Jans: 'PEC Zwolle speelt rol in de titelstrijd'

BartVeenstra, 23-03-2016 om 14:40, 5407 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het PEC Zwolle van trainer Ron Jans kan weleens een beslissende rol gaan spelen in de strijd om de landstitel. In de eerstvolgende speelronde (zondag 3 april) komt de Overijsselse club op bezoek bij Ajax in de Amsterdam ArenA en op de slotdag (zondag 8 mei) van de Eredivisie speelt het thuis tegen PSV. 'Ajax en PSV zijn in de competitie heel erg aan elkaar gewaagd, maar Ajax is nu de favoriet gezien de voorsprong van twee punten', aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International.

'Ajax staat terecht eerste en in Eindhoven hebben ze verdiend gewonnen. Ze hebben nu de meeste punten, maar ze zijn nog niet klaar', gaat Jans verder, die inziet dat PEC Zwolle een rol speelt in de strijd om het kampioenschap. 'De volgende wedstrijd is tegen ons en de laatste kan beslissend zijn wanneer PSV op bezoek komt. Het is niet makkelijk om in Zwolle te winnen en tegen Ajax waren we een poosje ongeslagen. Vijf wedstrijden achter elkaar, maar de laatste wedstrijd hebben we terecht van ze verloren.'

De laatste weken werd PSV door veel trainers uit de Eredivisie, maar ook door analisten gezien als de torenhoge favoriet voor het grijpen van de landstitel. 'Laatst stond er nog een enquête in het Algemeen Dagblad. Bijna alle trainers van de Eredivisie en analisten zagen PSV heel erg als favoriet', aldus Jans, die het daar niet mee eens is. 'Maar in de competitie vind ik ze overgewaardeerd worden. Ze winnen hun wedstrijden in de Eredivisie niet makkelijk.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
carel romijn
PEC is inderdaad een goede subtopper dat is in dit seizoen wel gebleken.
Het voordeel voor AJAX IS ,DAT ZIJ WILLEN VOETBALLEN
0 -1
Wimmel
Mooie sollicitatie
2 -1
Starkoo
Hij is ideale opvolger voor Frank!
1 -2
Lekiam
Paar kratjes bier naar Zwolle als ze psv punten afsnoepen.
2 0
3*stars*3
Oei, Ron die Art en voorzitter van die lampen fanclub, zullen je snel arrogant gaan noemen, pas maar op!
1 -1
chrisjuhhh
art vond afgelopen zondag de ajax supporters arrogant , omdat ze veelte luid waren .
arrogant vond hij ook de spelers van ajax wie haal dat nu in zijn hoofd om een klein rondje te lopen in hun stadion om dan te gaan applaudisseren .
gebr vd kerckhoff vond dat ajax bevooroordeeld waren door de scheids , want de goal van millik was buitenspel en bazoer moest rood krijgen en een pingel voor guardado , ze vonden het ook raar di 2 gele kaarten ze deden toch niets ?
3 0
3*stars*3
Hahah mooiste vond ik natuurlijk hele voorbereiding met die vuurwerkshow voor die pot.
Paar jaar geleden ook nog Guus Meeuwis die het publiek moest warm maken maar toen vertrok Ajax ook met 3 punten.
Uitvak was zondag HET publiek.
5 0
chrisjuhhh
IDD vergeet ik ook nooit meer , vuurwerk show en guus die ging naar huus
1 0
J00DT0TMIJND00D
Lekker Ron!
1 0
AFCA0492
hehe eindelijk iemand die het zegt dat psv overschat word. ze winnen minder vaak makkelijk dan ajax wn hebben niet voor niks een beter doel saldo.
4 0
3*stars*3
PSV is een prima ploeg ALS ze moeten reageren maar we zagen dat hun paranoïde werden toen Milik hun plannetje verneukte met die vroege goal.
Hun plan was om Ajax juist te laten komen en toeslaan met counters via een rappe mannetje als Narsingh.

Van een ervaren ploeg verwacht je juist rust maar ze gingen als gekken met 350km in 1e helft met krachten smijten en stormen richting ons 16.
In 2e helft was het appeltje eitje voor Ajax.
2 0
IboAFCA
Dus het komt er eigenlijk op neer dat Ron ons wilt helpen?
1 0
zwollie
Van mij als zwollenaar, mag ajax van mij winnen.
4 0
Redrum
PEC Zwolle gaat inderdaad een rol spelen meester Ron. Ze gaan ervoor zorgen dat ons doelsaldo verbeterd wordt in het weekend dat we nog verder uitlopen op PSV.
1 -4