Donald verkast naar Rode Ster Belgrado

KoenWeijland, 13-08-2015 om 17:30, 3474 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mitchell Donald zet zijn carrière voort bij Rode Ster Belgrado. De oud-Ajacied komt op huurbasis over van het Russische Mordovia Saransk. Na eerdere avonturen bij Ajax, Willem II en Roda JC is Donald daardoor nu al toe aan zijn vijfde club.

Donald debuteerde op 14 februari 2007 in het eerste van Ajax. Trainer Henk ten Cate liet de toenmalige jeugdspeler in de basis starten in het UEFA Cup duel met Werder Bremen, dat met 3-0 verloren ging. De middenvelder zou vervolgens nooit echt weten door te breken in Amsterdam, getuige zijn acht competitieduels waarin hij slechts een keer scoorde. In het seizoen 2009/2010 verkaste Donald na de winterstop op huurbasis naar Willem II, waar hij bij zijn debuut zijn enige doelpunt van het seizoen zou maken. 

In de zomer van 2011 verliet de nu 26-jarige speler Ajax definitief. Hij tekende een contract bij Roda JC, waar hij tot 91 competitieduels kwam. Hierin wist de in Nieuw-Vennep geboren voetballer 12 keer het net te vinden. Nadat trainer Jon-Dahl Tomasson de middenvelder twee seizoenen terug uit de selectie zette, degradeerde Roda JC naar de Jupiler League. Donald tekende vervolgens een tweejarig contract in Rusland bij promovendus Mordovia Saransk. Daar wist hij de technische staf niet voldoende te overtuigen, waardoor men hem nu uitleent aan Rode Ster.

Ajax Showtime sprak in januari van dit jaar nog met de oud-Ajacied voor de rubriek "Uit het Oog". Lees dat verhaal hier.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WesleySonck
Rode Ster, mooie geschiedenis, mooie stap voor hem.
0 0
vd.Vaart
Rode Ster Belgrado is echt een mooie en grote club in Servië. Jammer dat ze vroeg tijdig zijn uitgeschakeld in de Europa League tegen kairat.

Succes Mitchell!
1 -1
Cesc87
Als donkere speler lijkt het me geen pretje in dat soort landen.
1 0
vd.Vaart
Dauda die weg mag van Vitesse komt daar ook vandaan..
0 -1
flasher93
Vond hem toch heel talentvol, jammer van zijn blessure (https://www.youtube.com/watch?v=2lpoCvxz4k4). Nog een filmpje daarvan: https://www.youtube.com/watch?v=GDGryux6wIo.
Ik vond hem meer talent hebben dan Fer en die heeft het aardig ver kunnen schoppen nog. Het is jammer, maar hij zal ongetwijfeld genoeg verdienen. Sterke speler. Toch een paar leuke goals gemaakt voor ons:

https://www.youtube.com/watch?v=B6G6H5DYE0E
https://www.youtube.com/watch?v=MEOZ9BbG0Yo
0 0
3*stars*3
Wow, dacht gelijk aan deze filmpjes toen ik bericht las want keek vorig week (kwam via via via op Youtube daar) naar deze interessante filmpjes.
Ajax TV mag meer van zulke dingen doen.
2 0