'Moet normaal zijn om van Ajax te winnen'

BartVeenstra, 19-10-2016 om 21:00, 6290 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Feyenoord-speler Jan-Arie van der Heijden beseft dat de belangen voor zijn club aankomende zondag (14.30 uur) groot zijn in De Klassieker tegen Ajax, maar weet ook dat het duel niet beslissend zal zijn in de race om het kampioenschap. Dat vertelt de oud-Ajacied in gesprek met Voetbal International.

Het gat tussen koploper Feyenoord en nummer twee Ajax is op dit moment vijf punten en dus kunnen de Rotterdammers bij winst een flink gat slaan. Toch wil Van der Heijden daar nog niet aan. 'Ach, zo groot is dat gat niet. We zijn net begonnen. In De Kuip tegen Ajax maakt het niet uit hoeveel punten verschil er is of wat de posities op de ranglijst zijn. De druk is er altijd.'

Daarnaast weet de verdediger dat het leuk is om de toppers te winnen, maar dat je het kampioenschap behoorlijk kan verspelen tegen de rest. 'Zoveel topwedstrijden speel je niet in de Eredivisie. Het moet eigenlijk normaal zijn om van Ajax te winnen. Je zult ook zien dat we nu veel rustiger naar die wedstrijd toeleven. Het is een speciale, maar slechts een van de 34. Zondag willen we ook winnen. Het vertrouwen dat dat kan is er, maar kampioen word je niet tegen Ajax.’

Peter Bosz
Nadat Van der Heijden bij Ajax niet in aanmerking kwam voor een basisplaats, vertrok hij in 2011 naar Vitesse. Daar werkte hij samen met Peter Bosz, de huidige trainer van Ajax. 'Bosz is ook een trainer die wil domineren. Altijd kiezen voor het balletje ertussendoor. Als dat misging, de volgende keer gewoon weer. Risico nemen, dat zie ik nu bij Ajax ook. Dat is het grote verschil met Feyenoord.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcavinnie
Gewoon de voorkant VI op deur kleedkamer bevestigen en de motivatie gaat naar boven de 100%.
0 0
BDW
Geen woorden maar daden toch? Slopen die vieze kakkerlakken
0 0
AmsterdamFM
Niets is hypocrieter dan dat ene woord.
0 0
V12
Dream on with hope in your heart and you never walk alone want er zijn altijd wel wat extra stumperts die dit soort prietpraat geloven.
0 0
JCSuperstar
Ik heb er een slecht gevoel over. Die kakkerlakken winnen tegenwoordig alles. NEC had gewoon moeten winnen.
1 0
JPC40
ben je niet de enige.
0 0
Redrum
Het is voor Ajax normaal om van Feyenoord te winnen, andersom is het een zeldzame gebeurtenis. Nu ze deze eeuw voor het eerst een keer boven ons staan is alles opeens anders in de ogen van de kakkerlakken blijkbaar. Als je na 17 jaar zonder titel na 9 speelrondes eerste staat ben je niet opeens weer een topclub. Dat kan je een kind van 6 nog wel uitleggen als je wil, een kakkerlak kan deze logica echter niet volgen. Zij wanen zich alweer oppermachtig en zijn al die jaren van ellende en wanhoop allang weer vergeten. Ze willen zo graag de beste zijn, maar ze zullen het nooit worden. Feyenoord is een soort klein vervelend jongetje met een grote bek die denkt al volwassen te zijn, maar die nog de grootste moeite heeft om zijn eigen reet fatsoenlijk af te vegen. Feyenoord is al een jaar of 16 alleen maar woorden en geen daden. Het wordt tijd dat ze hun clublied veranderen. Zondag worden ze weer ouderwets op hun plek gezet door de club waar ze zo ontzettend tegen op kijken. Ze hebben het verdiend.
1 0
Restored
Die uitspraak is natuurlijk nergens op gebasseerd, want de statistieken van Feyenoord tegen Ajax zijn niet al te best, helemaal als je naar de laatste jaren kijkt. Bovendien hebben we volgens mij op elke positie en betere of in iedergeval een gelijkwaardige speler. Het middenveld Ziyech/Schöne/Klaassen is m.i. beter dan El Ahmadi/Kuyt/Vilhena,zij zijn wel fysiek sterker. Voorin heb je met Younes en Traoré twee hele snelle spelers terwijl de verdediging van Feyenoord vaak traag oogt. Ook daar liggen mogelijkheden. Jorgensen is natuurlijk geen slechte spits, maarja, daar heb je Sánchez tegenover staan, dat moet ook goed komen. Het enige zwakpunt zou de linkerflank kunnen zijn, waar Sinkgraven en Younes staan, beide verdediging niet sterk en Karsdorp wil nog wel eens over de flank meekomen, daar moet Ajax goed op letten. Al met al zou ik niet weten waarom we zouden verliezen, dit Feyenoord is weliswaar beter dan vorig jaar maar verre van een topteam. Volgens mij gaan die 3 punten gewoon mee naar Amsterdam, ik zeg 1 - 3
4 0
MankeNelis
Als je niet goed genoeg bent voor Ajax en je staat wel in de basis bij die club dan mag je jezelf iets afvragen. Je begint al aardig op een tokkie te lijken Penarie.
1 0
Ajax412
Haha +1 :')
0 0
Stamstadam
Wat een ongelooflijke kleuter zeg. Beetje goedkoop proberen te scoren bij zijn oerdomme tokkiepubliek. Dat clubje uit de havenstad wint bijna nooit van Ajax. Zeker in de Kuip is Ajax jaar in jaar uit de baas. Hoop dat we echt 0-3 gaan winnen. Ik verwacht het wel.
4 0
Rhythim
Hoe kan het normaal zijn om van Ajax te winnen als je in eigen huis minder hebt gewonnen dan Ajax bij hun heeft gedaan?
0 0
ambtenaar
Zegt in iedergeval geen gekke dingen over Ajax, er loopt daar een tweedehands keeper rond die daar wel een handje van heeft.
0 0
Jantjeajax
loopt ie inmiddels al ?
3 0
Saanchez
Deze opmerking wint het helemaal voor mij! Spuugde bijna mn koffie uit mn smoel haha
0 0
NouriVandeBeek
Voetballend zijn we gewoon beter. Op wilskracht en fysieke kwaliteiten leggen we het af. Als we tussen de linies kunnen komen gaan we winnen. We moeten wel oppassen voor een Karsdorp die Younes eruit gaat lopen. Dan kan Sinkgraven het moeilijk krijgen.
0 0
chrisjuhhh
en dan heeft Sink de bal past hem op Younes die slalom dwars door die houten verdediging heen en hoppa afgestraft dat opkomen van karsdorp .
0 0
jollie18
Moet normaal zijn om van Feyeoord te winnen.
0 0
Toekomst1900
Is
0 0
Ajaxbrl
het middenveld en de verdediging van feyenooit gaat het heel zwaar krijgen
0 0
M.Olsen
Typisch gedrag van een kakkerlak in de penarie Arie!
6 0
JohnDylan
De snelheid van vooral Traoré en Dolberg kan rampzalig zijn voor het langzame centrale duo in de verdediging van Feyenoord.
1 0
Toekomst1900
En de dramatische vorm van Kongolo is een uitgelezen mogelijkheid voor Traoré, om te laten zien waarom ie gehaald is! En dan direct alle media de mond te snoeren!
0 0
ajaxfan4life82
Ag, feyenoord is zondag sowieso de klos tegen het AJAX van Peter Bosz.. Peter heeft vroeger bij feyenoord gespeeld, (dus hij weet als geen ander hoe hun tactiek is) want volgens mij hanteren ze daar nog steeds dezelfde tactiek toen Peter daar speelde.. Dus heb er alle vertrouwen in dat het wel goedkomt zondag..
0 0
Jantjeajax
Wat is hij toch blij met zijn nieuwe versie van Fifa 17

Of heeft hij het over echt voetbal ?
2 0
Redrum
Voor het eerst sinds een jaar of 15 staan ze boven ons en meteen weer praatjes, het zijn echt kleine kinderen met een heel erg kort geheugen daar
2 -1
ajax4ever01
Het mooie is dat hun zichzelf druk aanpraten maar of ze daarmee overweg kunnen is een 2e ;)
2 0
3*stars*3
Daar scoort hij punten mee bij het legioen...
2 -1