Huntelaar haat kunstgras: 'Echt bizar'

BvdPloeg, 13-10-2014 om 08:04, 12314 views, Metro | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Klaas-Jan Huntelaar lijkt een terugkeer naar Nederland (voorlopig) uit zijn hoofd te zetten. De aanvaller maakte er nooit een geheim van dat hij graag nog eens voor Ajax speelt, maar een snelle ontwikkeling in Nederland kan hij maar niet begrijpen: kunstgras. 

Huntelaar speelt momenteel in de Bundesliga, maar ook in de Serie A (AC Milan) en La Liga (Real Madrid) speelde hij nooit op het groene plastic. 'Er zijn zes clubs die op kunstgras spelen, de rest speelt op natuurgras. Ik vind dat echt bizar. Dat zie je nergens anders', stelt Huntelaar tegenover Metro. 'Als het in Engeland en Duitsland kan moet het in Nederland toch ook mogelijk zijn dat iedere club een mooie echte grasmat heeft?'

Volgens de goalgetter is een goede grasmat een prioriteit voor iedere club die van voetbal houdt. 'Blijkbaar geven veel clubs hun geld liever ergens anders aan uit dan aan een goede grasmat. Maar het lijkt me niet dat een grasmat aanleggen en onderhouden het hoogste kostenplaatje van een club is.' De oud-Ajacied heeft een aflopend contract bij Schalke 04 en dus hopen veel Ajacieden op een comeback van Huntelaar in de ArenA. De voetballiefhebber in de aanvaller lijkt dat nog even uit te stellen, of af te stellen? In het verleden zei hij bijvoorbeeld ook al dat een voetbaldoel rechthoekig moet zijn, 'omdat de bal dan zo mooi in de kruising vliegt'. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brada075
Ik roep al jaren wat een schande dit is. Dat je een kunstgras trainingsveld heb kan ik nog begrijpen maar dat je niet eens een fatsoenlijke grasmat kan hebben als je 1x in de 2 weken een wedstrijd moet ballen vind ik onacceptabel en pure competitievervalsing. Kijk eens voor de gein naar de statistieken van clubs die op ku(ns)tgras spelen en kijk eens hoeveel het verschilt in punten qua uit en thuis
0 0
JPC40
In Nederland is de keus om een kunstgras neer te leggen voor gekomen uit de klimaat verandering waar hier soms zo hard regent dat het veld onbespeelbaar is geworden en de meeste clubs toch echt niet de budget hebben om dat degelijk te onderhouden .
De tweede punt is dat in amerika de rugby clubs wel allemaal kunstgras hebben ,vanuit die positie is hier gekozen om dat over te nemen .
Vanwege het klimaat hier is ook steeds meer de roep om een gesloten dak te bouwen boven het stadion , waar ook in engeland het tenniscourt besloten is om hun stadion een dak te bouwen , in het verleden klaagde men dat soms een match 5 dagen duurde omdat het zo hard en vaak regent .
Maar dat vergeet Huntelaar even voor het gemak .
In duitsland heeft men veel minder last van om dat zij meer een rotsbodem hebben en wij niet , dat water stroomt daar makkelijker weg , wij hebben veel meer een aarde bodem waar het water langer blijft staan.
0 0
Zaanse Ajacied
Klimaatverandering? In Ijsland hebben ze een doek gespannen over het veld waar hete lucht onder wordt geblazen zodat het veld niet bevriest. Veld is daar altijd (zelfs in de winter) goed bespeelbaar.

De hele wereld roemt Nederland om zijn goede gras, afgelopen WK zijn er in 70% van de stadions gevuld met Nederlands gras, en dan kunnen wij in Nederland niet eens fatsoenlijk gras neerleggen?! Ik voetbal zelf bij een kleine club waar de grasmat altijd maar dan ook altijd piekfijn in orde is, en dat zonder een begroting van rond de 1.000.000.
0 0
Bobo het Konijn
Klimaat vind ik wel een hele slechte reden. Ik denk dat er maar 1 reden is: geld. Het is veel goedkoper om zo een mat er in te leggen. Het is begonnen bij gemeentes die geen geld meer hebben voor onderhoud sportvelden en dus ook ;profclubs. Als je in het profvoetbal speelt en je kan je geen echte mat veroorloven heb je er niets te zoeken naar mijn mening. Geheel terecht is kunstgras in Engeland en Duitsland verboden. Zou hier ook moeten.
0 0
JPC40
Geld is inderdaad één van de rede maar het klimaat is de hoofd reden , we zaggen dat al bij Fc Den Haag waar het veld blank stond en onbespeelbaar was .of kunstgras verboden is in die landen dat weet ik niet , ik weet dat men daar veel minder last heeft van blankstaanden velden vanwege hun onder grond .
Ik ga geen club veroordelen als ze een kunstgrasmat willen aanleggen .
0 0
ajax2004
Bij den haag kwam dat door een constructie onder het veld voor het wk hockey van afgelopen zomer, heeft dus ook met geld te maken want door die constructie vorig jaar al neer te leggen was goedkoper dan aan het einde van het seizoen. En er was toen voor de start van vorig seizoen al besloten dat er vanaf dit seizoen een kunstgras veld zou komen.
0 0
JanTa
Het word hoog tijd dat al die Tupper Ware velden uit het betaald voetbal gaat verdwijnen. Zijn de onkosten voor echt gras te hoog dan ben je het niet waard om een profclub te zijn.
0 0
Ruff Rhythim
Ook een reden erbij waarom een beetje goede buitenlandse speler niet in de Eredivisie wil komen spelen.
0 0
Ewald
Totaal geen verstand van om eerlijk te zijn. Maar word kunstgrpas dan niet met de jaar veel beter?
0 0
BvZ<3FdB
Het blijft altijd minder goed dan een mooi echt grasveld.
0 0
Ajax27
nee... blijft gewoon kut.Altijd last van mn knieën nadat we weer tegen een of andere kutploeg moeten met kunstgras.
0 0
MeisterX
Wij hebben een aantal seizoenen geleden een kunstgrasmat gekregen, het valt best mee.. Je ziet inderdaad wel duidelijk het verschil tussen een bijv 10 jaar oud kunstgrasveld en eentje die er net ligt, de kwaliteit gaat met grote sprongen vooruit!

Overigens ben ik wel gewoon voorstander van echt gras. Niets mooier dan voetballen in de regen en je witte shirtje niet meer kunnen herkennen vanwege de modder!
0 0
TPajaxfan
bij ons hebben we op de club in de zomer nieuw kunstgras gekregen. 2x per week daarop trainen, bleh. gelukkig hebben we kunnen regelen elke thuiswedstrijd op het hoofdveld (natuurgras) te spelen
0 0
ambtenaar
Iedereen die heeft gevoetbald weet dat kunstgras zuigt.
0 0
Hoi.
Dat kunstgras in de eredivisie is wel een stukkie beter dan bij een amateurclub
0 0
gi0vanni
Ook al heb je een mix van kunst en echt gras dan nog zouden ze het moeten verbieden. Kunstgras is waardeloos.
0 0
Tpes
Ja ik hou er persoonlijk ook niet van maar ik kan me nog een wereld goal bij Heracles herinneren The Hunter.
0 0