Olde Riekerink maakt seizoen af als trainer GSK

BartVeenstra, 16-03-2016 om 11:55, 2389 views, Galatasaray |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Olde Riekerink maakt het seizoen af als trainer van Galatasaray. Dat maakt de Turkse topclub woensdagochtend via de officiële kanalen bekend. Eerder al werd de oefenmeester naar voren geschoven als tijdelijk hoofdtrainer van de club uit Istanbul, omdat interim-trainer Orhan Atik niet zou beschikken over de juiste trainerspapieren.

Olde Riekerink is sinds kort in dienst getreden als hoofd jeugdopleidingen bij de club waar oud-Ajacied Wesley Sneijder onder contract staat. Galatasaray heeft nu dus besloten de Hengeloër het seizoen af te laten maken om in alle rust een nieuwe trainer te kunnen vinden. De Turken begonnen het seizoen nog met Hamza Hamzaoğlu als trainer, maar aan zijn dienstverband kwam half november een einde. Daarna waren ook Claudio Taffarel en Mustafa Denizli trainers van Galatasaray.

Verder was Olde Riekerink in het verleden in meerdere functies actief bij Ajax. In 1995 begon hij bij de Amsterdamse club als jeugdtrainer, waarna hij ook assistent-trainer was van Jan Wouters en trainer van Jong Ajax. Na zijn tussentijdse vertrek keerde hij in 2007 terug bij Ajax waar hij tot 2011 hoofd jeugdopleidingen was van de Amsterdammers. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Zo kan je ook promotie maken natuurlijk. Zit er een maximum aan het aantal trainers die je in 1 seizoen eruit kan gooien? Sommige clubs hebben 4 trainers in 1 seizoen. Doen wij het niet verkeerd met 1 in 4 jaar. Denk ik..
0 0