maar dit keer zit hij er niet ver naast.. kan een goede worden voor de toekomst, goed gezien van mijn voormalig stadsgenoot
Avatar van B_02097
Door B_02097, donderdag 11 oktober 2012 18:47
zullen we eens ophouden met kinderen van 15-16 al een stempel. supertalent te geven. Leg ze lekker een pak druk op joh.
Lekker zo stil mogelijk houden en als ze bij selectie komen zijn ze ouder, volwassener en hebben ze al genoeg meegemaakt.

Eerst eriksen op 17, toen fischer en nu Nouri op ze 15e? klinkt wel negatief maar wanneer is voor het laatst een echt top talent doorgebroken die op zijn 16-17e al zo stempel kreeg? Ja 12 jaar terug vd vaartjes.
Avatar van Goalbeinn_Sigi9
Door Goalbeinn_Sigi9, donderdag 11 oktober 2012 18:20
Reactie op TurboUrby, donderdag 11 oktober 2012 17:52
Die jongen is onder de 1.65, dus dan vallen veel buitenlandse topclubs al af. Die scouten op fysiek, niet op techniek. Nouri blijft echt wel, die jongen ziet ook wel in dat hij alleen bij Ajax op zijn techniek beoordeeld gaat worden en niet op zn geringe fysiek. Hij speelt trouwens niet zo goed de laatste weken, en heeft moeite het allemaal te belopen als halfspeler. Is dus heel belangrijk dat hij voorlopig bij Ajax blijft. Hij is absoluut buitencategorie, maar dat is al een jaar of 2 het geval.
Hij heeft nog 2 jaar om te groeien.. ik was vroeger ook niet erg groot.. na mijn groeispurt ben ik opeens een van de grootste.. wat niet is kan nog komen he
Avatar van CrazyDJ
Door CrazyDJ, donderdag 11 oktober 2012 18:13
Ik heb hem nooit zien spelen en ik weet nou ook niet precies wat ik van zo'n bericht moet vinden als Henk Spaan het schrijft hoor want die man neem ik echt niet meer serieus als het om Ajax gaat. (is hij überhaupt nog wel serieus te nemen?)
Hoe dan ook, laten we hopen dat deze jongen zich in alle rust kan ontwikkelen (wat al in gevaar komt door dit gedoe) en een waarde kan zijn voor het 1e van Ajax.
Avatar van TurboUrby
Door TurboUrby, donderdag 11 oktober 2012 17:52
Reactie op Zorro, donderdag 11 oktober 2012 16:17
Het duurt nog een aantal maanden voordat hij 16 wordt en in die tussen tijd zijn alle Europese top clubs al een keer bij zijn ouders op visite geweest om ze de baan van hun leven aan te bieden zoals al een paar keer bij andere talenten is gebeurd. Waar lees jij trouwens dat Ajax dit direct moet doen van Spaan???
Die jongen is onder de 1.65, dus dan vallen veel buitenlandse topclubs al af. Die scouten op fysiek, niet op techniek.

Nouri blijft echt wel, die jongen ziet ook wel in dat hij alleen bij Ajax op zijn techniek beoordeeld gaat worden en niet op zn geringe fysiek.

Hij speelt trouwens niet zo goed de laatste weken, en heeft moeite het allemaal te belopen als halfspeler. Is dus heel belangrijk dat hij voorlopig bij Ajax blijft. Hij is absoluut buitencategorie, maar dat is al een jaar of 2 het geval.
Avatar van Sterretje73
Door Sterretje73, donderdag 11 oktober 2012 17:24
Krijg altijd een "kromme tenen" gevoel als zo'n goede, jonge speler zoveel aandacht krijgt. Wil verdomme eerst zelf ff 5 jaar genieten van zo'n speler voor de gieren 'm te pakken krijgen. 30 jaar geleden kon je ze nog enigzins verstoppen...
Avatar van Ivoe
Door Ivoe, donderdag 11 oktober 2012 16:56
http://news.asiaone.com/News/Latest%2BNews/Sports/Story/A1Story20120621-354465.html Barca volgt hem al een tijdje
Avatar van pizzapunt
Door pizzapunt, donderdag 11 oktober 2012 16:53
ik hoop echt dat hij bij Ajax blijft ballen, en niet zoals andere 'talenten' de snelle weg in wil slaan.
Avatar van C.Eriksen10
Door C.Eriksen10, donderdag 11 oktober 2012 16:20
Reactie op Zorro, donderdag 11 oktober 2012 16:17
Het duurt nog een aantal maanden voordat hij 16 wordt en in die tussen tijd zijn alle Europese top clubs al een keer bij zijn ouders op visite geweest om ze de baan van hun leven aan te bieden zoals al een paar keer bij andere talenten is gebeurd. Waar lees jij trouwens dat Ajax dit direct moet doen van Spaan???
Moge zijn spreekwoordelijke zuinigheid hem voor één keer in de steek laten', Dat zegt hij over Marc Overmars. Als of hij te gierig is om hem een contract aan te bieden.
Avatar van AFCA0902
Door AFCA0902, donderdag 11 oktober 2012 16:18
Reactie op AjaxMachtig, donderdag 11 oktober 2012 16:14
Als Henk Spaan hem goed vindt, houd ik mijn hart vast. Die zit er eigenlijk altijd naast.
Misschien een tip om eens te gaan kijken!
Avatar van Zorro
Door Zorro, donderdag 11 oktober 2012 16:17
Reactie op C.Eriksen10, donderdag 11 oktober 2012 16:05
15 jarige mag geen contract tekenen meneer Spaan. Zodra Nouri 16 wordt krijgt hij meteen een contract onder zijn neus geschoven van Ajax, daar twijfelt niemand aan.
Het duurt nog een aantal maanden voordat hij 16 wordt en in die tussen tijd zijn alle Europese top clubs al een keer bij zijn ouders op visite geweest om ze de baan van hun leven aan te bieden zoals al een paar keer bij andere talenten is gebeurd. Waar lees jij trouwens dat Ajax dit direct moet doen van Spaan???
Avatar van AjaxMachtig
Door AjaxMachtig, donderdag 11 oktober 2012 16:14
Als Henk Spaan hem goed vindt, houd ik mijn hart vast. Die zit er eigenlijk altijd naast.
Avatar van C.Eriksen10
Door C.Eriksen10, donderdag 11 oktober 2012 16:12
Reactie op BolleJan, donderdag 11 oktober 2012 16:08
Het is alleen hopen dat hij voor die tijd niet een contract in het buitenland gaat tekenen. Barca bijvoorbeeld schijnt hem op de voet te volgen.
Heb op forums gelezen dat hij verstandige ouders heeft, maar een club als Barca zou hem zeker niet mistaan.
Avatar van BolleJan
Door BolleJan, donderdag 11 oktober 2012 16:08
Reactie op C.Eriksen10, donderdag 11 oktober 2012 16:05
15 jarige mag geen contract tekenen meneer Spaan. Zodra Nouri 16 wordt krijgt hij meteen een contract onder zijn neus geschoven van Ajax, daar twijfelt niemand aan.
Het is alleen hopen dat hij voor die tijd niet een contract in het buitenland gaat tekenen. Barca bijvoorbeeld schijnt hem op de voet te volgen.
Avatar van C.Eriksen10
Door C.Eriksen10, donderdag 11 oktober 2012 16:05
15 jarige mag geen contract tekenen meneer Spaan. Zodra Nouri 16 wordt krijgt hij meteen een contract onder zijn neus geschoven van Ajax, daar twijfelt niemand aan.
altianet.com