'Mijn contract loopt nog een jaar door, dus ik blijf'

FinnDekker, 20-05-2016 om 11:07, 8130 views, Chronicle |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Newcastle United degradeerde afgelopen week uit de Premier League, maar dat is geen reden voor oud-Ajacied Vurnon Anita om te vertrekken bij The Magpies. De middenvelder heeft nog een eenjarig contract en zegt deze gewoon uit te dienen.

'We hebben best een goede serie neergezet, maar het bleek helaas niet voldoende', aldus Anita over de inhaalrace die Newcastle maakte. De ploeg van Rafael Benitez kwam echter een paar punten te kort voor lijfsbehoud. 'We moeten ons herpakken en dat is precies wat we van plan zijn om te doen. Onze focus is op de toekomst gericht en we moeten terug naar het hoogste niveau.'

Degradatie staat vaak garant voor een leegloop aan spelers, maar de rechtspoot geeft aan te blijven. 'Ik heb nog een jaar een contract, dus ik blijf', stelt de ex-Ajacied, die de laatste weken veel indruk maakte in Newcastle, tegenover Chronicle Live.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ibrahendriks
Nou gewoon halen, goed salaris over meerdere jaren uitgestreken. Transfersom een miljoen of 5?Zyech ook, welkom. Vechtlust EN ervaring EN creativiteit. Veel concurrentie da s toch bovendien een goede zaak? Bosz kan dan het mooie met het succesvolle combineren.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik weet niet of het lukt om hem terug te halen. Maar je kunt het altijd proberen. Hij moet daar gewoon weg gaan Is te goed voor het tweede niveau.
0 0
eros
De '6' positie is bij ajax (en PSV) de laatste jaren cruciaal gebleken.
Anita, Poulsen, Serero en Guardado hebben de laatste jaren de kampioenschappen beslist.

Waarom niet een Anita/N. de Jong terug proberen te halen voor deze positie? En vdBeek als back-up.
Gudelj/Klaassen/Bazoer/Sinkgraven/Nouri ervoor.

Het kost misschien wel wat,... maar t is een zeer belangrijke positie gebleken de laatste jaren.
(en stop met de 10!!)
1 0
wladimir
Anita is volgend seizoen dus transfervrij op te pikken. Interessant.
1 -2
Ferd
Transfervrij, heeft de laatste tijd indruk gemaakt in Engeland dus dikke tekenbonus en een salaris van 5 keer wat hij bij Ajax kan verdienen bij een Engelse middenmoter. Die komt echt niet terug, en gelijk heeft hij.
2 0
shota99
Over de '6' gesproken. Is Veltman op den duur niet een prima 6?
3 -6
WyZynDeBeste
Nee, dat is Veltman alles behalve. Daarvoor kun je eerder aan Bazoer / Riedewald denken en in de toekomst Eiting.
1 0
Ajaxsupzuidned
Riedewald
0 0
Joseph
Ik denk op dit moment dan eerder aan Klaassen, Gudelj of Bazoer en op den duur Riedewald of Eiting.
0 -1
geDaante
Veltman? Kom op, die kan voor een verdediger aardig voetballen, maar daar is ook alles mee gezegd. Een 6 moet idealiter veel meer als Anita zijn; hoge handelingssnelheid, zo technisch mogelijk, dynamisch en makkelijk open- en wegdraaiend.

Veltman zou puur uit nood zijn, dan toon je geen enkele ambitie.

Een 6 bij Ajax zou niet vooral verdedigend goed moeten zijn, maar ook gewoon een goede voetballer, dus vooral vanuit balbezit denken. Ajax zou volop druk moeten zetten als collectief en naar voren verdedigen, dus het hoeft helemaal geen verdedigend type te zijn, misschien wat controlerend ingesteld en fel.
5 -1
Ajacied1989
Exact. Sowieso snap ik niet waarom zo veel mensen het idee hebben dat Veltman een geweldige voetballer is. Zelfs De Boer heeft vaak genoeg benadrukt dat Veltman een pure verdediger is, die er niet in staat om zijn voetballende kwaliteiten. Als De Boer dat al zegt is het écht een verdediger.
Veltman kan goed functioneel voetballen, net zoals Dijks, maar ze moeten het vooral van andere kwaliteiten hebben.
2 -1
PetrusKeizer
niet mee eens. Veltman regelmatig een lange bal-op-de-stropdas zien geven, is dat geen zogenaamde 'voetballende kwaliteit'?
0 0
Ajacied1989
Die crosspass is verbeterd, maar was aanvankelijk niet geweldig. Hij komt nog niet in de buurt van de crosspass van Alderweireld en Vertonghen. Ook is hij aan de bal lang niet zo zeker en comfortabel als Riedewald bijvoorbeeld.

Het is voor een centrumverdediger in mijn ogen een basisvoorwaarde om een goede crosspass te kunnen geven. Sowieso is het als centrumverdediger van Ajax een basisvoorwaarde dat je in ieder geval redelijk goed kunt voetballen. Een 6 moet verschrikkelijk goed kunnen voetballen. Dat is echt een groot verschil.

Daarnaast is een goede crosspass ook niet echt een kwaliteit die een speler als 6 moet hebben. Een 6 zal weinig crossballen hoeven geven, want hij is het knooppunt in de as, die over het algemeen veel te weinig tijd en ruimte zal hebben om een lange bal te geven.
0 0
Ajacied1989
Nee, nooit. Mist van alles om een goede 6 te zijn. Blind had het al lastig, en die is voetballend echt twee slagen beter dan Veltman. Anita was veruit de beste. Hoge handelingssnelheid, zeer behendig, goede techniek, fel, snel en een enorm loopvermogen.
Als je Veltman op 6 zet krijg je hetzelfde als toen Riedewald en Viergever op 6 kwamen te spelen. Dan speel je gewoon met 5 verdedigers.
Het is mijns inziens ook een ontwikkeling de verkeerde kant op. Het zou eerder zo moeten zijn dat een 6 als centrale verdediger wordt neergezet ipv een verdediger die als 6 wordt neergezet. Een 6 moet allereerst een verschrikkelijk goede voetballer zijn, niet een verdediger die aardig kan voetballen.
2 0
Cruyffie
Interessant idee. Is 'voetballend' vrij goed voor een verdediger, maar heeft vermoed ik een te lage handelingssnelheid voor een '6'.

Vergeet niet dat het pas van de laatste jaren bij Ajax is om op '6' verdedigers neer te zetten. In principe spelen daar echte voetballers, middenvelders, met een hoge handelingssnelheid, om het spel snel te verplaatsen. En dan met een inschuivende voetballende verdediger ernaast (zo ontstaat 3-4-3 situatie, mannetje meer op het middenveld).

Eiting, Donny, Klaassen, dat soort jongens zijn interessanter als 6, dan veltman.
2 -1
Ajacied1989
Alleen Viergever en Riedewald zijn op 6 neergezet toch? Of mis ik iemand? Daar is De Boer in ieder geval snel mee gestopt, dat had hij gelukkig wel goed door.
Anita en Blind waren in de jeugd middenvelders, die vanwege hun multifunctionaliteit ook wel eens als centrale verdediger werden gebruikt, maar beide zijn van nature middenvelders.
0 0
WyZynDeBeste
Die pakt nog even een jaar salaris daar.
4 0
Tpes
Anita vind ik nou echt voorbeeld prof.
4 0
jaribombari
Met zo'n salaris zou ik ook blijven hoor.
4 0
Chesterson93
Haha gemakkelijke keus he? Daarom blijft iedereen ook na de degradatie. Oh wacht ..
0 -1
Superjood410
Misschien halen als Bazoer of Gudelj weggaat, goeie voetballende maar ook verdedigende "6". Speelt veel vooruit en onderschept heel veel
2 -1
Ajax412
Was altijd genieten met hem op 6
3 -1
Ardoe
Riep het al toen ie als back werd opgesteld. Kwam op 6 en begon te heersen op het middenveld. Weet niet of het handig is om hem terug te halen, maar genieten was het destijds zeker.

Wat is dat trouwens toch met die laffe duimpjes omlaag. Ga dan de discussie aan...
3 -2