'Olde Riekerink tijdelijk nieuwe trainer Gala'

SJvanveen, 06-03-2016 om 11:14, 3663 views, Turkse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jan Olde Riekerink wordt de nieuwe trainer van Galatasaray, dat melden Turkse media. De voormalig voetballer is sinds kort in dienst als hoofd jeugdopleiding bij de Turkse grootmacht, maar moet nu tijdelijk de honneurs waarnemen als hoofdtrainer. 

De Nederlander vervangt tijdelijk Orhan Atik, die als interim-trainer naar voren is geschoven bij Galatasaray. De Turk heeft echter niet de benodigde papieren waardoor Olde Riekerink voor de groep komt te staan. Olde Riekerink kan tegen Gençlerbirliği SK zijn debuut maken als coach.

Olde Riekerink was in het verleden werkzaam bij Ajax en was recentelijk actief in China om daar het voetbalniveau naar een hoger niveau te tillen. De voormalig speler van onder meer Sparta Rotterdam gaat dus nu tijdelijk aan de slag als trainer bij de club van Wesley Sneijder. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zorro
Wat op deze site hardnekkig wordt verzwegen is dat Olde Riekerink verantwoordelijk is voor het invoeren van individuele trainingen en Jonk en Jongkind daarvoor heeft aangetrokken. Mensen die hem een jaar later ten tijde van de revolutie ontsloegen.....
1 0
Ajacied1989
Het allermooiste van alles is dat Riekerink één van de voorvechters was van dat MiCoach-centrum, waarin allerlei dingen werden gemeten en gefilmd. Toen dat er kwam werd dat door veel blinde JC-aanhangers gebagatelliseerd en afgedaan als kul. Wat moest Ajax met zo'n hal? Spelers moesten gewoon leren dribbelen en goed leren schieten. Van een hal zou je niet beter gaan voetballen, et cetera.

Toen het gemor rondom Jonk begon was iedereen ineens volledig voor zijn wetenschappelijke aanpak, en moest alles wat in andere sporten voordelig was worden overgenomen en werd werkelijk elke jonge speler aangegrepen om aan te tonen dat het werk van Jonk en co geweldig was.

Helaas was dat pas 4 jaar later, want daardoor is de discussie rondom Riekerink niet meer in de gedachten. Maar goed, de redenen waarom Riekerink dus niet serieus werd genomen, daarom werden Jonk en co. geprezen. Dat is één van de redenen waarom ik sinds dag één met heel veel argwaan naar de blinde JC-aanhangers heb gekeken.
0 0