Xavi: 'Kende Suárez al in zijn Ajax-tijd'

BVeenstra, 13-02-2016 om 23:20, 4559 views, El Mundo Deportivo |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Heel lang speelde Xavi en Luis Suárez niet samen met elkaar in het shirt van FC Barcelona, maar eerstgenoemde wist wel al langer dat de oud-Ajacied graag naar de Catalaanse club wilde komen. In El Mundo Deportivo verklaart de middenvelder van El Sadd zelfs dat hij de Uruguyaan al kende sinds zijn Ajax-tijd.

'Ik kende hem al sinds zijn tijd bij Ajax. Gabri heeft veel positieve dingen over hem verteld, over zijn klasse als voetballer en als topscorer', aldus Xavi, die dus sprak met een andere oud-Ajacied. 'Maar weinig spelers kunnen zo goed inschatten wat Lionel Messi en Neymar gaan doen als Luis; hij heeft vaak al gezien wat er gaat gebeuren en duikt dan bijvoorbeeld een gat in', aldus de Spanjaard.

Volgens Xavi had Suárez al langer de wens om ooit voor FC Barcelona uit te komen. 'Ik wist ook al jaren dat hij naar Barcelona wilde komen. Hij is gelukkig om het blaugrana te dragen en heeft er hard voor gewerkt om hier te komen. Hij is een echte ster en dodelijk in de zestien, maar hij is ook nederig', aldus een lovende Xavi. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Suarez16_
Mooie woorden van Xavi. Suarez die heeft Barcelona nog beter gemaakt. Ik had het nooit verwacht dat hij het zo ver zou schoppen, maar dit laat zien hoe ver je kan komen als je de juiste mentaliteit maar hebt. Je zag wel dat hij heel veel talent had, maar dat hij ooit de beste spits van de wereld zou worden, onderdeel zou worden van misschien de beste aanval ooit en een CL finale zou beslissen had denk ik niemand verwacht. Wel jammer dat Xavi z'n carriere bij een of ander clubje in Qatar eindigt. Ik vond Xavi altijd wel een type die zou zeggen ik heb al 120 miljoen op de bank, dus aan die 30 miljoen die ik daar op kan halen heb ik niks meer, net zoals een puyol, giggs en totti denken/dachten, maar helaas. Best wel jammer dat wij zo'n speler niet meer kunnen aantrekken zoals we dat vroeger met een Laudrup of Stam nog wel konden.
3 -1
3*stars*3
Met je eens en vergeet ook niet dat Suarez 2x scoorde in wereldbekerfinale voor clubs.
Ik zag een tijd geleden goals van z'n Liverpool tijd en eigenlijk was het kwestie van tijd, voordat hij naar wereldtop zou gaan.
Bij Liverpool was hij echt een beest en overal te vinden op het veld, bij Barca is hij koel en dodelijk geworden.
4 -1
Suarez16_
Klopt helemaal. Bij Ajax in de Eredivisie kan je tegenwoordig niet zeggen of iemand het gaat redden of althans het bij Barça komen en ook nog waar maken, maar in zn laatste seizoenen in liverpool zag je idd dat hij ooit bij Barca, Real of Bayern zou komen en het daar top zou gaan doen. Dat een Bazoer een exceptioneel talent is staat vast, maar vroeger zoals bij Sneijder en Van der Vaart was de stap tot de (sub)top veel kleiner, omdat je toen nog spelers als Stam, Davids, van bommel, van persie en cocu hier had voetballen en het niveau veel hoger lag. Tegenwoordig moet een Bazoer het doen tegen zomer, fledderus en mark van der maarel, dus de laatste 5 jaar kun je het niet uitspreken, omdat er totaal geen weerstand is. Ook al heb ik er veel vertrouwen in dat het een wereldtopper kan worden. Over dat afmaken van Suárez, hij laat het zo makkelijk lijken. Altijd strak in de hoek. Tegenwoordig zie ik een Milik of Fischer de bal alleen maar recht op de keeper afknallen. Misschien moeten ze is een YouTube filmpje van Suárez kijken en zomaar leren hoe je moet afronden in de 16, want wat een killer is hij geworden.
1 -1