Barça kampioen na zege op Atlético

KoenWeijland, 17-05-2015 om 20:52, 3745 views, |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Barcelona is kampioen van Spanje geworden. De Catalaanse voetbalclub won zondag van Atlético Madrid door een doelpunt van Lionel Messi, waardoor de eerste plek niet meer in gevaar kan komen. 

Real Madrid won weliswaar met 4-1 van Espanyol en Cristiano Ronaldo trof driemaal doel, de Koninklijke grijpt dit seizoen naast alle prijzen. FC Barcelona kan er naast de landstitel ook nog met de beker én de Champions League vandoor gaan. 

Luis Suárez ontbrak bij Barça, dat de aftredend landskampioen Atlético Madrid met 1-0 klopte. De oud-Ajacied liep midweeks een hamstringblessure op in de return tegen Bayern München. Hij is waarschijnlijk tijdig hersteld voor de finale van het kampioenenbal, waarin Juventus de tegenstander is.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TOOL
Lekker voor Suarez, kan hij eindelijk een kampioenschap vieren!
2 0
Semtex
en wat voor een!
0 0
Starkoo
Pot 2 Real hey dus laten we hopen dat PSV ze gaat loten!
1 0
MS22
Kut PSV in pot 1 nu bij CL loting
0 -2
Sjaakvaak
Steeds dat geklaag over pot 1. Zoveel scheelt het allemaal niet.

Real
Atletico/Valencia
Man City
Arsenal
Roma/Lazio
1 0
MS22
Ja als je nu in pot 3 zit kan je met real en Bayern ingedeeld worden. Hun krijgen nu maar 1 zo een team en voor derest op papier mindere teams. Je zit toch liever bij lazio dan Bayern bijvoorbeeld
2 0
Starkoo
Belachelijk is het, maar ja Ajax moet gewoon schade vergoeding vragen aan de uefa, is gewoon schandalig dat je steeds kampioen word en dan steeds in pot 3 terecht komt en dan bewust in de groep des doods worden gedaan, tevens profiteerde PSV nu van onze behaalde punten, te wel ze zelf de EL lieten lopen!
1 -2
Ruff Rhythim
Is dan toch ook gelijk het koekie uit pot 1 waar de tegenstanders uit pot 2, 3 en 4 maar al te graag tegen willen loten?
3 0
AFCAsphere
Boeiend? Nee. En PSV komt sowieso niet ver als ze geen goede vervangers voor Depay en Wijnaldum (en wellicht De Jong
1 0
Harrie Nak
Geen kunst voor koopclubs (Real incluus).
0 0
AFCAwooz
Ik heb man utd- Arsenal gekeken en daarna afwisselend atletico- barca en espanyol-real. Als je die wedstrijden afzet tegen die van ajax van vanmiddag is het verschil zo pijnlijk groot. Lijken welhaast verschillende sporten. Eigenlijk kan ik Edwin en Marc niet serieus nemen als ik ze hoor zeggen dat ajax ooit nog eens de cl wint.
4 0
ajaxmening
Trouwens dat klote United verkloten me inzet 10 minuten voor tijd met winst volle bak verkregen, die van Gaal zit me altijd dwars.
0 -2
ajaxmening
Weet je wat het verschil is ......geld plus dat er nog wat op het spel stond bij AJAX helemaal niks en wij lopen ons voor zo'n trut wedstrijdje druk te maken hou toch op jongen, Coolsingel is ook weer leeg dit jaar liepen wederom te janken gaan niet eens Europees voetbal halen, wij zijn 4x kampioen geworden en dit jaar slechts 2 met kut voetbal tja dat hoort er ook bij, helaas deed Suarez niet mee vandaag de master gefeliciteerd held ook daar weer.
1 -1
AFCAwooz
Voor dordt stond toch ook niks op het spel. En daarbij; ze zijn gedegradeerd dus daar moet je gewoon dik van winnen. En verder was het grootste deel van de wedstrijden dit seizoen zo slecht. En als laatste denk ik dat het niet echt goed is om onze prestaties te vergelijken met die van feyenoord en tevreden te zijn als we hoger eindigen dan zij. Dan kom je nooit verder.
2 0
..::Rootje::..
Dat niet alleen. Het gaat ook om de spelers.
Een Xavi een Messi een Busquets.
Hoe lang spelen die al bij Barcelona?
Dat geeft ook de doorslag he.
Een Ajax gaat nooit een speler kunnen vasthouden, als die de kwaliteiten heeft van zo\'n speler.
Als Ajax een topscorer heeft die er 25 inlegt in een seizoen, wordt die het seizoen erop verkocht.
Zelfde geldt voor de concurrentie.
Die worden ook elk jaar zwakker, doordat ze spelers verkopen.
Zo is er geen tegenstrijd.
2 0
..::Rootje::..
Nou. Ik heb Real Madrid gekeken en de eerste helft leek wel op Ajax. Zoveel slordigheden, normale passes over drie meter die niet eens aankomen.
Tweede helft speelden ze gelukkig weer wat op niveau.
1 0
weslo
Puta Barca
4 -13
johnd
Triest
2 0
3*stars*3
Terechte kampioen en ik zag die gekke Cristiano weer raar juichen, toen hij de 1-3 maakte maar in tussen stond Barca 'gewoon' 1-0 voor in Madrid.
Barca lacht het hardst, 7x kampioen in laatste 11 jaar ;-)
10 -2
..::Rootje::..
Jij was toch voor Real?
En ja hij reageerde raar, maar realiseerde daarna dat het niet het juiste moment was om te juichen.
Jammer wel weer dat zijn \'negatieve\' dingen aangestipt worden.
Maar het gaat over Barca. Ik feliciteer ze met het kampioenschap, en de ECHTE fans.
Gun Suarez zijn eerste kampioenschap. Alleen jammer dat dat bij Barcelona is.
0 -4
3*stars*3
Ik ben voor Ajax ;-)

Ik supportte idd Real maar dat gevoel is al een tijd weg.
De club zelf blijft imo de grootste en zal de grootste blijven.
Maar ik kan geen FC Cr7 support....Die man kan niet blij zijn na een overwinning omdat hij niet heeft gescoord en als jij als teamgenoot scoort, maakt ie ook nog rare/enge gebaartjes.
Nee ik kan zo'n team niet supporten en in tegenstelling tot Messi, doet Cr7 echt alles om individueel de prijzen te pakken en daarom zei ik dat hij raar juicht maar dat Barca het hardst lacht.

Bij Barca is alles veel ''gemoedelijker'' en gunnen de spelers elkaar, mooi om te zien en natuurlijk spelen ex-Ajacieden Suarez en eigenlijk Vermaelen ook daar.
Plus is Messi een genot om naar te kijken.
1 0
..::Rootje::..
Duidelijk.
0 -2
AFCAsphere
Hoe juichte/reageerde Ronaldo dan? Ik heb de wedstrijd zelf niet gezien.

Overigens is het misschien niet helemaal eerlijk dat er vaak negatieve dingen over C. Ronaldo worden aangestipt, maar het valt wel het meest op. Waar ik me zelf best aan kon ergeren is dat de camera's in de wedstrijd tegen Juventus 90% waren gericht op Cristiano, terwijl er nog 10 ploeggenoten om hem heen lopen. Daar kan hij zelf overigens niet veel aan doen, maar er word als het ware een show opgevoerd waarbij hij zelf de hoofdrol speelt. De manier waarop hij juicht - het wijzen naar zichzelf, of die springbeweging - staat me ook niet echt bepaald aan. Zeker als het na een onverdiende penalty is. Vervolgens speelt hij de 2de helft voornamelijk onzichtbaar, en loopt hij notabene na het laatste fluitsignaal boos naar de kleedkamer zonder iemand van Juventus te feliciteren. Dat vind ik dan weer een beetje onsportief.

Ik ken de man persoonlijk niet, dus daardoor kan ik moeilijk over hem oordelen. Maar hij gedraagt zich soms een beetje apart op het veld. Zoals me vader ook zegt: ''Messi maakt geen overdreven acties of reacties wanneer hij op het veld staat, hij gaat niet makkelijk naar de grond en klaagt ook nauwelijks. Als 'tie (C. Ronaldo) normaal doet, doet 'ie al gek genoeg.''
0 0
..::Rootje::..
Hij juichde bij zijn tweede doelpunt door zijn fameuze springjuich te maken.

Ik ben het met je eens hoor.
Dat heeft Ronaldo overigens aan zichzelf te wijten.
Word af en toe ook doodziek van zijn gedrag, maar hij is nu eenmaal zo.
Ik kan mij wel vaak relateren met Ronaldo, omdat ik zelf af en toe ook wel arrogant ben, maar tegelijkertijd is dat geen arrogantie, maar een soort van blijheid.
Of dat bij Ronaldo het geval is dat weet ik niet, maar hij blijft wel een winnaar.
Niet dat ik daarmee zijn gedrag goedpraat.

Over die beelden van Juventus. Het is mij eerlijk gezegd niet opgevallen.
Maar als dat zo is, dan wil ik het over die wedstrijd van Barca hebben toen Messi op de bank zat en de wedstrijd \'meebeleefde\'.
Het is nou de sterspeler van het team, en misschien willen ze gewoon (laten) zien hoe hun op dat moment met de druk omgaan.

Zijn gejuich mag ook wel wat minder. Dat geef ik toe.
Mag wel wat normaler juichen. :)
Zeker dat moment in de CL-finale. Dat nergens voor nodig was. :)

Dat weglopen was inderdaad onsportief.
Maar hij heeft in een week tijd twee prijzen laten liggen, daar baal je als speler dan enorm van.
Misschien dat hij ze in de catacombes heeft gefeliciteerd, who knows?
Maar op dat moment had hij daar geen behoefte aan.
Als speler moest hij overigens beter weten.
0 0