[Update] 'Trots en teleurgesteld'

BvdPloeg, 10-09-2015 om 07:36, 11054 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Patrick Kluivert is er niet in geslaagd om Curacao naar de groepsfase van het kwalificatietoernooi voor het WK 2018 te leiden. De bondscoach kwam met zijn ploeg ver, maar El Salvador bleek over twee wedstrijden te sterk in de laatste voorronde. 

Nadat Curacao vorige week al met 0-1 had verloren, was El Salvador dinsdag opnieuw met 1-0 te sterk. Kluivert hoeft zich zodoende niet op te maken voor groepswedstrijden, iets waar de hele natie na de verrassende winst op Cuba stiekem wel op had gehoopt. Bij Curacao speelde oud-Ajacied Gino van Kessel mee, hij begon in de basis. 

Update - 07.34 uur (10 september 2015)
Patrick Kluivert heeft daags na de uitschakeling van 'zijn' Curacao in de WK-kwalificatie gereageerd op de nederlagen tegen El Salvador. De oud-Ajacied baalt van het resultaat. 'Ontzettend balen omdat beide nederlagen onnodig waren', vertelt hij in De Telegraaf. 'Welk gevoel overheerst? Aanvankelijk de teleurstelling. Maar nu toch wel de trots, omdat we geschiedenis hebben geschreven. Curaçao overleefde nog nooit eerder twee play-offs. De ploeg heeft het voetbal op het eiland een enorme impuls gegeven. De sport leeft hier als nooit tevoren.'

Voor de voormalig aanvaller zit het avontuur als bondscoach er nu op. 'Dat is zoals afgesproken na de uitschakeling afgelopen. Morgen (vandaag, red.) heb ik nog een gesprek met de voorzitter van de bond. Dan zullen we over de toekomst praten. Als het aan mij ligt, blijf ik adviseur. De mensen van de voetbalbond mogen me altijd bellen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Ik zou graag zien dat Kluivert samen met Stam de opvolger van De Boer gaan assisteren.
0 0
ajaxinho
Kom bij Ajax!!!!

Train onze spitsen, inclusief jouw zoon.
0 0
3*stars*3
Ik was zomer 2014 tijdens WK daar op vakantie en wist niet dat er zoveel nationaliteiten woonden op Curacao!
Duitsers, Belgen, Amerikanen, Brazilianen, Colombianen, Argentijnen etc.
Allemaal reden ze met vlaggetjes van hun land rond.
Zou mooi geweest zijn als de Curacaoenaars ook hun land kunnen support maar dat word bijna een mission impossible.

Ik had sowieso niet verwacht dat Curacao zich zou plaatsen voor het WK maar de poulefase in kwalificatiereeks bereiken was mooi geweest en dan spelen tegen topteams uit die regio zoals;USA, Mexico en Costa Rica.
0 0
brianb
Ik heb er een half jaar gewoond cq. afgestudeerd, maar heb maar 2 duitsers gezien op het eiland, en dat waren de 2 wekend at mijn vader met zn vriendin op bezoek was.
Verder klopt het wel wat je zegt qua nationaliteiten :)
Vooral op bepaalde plaatsen zijn veel nationaliteiten te vinden ;)
0 0
suske
Kluivert zou in mijn ogen een goede spitsen trainer voor Ajax zijn!!
2 0
FUBAR
Kluivert zit daar toch niet op te wachten?
0 0
brullie
Jammer voor Patrick! Maar wel een mooie voortzetting van zijn carrière. Ooit trainer voor Ajax?
0 -1
Ewald
Erg jammer! Wat had het leuk geweest als ze zich voor die groepsfase konden plaatsen.
0 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, ik had het ze gegund. El Salvador wordt je ook niet vrolijk van.
0 0
IslandBwoy
Ik heb de eerste wedstrijd gezien via internet in Willemstad. Curacao was de boven liggende partij maakte het spel, El Salvador kwam via een counter op 0-1. Het is een team met kleine en behendige spelers die goed op elkaar ingespeeld zijn. Op momenten konden ze goed combineren. Dit is een goed leermoment voor de boys. Hopen dat Kluiverts opvolger hier op kan verder bouwen. Het zal wel een grote inhaalslag zijn om het voetbal weer levender daar te maken, sinds Honkbal sport nummer 1 daar is.
0 0