Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sneijders Galatasaray krijgt Europese ban

BartVeenstra, 02-03-2016 om 12:50, 3588 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het Galatasaray waar oud-Ajacied Wesley Sneijder actief is, is voor een jaar uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. Tot die beslissing kwam de Europese voetbalbond, de UEFA, woensdag. De reden voor de straf is het overtreden van de regels omtrent Financial Fair Play.

De Turkse topclub, waar naast Sneijder ook Nederland Ryan Donk actief is, kan nog wel in beroep gaan tegen de straf. Echter, het is nog maar de vraag of Galatasaray zich voor Europees voetbal gaat plaatsen dit seizoen. Op dit moment heeft CimBom een achterstand van zestien punten op koploper Fenerbahçe en vindt het zichzelf terug op een zeer teleurstellende vijfde plaats.

De huidige notering zorgt er sowieso voor dat Galatasaray volgend seizoen niet Europees zal spelen, omdat alleen de nummer 1 tot en met 4 actief zullen zijn in de Champions League dan wel Europa League. Eventueel zouden de Turken zich nog via de beker voor de Europa League kunnen plaatsen. Woensdagavond speelt men de return tegen Akhisar Belediyespor. De heenwdstrijd met met 1-2 gewonnen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kingoffdatoilet
Sneijder kan er dan wel weg.
0 0
De_Realist
Net zoals VdV en Huntelaar voelen zij zich te goed om rund hun 30ste al naar Ajax te gaan. Ik zie Sneijder dan ook niet komen.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Huntelaar is volgend jaar of het jaar daarna niet beter dan milik.
Je moet geen spelers halen die op hun retour zijn. Je moet spelers halen zoals ibrahimovic en Litmanen, die gewoon top blijven naarmate ze de 32 gepasseerd zijn.
0 0
De_Realist
Ik wil Huntelaar ook helemaal niet, die had 2 jaar geleden terug moeten komen, nu is het te laat want hij is ook snel aan het aftakelen net zoals VdV na zijn 30ste.
0 0
TheTruth
Hij is ook echt te goed voor Ajax
0 -3
Joseph
Lijkt me dat Overmars toch minimaal een klein hengeltje uitgooit deze zomer..
0 0
ram
Goed zo. Als Wesley nu niet naar een andere club gaat weet ik het ook niet meer. De kans dat hij naar Ajax komt is hiermee gestegen. Lekker!
0 0
Harrie Nak
Dat denk je toch niet echt hé?
0 0
ram
Nouja, feitelijk heb ik in ieder geval gelijk: de kans dat hij naar een andere club gaat is gestegen.

Maar zó extreem onrealistisch is het niet. Hij is op de juiste leeftijd en heeft liefde voor Ajax. Een absolute topclub komt waarschijnlijk niet voor hem. Dan nog heb je concurrentie van andere grote clubs en van China, de zandbak en de VS. Maar toch; het kan best.
0 -1
RusselWestbrook
Is komende zomer voor 7,5 miljoen te koop. Clausule in contract.

In ieder geval proberen, Ajax. Middenvelders genoeg, maar deze man is buiten categorie. Verhuur je Sinkgraven maar een jaar en verkoop je Gudelj. Of Bazoer voor geld.
3 -1
..::Rootje::..
Jammer voor Wes, maar kan er wel om lachen.
Paar Turkse vriend(inn)en die stoer deden en Gala de hemel in prezen, terwijl het Turkse helemaal niks voorstelt. Ik vind helemaal mooi.
0 -1
AFCAsphere
Voor dit huidige seizoen hoeven ze Gala nergens om te prezen haha, spelen waardeloos voetbal.
0 0
scstan94
Mocht Ajax CL halen dan is dit wellicht het moment om Sneijder over te halen om terug te komen. Een middenveld met Sneijder Klaassen en Bazoer zou natuurlijk fantastisch zijn.

Aangezien het dan druk zal worden op het middenveld zullen Serero en Andersen verkocht moeten worden. Frenkie de Jong en Sinkgraven zullen verhuurd moeten worden en dan heb je back-ups met Gudelj, vd Beek en Nouri.

Dan moet Ajax natuurlijk wel het salarisplafond verhogen maar het lijkt mij dat in deze situatie wel een uitzondering gemaakt mag/moet worden.
0 0
wladimir
Is Sneijder nog wel goed genoeg voor Ajax? Als hij transfervrij komt kan Ajax hem ook wel 5 miljoen betalen. Andersen niet verkopen en Sneijder niet halen is financieel verstandiger voor Ajax. De komst van Sneijder garandeert immers geen overwintering in de Champions League, noch een kampioenschap.
0 -1
scstan94
Financieel verstandig.. Natuurlijk moet er op de cijfers gelet worden, maar ik hoop toch wel dat Ajax een keer door die cijfers heen kijkt. Ik ben ervan overtuigd dat Sneijder het niveau van het huidige Ajax met gemak aankan.

Daarnaast heb je nooit garanties in de sportwereld, maar Sneijder kan al zorgen voor meer creativiteit en iets meer opwinding, daar staat Sneijder dan wel weer garant voor.
0 0
Stam86
Nee, ik ben bang dat dat er maar een stuk of 5 spelers zijn waarmee je "gegarandeerd" zal overwinteren in de Champions League. En maakt je geen illusies, die komen echt niet naar onze prachtige Amstelstad.

Sneijder zou denk ik wel meteen de beste speler van de selectie zijn. Het droomscenario is natuurlijk dat hij met Klaassen en Bazoer op een middenveld speelt, maar ik ben bang dat als Klaassen zijn vorm vast kan houden, hij deze zomer een transfer maakt. Ik denk dat je dan met Sneijder een echte topper binnen haalt die er meteen staat. Met Bazoer en Gudelj heb je dan toch voldoende fysieke kracht op het middenveld en je kan VD Beek en Nouri dan rustig brengen.

Maar ik vrees dat Sneijder nog een extra zak geld ergens op gaat halen.
0 0
wladimir
Klaassen ligt vast tot 2019. Als hij gaat deze zomer dat rinkelt de kassa en kunnen we Sneijder betalen. Als Ajax kampioen wordt verwacht ik dat Klaassen blijft en voor overwintering in de Champions League gaat zorgen.
0 0
Ajax meister
Waarom gebeurd dit niet bij andere ploegen? Of is dit de eerste steen van de hele reeks die gaat komen?
0 0
..::Rootje::..
Omdat de meeste ploegen zich aan de financiële reglementen voldoen.
Maar in het verleden zijn er genoeg clubs geweest hoor die een zelfde soort straf hebben gekregen, zoals: PSG, AS Monaco en AS Roma, alleen verschilt de straf wel.
0 0