Olde Riekerink: 'Wesley kan het verschil maken'

BartVeenstra, 06-04-2016 om 15:10, 3829 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Galatasaray-trainer Jan Olde Riekerink heeft een hoge pet op van Wesley Sneijder. Het tweetal maakte in het verleden al kennis met elkaar toen de middenvelder jeugdspeler was bij Ajax en de oefenmeester hoofd jeugdopleiding van de Amsterdamse club. 'Het mooie is dat ik Wesley al op zijn elfde bij Ajax heb meegemaakt. Zo'n twintig jaar later zie je dat hij is uitgegroeid tot een geweldige persoonlijkheid', vertelt Olde Riekerink in gesprek met Voetbal International.

'Dat weerspiegelt ook zijn rol in het veld. Wesley kan het verschil bij ons maken', geeft de trainer aan hoe belangrijk de Utrechter is. 'Ook dit seizoen in de periodes dat het minder ging, stond hij op als leider van de ploeg. En in de korte periode dat we nu bij Galatasaray samenwerken, is hij op trainingen enorm gedreven en nog altijd heel ambitieus', aldus Olde Riekerink, die weet dat Sneijder een goed woordje voor hem heeft gedaan bij de Turkse club. 'Dat ze Wesley naar zijn ervaringen met mij hebben gevraagd, lijkt me niet meer dan normaal. Maar ik neem aan dat mijn presentatie de doorslag heeft gegeven.'

Met Galatasaray gaat het dit seizoen niet denderend in de competitie. In het restant van het seizoen hoopt Olde Riekerink dan ook op een inhaalslag en daar heeft hij zo zijn eigen plannen voor. 'Ik weet wel hoe ik wil werken en hoe ik het voetbal voor ogen heb; met een achtergrond bij Ajax hóórt dat ook. Maar heel simpel, ik heb niet de illusie dat ik hier in twee maanden tijd de Hollandse School ga doorvoeren. Deze periode is het zaak een goed systeem neer te zetten, wat basisdingen te verduidelijken. Mijn taak, onze taak, is het loodsen van Galatasaray naar een plek die in ieder geval recht geeft op Europees voetbal.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sneijdertje
Sneijder is, ook volgend seizoen, nog te goed voor onze competitie man. Die kan echt nog wel 2 jaar naar een mooie club in een grote competitie.
0 0
Joseph
Ben benieuwd wat hij gaat doen volgend seizoen, lijkt me niet dat hij daar blijft als ze geen CL spelen.

Ik denk dat Wesley nog wel een goed seizoen in zich heeft, misschien zelfs 2. Ik zou hem graag ipv Gudelj zien volgend seizoen, maar ga er vanuit dat hij een niveau hoger ook nog aan kan en dan verdien je ook een stuk beter.
1 -1
ProfessorX
pffff man man man gudelj is de stofzuiger en wesley een verdeler .
blij dat jij geen trainer ben van ons ajax
2 -3
Joseph
En wie is dan bij Ajax die verdeler? Bazoer moet prima in staat zijn die taak van Gudelj over te nemen, Daarnaast hebben we niet voor niets een verdediging.

Ik snap wel waarom jij zo'n fan bent van Frank, en misschien ook het oude PSV met dat beperkte aanvallende denken?
1 -1
ProfessorX
bazoer juist niet gudelj speel veel beter op de man , bazoer kan een betere verdeler zijn of worden .
en ik steun frank ja , omdat het nu voor het eerst het team bij elkaar kan blijven .
en psv man wat ziek ben je .
ik ben pro cruijff , jonk .
ik ken het echte ajax voetbal .
ik kom vaak op de toekomst , kan ik niet van jou zeggen gezien je opmerkingen .
1 -6
Joseph
Jij steunt Frank omdat het team bij elkaar blijft? Jij bent wel heel speciaal.

Als jij het echte Ajax voetbal kent, weet je dat het eerste dat niet speelt. Dan ben je misschien pro Jonk en Cruijff, maar begrijpen wat dat betekend doe je niet.

Ik kom ook wel eens op de zuid-as, maar begrijpen wat daar gebeurt is iets anders. Zo zal het bij jou ook zijn met de toekomst.
2 -2
myazdi
Frank probeert ( denk ik ) het zelfde voetbal als in 1995 te spelen, alleen dan met veel mindere spelers waardoor het spel niet goed tot z'n recht komt. Als het niet loopt lijkt het ook de opdracht te zijn om de bal naar voren te pompen en dan maar hopen dat het voor de voeten van de Ajacieden valt.

Gudelj is daarom onmisbaar in dit team.Hij is het meest onderschatte voetballer van heel Ajax. Hij is qua positie spel zo gigantisch goed, heeft een geweldig trap techniek en maakt bijna nooit de verkeerde keuze in z'n pasing.

Dit is zoals ik het zie.
0 0
Joseph
Grappig hoe anders mensen het spel kunnen ervaren. Ik zie toch vooral een Gudelj die vaak de verkeerde keuze maakt, de vraag is alleen of dat door Frank is ingegeven of dat hij dat zelf doet. Zijn positiespel is alleen verdedigend goed, aanvallend is het zeer mager. Zijn trap is zeker goed, maar zien we veel te weinig.
1 0
ruben uit de ho
Wat mij betreft houden we Gudelj nog een aantal jaar. Sneijder wordt waarschijnlijk ieder seizoen minder terwijl Gudelj als het goed is ieder seizoen beter wordt.
Vind Gudelj ten opzichte van het begin van het seizoen al flink gegroeid en steeds beter en beter spelen.
1 0
Joseph
Gudelj kan zijn plek onmogelijk behouden, gaat het nooit winnen van de opkomende jongens. Als Frank besluit echt aanvallend voetbal te spelen, is hij de eerste die afvalt.
0 -5
ProfessorX
jij snap het spelletje niet .
is geen comp spel he
1 -2
Joseph
Ga eerst oefenen op je taal, misschien is het dan duidelijker wat dat gebrabbel van je betekent.
2 -3
ProfessorX
ga lekker op school zitten en haal je ned taal diploma mafketel .
wie ben jij om andere te wijzen .
je heb een aardig bekkie man .
in real ook ??
ga terug naar je 1e klas kabouter
1 -4
Joseph
In het echt ook, zeker. Jij vast ook met je vader naast je?
1 -2