[Update] Assist Suárez na drie minuten

KoenWeijland, 25-10-2014 om 18:30, 8461 views, NOS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Martin Jol heeft het opgenomen voor oud-Ajacied Luis Suárez. De Uruguayaan gaat zaterdag tegen Real Madrid zijn debuut maken voor zijn nieuwe club FC Barcelona en volgens de man die hem anderhalf jaar onder zijn hoede had in Amsterdam is Suárez ondanks alle negatieve publiciteit een hartstikke lieve en goede jongen.

De Haagse trainer, die momenteel zonder club zit, zegt in gesprek met NOS dat Luis Enrique de aanvaller het beste vanaf het begin kan laten meedoen in El Clásico. 'Ik denk dat dat voor Luis het beste is, als hij gelijk meedoet. Inbrengen is hij ook niet echt gewend. Als je Luis kent, dan stel je hem op. Inbrengen, dat zijn meestal smoesjes van trainers. Ik zou 'm gelijk opstellen.'

Onder Jol vond Suárez geregeld het net en de twee hadden een goede verstandhouding. Ook toen de speler naar Liverpool verkaste, wist hij zijn oude trainer nog te vinden. 'Toen we allebei in Engeland waren wel, maar het was niet zo dat we bij elkaar op de koffie kwamen. Hij zat in Liverpool en ik in Londen. Maar als we tegen elkaar speelden, kwam hij altijd even langs bij ons in de kleedkamer of de bootroom. Luis is een hele sociale, lieve jongen', beweert Jol.

Voor veel buitenstaanders is de Zuid-Amerikaan een psychologisch mysterie. Na zijn eerste beet, in de schouder van PSV'er Otman Bakkal, nam Jol zijn spits in bescherming door de 'overtreding' af te doen met de term liefdesbeet. 'Toen Luis het later in Engeland weer deed, besefte ik dat het in zijn systeem zit. Ik hoop echt dat het er nu uit is. Hij heeft in mijn ogen een te zware straf gekregen. Ik vind als je iemand een kopstoot geeft of je schopt iemand invalide, dan krijg je waarschijnlijk zes wedstrijden. Dit was buiten proportie. Het leek wel of hij iemand had vermoord', uit de trainer zijn onvrede.

Update zaterdag - 17.20 uur
De gebeden van Jol lijken verhoord. In elk geval start Luis Suárez zaterdag tegen Real Madrid direct in de basis bij FC Barcelona. De spits deed al wedstrijdritme op in oefenwedstrijden en bij het nationale team, nu gaat hij dus zijn eerste officiële minuten maken in dienst van de Catalaanse club. 

Update zaterdag 18.30 uur
Het heeft Luis Suárez niet lang gekost om belangrijk te zijn voor FC Barcelona. Tijdens zijn debuut tegen Real Madrid, een wedstrijd waarin de druk immens is, heeft de oud-Ajacied direct van zich laten gelden. Hij verzorgde al na drie minuten de assist op de openingstreffer van Neymar. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA19
toch wel fijn dat barca met 3-1 verloren heeft, weten ze ook hoe het voelt #KARMA...maar verder ben ik pro barca, behalve als ze van ons winnen
0 0
3*stars*3
Had eerst een gevoel dat Real dit zou winnen maar had twijfel omdat Suarez er bij is gekomen.
Real is misschien wel de dodelijkste team in de counter!

Zag net beeld van de fans, die spelers van Real verwelkomen.
Nou dat moet pas een boost geven!!!

http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/3776057/2014/10/25/Gekkenhuis-al-voor-El-Clasico-Suarez-start-in-basis.dhtml
0 0
Van Vossen
Assist suarez ? beetje overdreven. neymar maakt zelf een actie en raakt hem 3 a4 x aan nog dat is geen assist in mij ogen .
0 0
020Ajacied020
Jammer dat Messi die 0-2 niet scoorde, anders 2x ASSIST Suarez.
0 0
Ajax412
Wat een fantastische wedstrijd is dit zeg! Niks te klagen!
0 0
MosesD
Wat een niveau deze wedstrijd. Smullen!
0 0
Intec
Inderdaad echt geweldig.

Had liever eerst Ajax gezien en daarna deze pot.
0 0
idefixion
hopelijk zorgt suarez ervoor dat pepe rood krijgt.
0 0
vd.Vaart
hartstikke lieve jongen die heel Madrid achterhoede aan flarden maakt als pudding broodje. Heb er zin an.OW Johny.. Zing toch een liedje voor mij:)
0 0