Eriksen: 'Ik hou nog steeds van Ajax'

BvdPloeg, 09-01-2016 om 10:53, 5930 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Christian Eriksen is helemaal op zijn plek in Engeland. De middenvelder is blij bij Tottenham Hotspur, een club die hij koos na een aantal jaren Ajax. In De Telegraaf gaat hij in op zijn gemaakte keuzes. 

'Je moet niet te vroeg de stap maken, je moet er eerst klaar voor zijn', begint hij. 'Fysiek en mentaal. Faal je, dan kopen ze in Engeland meteen een nieuwe voor jouw positie. Ik heb gekozen voor een rustige carrièreopbouw. En ik leef zeven dagen per week, 24 uur per dag voor mijn vak. De buitenwereld denkt dat je een mooi leven hebt, dat je na twee uurtjes trainen weer klaar bent. Maar je moet je elke dag laten verzorgen, verstandig eten, veel rusten, geen gekke dingen doen 's avonds. Voor mijn vriendin is dat soms lastig. Ik wil best mee uit, maar het past vaak niet. Om de drie of vier dagen moet ik hier een topprestatie leveren.'

Die mindset zorgt ervoor dat Eriksen kon aanhaken. 'Nu wordt er elke dag op een hoog niveau getraind. Je wordt opgezweept en moet aanhaken. Maar toen ik hier kwam, leek het alsof de Engelse spelers op de training een beetje aan het chillen waren. Ze verzorgden zich en letten op hun lichaam. In de wedstrijd ging er een knop om, waren het totaal andere gasten. Gingen ze 90 minuten enorm tekeer (...) De echte Londense jongens hebben een flair, grappige teksten en arrogantie die ik wel kan hebben. Als jongen uit Middelfart in Denemarken zag ik dat ook bij gasten in Kopenhagen en in Amsterdam. Een beetje stoer lopen, altijd hun mondje klaar. Maar ik houd nog steeds van Amsterdam. En van Ajax, ik volg alles nog.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Truus de Bakker
Mooie speler geworden. Het zoveelste voorbeeld dat Ajax niet meer in staat is om een eindproduct af te leveren maar spelers al moet laten gaan als ze pas een half-fabricaat zijn.
1 -3
3sterren
Amsterdam en ik houden nog steeds van Eriksen...
Misschien kan hij Depay eens bellen en hem wat tips geven hoe te leven als prof voetballer.
6 0
flasher93
Waarom zou hij? Laat die jongen lekker op zijn bek gaan met zijn arrogante houding. Genoeg talent op de Nederlandse velden.
1 0
Tecmessa
Omdat het zonde is om te zien hoezeer die zijn talent verkwanselt. We kunnen wel heel kleinzerig gaan zitten doen dat het niet uitmaakt omdat hij ex-PSV'r is, maar die jongen heeft echt iets wat weinig andere Nederlandse voetballers hebben. Hij kan echt een waterdrager worden in het nieuwe Oranje van over 4-8 jaar, maar dan zal er een knop om moeten.
1 0
je
Hij moet is gaan trainen op schieten met Zijn houten been.
0 0
flasher93
Hij heeft kwaliteiten, maar hij heeft ook een lakse houding. Dat geeft het verschil maar mooi weer aan tussen Eredivisie en Engeland. Het voetbal in Engeland is gemiddeld op een hoger niveau, slechte clubs halen ook uit onze competitie de betere spelers. De tegenstand, snelheid van het spel en het niveau is hoger. Hier kon hij met zijn lakse houding 1-2 leuke momenten hebben, 2x scoren en dan was hij de held. Nou in Engeland werkt dat niet.
0 0
JPC40
hij moet oppassen niet uit de bocht te vliegen, met zijn karakter, dure auto,s kopen is leuk maar daar mee maak je ook je zelf belachelijk, op het veld niet presteren, dat is echt een No No in Engeland.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Eriksen was eerst een Andersen-verhaal. Duidelijk enorm getalenteerd, maar het kwam er zelden volledig uit. Tot op het laatst.
1 -1
ajaxinho
Vooral zijn schoten waren in het begin losse flodders.
1 0
Bensco
suarez --- zlatan ---- El-ghazi

eriksen ---- sneijder

Nigel de jong

Maxwell --- alderweireld --- vertonghen -- Tete

ik heb el-ghazi erbij gezet omdat ik momenteel geen buitenspeler kan verzinnen voor dit dreamteam en omdat hij wel goed zou draaien met suarez en zlatan naast hem. Tete krijgt van mij de voorkeur boven v.d wiel omdat hij een potentie heeft.
1 0
ST
Vertonghen en Alderweireld effe omdraaien.
0 0
je
Johan Cruijff in de spits
0 0
MosesD
Dit is jouw dreamteam omdat je erg jong bent en alleen deze hebt zien spelen?
1 0
Bensco
wat suarez16_ zegt
0 0
Suarez16_
Nee zijn dream team van (Ex-)Ajacieden die nu nog actief zijn met het idee van ALS ALS ALS.
0 0
flasher93
Ozbiliz
1 0
ajaxinho
Met dit team hoef je geen keeper te hebben ;)
0 0
je
Leuk lekker scherp ha ha ha
0 0
Bensco
o fuck hahaha, helemaal vergeten joh. Maar daar staat cillessen bij mij op nr 1
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Dat team kan zich meten met het wonderteam van 95. Kun je nagaan wat Ajax nu was geweest als het voetbal niet in handen was gekomen van het Grote Geld.
0 0
Suarez16_
Mja tussen Zlatan/Sneijder/Maxwell en Tete/El Ghazi zit al 10 jaar. Alle talenten van '95 gingen uiteindelijk ook weg en zelfs vroeger gingen spelers als Cruijff, Van Basten en Rijkaard naar het buitenland, dus het was nooit gebeurd.
0 0
MSwertz92
Eriksen... wat hebben we een speler als hem nodig.. Kom op Sinkgraven !!!
3 0
SNTR
Als Eriksen en Suarez een wedstrijd van Ajax kijken, moet dit toch alleen maar goed werken voor hun zelfvertrouwen? Wat ze dan namelijk ongetwijfeld constateren is dat we hun vertrek nog steeds niet te boven zijn en nog steeds niet de opvolgers hebben..
4 0
polygonzonbi
Goed om te horen dat hij Ajax nog steeds volgt. Het is de laatste tijd niet om aan te zien maar wel leuk dat hij het volgt.
1 0
FlyingDutchMan
Slim persoon zowel binnen als buiten het veld. Het ideale voorbeeld hoe je een carrière mooi kan laten verlopen. Was bij zijn transfer naar een een club als Tottenham eigenlijk al bij voorbaat een zekerheid op succes!
2 0
Reicer
Toch had ik eigenlijk al wel verwacht dat hij inmiddels een stapje hogerop had gemaakt.
Tottenham is een mooie club hoor, maar prijzen ga je daar niet pakken.
0 0
FlyingDutchMan
Dat klopt, maar is kwestie van tijd denk ik. Al is de hype rond hem wel gaan liggen.
1 0
Suarez16_
Ach die jongen is pas 23. Ik zie hem best na Barcelona gaan als Iniesta er ooit mee stopt.
0 0
Ajax412
Bar
0 0