Specialist Eriksen: 'Van De Boer geleerd'

LeonardoAjaxx, 16-08-2014 om 09:17, 13531 views, Daily Mail |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Christian Eriksen maakte een jaar geleden de overstap van Ajax naar Tottenham Hotspur. De Deen begint aan zijn tweede seizoen met alweer een nieuwe hoofdtrainer bij de Spurs. 

'We gaan een beetje richting Ajax met hoe we nu spelen, ja', zegt de oud-Ajacied in gesprek met de Daily Mail. 'Ik denk dat er wel overeenkomsten zijn qua ideeën. Pochettino wil graag voetballen, als er vooruit gespeeld kan worden moet dat. Het gaat om balbezit, structuur, loopacties.'

Eriksen is een specialist op het gebied van vrije trappen en dat komt mede door de staf van Ajax. 'Niet zo zeer van Dennis Bergkamp, want Thierry Henry nam de vrije trappen bij Arsenal. Ik heb er het één en ander over bijgeleerd van Frank de Boer. Die hield er ook ontzettend van om ze te nemen, hij heeft me tijdens de trainingen wel eens geprobeerd te helpen,'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
C23Eriksen
Ik Mis Eriksen :(
0 0
JoodTotMijnDood
Pffff vroeger mopperde ik wel eens op hem maar nu zie je pas hoe erg we hem missen, die jongen heeft zoveel creativiteit en talent, hopelijk hebben we in de jeugd een potentiële Eriksen rondlopen...
0 0
Ajax27
Mooi om te zien hoe iedereen nu weer ineens praat hoe geweldig Eriksen is, terwijl ze 'm daarvoor uitkafferden dat ie maar snel weg moest gaan.

Zelfde met de Jong... draaide afgelopen jaar een minder seizoen door zn blessures, waardoor velen meteen weer roepen dat ie niets waard is. En als ie komend jaar een goed seizoen draait in Engeland.... pfff ik zie de reacties nu alweer komen.

Lachwekkend gewoon.
0 0
afct
Bij daley blind was het nog erger totdat hij dadelijk bij manu een basis plaats heeft.
0 0
HeinJan
Hou toch op met dit soort posts. Lekker iedereen over één kam scheren. Is het zo lastig om ipv 'iedereen' een andere aanduiding te gebruiken? Ik neem aan dat je niet iedereen bedoelt, maar je zegt het wel.
Er zijn mensen die elk jaar zowel Blind, Eriksen als De Jong hebben verdedigd. Zij krijgen geen lintje, noch hoor je hen hier hard schreeuwen over hun geweldige inzicht tov andere supporters.
Dat de hardste schreeuwers het meeste geluid maken is logisch, maar zij zijn niet iedereen. Zij zijn een deel van de supporters. Er wordt door velen altijd maar gedaan alsof niemand het zag zitten in Blind en De Jong. Dat is complete onzin.
0 0
legendslive4eva
Ik ben blij dat je dit zegt. Ik vind het altijd mooi om te zien hoe een speler hard werkt, ook al zijn ze mischien niet in potentie wereldtop. Daarom ben ik ook fan van Sigthorsson nog altijd, werkt nog steeds voor het team. Toen hij vorige week inviel zag je hem als linksback meeverdedigen, maakt mij dan geen moer uit of ie dan geen goal scoort. Hij doet z'n best voor 't cluppie. Dat is bij de Jong en Blind ook altijd zo geweest.
0 0
nuff-said
Jij bazelt maar wat om te bazelen. Iedereen was teleurgesteld toen eriksen vertrok. De jong dat is idd een ander verhaal. Iemand met uitstekende voetbal kwaliteiten krijgt niet zo'n erge terugval na een blessure. Als je vooruit wilt met de team dan moet je betere kwaliteit dan de jong binnen halen.
0 0
Ajax27
http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/72024/de-jong-verwacht-vertrek-eriksen-.html
http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/70482/eriksen-tijd-om-te-vertrekken-.html

Ik heb gewoon random even op een paar nieuwsberichten over Eriksen in het archief geklikt (rondom de transferperiode 2013):

"Eriksen is niet toe aan een stap hogerop, anders hadden de clubs al in de rij gestaan. Eriksen moet nog een jaar en misschien zelfs twee rijpen bij de mooiste club van Nederland en in mijn ogen van de wereld. Laat Eriksen eerst maar eens duels winnen en een echte man worden."

"Zoals ik al vaker heb gezegd wordt Eriksen hier veel te veel gehyped. Is een groot talent, maar nog lang geen onmisbare schakel bij Ajax."

"Ik vind hem overschat. Ik zie al vanaf het begin iedere thuiswedstrijd en de uitwedstrijd vaak op tv. En ik vind hem overschat. Hij geeft vaak foute ballen, matige balaanname, slap schot."

"Waarom een speler respecteren die op zijn 21e vind dat hij te goed is voor Ajax, terwijl hij dit seizoen nooit uitblonk."

En dat zijn berichten die rond de transferperiode vorig jaar waren... toen waren inderdaad ook een hele hoop mensen hier op dit forum wél positief.

Maar klik je random wat berichten aan die een aantal maanden daarvoor werden geplaatst... nou, wat er dan allemaal wordt geroepen.

En ja HeinJan, ik moet het idd ook enigszins nuanceren. Er zijn ook genoeg mensen die wél positief bleven.

ps.. de meest grappige jankerds blijven toch wel die van VI:
http://www.ajaxshowtime.com/opinie/70287/gijp-hooguit-vijf-miljoen-voor-eriksen-.html
0 0
Raikkonen94
Ik weet niet op wie jij specifiek doelt, maar ik heb in ieder geval nooit gezegd dat hij weg moest gaan. Eriksen was dé belangrijkste kracht onder De Boer, via Eriksen werd zo ongeveer elke belangrijke aanval ingeleid. Natuurlijk zitten hier wel veel opportunisten, je ziet soms mensen al roepen om het ontslag van Frankie na een teleurstellende wedstrijd ;)
0 0
Jvtonguh
Inderdaad. Eriksen blijft een geweldige speler en we hebben veel aan hem gehad. Hopelijk haalt hij de absolute top.
0 0
Raikkonen94
Echt een geweldige speler en ook een échte Ajax speler. Die komt absoluut nog bij een hogere club dan Tottenham en ook nog wel op het niveau van Sneijder/van der Vaart. Ook gewoon het juiste carriereverloop gekozen. Niet voor het geld, grote clubs afgewezen, om te volgroeien bij Ajax en daarna de juiste stap te maken. Schitterende speler.
0 0
S.Ajacied
Inderdaad. Ik hoop dat die nog een jaartje bij Tottenham blijft en daarna misschien naar Man United gaat bij van Gaal.
0 0