Munsterman legt functie bij Twente neer

KoenWeijland, 15-10-2014 om 07:19, 9524 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

FC Twente-directeur Joop Munsterman zal een van zijn officiële functies bij de club neerleggen. Met dat nieuws treedt De Telegraaf woensdagochtend naar buiten. Munsterman kwam negatief in het nieuws doordat hij mede-eigenaar blijkt te zijn van Twente-speler Felipe Gutierrez. 

Aan de vooravond van van FC Twente - Ajax rommelt het zodoende flink in Enschede. Munsterman, die naast directeur van het managementteam ook voorzitter van de raad van commissarissen is, zal volgende week zijn beslissing om een van zijn functies te beëindigen pas toelichten. De business man spreekt de beschuldigingen van belangenverstrengeling tegen, maar erkent zelf blijkbaar ook dat de zaken niet helemaal zijn gegaan zoals ze horen te gaan. 

Voor de transactie van Gutierrez legde Munsterman met zeven andere investeerders vier ton per persoon neer. Om de transactie af te ronden, moest tevens een constructie via Cyprus worden opgezet. De KNVB doogt de constructie, maar komt volgend jaar wel met strengere regelgeving inzake de financiële banden van bestuursleden en commissarissen met de eigen club.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxmening
Jaja de maffia neemt het over.
0 0
testappyourserv
jã tochh gëkke dingen
0 0
testappyourserv
hallõõ eëé
0 0
AjaxD1986
Wat een onzin het is z'n eigen geld en het komt ten goede aan de club Twente (voetbaltechnisch). Het moet niet gekker worden! Als Edwin vd Sar poen inzet om Zlatan te halen, moet hij dan ook vertrekken?
0 0
Ajax27
Stel je voor dat het technisch hart van ajax + de boer samen geld bij elkaar leggen voor een mogelijke topinvestering. Blijkt het niets te worden... naja dan is het lastig om objectief naar je investering te kijken, omdat het om jou persoonlijke kapitaal gaat en niet die van de club.

Gewoon een domme actie dus.
0 0
JanTa
De FIFA gaat eindelijk dit soort praktijken aanpakken en dan zal je merken dat er meer clubs zijn in binnen en buitenland die dit soort constructies er op nahouden met Portugal en Brazilië als koplopers.
0 0
Ajax27
Ja maar de constructie is niet slecht... je moet alleen duidelijke kaders hebben. Investeerders mogen gerust in een speler geld steken, maar je moet ervoor zorgen dat deze zelfde investeerders geen zeggenschap krijgen over het wel/niet spelen van deze speler. Daarnaast moet het grootste gedeelte vanuit de club zelf geinvesteerd worden in de speler... 60/40 - 70/30 zodat je als club zijnde wel nog genoeg verdient aan zo'n speler bij doorverkoop.
0 0
JanTa
Clubs en spelers die met dit soort lieden in zee gaan hebben totaal geen zeggenschap meer over hun beleid en/of toekomst en daarom moeten dit soort uitwassen volledig uitgebannen worden ook niet met x percentages waardoor men weer de mazen gaat opzoeken.
0 0
Ajax27
Nogmaals... als je hier duidelijke afspraken in het contract over maakt is er weinig aan de hand.

Dit gebeurt veel en veel meer dan de meeste denken, en in veel gevallen gaat dit ook prima.
0 0
JanTa
Nogmaals van mijn kant, bij een totaal verbod weet iedereen waar hij aan toe is, bij afspraken zal men weer de randen van de regelgeving gaan opzoeken omdat investeerders andere belangen hebben dan clubs en spelers.
0 0
Reicer
Is nog maar afwachten of het ten goede van de club komt. Als die gutierrez toch niet zo goed is als hij dacht, heeft hij het persoonlijke belang om hem alsnog op te stellen om zijn marktwaarde hoog te houden, terwijl het voor Twente dan toch echt beter zou zijn om iemand anders op te stellen.
Hij zal dus ook altijd contractverlenging krijgen, zodat hij niet gratis de deur uitloopt, ook al kost het Twente dan weer een jaarsalaris.
Het persoonlijke belang van Munsterman steekt dan met het belang van de club FC Twente
0 0
AjaxD1986
Sinds wanneer bepaalt de algemeen directeur wie er speelt? Volgens mij doet de trainer dat altijd.
0 0
Ruff Rhythim
Is ook gewoon een boef deze vent...
0 0
ibrahendriks
Oliedom, niet van hem verwacht. Sommigen krijgen de nek niet vol, zoals hij.
0 0