[Update] Percentage Ajax rond 5 procent

BvdPloeg, 03-07-2014 om 13:25, 30955 views, Engelse media |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

UPDATE - FC Barcelona lijkt serieus werk te gaan maken van Luis Suárez. De Catalaanse club flirtte de afgelopen weken openlijk met de Uruguayaan, maar volgens Engelse media is er nu een bod uitgebracht van zo'n 85 tot 88 miljoen euro. Ajax kijkt handenwrijvend toe. 

De Amsterdammers hebben een doorverkooppercentage bedongen bij de transfer van Suárez naar Liverpool. Hoe hoog deze is, is niet helemaal duidelijk, maar feit is dat de Amsterdammers miljoenen gaan ontvangen als Barcelona inderdaad zo ver wil gaan voor de oud-Ajacied. Ook FC Groningen zal een deel ontvangen van de transfer, die er al weken zit aan te komen. 

Suárez mag tot eind oktober geen wedstrijd spelen door een beet bij Giorgio Chiellini, maar in een eerder stadium liet Barça al weten dat dat geen probleem is. Liverpool zou 100 miljoen euro willen hebben voor de aanvaller, maar ook een ruildeal (plus extra geld) met Alexis Sanchez zou tot de mogelijkheden behoren. Suárez was afgelopen seizoen Speler van het Jaar in Engeland met 31 doelpunten, maar meerdere prominenten spraken al uit dat Suárez zich door de nieuwe beet (zijn derde) onmogelijk heeft gemaakt in de Premier League. 

Update - 13.23 uur
Simon Zwartkruis heeft via Twitter aangegeven dat het doorverkooppercentage van Ajax bij Luis Suárez rond de vijf procent ligt. Dit zou betekenen dat Ajax bij een transfer van 85 miljoen euro ruim vier miljoen euro opstrijkt. Ajax zal zodoende hopen dat Liverpool vasthoudt aan de vraagprijs van honderd miljoen. Bovendien zou een inbegrepen ruil van Alexis Sanchez in het nadeel zijn van de Amsterdammers omdat dit de prijs voor Barcelona drukt. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hooper
Stan Collymore ‏@StanCollymore 13 min. Vertaling weergeven
Barcelona and Liverpool agree fee of £63m for Luis Suarez according to reports in Spain.

Stan Collymore ‏@StanCollymore 14 min. Vertaling weergeven
Luis Suarez will sign a 5 year contract with the Catalan club.

omgerekent is dat 80 miljoen Euro ... Kassa dus
0 0
Boer
Weet niet of het hier al is genoemd, maar los van de afspraak krijgt Ajax sowieso 1,5% voor de drie jaar dat Suarez bij de club heeft gespeeld. Namelijk een half procent per 'opleidingsjaar' voor waar spelers tot hun 23 jaar hebben gespeeld. FC Groningen (0,5) en Nacional (3) verdelen de rest van de in totaal 5% opleidingsvergoeding.
0 0
Jowen
Mooi meegenomen! Lekker
0 0
Rogyros
Als Suarez naar Liverpool gaat en de deal is bijvoorbeeld 25 mln + Sanchez, dan is het niet zo dat Ajax 5% krijgt van die 25 mln. Want Sanchez is in de deal betrokken en vertegenwoordigt ook een bepaald bedrag. Dat bedrag moet dan bepaald worden en het totale bedrag (de waarde van Sanchez + 25 mln) is het bedrag waarvan Ajax 5% krijgt.

Dit is in het verleden wel vaker gebeurd. Soms kwamen de clubs niet overeen wat de waarde van zo'n speler als Sanchez dan zou moeten zijn. De FIFA heeft daarin dan wel eens uitspraak gedaan en een bedrag bepaald waarmee dan uiteindelijk gerekend moet worden.
0 0
freshfield
Nou jippie, wat een waardeloze onderhandelaars in amsterdam.
Siem gaat ook weer voor een habbekrats weg
0 0
Supermook
@Redactie
Als Alexis Sanchez in de deal wordt betrokken betekend het niet direct dat de totale waarde van de transfersom omlaag gaat. De waarde van de speler zal bij de transfersom worden opgeteld. Tegen een "fair value" waardering onder IFRS of ik kan mij voorstellen dat de FIFA daar grondslagen voor heeft. Anders zouden ze in de deal alleen maar spelers kunnen betrekken zodat clubs met doorverkoop percentages en opleiding vergoedingen buitenspel worden gezet.
0 0
mikesweers
Haha percentage word geheim gehouden? Ik lees het wel in de jaarrekening
0 0
eros
5 miljoen,... + 7 á 8 voor de Jong....

Dan mag er toch nog wel 1 echte aanwinst bij komen??

Bojan, Ziyech, Emanuelson, Cuenca, dos Santos, Kostic,... tover iemand uit de hoge hoed,...
0 0
ChristianoRonal
Bojan: yes, please
Ziyech: nee, niet nodig. Daarnaast mag die jongen eerst wel eens leren meeverdedigen.
Emanuelson: gaat naar Roma
Cuenca: haha, waarom? Die man weet niet eens meer hoe een voetbalveld er uit ziet.
dos Santos: salaris niet te betalen, speelt bij Villareal. Ik zou hem graag willen hebben hoor, daar niet van, maar je moet wel een beetje realistisch blijven.
Kostic: nwoah. Niet nodig, zou het niet erg vinden als ie komt.

Ik heb overigens liever dat Ajax het geld gewoon lekker op de bank zet.
0 0
weslo
Kakkies krijgen 8 voor Pelle hahahaha
0 0
AjaxD1986
Euro, geen pond! Evenveel als Siem dus.
0 0
ChristianoRonal
Ik word echt gek van die mensen die het nodig vinden om in elk topic over Feyenoord of Feyenoorders te beginnen. Het gaat hier niet eens zijdelings over de kakkies.

Het lijkt soms wel of zijn sommige mensen hier alleen maar bezig met wat ze tegen hun kakkerlak-maatjes kunnen roepen om stoer te lijken.
0 0
RuudRuud
Ere wie ere toekomt. Rik van den Boog heeft dit fantastisch gedaan. Verkocht (vlak na zijn eerste bijtincident wat zijn waarde niet ten goede komt) voor 26,5 miljoen en dan nu wederom 6 miljoen beuren door zijn toedoen. Hulde
0 0
AjaxD1986
Als ik iemand niet betrouwbaar acht is het Simon Swartkruis wel die het meeste nieuws over Ajax uit de krant en van tv haalt als de rest van Nederland het al weet. De publiek geheim journalist. Als het geheim is dan weet hij dat dus gewoon niet en is dit weer zo'n dikke duim tweet van hem. Ik heb hem trouwens nog nooit op de toekomst zien lopen zo weinig verdiept hij zichzelf in de club die hij "watched" en als ik dat over het hoofd heb gezien dan moet ik een brilletje gaan aanschaffen..
0 0
De_Realist
¤4 miljoen is nice maar niet alsof wij daar een goede speler van kunnen kopen. Leuk voor het banksaldo maar meer ook niet.
0 0
GiovanniSuarez
Vier miljoen zonder ook maar iets te hoeven doen - ook refererend aan deze tijd - is toch een hele mooi meevaller. Wat we daarmee (gaan) doen, dat is dan even om het even.
0 0
Mini
100 piek korting op alle seizoenkaarthouders :)
0 0
Lewis Hamilton
Luis snel naar Barcelona, een speler van jouw kaliber hoort prijzen te winnen en elk jaar CL voetbal te spelen. Nadat je alles gewonnen hebt wat er te winnen valt, ben je van harte welkom in de Arena.
0 0
GiovanniSuarez
Een speler als Suárez hoort inderdaad prijzen te winnen en tot de laatste dag met de grootste prijzen mee te doen. Het wordt eens tijd dat hij prijzen gaat winnen, wereldspeler.
0 0
S.Ajacied
Precies.
0 0
wt4ajax
Ajax heeft zich wederom op laten lichten
0 0
ChristianoRonal
Nee, jij wordt misleid door je eigen hersenspinsels.
0 0
Ewald
Onzin, vind het heel wat dat het er een heeft afgedwongen en geheim heeft gehouden. Mooi man, waterdicht, dat is wel eens anders geweest bij ons en waren berichten eerder gelekt dan het akkoord zelf
0 0
GiovanniSuarez
Simon Zwartkruis (VI) op Twitter:

Doorverkoop% voor #Ajax bij transfer Suarez ligt rond 5%. Over exacte hoogte hebben de clubs geheimhouding afgesproken
0 0
ajaxmening
Ja rond?????? In wat voor percentage en is dat naar beneden of omhoog lekker vaag.
0 0
GiovanniSuarez
Het is inderdaad niet duidelijk hoe hoog het percentage exact is. Voor het gemak en voor een schatting zou ik echter op dit moment even uitgaan van 5%.
0 0
ajaxmening
Ik doe het ervoor wat jou Louis.
0 0
GiovanniSuarez
Ik ook. 5% op een bedrag van minimaal 80 miljoen EU, dan ontvang je dus minimaal 4 miljoen EU. Als het aan mij ligt besteden ze een deel van dit geld aan een salarisverhoging van Frank en een nog grotere opwaardering van zijn lopende contract.
0 0
insectenverdelg
goede 4 mlijoen + nog is 1,75% van de opleidgsvergoeding. Kom je toch op een bedrag boven de 5 miljoen uit. Misschien zelfs wel 6 miljoen. das lekker meegenomen lijkt me...
0 0
AjaxD1986
ff een grappig stukje over Uruguay het land waar je legaal wiet mag kweken en roken. Dit gaat over de armste president van de wereld die 90 procent van z'n salaris afstaat aan goede doelen. Daar kan die kakker van een Mark Rutte een puntje aan zuigen. Daarbij mag ik de beste man wel die de FIFA een stel fascistische hoerenzonen noemt hahahah. http://www.bbc.com/news/magazine-20243493
0 0
pinballmagic
Lijkt me dat Ajax niet voor 1 of 2 % die clausule heeft laten opnemen.
Zou het 25% zijn dan zou dat dus betekenen dat Ajax ongeveer 20 miljoen ontvangt
0 0
barrybever
ik neem aan dat het doorverkooppercentage ook wordt berekend over de marktwaarde van de speler die in de ruildeal betrokken wordt.
Zlatan ging naar barca voor +- 40 miljoen + Eto'o dus de transfer was iets in de 60 miljoen dan wordt het percentage op de 60 miljoen ipv de 40 berkend?
0 0
MosesD
Zal eerder iets zijn tussen de 5 en 10%.
0 0
ChristianoRonal
Volgens mij wordt in dat geval de waarde van de speler wel getaxeerd en meegenomen, maar dit weet ik niet zeker.
0 0
ChristianoRonal
Begrijpelijk van Barcelona.

Nog snel ff een vrachtwagen vol geld uitgeven voordat je een transferverbod krijgt voor kinderhandel.
0 0
GiovanniSuarez
Puur persoonlijk zie ik Suárez liever naar Real Madrid gaan, maar dat voor nu even terzijde. Een bedrag van ruim 80 miljoen zou geweldig zijn, dan vangen wij sowieso enkele miljoenen.
0 0
Gregoboy
Ik zou ook hem liever naar Real Madrid zien gaan, maar ja zijn keuze was altijd al Barca. Ik vind trouwens dat clubs echt even normale prijzen moeten gaan vragen voor spelers., het blijft telkens rond de 90 tot 100 miljioen., dat gaat nu weer een norm worden let maar op.
0 0
GiovanniSuarez
Precies, de norm is eenmaal gezet en er zal steeds vaker naar deze norm gestreefd worden, ook vanwege het feit dat spelers - en zodoende prijzen - vergeleken worden. Gaat helemaal nergens meer over.
0 0
insectenverdelg
Pakken zometeen meer op de transfer van Suarez dan op de transfer van Siem deze zomer. :D
0 0