[Update] Blind verliest bij rentree

LeonardoAjaxx, 11-01-2015 om 19:06, 6789 views, Sky Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Daley Blind keert terug in de basis bij Manchester United. De oud-Ajacied is weer volledig hersteld van zijn knieblessure opgelopen in het EK-kwalificatieduel van Oranje thuis tegen Letland (6-0). Blind stond een kleine twee maanden buitenspel.

Blind ontvangt met Manchester United zondagmiddag het Southampton van Ronald Koeman. De international speelt op het middenveld.

Opstelling Manchester United vs. Southampton: De Gea; Valencia, Jones, Smalling, Shaw; Blind, Carrick; Rooney, Mata, Di Maria; van Persie

Update 19.03 uur (11 januari 2015)
Manchester United heeft zondagavond in eigen huis verloren van het Southampton van Ronald Koeman. Voormalig Eredivisiespeler Dusan Tadic maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de nederlaag gaat Southampton de ploeg van Louis van Gaal voorbij op de ranglijst. Daley Blind kwam na twee maanden blessureleed weer in actie. De oud-Ajacied speelde negentig minuten lang.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lewis Hamilton
Blind speelt angstig en ik zie eigenlijk weinig toekomst voor hem bij MU. Van Gaal kent hem en heeft hem gehaald, maar wat als straks een Engelse coach het voor het zeggen gaat krijgen? Ik zie Blind dan niet lang daar voetballen en ik denk ook niet dat hij heel veel geld zal gaan opleveren zoals andere ex-Ajax spelers wel gedaan hebben.
0 0
ajaxmening
Zoveel geld en dan zo slechte wedstrijd de enige die weet hoe te voetballen is Tadic, hierover mag Ajax zich echt beraden waarom ze die voor Groningen nog niet op de rader hadden, en ook tijdens Groningen was zijn talent meer dan opvallend.
0 0
HeinJan
Wat een speler hè. Echt genieten om naar hem te kijken. Hij is gewoon beter dan de rest. Hoe meer verdedigers je op hem zet, hoe lekkerder hij het vindt. Helemaal als hij dan een beetje op de zijkanten terechtkomt. Dit is inderdaad echt een speler waarvoor je die 8mln had moeten uittrekken. Maar goed, het is niet gebeurd. Moet wel zeggen dat Southampton met die Schneiderlin en Wanyama een beestenkoppel heeft voor de verdediging. Die kunnen alles met z'n tweeën. Erg mooi om te zien hoe Southampton in een aantal jaar van de League One naar top van de PL is gepromoveerd. En dat allemaal door een soort zelfde beleid als wat wij hanteren. Dat moet voor alle critici toch een teken zijn dat het beleid wat Ajax en Fey hanteren veruit de beste methode is voor een club die niet de financiële capaciteiten heeft om topspelers aan te trekken.
Verder vond ik Blind helemaal geen superslechte wedstrijd spelen. Men weet hier dat hij als centrumverdediger speelde? Op die positie deed hij het niet onaardig, in ieder geval niet slechter dan die andere twee centrumverdedigers. Maar het was niet de Blind zoals wij hem uit zijn laatste periode bij Ajax kennen. Elke keer breed of 2 meter vooruit, terwijl Mata of Rooney een loopactie ging inzetten. Hij mist gewoon het vertrouwen of de vertrouwdheid met die loopacties om zo'n bal te geven, want Blind kan dat soort ballen geven. Hij doet het alleen niet bij ManU, bij Ajax deed-ie 't wel.
0 0
ajaxmening
Inderdaad zelfde beleid , toch ontvangen ze ook heel wat meer geld en kunnen daarom wel die spelers betalen, maar goed laten we eerlijk zijn spelers van die kwaliteit komen nooit naar Nederland.
0 0
HeinJan
Het is ook niet te vergelijken met Nederland. Maar het is mooi om te zien hoe een club in het VK zich met zo'n beleid in 5 jaar van de League One(ter verduidelijking: het derde niveau) naar de top van de PL werkt. Helemaal als je dan de afgelopen jaren clubs als QPR, Cardiff en in het verleden Fulham ziet, waar mensen met veel geld proberen een goed team neer te zetten. Dan krijg ik echt veel sympathie voor een club als Southampton. Die proberen, ook nu ze veel meer geld te besteden hebben, alsnog voor betaalbare spelers te gaan die volgens hen een versterking voor het team zijn. Al past de koop van Long misschien niet helemaal in dat rijtje, maar goed, 15mln voor zo'n speler is in de PL ook geen absurd hoog bedrag. Het is grotendeels gefinancierd door de verkoop van hun talentvolle jeugdspelers, dat maakt zo'n investering net even wat draaglijker. Je ziet ook dat veel spelers uit het VK naar Southampton trekken, omdat ze weten dat de kans groter is daar door te breken. Dan zie je toch een parallel met het Nederlandse voetbal in z'n geheel. Ook hier komen veel spelers heen om de kans te krijgen, ook onze clubs moeten het financieel gezien vooral hebben van de verkoop van spelers en ook wij weigeren om absurde bedragen uit te geven, ook al kunnen veel clubs niet eens absurde bedragen op tafel leggen.
Het grote verschil is natuurlijk dat Southampton, zoals jij al aangeeft, op den duur financieel zou kunnen overleven als subtopper in Engeland door de inkomsten die het spelen in de PL met zich brengt. Zij hoeven op den duur niet meer afhankelijk te zijn van de verkoop van spelers. De tijd zal het uitwijzen. Als Southampton dit beleid nog 10 jaar doorzet wil ik wel eens zien wat en waar het ze brengt.
0 0
ibrahendriks
Twee supervoorzetten volgens de verslaggever bij de BBC. Ik vond hem verder ook goed aan de bal.
0 0
HeinJan
Heb je het nou gezien of niet? Je vond hem goed aan de bal, maar moet van een verslaggever vernemen dat hij twee goede voorzetten gaf. Beetje raar toch?
Als je het gezien hebt zou je weten dat die twee voorzetten, eentje was er goed, werden gegeven toen hij op de linkerflank werd geposteerd en er veel ruimte op de flanken lag. Als centrumverdediger was hij niet slecht, maar hij kwam niet in zijn kracht. Het opbouwen en verdelen van het spel. Hij speelde alles kort, breed of terug. Het was z'n eerste wedstrijd na z'n blessure, dus het is geen heel goede indicatie, maar je zag dat hij vertrouwen miste. Hij leek in geen enkel opzicht op de dominante speler die bij Ajax vertrok.
0 0
ibrahendriks
Samenvatting, om eerlijk te zijn. Ik dacht hij zich terug liet vallen op bepaalde momenten. Vertekend beeld, als ik jou mag geloven.
0 0
VFischer
Als Van Gaal slim is koopt hij een hele nieuwe verdediging in de winter. Voorin zit het met Mata, RVP, Rooney, Falcao en Di Maria wel goed
0 0
Harrie Nak
Denk je? Falcao op de tribune en RVP met maniertjes weer eens spelend als een natte dweil.
0 0
VFischer
Als Van Gaal slim is koopt hij een hele nieuwe verdediging in de winter. Voorin zit het met Mata, RVP, Rooney, Falcao en Di Maria wel goed
0 0
paulurs
Blind speelde een goede wedstrijd, maar het is duidelijk dat zijn rendement hoger is als hij voorin ook betrokken wordt. Ik vond hem, zeker toen hij naar voren geschoven werd, de beste man aan de kant van United.. Hij heeft een perfecte voorzet, ook vandaag weer 2 juweeltje, en blijft uitblinken in eenvoud.

Blijft zonde dat we niet nog 1 seizoen van hem hebben kunnen genieten, dan hadden we het in de CL misschien iets spannender kunnen houden.. Maar de Serero van nu, had dat ook gekund, erg blij mee!

0 0
stefanwillem
Dat blind bij Ajax een bovengemiddelde speler was en nu net aan middelmaat geeft wel aan wat het niveauverschil tussen united en Ajax is. Ik snap alleen niet dat die arrogante kakkerlak steeds mag spelen terwijl je falcao hebt......
0 0
marty21
Weet iemand waarom Tadic als reserve begon?
0 0
JordyAjacied
Koeman wou starten met Elia, Hij zei omdat hij met wat meer snelheid voorin wilde spelen, Denk omdat hij er vanuit ging meer te moeten counteren.
0 0
Lewis Hamilton
Wat valt hij tegen zeg, daar hebben we achteraf toch een hele goede deal meegedaan.
0 0
JohnDylan
In de laatste 20 minuten was Daley de beste aan de kant van United. Mata had twee keer moeten scoren na voorzetten van Daley.
0 0
geronimo
jammer
0 0
HeavenlyDivine
Southampton scoort
Tadic als ik me niet vergis?
0 0
3*stars*3
Yup, had een gelijkspel verwacht maar overwinning ook goed.

Louis gaat slecht slapen maar als je blijft vertrouwen op die luie RVP en Falcao op tribune zet, tjaaaa...
0 0
GeborenAjacied
Heerlijke wedstrijd
0 0
GeborenAjacied
Heerlijke wedstrijd
0 0
GeborenAjacied
Heerlijke wedstrijd
0 0
GeborenAjacied
Heerlijke wedstrijd
0 0
JohnDylan
Vind je? Ik vind het een doodsaaie wedstrijd. Je ziet dat er twee Nederlandse managers aan het roer staan. Het is namelijk veel berekenender (en daardoor saaier) dan de gemiddelde Premier League wedstrijd.
0 0
flasher93
Hopelijk bloeit Elia weer op. Dan kunnen Narsingh/Boetius lekker thuis blijven voortaan voor Oranje.
0 0
JohnDylan
Als Elia weer in topvorm komt heeft Oranje met hem en Robben zeer veel dreiging op de flanken. Het zal niet lang duren voordat Kishna en El Ghazi ook hun debuut voor Oranje maken. Met Depay erbij heeft Nederland genoeg talentvolle buitenspelers.
0 0
flasher93
Ola John speelde ook weer de laatste wedstrijden en dan geeft hij assist of scoort hij. Leuk dat de talenten zich toch een beetje ontwikkelen. Misschien dat John zich in de kijker mag spelen voor andere clubs. Hij pakt iig zijn kans en Elia heeft vandaag ook prima gespeeld voor een eerste wedstrijd bij een nieuw team in een nieuwe omgeving.
0 0
joodje!
Hoort dit niet in de categorie "voetbalnieuws"?
0 0